הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

לכל אלה שבצבא או היו בצבא

• פותח/ת השרשור Topper
  • פורסם בתאריך
לטיסימוס, להגיד שטיפת מוחות זה להתלהם. אתה באמת מאמין בשטיפת מוחות מכוונת מלמעלה?

לטיסימוס, להגיד שטיפת מוחות זה להתלהם. אתה באמת מאמין בשטיפת מוחות מכוונת מלמעלה?
כל התהליך של לפני השירות בצה"ל הוא גם שטיפת מוח לא קטנה
אם לא הייתי חייב, ולא הייתי עובר עשרות הרצאות ושירים וטקסים וכול החרא הזה אני לא חושב שבכלל הייתי חושב על להתגייס...
שלא נדבר על כל החרטטנים שמשחקים אותה כאילו משטמטים הם חארות והם גדולים כי הם משרתם ושזה כבוד ופותחים קבוצות בפייסבוק ומתגאים בעצמם -.- מושפעים

אם לא הייתי חייב, ולא הייתי עובר עשרות הרצאות ושירים וטקסים וכול החרא הזה אני לא חושב שבכלל הייתי חושב על להתגייס...
שלא נדבר על כל החרטטנים שמשחקים אותה כאילו משטמטים הם חארות והם גדולים כי הם משרתם ושזה כבוד ופותחים קבוצות בפייסבוק ומתגאים בעצמם -.- מושפעים

זה לא סותר שיש שטיפת מוח מצד אחד ושמשטמטים הם חארות מצד שני
הם רוצים שיעשו את זה באופן חוקי
שישאפו להפוך את הצבא לשכיר

זה כי משתמטים באמת חרא של אנשים, אל תחפש הצדקה פה.

לא היה לי שום טקסים ולא גדנ"ע לצערי ואני מחכה להתגייס אז מעניין מה גורם לי להיות מושפע?
הצבא יכול להיות מקום שיקדם אותך ולא רק ההפך.

אני לא אומר שמשטמטים הם לא חראות, אומנם חלקם לא, אבל לא צריך לעשות מזה עניין כל כך גדול
ולא אמרתי שאם אתה רוצה להתגייס בלי שום הרצאות וכול אתה מושפע
דברים בפרופורציה

אני לא אומר שמשטמטים הם לא חראות, אומנם חלקם לא, אבל לא צריך לעשות מזה עניין כל כך גדול
דברים בפרופורציה

כולם חארות
מי שלא ממלא את החובה שלו כאזרח הוא חרא

אני חושב ששירות בקרבי יתרום לי הרבה יותר לחיים מאשר שירות שיעזור לי להשיג איזה ג'וב בעתיד.

דברים בפרופורציה

כל אחד ואחד מהמשתמטים הוא חרא - מדובר באנשים שלא בז*ן שלהם לקחת חלק בתחזוקת המדינה הזו ואין להם בעיה להיות פרזיטים שנהנים מהפירות בזמן שאחרים מזיעים בגידולם.

נוטים להתבלבל ולא להכליל את כולם כי יש את אלו שהשתמטו בדרך הפחות אלגנטית (הם אלו שלדעתי הכי פחות מעצבנים, כי לפחות הם גלויים) ואמרו שלא בא להם לעשות צבא וזהו ומצד שני יש את אלו שעשו את זה בנוכלויות כאלו ואחרות עם שטויות כמו זה שהצבא לא יכול לתת להם מסגרת מתאימה וכד' - לפעמים התירוצים שלהם כל כך מוצלחים שאנשים אשכרה מאמינים להם שזהו אכן המצב והצבא לא יכול לתת מענה.

בקיצור את המשתמטים צריך להגלות מפה יחד עם עוד כמה קבוצות אינטרסט כאלו ואחרות ולהרחיב יותר מזה כבר יחשב גזענות.

איזה שטיפת מוח? למה כל מי שמתגייס לצבא שטוף מוח?
יש קבוצה די גדולה של אנשים מתוך זה שאומרת "וואלה לא בא בטוב צבא, אבל לא נראה לי שיש אלטרנטיבה" ומתגייסים.
לא כולם מתגייסים "ברעלללללללללללללללללללללללללללללללללללללל"

יש קבוצה די גדולה של אנשים מתוך זה שאומרת "וואלה לא בא בטוב צבא, אבל לא נראה לי שיש אלטרנטיבה" ומתגייסים.

יש הרבה שמתגייסים רגיל
אבל בכל מסלול יש שטיפת מוח
זה קיים כי ככה עובד גוף שרוצה שהחיילים שלו יבצעו דברים לא הגיוניים
כמו לקום ולרוץ לעבר כדורים שורקים
או לבצע כל מני דברים

אני לא אומר שזה דבר שלילי
מישהו צריך לעשות את העבודה וכדי לגרום לו לעשות את זה אני מוכן לתת לו מדליות וכנפיים אם זה מה שיגרום לו לסכן את עצמו ולבצע את המשימה שהוטלה עליו

למה לדעתך הקבוצה שאומרת "וואלה לא בא בטוב צבא, אבל לא נראה לי שיש אלטרנטיבה" מתגייסת בכל זאת? הרי ברור שיש אלטרנטיבות אחרות. מה מונע מחברי הקבוצה לבחור בהן? מה לדעתך ההבדל בין חינוך לבין שטיפת מוח?
(אגב, אני לא מטיף להשתמטות מהצבא, אני מדבר באופן עקרוני)

ההבדל הוא קודם כל החוק, שלא נתון לערעור כרגע ולכן על הציבור להתגייס.
ההבדל השני הוא שה"אין אלטרנטיבה" יותר התייחסה לעובדה שמדינת ישראל לא יכולה להתקיים בלי צבא, ומכאן הצורך האולי קיומי בלהתגייס.

למה לדעתך הקבוצה שאומרת "וואלה לא בא בטוב צבא, אבל לא נראה לי שיש אלטרנטיבה" מתגייסת בכל זאת? הרי ברור שיש אלטרנטיבות אחרות. מה מונע מחברי הקבוצה לבחור בהן? מה לדעתך ההבדל בין חינוך לבין שטיפת מוח?
(אגב, אני לא מטיף להשתמטות מהצבא, אני מדבר באופן עקרוני)

החוק.

---------- התגובה התווספה ב 11:42 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 11:39 ----------

ולא כל מי שמתגייס עם רעל זה כי הוא עבר שטיפת מוח, יש אנשים שזה חשוב להם.

ההבדל הוא קודם כל החוק, שלא נתון לערעור כרגע ולכן על הציבור להתגייס.
ההבדל השני הוא שה"אין אלטרנטיבה" יותר התייחסה לעובדה שמדינת ישראל לא יכולה להתקיים בלי צבא, ומכאן הצורך האולי קיומי בלהתגייס.

אנשים מצליחים להשתחרר על ימין ועל שמאל מהצבא באופן "חוקי". יש חוקים שחלקים גדולים בחברה מצפצפים עליהם (כמו עקיפה בפס לבן, לדוגמה), יש חוקים שהם "גזירה שהציבור אינו יכול לעמוד בה" (כמו לא להחנות בתחנות אוטובוס בשבת, דבר ששונה לאחרונה) וכו' וכו'. חוק מלאכותי נתון לערעור בכל רגע נתון, גם במשטר דיקטטורי ובטח שבמשטר 'דמוקרטי'.
לגבי ההבדל השני - מאיפה אתה מסיק שמדינת ישראל לא יכולה להתקיים בלי צבא ומכאן הצורך הקיומי להתגייס? גם אם נכון שמדינת ישראל אינה יכולה להתקיים בלי צבא, להסיק מכאן שיש צורך קיומי להתגייס זה לעשות קפיצה לוגית לא מחייבת.

זה שזה לא לא חוקי בחוק לא אומר שאני מתייחס לזה כחוקי ולמרות שלכל אחד יש את הסיבה הכי מוצדקת בעולם רובם עדיין נחשבים משתמטים.
עקיפה בפס לבן היא כמובן עבירה על החוק ולכן יש משטרה/מד"א 😃\).
לא להחנות בתחנת אוטובוס לא היה רלוונטי אלי מכיוון שאני גר בבאר שבע ואני לא יכול להעיד עד כמה זה חשוב.
ההבדל השני - מהעובדה הפשוטה שאתה מוקף בדי הרבה אנשים שאומרים שחור על גבי לבן שהם צריכים להשמיד את היהודים/ישראל/אמריקה/כל מדינה לא מוסלמית ולא נכשלת.
הרי שככל שיש יותר משתמטים הצבא כביכול מתמעט והתגברות התופעה תביא לפגיעה אמיתית ביכולות הצבא כשיצטרך להתמודד מול יותר מחמאס.

אתה לא יכול להתייחס למשהו כלא-חוקי אם הוא קבוע בחוק. זו סתירה פנימית. אם החוק קובע שיש לשחרר מישהו מהצבא, זה לא יכול להיחשב כלא-חוקי.
ולגבי השאלה השנייה לא בדיוק הבנת - נניח שבאמת יש מצב של סכנה קיומית למדינת ישראל. האם צבא גדול יותר יוכל להתמודד איתה טוב יותר מאשר צבא קטן יותר? האם צבא חובה יוכל להתמודד איתה טוב יותר מאשר צבא שכירים? זה שהצבא גדול יותר לא אומר בהכרח שתהיה לו יותר יכולת להתמודד מול איומי החמאס. יכול להיות שהוא יהיה הרבה פחות גמיש ומאורגן, מה שיביא דווקא לתבוסה (לדוגמה). אתה רואה את זה כל הזמן - קבוצות עילית צבאיות הן בדרך כלל קטנות והרסניות הרבה יותר מאלפי החיילים שמשמשים בשר תותחים מסביבם.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית