הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

מתקשה לחזור למשקלי העבודה בבנץ' לאחר חיטוב

ASAFABADI

משתמש קבוע
1,847
105
נק' מוניטין:
134
1,847
105
במהלך הקורונה עשיתי חיטוב בו ירדתי מ67 ל57 ב3 וקצת חודשים, לא התאמנתי כמובן במכון אלא בבית ולדעתי לא איבדתי הרבה שריר בכלל. כמובן לפני חודשיים בערך כשחזרו המכונים ואיתם גם חזרתי למסה כל משקלי העבודה בתרגילים הגדולים ירדו (דדליפט מ130 ל100 סקוואט מ80 ל60 ובנץ מ70 ל55-57+-) אממה, כרגע לאחר עליה של 2 קילו וקצת ל59 קילו משקלי העבודה בדדליפט וסקוואט חזרו בעוד שהבנץ' תקוע על 65, הקטע שאפילו בלחיצה עם משקולות חופשיות חזרתי למה שהייתי רק בבנץ' לא, מה קורה פה? להגיע למשקלים שכבר הייתי בהם ואלה לא משקלי עבודה חדשים אמור לקרות תוך שניה אז למה אני תקוע רק בבנץ'??

בוא נעשה לפני ואחרי

פעם הייתה עושה בנץ 70 קילו במשקל 67 קילו, כלומר פי 1.05 ממשקל גוף
היום אתה עושב בנץ 65 קילו על משקל גוף של59 , כלומר פי 1.10 ממשקל גוף.

באופן יחסי למשקל שלך אתה התחזקת, שזה דבר מעולה ואז אל תחשוב שלא הגעת למשקלים שלך מקודם אפילו התעלתה עליהם (יחסית)

ואם אתה תקוע בבנץ, אולי כדאי להסתכל על התכנית שלך, איפה אתה נתקע, איפה קשה וכך הלאה. אולי טכניקה גם. אבל זה בלי קשר לחזור ללחוץ משקלים ישנים.

• פותח/ת השרשור
לאיזו תדירות אתה עושה בנץ? מה הנפח עבודה? איך הטכניקה?

התוכנית שלי אותו דבר כמו במסה ובחטוב לא שיניתי עושה בנץ' פעמיים בשבוע 3 סטים של 6-8, אותו דבר כמו סקוואט ודדליפט (דדליפט אבל רק 2 סטים), טכניקה סבבה לגמרי אבל שוב פעם, זה לא שהטכנקיה שלי השתנתה אם הגעתי ל70 עם הטכניקה הזאת אני אמור תוך שניה לחזור לשם
בוא נעשה לפני ואחרי

פעם הייתה עושה בנץ 70 קילו במשקל 67 קילו, כלומר פי 1.05 ממשקל גוף
היום אתה עושב בנץ 65 קילו על משקל גוף של59 , כלומר פי 1.10 ממשקל גוף.

באופן יחסי למשקל שלך אתה התחזקת, שזה דבר מעולה ואז אל תחשוב שלא הגעת למשקלים שלך מקודם אפילו התעלתה עליהם (יחסית)

ואם אתה תקוע בבנץ, אולי כדאי להסתכל על התכנית שלך, איפה אתה נתקע, איפה קשה וכך הלאה. אולי טכניקה גם. אבל זה בלי קשר לחזור ללחוץ משקלים ישנים.
נכון יחסי ת התחזקתי אבל אם תקח את הדדליפט והסווקאט אז בהם "התחזקתי" הרבה יותר דדליפט 130 על 59 זה 2.2 לעומת 130 על 97 שזה 1.95 (כמובן כל המשקלי עבודה פה זה לא 1RM אלא ל5-7~)

התוכנית שלי אותו דבר כמו במסה ובחטוב לא שיניתי עושה בנץ' פעמיים בשבוע 3 סטים של 6-8, אותו דבר כמו סקוואט ודדליפט (דדליפט אבל רק 2 סטים), טכניקה סבבה לגמרי אבל שוב פעם, זה לא שהטכנקיה שלי השתנתה אם הגעתי ל70 עם הטכניקה הזאת אני אמור תוך שניה לחזור לשם

נכון יחסי ת התחזקתי אבל אם תקח את הדדליפט והסווקאט אז בהם "התחזקתי" הרבה יותר דדליפט 130 על 59 זה 2.2 לעומת 130 על 97 שזה 1.95 (כמובן כל המשקלי עבודה פה זה לא 1RM אלא ל5-7~)

לא מבין מה רע בכך הדדליפט שלך וסקואט התחזקו יותר מהבנץ, לכל אחד יש הרמות חזקות יותר ופחות.

בקצה, אין זמן מסוים שאמור לקחת לך לעלות ממשקל x ל y. כמו שאמרתי, אם המשקל תקוע לא משנה בכמה ואיך אתה צריך למצוא פתרון, בין אם זה דרך עבודה טכנית, שינוי תכנית אימונים וכו וכו'

מציע לך לקחת תכנית אימונים, ולהעלות סרטון של הטכניקה שלך, אולי היא טובה ואולי לא לך תדע.

• פותח/ת השרשור
לא מבין מה רע בכך הדדליפט שלך וסקואט התחזקו יותר מהבנץ, לכל אחד יש הרמות חזקות יותר ופחות.

בקצה, אין זמן מסוים שאמור לקחת לך לעלות ממשקל x ל y. כמו שאמרתי, אם המשקל תקוע לא משנה בכמה ואיך אתה צריך למצוא פתרון, בין אם זה דרך עבודה טכנית, שינוי תכנית אימונים וכו וכו'

מציע לך לקחת תכנית אימונים, ולהעלות סרטון של הטכניקה שלך, אולי היא טובה ואולי לא לך תדע.
שוב פעם, אין קשר לטכניקה או לא,גם אם היא הכי זבל בעולם, עם הטכניקה הזאת הגעתי ל70 בסוף המסה, אז אני אמור להגיע ל70 בחזרה בלי בעיות, במסה הקודמת חזרתי מהר מאוד למשקלי עבודה בבנץ' מלפני החיטוב (אמנם ירדתי הרבה הרבה פחות אבל בכל זאת)

שוב פעם, אין קשר לטכניקה או לא,גם אם היא הכי זבל בעולם, עם הטכניקה הזאת הגעתי ל70 בסוף המסה, אז אני אמור להגיע ל70 בחזרה בלי בעיות, במסה הקודמת חזרתי מהר מאוד למשקלי עבודה בבנץ' מלפני החיטוב (אמנם ירדתי הרבה הרבה פחות אבל בכל זאת)
סבבה, אין קשר לטכניקה, התכנית פיקס ואתה עדיין תקוע. מה אתה רוצה את הסוד להתקדמות נצחית? משהוא במה שאתה עושה לא מספיק טוב. אתה רוצה להתקדם? תתשפר, לא? תלך ראש בקיר מה שאתה רואה כנכון

ההנחה שלך שגויה מהיסוד, אתה לא ״אמור להגיע בקלות למשקלי עבודה שלך״, ברור שבן אדם ששקל יותר יצליח להתחזק הרבה יותר וגם להפך, בן אדם שבחיטוב יצליח להרים פחות.

אתה לא אמור לחזור ל70 ק״ג בנץ׳ בקלות.
אתה צריך לבנות לך תוכנית אימון וניהול עומסים שיעזור לך להתחזק בחזרה למשקל הזה.

• פותח/ת השרשור
ההנחה שלך שגויה מהיסוד, אתה לא ״אמור להגיע בקלות למשקלי עבודה שלך״, ברור שבן אדם ששקל יותר יצליח להתחזק הרבה יותר וגם להפך, בן אדם שבחיטוב יצליח להרים פחות.

אתה לא אמור לחזור ל70 ק״ג בנץ׳ בקלות.
אתה צריך לבנות לך תוכנית אימון וניהול עומסים שיעזור לך להתחזק בחזרה למשקל הזה.
הקטע שבעבר תמיד חזרתי בקלות וגם עכשיו חזרתי בכל התרגילים (גם המורכבים וגם הלא מרוכבים, וגם בלחיצת חזה במשקולות חופשיות) רק הבנץ' לא

הקטע שבעבר תמיד חזרתי בקלות וגם עכשיו חזרתי בכל התרגילים (גם המורכבים וגם הלא מרוכבים, וגם בלחיצת חזה במשקולות חופשיות) רק הבנץ' לא

מכל התרגילים שציינת הבנץ׳ הוא התרגיל שהכי ״קשה״ להתחזק בו, תתחיל לחשוב על תוכנית אחרת, שיפור טכניקה ועבודה על הנקודות החלשות בלחיצה.

• פותח/ת השרשור
מה התוכנית אימון שלך?
AB רגילה
חזה בנץ' לחיצה בשיפוע עם משקולות ופרפר 3X6-8 ו8-12 במבודדים כנ"ל רגליים סקוואט לג פרס ולג קרלס ויד אחרוית 2 תרגילים
גב דדליפט 2X6-8 פולי וטיבר 3X8-12 כתף פרס 3X6-8 וכתף צד ואחרוית 3X8-12 ו2 תרגילי יד קדמית

• פותח/ת השרשור
אתה מתחיל עם בנצ' כתרגיל ראשון באימון?
כן זה מה שעוד יותר אבסורד
עריכה: היום באימון הנה בנץ' לא זז נשאר על 65 ל766 סקוואט כבר עלה ל80 לשביעיות שזה עקף את ה80 לשישיות שהייתי עושה בסוף הממסה על 67, 8 קילו יותר

כן זה מה שעוד יותר אבסורד
עריכה: היום באימון הנה בנץ' לא זז נשאר על 65 ל766 סקוואט כבר עלה ל80 לשביעיות שזה עקף את ה80 לשישיות שהייתי עושה בסוף הממסה על 67, 8 קילו יותר
אולי לנסות לעבוד על הסטיקי פוינטס שלך

אם אתה תקוע כבר כמה אימונים על אותו משקל,אז תעשה דילוד, ותתחיל מחדש להעלות משקלים עם פלוס קלורי קטן, תשים לב שאתה מתאושש טוב מאימון לאימון ותקפיד על טכניקה טובה.
אין פה סודות, אל תגיד אבל פה עליתי ופה התחזקתי ופה גדלתי ופה זה, הבנץ שלך נתקע? תטפל בבנץ. הסקואט שלך טוב? אז תמשיך עם מה שאתה עושה שם.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית