ועדת הקורונה דנה באפשרות פתיחת חדרי הכושר והבריכות

• פותח/ת השרשור Flow
  • פורסם בתאריך
נתניהו הלך לקרביץ, קנה שם מחק והתחיל לעבוד.

המציאות לפעמים מנצחת אותך. אתה יודע, איתני הטבע וזה.
אף כישרון לא כולל בתוכו יכולות על טבעיות.

בקיצור, מה שקורה זה שנוח לכם להטיח בקודקוד של המדינה,
הסאב טקסט הוא שהוא הציצי של אמא שלכם ואמור לתקן הכל, אבל אף אחד לא יכול לתקן הכל, וזה לעולם יהיה כך.

בסוף כנראה שנתניהו יחסית לכל מועמד אחר שאתה רואה בשורות הנבחרים שלך,
לא פחות טוב מאף אחד מהם, ואם בכיינות הקורונה הייתה משקפת את הערך שלו במציאות שפויה יותר, הוא בוודאי לא היה נשאר בשלטון משך זמן ככ גדול.

כראש ממשלה אתה לא מקבל מטה קסם, אלא מנהל את המשאבים שלך, בין אם זה לגבי ערוצי המידע שלך,
הסקת המסקנות הפרטית, והכרעה של תכניות פעולה.

זה מתסכל לשמוע את הבכיינות הזאת, שתמיד יהיה אפשר להחליף אותה בבכיינות אחרת, כי כאמור אין לך אינסוף משאבים,
אין לך אינסוף פתרונות, אין לך אינסוף זמן.

ישראל עשתה התקדמות נהדרת בבטחון שלה מאז שהייתי נער,
בנערות המוקדמת שלי פחדתי להסתובב ברחובות ירושלים. זה כבר לא קיים תודה לאל.

המצב הכלכלי של המדינה השתפר בכל מדד. הפכנו לחברת שפע לכל דבר ועניין.
כלומר התשתית הבסיסית+ של החיים השתפרה פלאים.

אז ממשלות זה חרא של דבר, כי יש אינסוף חורים שחורים שבולעים בדרך כספים, ומשרתים אינטרסים,
אבל זו המערכת הכי מוצלחת בהיסטוריה האנושית עד כה, וכל עוד זאת השיטה, בהחלט יש לנו מנהיג לא רע שעומד בראשה.

אפשר לדבר על זה שצורך באדם יחיד שיהיה קודקוד של מערכת זה צורך אולי פרימיטיבי ולא רציונלי,
אבל כשאתה רואה התפתחות כללית של מדינה, וחתירה כללית לשיפור, צריך להבין שבתור ראש ממשלה אתה צריך הרבה כישרון ולו בשביל "לא להפריע" להתפתחות של החברה והשוק. כל שכן עם יש מגמה חיובית זה אומר שאתה כנראה אדם פיקח ונמצא במקום שאתה ראוי לו, אם זה עומד במבחן עשור שנים.

אז אני בעצם אומר, שמתוך הנחה ש"צריך ראש ממשלה" זה די מזעזע לשמוע את כל הגיבובים וההטחות האלה כשהעולם כרגע חווה מכה חזקה ומדממת, כאילו אנחנו נמצאים ביקום אחר, והשליט שם אשם ונכשל
מר בנימין נתניהו מתעקש לנהל הכל לבד. הוא כבר עשור מקיף את עצמו בבובות שעושות כל מה שהוא אומר ללא וויכוח.
משבר הקורונה חשף יותר מכל עד כמה זה נוראי שאדם אחד מנהל הכל לבד. זאת תוצאה ישירה של המדיניות של נתניהו, שהיא לקחת חתיכות מכל מיני משרדים ולהעביר אותם למשרדים אחרים על מנת להקטין את כוחם. יותר מכך, נתניהו לקח סמכויות משמעותיות מחלק מהמשרדים החשובים ביותר והעביר אותם למשרד ראש הממשלה.
יותר מחמישה חודשים בתוך המשבר ועדיין לא מונה פרוייקטור לטיפול משבר הקורונה, משום שנתניהו מפחד שהוא יגנוב לו את אור הזרקורים.
נתניהו מתעקש לבצע מעשים חסרי הגיון כלכלי (ע"ע מענק הילדים) בניגוד לדעתם של כל בכירי האוצר ושל טובי הכלכלנים במשק.
"לא להפריע" להתפתחות השוק? ממשלת הליכוד בכל העשור האחרון התערבה בצורה גסה בכל תחום בשוק וביססה מונופולים וקבוצות לחץ.
אני יכול למנות לך עשרות פעולות סוציאליסטיות מובהקות שנתניהו ביצע, פעולות שבאמת תרמו להתפתחות השוק? בקושי על יד אחת.

כמה נזק הטמבלים האלה עושים.
במקום להשקיע את הכסף במערך בדיקות, חקירות ואיתורים של נדבקים, מחלקים 6 מיליארד ש"ח לאזרחים כדי להעיר את המשק ואז סוגרים אותו.
הנזק הכלכלי שהסגר שלהם יגרום במצב הנוכחי, מסוכן הרבה יותר מהקורונה. גם אם מדובר בסגר חלקי.
כבר עדיף שלא תיהיה הנהגה ושלא יעשו שום דבר מאשר שיעשו את הנזקים שהם עושים.

אז לפסול את הלגיטימציה של הממשל באשר הוא בגלל שבני אדם הם לא מתוקנים, שקול כמעט לפסילה של קיום המין האנושי,
כי אנחנו בוודאי בעצמנו לא איזה מתוקנים.
לכן אם אתה מאמין שצריך שלטון, אז יש סיבה לנסות להשפיע עליו להיות טוב יותר באופן עקבי
איפה פסלתי את הלגיטימציה של שלטון?

אני באמת לא מבין באיזו סמכות הם עושים את זה, זה לא בידיוק לבחירתם
מאותה סמכות שהוא סוגר חדכים שנייה אחרי שהועדה אישרה לפתוח אותם.

אם מטרת הועדה זה לבקר ולבטל צווים של הממשלה, אז מה עשינו בועדת בלאי הזו אם הממשלה יום למחורת יכולה להחליט לסגור שוב...
הממשלה כפופה לכנסת ולא הפוך.. אבל אצל ביבי הכל אפשרי

מאותה סמכות שהוא סוגר חדכים שנייה אחרי שהועדה אישרה לפתוח אותם.

אם מטרת הועדה זה לבקר ולבטל צווים של הממשלה, אז מה עשינו בועדת בלאי הזו אם הממשלה יום למחורת יכולה להחליט לסגור שוב...
הממשלה כפופה לכנסת ולא הפוך.. אבל אצל ביבי הכל אפשרי
כל הממשלה הזאת בלאי, הממשלה רבה עם הכנסת, ואף אחד לא מנהל את המשבר, כל חלק עובד עצמאית לחלוטין עם קריטריונים שונים

מישהו יודע אם הקטע של הרישום לNABBA עדיין תקף? כי היה רשום שספורטאים מקצועיים יכולים להתאמן

פוליטיקה זה ניצול טיפשותם של העדר.
והעדר גם סוחף אנשים חכמים לתמוך במושג המפגר הזה
הנחתי שאתה פוסל כאן את ההשפעה על המערך הפוליטי
מר בנימין נתניהו מתעקש לנהל הכל לבד. הוא כבר עשור מקיף את עצמו בבובות שעושות כל מה שהוא אומר ללא וויכוח.
משבר הקורונה חשף יותר מכל עד כמה זה נוראי שאדם אחד מנהל הכל לבד. זאת תוצאה ישירה של המדיניות של נתניהו, שהיא לקחת חתיכות מכל מיני משרדים ולהעביר אותם למשרדים אחרים על מנת להקטין את כוחם. יותר מכך, נתניהו לקח סמכויות משמעותיות מחלק מהמשרדים החשובים ביותר והעביר אותם למשרד ראש הממשלה.
יותר מחמישה חודשים בתוך המשבר ועדיין לא מונה פרוייקטור לטיפול משבר הקורונה, משום שנתניהו מפחד שהוא יגנוב לו את אור הזרקורים.
נתניהו מתעקש לבצע מעשים חסרי הגיון כלכלי (ע"ע מענק הילדים) בניגוד לדעתם של כל בכירי האוצר ושל טובי הכלכלנים במשק.
"לא להפריע" להתפתחות השוק? ממשלת הליכוד בכל העשור האחרון התערבה בצורה גסה בכל תחום בשוק וביססה מונופולים וקבוצות לחץ.
אני יכול למנות לך עשרות פעולות סוציאליסטיות מובהקות שנתניהו ביצע, פעולות שבאמת תרמו להתפתחות השוק? בקושי על יד אחת.
כתבת שנתניהו ביטל "את כל ההישגים" שלו של עשור, אז היה נשמע שאתה כן חושב שהיו כאלה

לא מבין מספיק בכלכלה, אבל כן חי חלק נכבד מהתוצאות שלה. אז כמה שאני לא מכיר את ההתנהלות השוטפת, אני כן מכיר בשיפור השוטף

הריכוזיות של נתניהו אמנם נראית כמו משהו כמעט פתולוגי, אבל אני לא בטוח שזו מדיניות מזיקה

בעניין פרויקטור קורונה, דווקא הייתי הרבה יותר חשדן כלפי כל מיני פוליטיקאים סוג ב, שמאוד סביר להניח מנסים לעשות הון פוליטי, דווקא בתקופה שעדיף שינהל אותה שיקול דעת שכבר הוכיח את עצמו

אגב אני לא מאוד סומך על הליכוד כמפלגה, אני כן סומך על חלק מחברי הכנסת שלה, ואני כן מאמין שעדיף שהיא תהיה בשלטון

בעניין פרויקטור קורונה, דווקא הייתי הרבה יותר חשדן כלפי כל מיני פוליטיקאים סוג ב, שמאוד סביר להניח מנסים לעשות הון פוליטי, דווקא בתקופה שעדיף שינהל אותה שיקול דעת שכבר הוכיח את עצמו
מדיניות הקורונה בארץ כושלת מאוד, וגם זו מחמאה, כי אין אחת.
חייבים פרוייקטור, או לפחות גוף שאחראי על ריכוז כל המידע.
נכון לכרגע משרד הבריאות מחזיק מידע מסוים.
ארגון הרופאים מחזיק מידע אחר, שמן הסתם רלוונטי למשרד הבריאות.
הלמ"ס וביטוח לאומי שניהם מחזיקים נתונים שונים על כמות המובטלים, ומשום מה שניהם נתונים רשמיים חשובים.
משרד החינוך לא מעורב בהחלטות החינוך.
החרדים מכתיבים מדיניות רפואית.
ראש הממשלה מחליט החלטות ללא שום התייעצות עם גורמים רלוונטיים.
הכל הפוך ולא הגיוני.

חייבים פרוייקטור, או לפחות גוף שאחראי על ריכוז כל המידע.
גוף זה רעיון נהדר, לא אדם.

זה כלל מגוחך, לראות איך כל משרד מושך לכיוון שלו, לא מאהבת מרדכי ולא משנאת המן, אלא מאהבת הכיסא.
אם הם היו משחקים במשחק הכסאות ובמקרה משובצים בצורה הפוכה, הם היו מתנהגים גם בצורה הפוכה.

בסוף זה טוב ליצור מערכת מספיק גדולה של אינטרסים שתהיה אחראית על הריכוז הזה.
פוליטקאי משנה כזה או אחר, זה לא מרגיע במיוחד

זה כלל מגוחך, לראות איך כל משרד מושך לכיוון שלו, לא מאהבת מרדכי ולא משנאת המן, אלא מאהבת הכיסא.
אם הם היו משחקים במשחק הכסאות ובמקרה משובצים בצורה הפוכה, הם היו מתנהגים גם בצורה הפוכה.

דווקא נראה שיהיה קצין בכיר ומוערך מהצבא, שזה מעודד כי כל עוד לא נכנס לפוליטיקה הוא לא בהכרח נחש עוד

גם אם יהיה אדם מקצועי ולא פוליטיקאי בראש אותו גוף זה יהיה סבבה.
הבעיה שביבי בחיים לא ייתן למישהו לגנוב לו את אור הזרקורים, כל הצלחה היא הצלחה שלו, כל כישלון הוא של אחרים, או כמו שהוא אמר לאחרונה של כל העם, אבל לא שלו

הנחתי שאתה פוסל כאן את ההשפעה על המערך הפוליטי
בכלל לא, אי אפשר איתה, אי אפשר בלעדיה.
עם כל השינאה והתיעוב שפוליטיקה מביאה איתה, אני לא יכול לדמיין מדינה בלעדיה.
ולמרות הצורך שבדבר, מי שנבחר או בחר להיות שם אצלי בראש הוא אדם מסוים שאני פשוט לא מעריך.
אולי אפגוש פוליטיקאי שאעריך ביום מן הימים, אני בטוח שיכול להיות אדם כזה, אבל לעת עתה, אני בז למקצוע הזה למרות הצורך בה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית