הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ועדת הקורונה דנה באפשרות פתיחת חדרי הכושר והבריכות

• פותח/ת השרשור Flow
  • פורסם בתאריך
לדעתי הבעיה היא בחוסר מדיניות ותכנון.

אני עוקב אחרי כמה מדינות די בעקביות (גר באוסטרליה, עובד עם אנשים מניו זילנד, פינלנד וסין, שותפה אמריקאית, משפחה ישראלית, חברים גרים במדינות באירופה וכו׳).

מדינות שונות מנהלות את המשבר בצורה שונה, חלקן לא סוגרות כמעט כלום (שוודיה) וחלקן סגרו הכל בצורה מאוד אגרסיבית מההתחלה (ניו זילנד). מי שסגר הכל בבום - התגבר על הוירוס (ניו זילנד עם קרוב ל0 מקרים פעילים כמה כמה חודשים), מי שהשאיר הכל פתוח, לא סבל כלכלית כמעט, ויש מי שמצא איזון בין פתיחת עסקים, הגבלות והטבות לעסקים/אזרחים תוך מזעור הנזק (אוסטרליה).

בארץ יש את הצד השלילי מכל העולמות וזה די מדהים:
- סגרו הכל ממש מהר בתחילת המשבר
- פתחו הכל ממש מהר בסוף הגל הראשון (לא חיכו בין הסרת הגבלות לראות השפעה על נתוני ההדבקה)
- לקראות הגל השני אף אחד לא ידע מה המדיניות ומה התכנית מבחינת הטבות, הגבלות ושחרור המשק. הכל תעלומה אחת גדולה. בגל הראשון זה היה עוד סביר, בגל השני אין כבר תירוצים
- הציבור שהיה יחסית מבין וממושמע בגל הראשון - הרבה פחות מבין וממושמע בגל השני. לאנשים נמאס, מי שסגר - נגמרה לו הסבלנות הכלכלית

הייתי מבין את הממשלה אם הייתה פעולת בצורה אגרסיבית לכאן או לכאן, אבל הרפיסות והזגזגנות פשוט מובילים את המדינה לאבדון משני הצדדים - מס׳ חולים גבוה מאוד (מס׳ 27 בעולם מתוך 213 ביחס לאוכלוסיה, ״עשירון עליון״) ומצד שני פגיעה כלכלית אנושה, 21% אבטלה, שלפני הקורונה מצבינו היה מעולה מבחינת אבטלה.

הקטע המפחיד באמת - אנחנו ממש לא בשיא המשבר (בארץ) המספרים רק מטפסים בקצב מסחרר.

הממ... נראה לי שהוא גזר את רוב הציבור במדינה לדין מוות או לפחות לעוני מרוד...
🤬🤬
חחחח אל תדאג, הוא עוד ייבחר שוב בבחירות הבאות, מתי שלא יהיו. לדעתי אגב זו בדיוק הבעיה המרכזית שלנו במדינה, זה שהוא ראש ממשלה זה רק התסמין המרכזי.

תפסיקו ל#יין את השכל ביבי ביבי
כל נבחר ציבור אחר כולל בנט בתקופה הזאת, והמצב היה פה בדיוק אותו דבר, ובספק אם לא גרוע יותר

כן גם אני רוצה חדר כושר, מה לעשות..

ולנושא, אם משעמם לכם ובא לכם להאשים את ביבי בכל הבעיות שלכם בלי קשר למציאות, יש הפגנות של כל מיני אנרכיסטים ברחבי הארץ, לכו תצטרפו עליהם, תחטפו קצת מים ממכתזית ושתפו פה חוויות

מתארים את המצב כאילו אם לא היה ביבי היה פה גן עדן של ממש והוא המקור לכל הצרות שלכם, תוציאו את הראש מהאוזן או מהשטיפת מוח שאתם עוברים בטלוויזיה שלכם ותתעוררו, חלאס.

כל נבחר ציבור אחר כולל בנט בתקופה הזאת, והמצב היה פה בדיוק אותו דבר, ובספק אם לא גרוע יותר
למה אתה חושב כך? תסתכל על מדינות מפותחות אחרות באירופה, ישראל אולי במצב הגרוע ביותר מבין מדינות ה- OECD.

גם אני, אבל לא בגלל זה אני חושב שצריך לפתוח אותם. תחשוב שהיית בעלים של חד"כ ויום בהיר אחד היו סוגרים לך את הפרנסה ללא שום פיצוי. נראה לך סביר? ובלי שום קשר, זה פוגע בכלכלה הישראלית שגם ככה במצוקה קשה מאוד. כנ"ל לגבי מסעדות וכל שאר העסקים שסגרו.

מתארים את המצב כאילו אם לא היה ביבי היה פה גן עדן של ממש והוא המקור לכל הצרות שלכם, תוציאו את הראש מהאוזן או מהשטיפת מוח שאתם עוברים בטלוויזיה שלכם ותתעוררו, חלאס.
כן, זה בדיוק מה שאני מדבר עליו. כשאנשים כמוך יפתחו את העיניים שלהם, אז אולי המצב במדינה יתחיל להשתפר.

למה אתה חושב כך? תסתכל על מדינות מפותחות אחרות באירופה, ישראל אולי במצב הגרוע ביותר מבין מדינות ה- OECD.

גם אני, אבל לא בגלל זה אני חושב שצריך לפתוח אותם. תחשוב שהיית בעלים של חד"כ ויום בהיר אחד היו סוגרים לך את הפרנסה ללא שום פיצוי. נראה לך סביר? ובלי שום קשר, זה פוגע בכלכלה הישראלית שגם ככה במצוקה קשה מאוד. כנ"ל לגבי מסעדות וכל שאר העסקים שסגרו.

כן, זה בדיוק מה שאני מדבר עליו. כשאנשים כמוך יפתחו את העיניים שלהם, אז אולי המצב במדינה יתחיל להשתפר.
אין כזה דבר אנשים כמוני ומאז v12 v15 קרן וקסנר ועוד מימון של קרנות זרים..
אין פה שום הצעה לשום אלטרנטיבה, רק מחפשים אנרכיה ובלגנים כדי להרוס את המדינה, מנסים לחקות בצורה די גרועה את הblm וכל הטמטום שהלך באמריקה לאחרונה
אלא רק לא ביבי ואז יהיה פה גם עדן
העיניים שלי פתוחות לרווחה, אני לא מסכים עם כל המדיניות שיש ולא, לא תמיד מקבלים מה שרוצים, אבל במקום לחפש להאשים ולהאשים, אני מחפש איך להתקדם ולא לתת למערכת לעצור אותי

שמע, מעצבן אותי גם שסוגרים את חדרי הכושר, מבחינתם זה צעד בדרך לעצירת הקורונה, אם היה ראש ממשלה אחר, היה פה אחרת בנושא הזה? אני בספק רב.

ישראל ממש אבל ממש לא במצב גרוע כמו שאתה מציג את זה.

אתה לא מציע שום אלטרנטיבה
יש הרבה אלטרנטיבות. מה היית אומר אם היית צריך להצביע בארה"ב? שם יש להם בד"כ 2 אלטרנטיבות, למה אנחנו צריכים 20? (ועוד להגיד אח"כ שאין אלטרנטיבה)

גם זה לא נכון. אחרי כל הנזק שביבי וחבורת הערסים שלו עשו, עד שיהיה פה גן עדן צריך הרבה שנים של שיקום.

העיניים שלי פתוחות לרווחה, אני לא מסכים עם כל המדיניות שיש ולא, לא תמיד מקבלים מה שרוצים, אבל במקום לחפש להאשים ולהאשים, אני מחפש איך להתקדם ולא לתת למערכת לעצור אותי
לא חשבתי שתודה בזה שאתה צריך לפתוח עיניים, אבל זו לפחות דעתי על רוב העם בישראל, או לפחות לגבי רוב העם היהודי הלא חרדי.

שמע, מעצבן אותי גם שסוגרים את חדרי הכושר, מבחינתם זה צעד בדרך לעצירת הקורונה, אם היה ראש ממשלה אחר, היה פה אחרת בנושא הזה? אני בספק רב.
אם לסגור או לא, יש אנשים שצריכים לקבל את החלטות מהסוג על זה על בסיס נתונים וראיות. אני לא נכנס לזה אם זה צעד נכון לסגור או לא, אבל לסגור מבלי שבעלי העסקים מקבלים איזשהו פיצוי, זה כבר ביזיון. ממה אותם אנשים אמורים לחיות? וזה לא שמדובר פה בטייקונים כן? בעלי חד"כ יכולים להיות אנשים ממעמד הביניים ואפילו מתחת.

ה-OECD: ישראל היא השנייה בעלייה באבטלה מבין המדינות המפותחות

https://www.israelhayom.co.il/article/778691

ישראל עם הפנים לסגר, ולמפולת כלכלית קשה עוד יותר

"נצטרך להחליט אילו חברות מצילים": התחזית הקודרת של המשנה לנגיד בנק ישראל

ישראל מדורגת במקום השלישי באירופה במספר הנדבקים היומיים

נערך לאחרונה:
אין כזה דבר אנשים כמוני ומאז v12 v15 קרן וקסנר ועוד מימון של קרנות זרים..
אין פה שום הצעה לשום אלטרנטיבה, רק מחפשים אנרכיה ובלגנים כדי להרוס את המדינה, מנסים לחקות בצורה די גרועה את הblm וכל הטמטום שהלך באמריקה לאחרונה

הוא לא מציג כלום בפני עצמו. מציג נתונים. צריך להסתכל למציאות בעיניים בצורה אובייקטיבית. המצב בקנטים. וזה ממש אבל ממש לא משנה אם אתה ימין או שמאל, אוהב את ביבי או מתעב אותו - המצב בקנטים.

הוא לא מציג כלום בפני עצמו. מציג נתונים. צריך להסתכל למציאות בעיניים בצורה אובייקטיבית. המצב בקנטים. וזה ממש אבל ממש לא משנה אם אתה ימין או שמאל, אוהב את ביבי או מתעב אותו - המצב בקנטים.
נכון לעכשיו, שיעור התמותה במדינה, בלי לפתוח פה לשטן, נמוך מאשר היה בשנים קודמות בהם לא היה שום מגיפה..

עובד או לא עובד, ביבי או לא ביבי, לנתון הזה יש משמעות.

נכון לעכשיו, שיעור התמותה במדינה, בלי לפתוח פה לשטן, נמוך מאשר היה בשנים קודמות בהם לא היה שום מגיפה..

לנתון הזה אין שום קשר לניהול המשבר. הנתון הזה נובע ככל הנראה מאחת משתי הסיבות האלה (או משתיהן):
1. גנטיקה של אנשים בישראל שכנראה חסינים יותר לנגיף.
2. הנגיף שהתפשט בישראל יחסית מוחלש ביחס למוטציה שהתפשטה במקומות אחרים בעולם.

ואגב, בלי לפתוח פה כמובן, אני חושב ששיעור התמותה בקרוב מאוד עלול לעלות עליה חדה בישראל, ולא מקורונה, מרעב.

וזה רק מראה את האבסורדיות של המצב. למרות הנתון הזה (שמראה אפשר להגיד שהקורונה לא כ"כ חמורה כמו שביבי מציג אותה), המשק באחוזי האבטלה הכי גבוהים אי פעם (!), בגלל המגבלות המוטלות.

וזה רק מראה את האבסורדיות של המצב. למרות הנתון הזה (שמראה אפשר להגיד שהקורונה לא כ"כ חמורה כמו שביבי מציג אותה), המשק באחוזי האבטלה הכי גבוהים אי פעם (!), בגלל המגבלות המוטלות
לא שאני מצדיק דבר כזה או אחר או יודע מה הולך במוחם של מקבלי ההחלטות

אבל בכל יום מעדיף שיהיה אחוזי אבטלה הכי גבוהים מאשר אחוזי תמותה הכי גבוהים

ערך החיים מבחינתי יותר חשוב מתאוות החומר

משבר בינוני ברמה בינונית+/גבוהה הוביל למשבר כלכלי שלא נראה כמותו בארץ, ומהגרועים ביותר במדינות ה- OECD, שכידוע לך, מתמודדות גם הן עם הקורונה.

אם זה נראה לך סביר או משהו שמזכיר איכשהו ניהול משבר סביר והגיוני, באמת שאין לי על מה לדון איתך. לא בכוונה רעה חלילה

21% אחוזי אבטלה יובילו בעקיפין להרבה יותר מקרי מוות. יוביל לפשע, התאבדות, מחלות אחרות שקשורות למצב כלכלי וכד׳. אני לא אומר לפתוח הכל, אבל להגיד שלאנשים ״כולה אין כסף״ זה קצת שטחי (לא אמרת את זה, אבל זה משתמע).

אם מישהו חושב ש״אף אחד לא היה מנהל את זה יותר טוב״... זה מאוד עצוב.

אוסטרליה התחילה ממצב הרבה יותר גרוע, מקרה ראשון שבועיים~ לפני ישראל, תנועה אווירית של תיירים ועסקים הרבה יותר גבוהה. כמות תושבים פי 3, מטרופולינים יותר גדולה ועדיין - איפה אוסטרליה ואיפה ישראל. עדיין באוסטרליה עשו כמה טעויות מאוד קריטיות והמנהיגים חוטפים בראש על זה.

אני יכול לתת עוד דוגמאות על אינספור מדינות שמנהלות את המשבר בצורה הרבה יותר טובה מישראל. זה שאחוז התמותה כאן נמוך לא מצביע על שבריר חיוביות כלפי ההנהגה, אלא נטו על רמת שירותי הרפואה בארץ. הם מקבלים את מי שנדבק בקורונה ומטפלים בהם. תפקיד ההנהגה לתת הנחיות/הגבלות שימזערו את כמות ההדבקות.

תפסיקו ל#יין את השכל ביבי ביבי

ולנושא, אם משעמם לכם ובא לכם להאשים את ביבי בכל הבעיות שלכם בלי קשר למציאות, יש הפגנות של כל מיני אנרכיסטים ברחבי הארץ, לכו תצטרפו עליהם, תחטפו קצת מים ממכתזית ושתפו פה חוויות

מה עם כל אלה שצועקים שנתניהו צריך להתפטר כאן ועכשיו כי הוא כשל בניהול המשבר וכו'וכו'? כאילו אם הוא היה מתפטר עכשיו כל אותם אנשים לא היו צועקים איך הוא יכל להתפטר ברגע חשוב כזה ולהשאיר את המדינה לטבוע

אם מישהו חושב ש״אף אחד לא היה מנהל את זה יותר טוב״... זה מאוד עצוב.

אוסטרליה התחילה ממצב הרבה יותר גרוע, מקרה ראשון שבועיים~ לפני ישראל, תנועה אווירית של תיירים ועסקים הרבה יותר גבוהה. כמות תושבים פי 3, מטרופולינים יותר גדולה ועדיין - איפה אוסטרליה ואיפה ישראל. עדיין באוסטרליה עשו כמה טעויות מאוד קריטיות והמנהיגים חוטפים בראש על זה.

אני יכול לתת עוד דוגמאות על אינספור מדינות שמנהלות את המשבר בצורה הרבה יותר טובה מישראל. זה שאחוז התמותה כאן נמוך לא מצביע על שבריר חיוביות כלפי ההנהגה, אלא נטו על רמת שירותי הרפואה בארץ. הם מקבלים את מי שנדבק בקורונה ומטפלים בהם. תפקיד ההנהגה לתת הנחיות/הגבלות שימזערו את כמות ההדבקות.
כמה הבדלים בין אוסטרליה וישראל:
- אוסטרליה מדינה גדולה יותר ביחס לאזרחים.
- הוצאות מדיניות נמוכות יותר באוסטרליה לעומת ישראל, בגלל המצב הביטחוני בארץ, בקיצור יש לכם יותר כסף לחלק.
- אזרחים יותר מבוססים, בארץ רוב האזרחים תלויים בתחבורה ציבורית.

מה שעבד באוסטרליה לדעתי עלול להיות לא פחות גרוע ממה שכבר עושים בארץ.
אין דרך טובה להתמודד עם המצב, הנזק גדול וכבר נעשה. צריך למזער נזקים ולקחת שליטה על המצב, דבר שלא בדיוק קורה.

- אזרחים יותר מבוססים, בארץ רוב האזרחים תלויים בתחבורה ציבורית.
בדקת נתונים של זה? באמת אני שואל כי מסקרן, עם כמויות המכוניות על הכבישים וגם קצת מהיכרות זה נראה לי שלא יודע אם הרוב אבל המון אנשים גם אם אין להם אפשרות הם יכנסו לחובות אבל יסעו ברכב (והרבה פעמים רכב שלא תואם את המעמד הכלכלי)

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית