הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

סוף מסה

• פותח/ת השרשור OA
  • פורסם בתאריך
הבעיה שגם במסה אני לא אוכל ג'אנק פוד (כבר 4 חודשים),
חייב לחזור לכריכים של הסלופי ג'ו, האנטריקוט, ההמבורגרים המושחתים, הפיצות, אפילו לשניצל בפיתה אני מתגעגע.

די לפתיתים ואורז 🤮

ושווארמה!!!!!!!!!!!!1 למה לא אכלת שווארמהההההה???? 🤯
אבל זהו אבוד לך.... 🙁
עכשיו סופסוף תהיה רעב ביחד איתי 😆

לא אכלתי ג'אנק פוד יותר מ7 שנים, והאמת ש5 שנים אני כבר לא מתגעגע לזה בכלל. זה פשוט לא אופציה.

ותגדירו ג'אנק...! (כבר חפרנו על זה אשכול שלם...)
לדעתי כל מה שהזכרתם פה זה בגדר "פאסט פוד" - מזון מהיר. לא מחייב שזה אוכל זבל....

קיצר - יופי של עבודה, פסיכי :>
ת'אמת לדעתי אתה בכלל לא צריך חיטוב.
(אז תאכל שווארמה.)

ותגדירו ג'אנק...! (כבר חפרנו על זה אשכול שלם...)
לדעתי כל מה שהזכרתם פה זה בגדר "פאסט פוד" - מזון מהיר. לא מחייב שזה אוכל זבל....
מבחינה קלורית וירידה במשקל, אין מזון רע. קלוריות זה קלוריות.
מבחינת הפלורה של המעיים, והבריאות הגופנית, זה הרבה יותר מרק קלוריות.

אפשר לומר שתזונאים והמדע פחות מתעמקים בסוגיות האלו, הם בעיקר רואים בעודף משקל הגורם הכי מזיק במזון, ונלחמים בזה בכלי הכי שימושי שלהם, מינוס קלורי.

מייק ישראטל בסוף הספר שלו שהצגתי בפניך, כן מדבר מעט על בריאות מעבר לקלוריות.
מזון עם אבות מזון ולא הרבה מעבר הוא מוגדר ג'אנק ובעל ערך תזונתי נמוך יותר מאב מזון שיש לו יותר ערך תזונתי.

לחם לבן מכיל פחמימה, אבל הרבה פחות וויטמינים ומינרלים וסיבים תזונתיים מלחם מלא באותה כמות קלוריות. לכן למזון מלא יש ערך תזונתי גבוה יותר.

זה כמו להשוות מרגרינה לשמן זית בקבישה קרה. הערך התזונתי של המוצר מעיד על הערך שלו בתפריט האנושי.

יש נטיה להסתכל על המינמון הדרוש של וויטמינים ומינרלים וסיבים תזונתיים, ולנסות להיכנס לזה. אבל אף אחד לא מנסה לעשות את זה עם אבות מזון, כי זה פשוט לא אידיאלי.
האידיאל לדעתי יהיה לראות את המקסימום והמינימום, ולצרוך בדיוק באמצע. הרי הRDA לוויטמין C זה 50 מ"ג בערך, ויותר מדי וויטמין C שיגרום לשילשול לרוב האנשים זה מעל 10,000 מ"ג. זה די מגוכח לצרוך רק את המינימום. ההגיון אומר ש2,000 מ"ג יהיה כמות לא רעה לצרוך כל יום.

לכן, למען בריאות יש מזונות עדיפים יותר ופחות.
ת'אמת לדעתי אתה בכלל לא צריך חיטוב.
כמו שאת יודעת, אני תמיד מעדיף מסה, וגם אישתי כבר מתחננת שאגדל כרס.
אבל בגלל שאני יכול לרדת במשקל בלי לפגוע בביצועים שלי, שווה לי לרדת קטגוריה ל82.5 ק"ג. אז זה לא מגיע ממקום של מראה, זה בסך הכל ממקום ספורטיבי.

מבחינה קלורית וירידה במשקל, אין מזון רע. קלוריות זה קלוריות.
מבחינת הפלורה של המעיים, והבריאות הגופנית, זה הרבה יותר מרק קלוריות.

אפשר לומר שתזונאים והמדע פחות מתעמקים בסוגיות האלו, הם בעיקר רואים בעודף משקל הגורם הכי מזיק במזון, ונלחמים בזה בכלי הכי שימושי שלהם, מינוס קלורי.

מייק ישראטל בסוף הספר שלו שהצגתי בפניך, כן מדבר מעט על בריאות מעבר לקלוריות.
מזון עם אבות מזון ולא הרבה מעבר הוא מוגדר ג'אנק ובעל ערך תזונתי נמוך יותר מאב מזון שיש לו יותר ערך תזונתי.

לחם לבן מכיל פחמימה, אבל הרבה פחות וויטמינים ומינרלים וסיבים תזונתיים מלחם מלא באותה כמות קלוריות. לכן למזון מלא יש ערך תזונתי גבוה יותר.

זה כמו להשוות מרגרינה לשמן זית בקבישה קרה. הערך התזונתי של המוצר מעיד על הערך שלו בתפריט האנושי.

יש נטיה להסתכל על המינמון הדרוש של וויטמינים ומינרלים וסיבים תזונתיים, ולנסות להיכנס לזה. אבל אף אחד לא מנסה לעשות את זה עם אבות מזון, כי זה פשוט לא אידיאלי.
האידיאל לדעתי יהיה לראות את המקסימום והמינימום, ולצרוך בדיוק באמצע. הרי הRDA לוויטמין C זה 50 מ"ג בערך, ויותר מדי וויטמין C שיגרום לשילשול לרוב האנשים זה מעל 10,000 מ"ג. זה די מגוכח לצרוך רק את המינימום. ההגיון אומר ש2,000 מ"ג יהיה כמות לא רעה לצרוך כל יום.

לכן, למען בריאות יש מזונות עדיפים יותר ופחות.

כמו שאת יודעת, אני תמיד מעדיף מסה, וגם אישתי כבר מתחננת שאגדל כרס.
אבל בגלל שאני יכול לרדת במשקל בלי לפגוע בביצועים שלי, שווה לי לרדת קטגוריה ל82.5 ק"ג. אז זה לא מגיע ממקום של מראה, זה בסך הכל ממקום ספורטיבי.

חחחחח
שמע, תכלס אוכל יכול לפתור המון בעיות! אפילו את הרעב באפריקה 🤣
אם רק היה אפשר לפתור את הסכסוך הים תיכוני באמצעות אוכל...

בכל אופן, התכוונתי לזה שמאכל כמו שווארמה בלאפה, עם סלט וטחינה (לא צ'יפס. צ'יפס לא טוב.) זה אחלה אוכל.
ברור שהכי קרוב לטבעי זה הכי טוב.
אבל כמה אפשר 🥷

giphy.gif

חחחחח
שמע, תכלס אוכל יכול לפתור המון בעיות! אפילו את הרעב באפריקה 🤣
אם רק היה אפשר לפתור את הסכסוך הים תיכוני באמצעות אוכל...

בכל אופן, התכוונתי לזה שמאכל כמו שווארמה בלאפה, עם סלט וטחינה (לא צ'יפס. צ'יפס לא טוב.) זה אחלה אוכל.
ברור שהכי קרוב לטבעי זה הכי טוב.
אבל כמה אפשר 🥷

giphy.gif
דיבורים של מתחטבת

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית