הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

קרוהן ותזונה

Equinox

משתמש מתחיל
68
10
נק' מוניטין:
35
68
10
היי חברה מה הולך? אובחנתי עם קרוהן לפני שנתיים
אך אין לי תסמינים כמעט חוץ מחוסר משמעותי מאד במחסני ברזל בגוף(כבר 3 שנים) ובעיות עם העיכול כתוצאה מהמחלה.
התחלתי חיטוב לפני שלושה חודשים על 17 אחוז שומן
וירדתי מ74.5 ל67(מטר 1.78).
עכשיו שהתחלתי על תפריט נטרלי כדי לאזן ולהתחיל מסה כמו שצריך הגוף שלי
צבר נוזלים מאד מהר וגם האוכל מתעכל ממש לאט!! במיוחד שאני אוכל פחמימות מורכבות(שיבולת שועל,אורז וכו)..
כאילו הוא פשוט נשאר כמו גוש בבטן ולא מתעכל וזה הרגשה נוראית במיוחד אחרי חיטוב.. חשבתי שעליתי חזרה את השומן שהורדתי בחיטוב וזה גרם לי לעשות לעצמי תפריט ״ניקוי״ של שלושה ימים על 0 פחמימה ואיזה 800 קלוריות וגם הכנסתי 120 דקות אירובי בשלושה ימים האלה.. אחרי שנתתי תניקוי הזה זה החזיר
לי את הבטן למצב הקודם אבל אני רוצה להתחיל לעלות במשקל אז מה אני עושה?
אני יודע שלמי שיש את המחלה או לפחות הרוב
צריכים לאכול מאכלים שמתפרקים מהר כמו לחם לבן,פסטות וכו אבל השאלה היא כמה זה
מומלץ שמנסים לעלות ולמזער כמה שיותר את העלייה בשומן?
אני יודע שהדבר העיקרי שמשנה בזה זה הפלוס
הקלורי אבל בכל זאת זה גם עניין של תחושת שובע ועוד דברים שאני פחות בקיא בהם.. מה אתם הייתם עושים? יש בכללי אנשים פה שיכולים לתת המלצות לתזונה במצב כזה?

תודה מראש חברה וסליחה על החפירה.

• פותח/ת השרשור
שאלת השאלות, זה לא כמו סוכרת שיש לך אינסולין ומזרק. בקרוהן יש 100 טיפולים שונים וגם הרופאים לוקחים הימור במחלה.
שום דבר במחלה הזאת לא ברור, קראתי באינטרנט,הייתי אצל שלושה רופאים שונים ולאף אחד אין תשובה ברורה על מה אני אמור לעשות..
אני מסתכל על הצד החיובי שאין לי עוד תסמינים חוץ מהאנמיה אה ושמעתי שגם אפשר להשיג שמן קנאביס מהרופא באיזשהו שלב אז בוא נגיד שלא אתנגד לשינה של 8-10 שעות ככה בפנאן:37mv: (סתם צוחק, הבנתי שזה ה תרופה לכאלה שסובלים מכאבים קשים ותופעות לוואי חמורות).

שום דבר במחלה הזאת לא ברור, קראתי באינטרנט,הייתי אצל שלושה רופאים שונים ולאף אחד אין תשובה ברורה על מה אני אמור לעשות..
אני מסתכל על הצד החיובי שאין לי עוד תסמינים חוץ מהאנמיה אה ושמעתי שגם אפשר להשיג שמן קנאביס מהרופא באיזשהו שלב אז בוא נגיד שלא אתנגד לשינה של 8-10 שעות ככה בפנאן (סתם צוחק, הבנתי שזה ה תרופה לכאלה שסובלים מכאבים קשים ותופעות לוואי חמורות).

בעיקרון אתה כבר צריך להתחיל טיפול כולשהו כשאתה עוד במצב ''עדין'' בלשון המעטה, אמרת שהדלקת קלה אז יתחילו איתך עם הדברים הקלים ולא עם התותחים הכבדים. זה יפה שיש לך רימיסיה קלינית חצי קלאץ' (אין כאבים ושלשולים) אבל אם לא תטפל מי יודע כמה זמן זה עוד יחזיק.
וכן..יש אפשרות לקנאביס לחולים עם כאבים / בחילות ודברים בסגנון.

תראה אני כן מבין בזה קצת, יכול להיות שהסברתי את עצמי ממש גרוע.
אני יודע שיש לי אנמיה ואני יודע שמשם מגיעים כל הבעיות, אבל איך אני מטפל בדימום של הפצעים שיש לי לאורך כל מעי הדק? אני בטוח שזאת שאלה שאני אמור לשאול את הרופא, הוא שלח אותי לעשות אלף ואחת בדיקות ויכול להיות שכשאסיים את זה הוא יגיד לי איך מטפלים בדימום, אבל תספר לי קצת מהניסיון שלך? גם המלצת לי תוסף ברזל אבל מה זה משנה כל עוד אני מדמם המחסנים ימשיכו להתרוקן..
שוב, הקרוהן שלי מתבטא רק בעניין עם הברזל ועצירות מדי פעם, והניקוי של השלושה ימים היה בעיקר לנפש, רציתי להתחיל את העלייה שלי עם פחות נוזלים בגוף ועם המראה שסיימתי איתו את החיטוב, מה שמבאס זה שאני יודע שברגע שאעלה כמויות שוב ואהיה בפלוס קלורי אני אעלה את כל הנוזלים שוב אז אני מאמין שפשוט אצטרך לקבל את הבטן שלי ככה עד החיטוב הבא חחח..
כמו ש @MonkeyD אמר, ברגע שתמצא רופא טוב שאתה סומך עליו, זה יחסוך לך הרבה כאב ראש, לצערי, או לשמחתי לא מצאתי כזה ברפואה הקונבנציונלית, למרות שכן פגשתי לא מעט רופאים מעולים שאני חייב להם את החיים שלי.
אבל לא פגשתי שם רופא שאני סומך עליו שיביא אותי לבריאות, כולם גימגמו ואמרו שממצב כמו שלי לא יוצאים לא משנה מה, פשוט התיאשו ממני אני חושב.

אבל מצאתי את מה שחיפשתי ברפואה אלטרנטיבית, רופא מקצוען שהתחברתי אליו, למדתי ממנו כל מה שיכולתי, פשוט שאבתי ממנו ידע, יש לי בבית את כל הארון ספרים שלו, אפשר לומר שהייתי נואש לידע, והרגשתי שהוא יכול לספק. לדעתו טיפלתי בעצמי ואני ההצלחה של עצמי. אבל לדעתי הוא לימד אותי כל מה שאני יודע, והספרים שלו וההדרכה וההכוונה שלו, וקצת נסיונות אישיות על הדרך.

לכן העיצה הכי טובה שלי זה לפנות לרפואה טבעית, אבל לא לכל אחד, רק לאנשים עם המלצות ונסיון, ומעל הכל, תלמד את הגוף שלך ותנסה להבין את הגוף שלך והטיפולים השונים, תעשה החלטות נבונות, כי זה הכל בידיים שלך.

קודם כל רפואה שלמה.

אני לא בא לייעץ לך רפואית כי אני לא מכיר אותך ולא ברור לי אילו מצבים נוספים יש לך בנוסף לקרוהן. אני בא לשים את דבריו של alchonon בפרופורציה ולתת ידע כללי על המחלה.

בנוגע לאנמיה - קרוהן זו מחלת מעי דלקתית. לפקטורים דלקתיים בגוף שלך יש השפעה מערכתית - למשל אנמיה (=מיעוט בכמות או גודל תאי דם אדומים). במחלות מעי לרוב הסיבה לאנמיה היא כפולה - דימום + דיכוי ייצור של כדוריות דם אדומות.

המחלה מתאפיינת בהתקפים ורמיסיה לסירוגין. המטרה של הצוות הרפואי שמטפל בך היא להשרות רמיסיה ולגרום לה להיות כמה שיותר ארוכה (שנים). כמובן שיהיה גם צורך לטפל בתופעות הנלוות כמו חוסרים תזונתיים, כיבים, היצרויות ועוד. כדי להשרות רמיסיה ניתן להשתמש בכל מיני סוגי תזונה שונים ותרופות.

עכשיו, איך אתה יודע מה עובד לחולי קרוהן ומה לא? בכלל, איך יודעים שמשהו הוא נכון? בודקים. אבל! בודקים ככה שהסיכוי להטייה של המסקנות יהיה נמוך. כאשר אתה מחפש טיפים ברשת בסוף אתה מקבל את נסיונם האישי של כמה חולים בודדים. הבעיה בניסיון אישי היא חוסר בקבוצת ביקורת (כלומר, קשה לך להשוות למקרים אחרים שעשו משהו אחר או לא עשו כלום) ומכאן קשה לדעת האם הרמיסיה שאדם כלשהו סיפר לך עליה התרחשה עקב צמח מרפא (נניח) או בגלל האופי הטבעי של המחלה. ייתכן כי אותו אדם הוא יוצא דופן ורוב חולי הקרוהן לא מגיבים כמוהו. בסוף זה משחק של סבירויות - כמה סביר שטיפול מסוים באמת עוזר למחלה?

אז מה עושים כדי לגלות מה יעיל בסבירות גבוהה? מסתמכים על מחקר. במחקר כל טיפול שמקבלת קבוצת חולי קרוהן מושווה לטיפול אחר או חוסר טיפול. מחקר כולל פרמטרים אובייקטיבים ולא חוויות אישיות של חולים ומשתמש במספר רב של משתתפים. כך מורידים את הסבירות לטעות כלשהי שיכולה לקרות בקלות אם מסתמכים על אדם בודד.

כמובן שהמחקר לא עומד בפני עצמו, יהיה צורך לשלב את זה עם הניסיון האישי שתצבור כחולה, ההעדפות האישיות שלך, התנהגות המחלה (למשל חלקי המעי הפגועים, נוכחות פיסטולות...) והניסיון הקליני של המטפלים בך (רופא ודיאטנית).

נושאים שיכולים לעניין אותך:

*תזונה עבור חולי קרוהן – מותאמת לך ע"י דיאטן. יש כל מיני סוגים, מה שמתחיל לתפוס תאוצה בישראל כרגע היא תזונה בשם CDED ויכול להיות שיציעו לך את זה בהמשך.

*תרופות - במהלך הטיפול שלך יכול להיות שתידרש לקחת תרופות. יכול להיות גם שלא. אם כן - לחלקן יהיו תופעות לוואי לא נעימות, חלקן ישפיעו לך על מערכת החיסון, חלקן יצריכו לקחת תוסף של חומצה פולית. האם זה אומר שצריך להימנע או שלא כדאי? לא בהכרח. זה כנראה אומר שהאלטרנטיבה של לא לקחת תרופות סביר להניח שתזיק יותר.

*חוסרים - ייתכנו חוסרים לא רק בחומצה פולית, B12 או ברזל. החוסר תלוי בהתנהגות המחלה ובחלק הפגוע של המעי. למשל שלשולים ממושכים יביאו לחוסרי אבץ, סידן ומגנזיום, פגיעה נרחבת בחלק הסופי של המעי הדק עלולה להביא לחוסר ספיגה של B12 וכן הלאה... מה המסקנה? התיסוף צריך להיתפר לך אישית ע"י דיאטנית או גסטרואנטרולוג (ובהתאם לבדיקות הדם שלך, מה שאתה אוכל וגורמים נוספים).

*ירידה במשקל – פחות מומלץ (אם כן אז בפיקוח דיאטן). אחת המטרות של הטיפול בחולי קרוהן הוא לא להגיע למצב של איבוד משקל ומסת שריר.

מכיוון שהכתוב מעלה מסובך לביצוע לבד – תמצא רופא טוב, דיאטנית טובה עם ידע נרחב לגבי קרוהן, בצע את הבדיקות הנדרשות ובזמן ותשכיל בנוגע למחלה שלך.

קצת הכנות מראש לשטויות שאתה הולך להיתקל בהן ברשת:

*פרוביוטיקה (חיידקים בקפסולה, בקצרה), צמחי מרפא ודברים אחרים - תתייחס לזה כחומר בעל אפקט מסוים (מזיק או מועיל) שבמרבית המקרים לא נבדק על חולי קרוהן. לוקחים לאחר שמוודאים עם רופא שזה בטוח או עשוי להועיל.

*רפואה טבעית – קודם, בצע חיפוש על כשל לוגי בשם "פנייה אל הטבע" (appeal to nature). בנוסף, כדאי שתהיה מודע לכך שהתחום לא מפוקח - כל אחד יכול להיות מרפא טבעי ולתת צמחי מרפא. אם בכל זאת הרעיון מצא חן בעיניך ודא שאין סתירה בין הוראות הרופא לבין הוראות המטפל האלטרנטיבי. אישית לא הייתי מתקרב אליהם.

בהצלחה!

קודם כל רפואה שלמה.

אני לא בא לייעץ לך רפואית כי אני לא מכיר אותך ולא ברור לי אילו מצבים נוספים יש לך בנוסף לקרוהן. אני בא לשים את דבריו של alchonon בפרופורציה ולתת ידע כללי על המחלה.

בנוגע לאנמיה - קרוהן זו מחלת מעי דלקתית. לפקטורים דלקתיים בגוף שלך יש השפעה מערכתית - למשל אנמיה (=מיעוט בכמות או גודל תאי דם אדומים). במחלות מעי לרוב הסיבה לאנמיה היא כפולה - דימום + דיכוי ייצור של כדוריות דם אדומות.

המחלה מתאפיינת בהתקפים ורמיסיה לסירוגין. המטרה של הצוות הרפואי שמטפל בך היא להשרות רמיסיה ולגרום לה להיות כמה שיותר ארוכה (שנים). כמובן שיהיה גם צורך לטפל בתופעות הנלוות כמו חוסרים תזונתיים, כיבים, היצרויות ועוד. כדי להשרות רמיסיה ניתן להשתמש בכל מיני סוגי תזונה שונים ותרופות.

עכשיו, איך אתה יודע מה עובד לחולי קרוהן ומה לא? בכלל, איך יודעים שמשהו הוא נכון? בודקים. אבל! בודקים ככה שהסיכוי להטייה של המסקנות יהיה נמוך. כאשר אתה מחפש טיפים ברשת בסוף אתה מקבל את נסיונם האישי של כמה חולים בודדים. הבעיה בניסיון אישי היא חוסר בקבוצת ביקורת (כלומר, קשה לך להשוות למקרים אחרים שעשו משהו אחר או לא עשו כלום) ומכאן קשה לדעת האם הרמיסיה שאדם כלשהו סיפר לך עליה התרחשה עקב צמח מרפא (נניח) או בגלל האופי הטבעי של המחלה. ייתכן כי אותו אדם הוא יוצא דופן ורוב חולי הקרוהן לא מגיבים כמוהו. בסוף זה משחק של סבירויות - כמה סביר שטיפול מסוים באמת עוזר למחלה?

אז מה עושים כדי לגלות מה יעיל בסבירות גבוהה? מסתמכים על מחקר. במחקר כל טיפול שמקבלת קבוצת חולי קרוהן מושווה לטיפול אחר או חוסר טיפול. מחקר כולל פרמטרים אובייקטיבים ולא חוויות אישיות של חולים ומשתמש במספר רב של משתתפים. כך מורידים את הסבירות לטעות כלשהי שיכולה לקרות בקלות אם מסתמכים על אדם בודד.

כמובן שהמחקר לא עומד בפני עצמו, יהיה צורך לשלב את זה עם הניסיון האישי שתצבור כחולה, ההעדפות האישיות שלך, התנהגות המחלה (למשל חלקי המעי הפגועים, נוכחות פיסטולות...) והניסיון הקליני של המטפלים בך (רופא ודיאטנית).

נושאים שיכולים לעניין אותך:

*תזונה עבור חולי קרוהן – מותאמת לך ע"י דיאטן. יש כל מיני סוגים, מה שמתחיל לתפוס תאוצה בישראל כרגע היא תזונה בשם CDED ויכול להיות שיציעו לך את זה בהמשך.

*תרופות - במהלך הטיפול שלך יכול להיות שתידרש לקחת תרופות. יכול להיות גם שלא. אם כן - לחלקן יהיו תופעות לוואי לא נעימות, חלקן ישפיעו לך על מערכת החיסון, חלקן יצריכו לקחת תוסף של חומצה פולית. האם זה אומר שצריך להימנע או שלא כדאי? לא בהכרח. זה כנראה אומר שהאלטרנטיבה של לא לקחת תרופות סביר להניח שתזיק יותר.

*חוסרים - ייתכנו חוסרים לא רק בחומצה פולית, B12 או ברזל. החוסר תלוי בהתנהגות המחלה ובחלק הפגוע של המעי. למשל שלשולים ממושכים יביאו לחוסרי אבץ, סידן ומגנזיום, פגיעה נרחבת בחלק הסופי של המעי הדק עלולה להביא לחוסר ספיגה של B12 וכן הלאה... מה המסקנה? התיסוף צריך להיתפר לך אישית ע"י דיאטנית או גסטרואנטרולוג (ובהתאם לבדיקות הדם שלך, מה שאתה אוכל וגורמים נוספים).

*ירידה במשקל – פחות מומלץ (אם כן אז בפיקוח דיאטן). אחת המטרות של הטיפול בחולי קרוהן הוא לא להגיע למצב של איבוד משקל ומסת שריר.

מכיוון שהכתוב מעלה מסובך לביצוע לבד – תמצא רופא טוב, דיאטנית טובה עם ידע נרחב לגבי קרוהן, בצע את הבדיקות הנדרשות ובזמן ותשכיל בנוגע למחלה שלך.

קצת הכנות מראש לשטויות שאתה הולך להיתקל בהן ברשת:

*פרוביוטיקה (חיידקים בקפסולה, בקצרה), צמחי מרפא ודברים אחרים - תתייחס לזה כחומר בעל אפקט מסוים (מזיק או מועיל) שבמרבית המקרים לא נבדק על חולי קרוהן. לוקחים לאחר שמוודאים עם רופא שזה בטוח או עשוי להועיל.

*רפואה טבעית – קודם, בצע חיפוש על כשל לוגי בשם "פנייה אל הטבע" (appeal to nature). בנוסף, כדאי שתהיה מודע לכך שהתחום לא מפוקח - כל אחד יכול להיות מרפא טבעי ולתת צמחי מרפא. אם בכל זאת הרעיון מצא חן בעיניך ודא שאין סתירה בין הוראות הרופא לבין הוראות המטפל האלטרנטיבי. אישית לא הייתי מתקרב אליהם.

בהצלחה!
תודה שהכנסתי את דברי לפרופורציה.

אני לא יודע מה הנסיון האישי שלך עם קרוהן, ולא אכנס לזה. באופן אישי, שלי ושל עשרות חולי קרוהן שאני מכיר, הדיאטנים והרופאים מעולם לא המליצו לנו על תוספים לקחת, גם כשהיה ברור שאנחנו נואשים להם. הברזל שהמליצו עבורנו גרמו לבעיות עיכול נוראיות, היית חושב שהיו ממליצים על תוסף ברזל שבאמת נספג בקלות, אבל לא.

בגדול אני מסכים עם הרבה דברים שאמרת, ואני חושב שהם יכולים להועיל לחולי קרוהן, והם אפילו בסיסיים מאוד לחולי קרוהן. אבל כשמסתכלים על מחקר ומחלות קרוהן, יש נטיה לסמוך על רופאים שאמורים לייצג עבורינו את תוצאות המחקר, ומשום מה לא משתפים את כל המידע הרלוונטי תמיד לדעתי.

מה הפרוגנוזה של קרוהן היום? זה לא כזה מזהיר.
אני יכול להבטיח לך שפחות אנשים שאני מכיר ניזוקו מטיפולים אלטרנטיבים מאשר מקונבנציונלים. אבל מי שניזוק מרפואה קונבנציונלית נותנים לזה הגדרה שלא מאשימה את הרפואה, כמו הניתוח "הסתבך". המצב "החמיר". ועוד כהנה, כשבפועל הלבלב נידפק מהיומירה, הכבד הלך מהפדניזון, וניתוח הראשון הוביל לניתוח שני ושלישי עד מוות. ודיכוי חיסוני לאורך זמן הביא לסרטן מעי הגס ולמחלות נוספות.

רפואה יכולה להיות הדרך שמתמודדים עם מחלה או דרך להעלים סימפטומים או דרך להחזיר את ההורמוניה הגופנית למצב הקודם שלה ולבריאות, ולרפואה הקונבנציונלית יש נסיון עם שני הראשונים אבל לא עם החזרת הגוף להורמוניה. הלוא לכן הומיאופתים קראו לה "אלופתיה".

אני מסכים שברפואה האלטרנטיבית יש מגוון דברים שטותיים ושרלטנים, כדוגמת הומיופאתיה לדעתי, ודברים מדומינים אחרים. אך אם תכיר אנשים עם נסיון והמלצות בתחום העיכול, ההצלחה שלהם בעיני ומנסיוני עולה עשרת מונים מההצלחה של הרפואה הקונבנציונלית.

איפה אני הייתי היום אם הייתי ממשיך להקשיב לרפואה הקונבציונלית? אני אגיד לך בדיוק, עדיין על תרופות שאחד התופעות לוואי שלהם זה שילשול בזמן שאני גם ככה שילשלתי 8 פעמים ביום (מגוכח אם תשאל אותי, זה אמיורן התרופה). הדיאטנית הטובים היו עוזרים לי לחזור לאט לאט למוצרי חלב וכימקאלים ומזון מתועש שהיה קשור באופן ישיר לסימפטומים שלי, והגרועים אפילו לא חיכו, מיד המליצו על גלידה ובשר למרות הסימפטומים והכאבי בטן, אדיוטי לגמרי.
איפה לא הייתי? לא הייתי עובר את ה75 ק"ג משקל גוף, ולא הייתי מצליח להיות ברצף אימונים כלשהו.

איפה אני היום? שוקל 87 ק"ג (וזה אחרי חיטוב קל) 14.5% שומן, עם טוטאל 670 ק"ג בתחרות פאוורליפטינג האחרונה.

ושקלתי את ההמלצות של הנטורופתים והפילוסופיות שלהם, וזה היה יותר יעיל מכל תרופה אחרת.

האזהרות מנטורופתים היא מיותרת ומסוכנת, כי רק שם יש טיפול אמיתי לדעתי, מה שכן, רצוי להתיעץ עם הרופא בנוגע למה שהנטורופת המליץ במידה והוא לא אדיוט גמור שיגיד לך שזה מיותר ואין טעם.

זה מעצבן אותי כשאני פוגש רופאים שטיפלו בי, והיו המון, התיק שלי היה כל כך מורכב שהיו אסיפות צוות של כמה פרופסורים בבית החולים לגביי. וכשאני מספר להם שאני בלי תרופות ומרגיש מעולה, ומתאמן חזק, עם בדיקות דם מושלמות ברוך ה', ואני מספר להם שזה בזכות רפואה טבעית שעשיתי, הם אומרים "וואלה" ובזה זה מסתכם. לא בבירור מי טיפל בי, או מה עשיתי בדיוק, או שמפנים אלי עוד חולי קרוהן כדי להמליץ להם. אני כאילו סוג של "פשלה".

כששאלתי את ד"ר ערן גולדין אם אצא מהמחלה שלי חצי שנה אחרי האיבחון שלי, הוא אמר לי שאין סיכוי, לא בקטע מגעיל, פשוט ברחמים כזה, כאילו שלא באמת הבנתי עד כמה חמור המצב שלי.
והוא בסופו של דבר המליץ לי להמשיך להיות בלי תרופות, וכמובן שהתבטא ב"וואלה" (לא במילה הזאת ספציפית).

הלואי שהרפואה העיוורת תפתח את עיניה לדברים נוספים שעובדים, כי היא נורא מוגבלת.

אני לא יודע מה הנסיון האישי שלך עם קרוהן, ולא אכנס לזה. באופן אישי, שלי ושל עשרות חולי קרוהן שאני מכיר, הדיאטנים והרופאים מעולם לא המליצו לנו על תוספים לקחת, גם כשהיה ברור שאנחנו נואשים להם. הברזל שהמליצו עבורנו גרמו לבעיות עיכול נוראיות, היית חושב שהיו ממליצים על תוסף ברזל שבאמת נספג בקלות, אבל לא.

בגדול אני מסכים עם הרבה דברים שאמרת, ואני חושב שהם יכולים להועיל לחולי קרוהן, והם אפילו בסיסיים מאוד לחולי קרוהן. אבל כשמסתכלים על מחקר ומחלות קרוהן, יש נטיה לסמוך על רופאים שאמורים לייצג עבורינו את תוצאות המחקר, ומשום מה לא משתפים את כל המידע הרלוונטי תמיד לדעתי.
צר לי על הניסיון שלך אבל זה לא מפתיע אותי. רפואה ציבורית, אנשי מקצוע לא מעודכנים... מתכון לאסון. בגלל זה הדגשתי (וגם אתה) למצוא מטפלים טובים. יש לא מעט "דינוזאורים" ברפואה ותזונה עם שם מצוין שבקושי פותחים ספרות מקצועית.

עם שאר הדברים אני לא מסכים כלל וגם לא מכיר ראיות איכותיות שתומכות בכך. אנקדוטות, גם אם יש כמה עשרות מהן, ימשיכו להיות אנקדוטות. אני מכיר חולים ברמיסיות מאוד ממושכות שלא הלכו בנתיב שהלכת (עם פז"ם אימונים והרכב גוף מצוין) אך אני לא משתמש בהם כסוג של ביסוס לטענה שדרך טיפול כלשהי עובדת.

ד"א, אני חושב שאם נבחן בפרטים מה עשית עם התזונה ודרך החיים שלך נגלה חפיפה די גדולה עם הספרות הרפואית בנוגע לקרוהן.

ד"א, אני חושב שאם נבחן בפרטים מה עשית עם התזונה ודרך החיים שלך נגלה חפיפה די גדולה עם הספרות הרפואית בנוגע לקרוהן.
צודק, אבל צערי יותר נטורופתים מציגים אותה מרופאים.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית