הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

טכניקת בנץ' ורוטינה למניעת פציעות

Sn0wyXD

משתמש מתחיל
41
45
נק' מוניטין:
358
41
45
היי, עשיתי היום סינגל בבנץ' פרס 92.5 קילו בRPE 8 בערך.
הייתי שמח לביקורת בונה על הטכניקה של הבנץ':

משהו ששמתי אליו לב:
הלג דרייב שלי נוראי- במקום לדחוף אחורה למוט אני דוחף עם התחת למעלה, מה שכמעט גורם לי להרים את עצמי מהבנץ'. אם יש cues מסויימים שיכולים לעזור לי עם זה אשמח להצעה

ובנושא אחר, בדיוק סיימתי את הפרפ לתחרות (שאני מאוד מקווה שתתקיים למרות המצב). אחרי התחרות אני רוצה לעבוד על אזורים ששמתי לב שהם מאוד "רגישים" אצלי לפציעות קטנות (הכוונה לחוסר נעימות או אפילו קצת כאב שעובר אחרי מעט זמן), שזה הכפתיים, שורש כף היד, האגן (לדעתי הכי בעייתי, הגעתי למסקנה שיש לי משהו שקוראים לו "snapping hip syndrome" אבל עשיתי self diagnosis אז אני לא בטוח ב100 אחוז. בצד שמאל כשאני מבצע רוטציה אקסטרנית יוצא צליל של סנאפינג. בצד ימין זה קורה כשאני מבצע hip extension אחרי hip flexion (זתאמרת מרים את הברך למעלה ואז מוריד, לדוגמה כמו בתרגיל hanging leg raises שמאוד לא נוח לי לעשות)), ולעתים מאוד נדירות הברכיים (אני לא בטוח, אבל יכול להיות שזה קורה בגלל שהלוקאווט בסקוואט שלי הוא מאוד מהיר, אחרי שאני יוצא מהhole אני דוחף את האגן קדימה מאוד מהר, מה שיכול לדעתי לגרום כאב לברכיים). יצרתי מעין רוטינה במטרה לחזק את הגידים שבאזורים הבעייתים בתקווה להפחית את הכאב ולמנוע פציעות עתידיות. המטרה היא לעשות את הרוטינה כל יום. אשמח לביקורת כללית על הבחירה של התרגילים וכמות החזרות והסטים, והאם לדעתכם ב"תוכנית" עם מטרה כזאת יש טעם בליצור פרוגרסיה בין אימונים?:

upload_2020-7-17_2-53-56.png

תודה רבה מראש על תשומת הלב והעזרה, אם ניסחתי את עצמי באופן לא ברור אשמח להסביר מחדש.

נערך לאחרונה:
לגבי בנץ

שמור על ברכיים מתחת לקו האגן, איך? עזוב מגע מלא של כף הרגל, וקח את הרגליים הרבה הרבה אחורה.
זה יסדר את הבעיה של ניתוק אגן.

לגבי האבחנה שלך. אתה לא דוקטור. לא בקטע רע.

זו דעתי האישית אבל לרוב כל האבחנה העצמית הזו מייצרת יותר נזק מאשר תועלת אלא אם אולי יש לך ניסיון רב עם פציעות ואתה כבר יודע מתי משהו בעיה ומתי לא( מה שלא רלוונטי כנראה לרוב המתאמנים ואוכלוסייה כללית).

אם משהו מפריע לך, או שתעשה תרגיל אחר שלא מפריע או שתלך לפיזיו רופא מה שבא לך.

אה ואתה לא נביא שיכול למנוע פציעות ולדעת מתי איך ולמה יקרו. תתאמן מה שיהיה יהיה. תקפיד על בקרת עומסים נכונה והתאוששות מספקת והרוב יסתדר לבד.

האם קביל לשחרר את המוט מהראק לפני שהישבן יושב על הספסל? זה לא מתכון לפציעה?
המון משתמשים בזה. גם אני. ככה אתה מאמץ הרבה פחות את עצמך להוציא את המשקל הכבד מהראק ולא מבזבז אנרגיה בחלק שהוא לא התרגיל עצמו. עם העלאה, אתה משחזר סטאפ זריז ומצמיד ישבן כמובן

המון משתמשים בזה. גם אני. ככה אתה מאמץ הרבה פחות את עצמך להוציא את המשקל הכבד מהראק ולא מבזבז אנרגיה בחלק שהוא לא התרגיל עצמו. עם העלאה, אתה משחזר סטאפ זריז ומצמיד ישבן כמובן
לא יותר בטוח וקביל לבקש עזרה ממישהו רק בשביל השחרור מהראק ומשם לעבוד 'נקי'?
לדוגמא כאן
סרטון - 31 חזרות 160 ק"ג בנץ'

הוא מרים כבד, ולפעמים מתחיל עם הישבן באוויר אבל לא בצורה דרסטית קיצונית כמו פותח האשכול

לא יותר בטוח וקביל לבקש עזרה ממישהו רק בשביל השחרור מהראק ומשם לעבוד 'נקי'?
לדוגמא כאן
סרטון - 31 חזרות 160 ק"ג בנץ'

הוא מרים כבד, ולפעמים מתחיל עם הישבן באוויר אבל לא בצורה דרסטית קיצונית כמו פותח האשכול
אופציה טובה לבקש כמובן, אבל החיסרון - צריך מישהו. אם יש מניח שזה עדיף ברור

• פותח/ת השרשור
אני מניח שלבקש ממישהו ספוט זה יותר נוח אבל קשה לי לסמוך על אנשים במכון שלי שלא יגיעו במוט אם הם יראו שאני טיפה מתאמץ, וגם, זה לא כזה מפריע לי

אני מניח שלבקש ממישהו ספוט זה יותר נוח אבל קשה לי לסמוך על אנשים במכון שלי שלא יגיעו במוט אם הם יראו שאני טיפה מתאמץ, וגם, זה לא כזה מפריע לי
תגיד להם לא לעשות ספוט אלא רק לעזור לך לשלוף ולצאת

משהו ששמתי אליו לב:
הלג דרייב שלי נוראי- במקום לדחוף אחורה למוט אני דוחף עם התחת למעלה, מה שכמעט גורם לי להרים את עצמי מהבנץ'. אם יש cues מסויימים שיכולים לעזור לי עם זה אשמח להצעה
אכן, הלג דרייב שלך לוקה בחסר.
אבל הפתרון זה פשוט לדחוף אחורה ולא למעלה, זה לא כזה מורכב.
אם תיצור יותר מתיחה בגב ותביא את הרגליים יותר אחורה, יהיה יותר קל להשתמש ברגליים.
הנה סרטון אני מאוד ממליץ

ובנושא אחר, בדיוק סיימתי את הפרפ לתחרות (שאני מאוד מקווה שתתקיים למרות המצב). אחרי התחרות אני רוצה לעבוד על אזורים ששמתי לב שהם מאוד "רגישים" אצלי לפציעות קטנות (הכוונה לחוסר נעימות או אפילו קצת כאב שעובר אחרי מעט זמן), שזה הכפתיים, שורש כף היד, האגן (לדעתי הכי בעייתי, הגעתי למסקנה שיש לי משהו שקוראים לו "snapping hip syndrome" אבל עשיתי self diagnosis אז אני לא בטוח ב100 אחוז. בצד שמאל כשאני מבצע רוטציה אקסטרנית יוצא צליל של סנאפינג. בצד ימין זה קורה כשאני מבצע hip extension אחרי hip flexion (זתאמרת מרים את הברך למעלה ואז מוריד, לדוגמה כמו בתרגיל hanging leg raises שמאוד לא נוח לי לעשות)), ולעתים מאוד נדירות הברכיים (אני לא בטוח, אבל יכול להיות שזה קורה בגלל שהלוקאווט בסקוואט שלי הוא מאוד מהיר, אחרי שאני יוצא מהhole אני דוחף את האגן קדימה מאוד מהר, מה שיכול לדעתי לגרום כאב לברכיים). יצרתי מעין רוטינה במטרה לחזק את הגידים שבאזורים הבעייתים בתקווה להפחית את הכאב ולמנוע פציעות עתידיות. המטרה היא לעשות את הרוטינה כל יום. אשמח לביקורת כללית על הבחירה של התרגילים וכמות החזרות והסטים, והאם לדעתכם ב"תוכנית" עם מטרה כזאת יש טעם בליצור פרוגרסיה בין אימונים?:
קצת התבלבלתי מכל הדברים שנאמרו כאן, כנראה שאני פשוט לא מבין מספיק בתחום.
מה קרה בפשוט לעשות בנץ' כדי להיות טוב בבנץ' וסקוואט כדי להיות טוב בסקוואט?

לגבי התוכנית, לא מבין בזה.
זה קביל, זה לא מתכונת לפציעה, אבל לדעתי זה פוגע בכיווץ של הגב ובמתיחה שלה.

• פותח/ת השרשור
קצת התבלבלתי מכל הדברים שנאמרו כאן, כנראה שאני פשוט לא מבין מספיק בתחום.
מה קרה בפשוט לעשות בנץ' כדי להיות טוב בבנץ' וסקוואט כדי להיות טוב בסקוואט?
הקטע הזה היה על אזורים רגישים אצלי לכאבים קטנים, התוכנית זה בשביל למנוע את זה ולחזק את הגידים

הקטע הזה היה על אזורים רגישים אצלי לכאבים קטנים, התוכנית זה בשביל למנוע את זה ולחזק את הגידים
עצה שקיבלתי ממאמן טוב זה לדאוג לשינה ותזונה טובה, מצב נפשי תקין, רוגע ואמונה, הרבה לפני כל שאר הדברים.
הגידים כמו השרירים והעצמות בנויים מהמזון, ונבניים משינה טובה, הם הדברים החשובים באמת כדי למנוע פציעות.

עם בנץ' מעל 170 מעולם אין לי פציעות או כאבים (פעם בכמה זמן משטויות שאני עושה אולי), תזונה ושינה זה המפתח לדעתי.

עצה שקיבלתי ממאמן טוב זה לדאוג לשינה ותזונה טובה, מצב נפשי תקין, רוגע ואמונה, הרבה לפני כל שאר הדברים.
הגידים כמו השרירים והעצמות בנויים מהמזון, ונבניים משינה טובה, הם הדברים החשובים באמת כדי למנוע פציעות.

עם בנץ' מעל 170 מעולם אין לי פציעות או כאבים (פעם בכמה זמן משטויות שאני עושה אולי), תזונה ושינה זה המפתח לדעתי.
תן בראש יאח
יום יבוא ואתה תעשה לנו סרטון איך לעשות בנץ מעל 250 ק"ג כמו של הבחור מלמעלה אבל בעברית

@elchonon האם אתה נוגע בדאמבלים עבור חזה לעתים?
לא.
אני חושב שדאמבלים זה תרגיל מעולה שיכול לקדם בנץ' המון.
אבל כדי לגרות את השריר אצטרך דאמבלים שכל אחד יותר מ60 ק"ג, זה לא דבר שאני רואה במכונים שהסתובבתי בהם, ואין לי בבית.

לא.
אני חושב שדאמבלים זה תרגיל מעולה שיכול לקדם בנץ' המון.
אבל כדי לגרות את השריר אצטרך דאמבלים שכל אחד יותר מ60 ק"ג, זה לא דבר שאני רואה במכונים שהסתובבתי בהם, ואין לי בבית.
אבל גם אם אין משקל מאתגר, מה עם הרבה חזרות או דגש על טווח תנועה או היתרונות הביומכניים שיש לזה בדגש על הפעלת כל יד בנפרד? גם אם המשקל המרבי שיש ברשותך הוא 40 ולא 60?

ראיתי פה ושם אנשים "גדולים"
שעושים דמבלים שכאלו עם מוט אולימפי שעליו הם מלבישים פלטות
שמה יש יתרון נוסף שיש עבודה רבה על יציבות כי צריך לשמור על המשקל יציב שלא יתנדנד כי יש לך את ה2 מטר מוט אולימפי פלוס דגש על אחיזה/גריפ ואז יהיה לך את העשרות ק"ג הרצויים לצורך גירוי

נערך לאחרונה:
אבל גם אם אין משקל מאתגר, מה עם הרבה חזרות או דגש על טווח תנועה או היתרונות הביומכניים שיש לזה בדגש על הפעלת כל יד בנפרד? גם אם המשקל המרבי שיש ברשותך הוא 40 ולא 60?

ראיתי פה ושם אנשים "גדולים"
שעושים דמבלים שכאלו עם מוט אולימפי שעליו הם מלבישים דמבלים
שמה יש יתרון נוסף שיש עבודה רבה על יציבות כי צריך לשמור על המשקל יציב שלא יתנדנד כי יש לך את ה2 מטר מוט אולימפי פלוס דגש על אחיזה/גריפ ואז יהיה לך את העשרות ק"ג הרצויים לצורך גירוי
מוט ארוך לדעתי זה מיותר ורחוק מלהיות דאמבל.
עבודת היציבות שם כל כך גדולה שהיא כבר לא תרגיל חזה.

הרבה חזרות זה לא המטרה שלי, אני פאוורליפטר, ומחפש כוח.
אם היה ברשותי דאמבלים שעולים עד 70 ק"ג, הייתי מכניס את זה לרוטינה שלי.

larry-wheels-insta-1109.jpg

hqdefault.jpg

מוט ארוך לדעתי זה מיותר ורחוק מלהיות דאמבל.
עבודת היציבות שם כל כך גדולה שהיא כבר לא תרגיל חזה.

הרבה חזרות זה לא המטרה שלי, אני פאוורליפטר, ומחפש כוח.
אם היה ברשותי דאמבלים שעולים עד 70 ק"ג, הייתי מכניס את זה לרוטינה שלי.
מה הבעיה?
שים חגורת גב על 2 אנשים ששוקלים 70
תפוס מהחגורה ותתחיל להרים
אחרי כמה חזרות תחליף בין המיקום של האנשים למקרה שיש פער של כמה ק"ג ביניהם
וסגרת את הפינה
@elchonon
כמובן שתצטרך שם פחות משקל כי יש קצת עבודת יציבות שצורה שכזאת אבל זה בהכרח יכול לסגור לך את הפינה ואז יהיה לך בנץ של 250 בקליל תוך כמה חודש
אגב 70 זה חתיכת משקל לדמבל ביחס לבנץ שלך

היה מישהו שחקר את הנושא ובדק מה היחס בין משקל דמבל בודד לבין משקל בו אתה משתמש בבנץ פרס

Reddit - Fitness - Dumbbell bench press to Barbell bench ratio?

ואלו הממצאים
From a thread a few years back:

Average: 0.363 (So if you use 50s for DB this would convert to ~138 for BB)
Standard Deviation: 0.04367
Variance: 0.00191

So with a terrible sample size, about 98% of people have a ratio between and 0.28 and 0.45

אזי, אם נלך אחרי הממוצע 0.363
חזרה בודדת של 200 ק"ג בנץ במוט
תהיה שוות ערך לחזרה בודדת של 72.6 ק"ג פר דמבל

ואני משער, לא יודע במדויק שמשקלי השיא שלך לחזרה בבנץ עוד לא 200 ואתה כנראה תעבוד ליותר מחזרה בודדת

מה הבעיה?
שים חגורת גב על 2 אנשים ששוקלים 70
תפוס מהחגורה ותתחיל להרים
אחרי כמה חזרות תחליף בין המיקום של האנשים למקרה שיש פער של כמה ק"ג ביניהם
וסגרת את הפינה
אני מקווה שאתה רואה את הכשל בתרגיל הזה.
זה הרבה תנאים לבחור שמתאמן לבד, רוב הסטים שלי אני בלי ספוטר בכלל.
אני לא רואה את הרווח בתרגיל כדי להשקיע את כל ההשקעה כדי לעשות את התרגיל, למרות שלארי עשה את זה, אני לא הולך אחרי כל כוכב אינסטגרם כדי לבנות תוכנית.
אגב 70 זה חתיכת משקל לדמבל ביחס לבנץ שלך

היה מישהו שחקר את הנושא ובדק מה היחס בין משקל דמבל בודד לבין משקל בו אתה משתמש בבנץ פרס

Reddit - Fitness - Dumbbell bench press to Barbell bench ratio?
שטויות.
נתתי כבר 60 ק"ג דאמבל לחזרות, אז אני יודע למה אני מסוגל, כל החישובים האלו שטויות.
כשמשכתי דדליפט 200 ק"ג ל15 חזרות במשקל גוף 80 ק"ג, אנשים התחילו "לדווח" לי כמה אני אמור למשוך לפי החישוב שלהם (300 ק"ג), אני חושב שהשיא שלי היה אז 260 ק"ג.

כל הדברים האלה חסרי תועלת מול מבחן המציאות.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית