הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

טכניקת בנץ' ורוטינה למניעת פציעות

Sn0wyXD

משתמש מתחיל
41
45
נק' מוניטין:
358
41
45
היי, עשיתי היום סינגל בבנץ' פרס 92.5 קילו בRPE 8 בערך.
הייתי שמח לביקורת בונה על הטכניקה של הבנץ':

משהו ששמתי אליו לב:
הלג דרייב שלי נוראי- במקום לדחוף אחורה למוט אני דוחף עם התחת למעלה, מה שכמעט גורם לי להרים את עצמי מהבנץ'. אם יש cues מסויימים שיכולים לעזור לי עם זה אשמח להצעה

ובנושא אחר, בדיוק סיימתי את הפרפ לתחרות (שאני מאוד מקווה שתתקיים למרות המצב). אחרי התחרות אני רוצה לעבוד על אזורים ששמתי לב שהם מאוד "רגישים" אצלי לפציעות קטנות (הכוונה לחוסר נעימות או אפילו קצת כאב שעובר אחרי מעט זמן), שזה הכפתיים, שורש כף היד, האגן (לדעתי הכי בעייתי, הגעתי למסקנה שיש לי משהו שקוראים לו "snapping hip syndrome" אבל עשיתי self diagnosis אז אני לא בטוח ב100 אחוז. בצד שמאל כשאני מבצע רוטציה אקסטרנית יוצא צליל של סנאפינג. בצד ימין זה קורה כשאני מבצע hip extension אחרי hip flexion (זתאמרת מרים את הברך למעלה ואז מוריד, לדוגמה כמו בתרגיל hanging leg raises שמאוד לא נוח לי לעשות)), ולעתים מאוד נדירות הברכיים (אני לא בטוח, אבל יכול להיות שזה קורה בגלל שהלוקאווט בסקוואט שלי הוא מאוד מהיר, אחרי שאני יוצא מהhole אני דוחף את האגן קדימה מאוד מהר, מה שיכול לדעתי לגרום כאב לברכיים). יצרתי מעין רוטינה במטרה לחזק את הגידים שבאזורים הבעייתים בתקווה להפחית את הכאב ולמנוע פציעות עתידיות. המטרה היא לעשות את הרוטינה כל יום. אשמח לביקורת כללית על הבחירה של התרגילים וכמות החזרות והסטים, והאם לדעתכם ב"תוכנית" עם מטרה כזאת יש טעם בליצור פרוגרסיה בין אימונים?:

upload_2020-7-17_2-53-56.png

תודה רבה מראש על תשומת הלב והעזרה, אם ניסחתי את עצמי באופן לא ברור אשמח להסביר מחדש.

נערך לאחרונה:
האמת שאני לא עושה חזה עליון.
אני בעיקר עושה ווריאציות של בנץ'.
כי בשביל להיות טוב בבנץ', פשוט צריך לעשות בנץ'.
אם ארצה לעבוד על חזה עליון, אעשה בנץ' בשיפוע.
טוב זה גם הגיוני אתה ליפטר, משקלים מאוד מכובדים, עבודה על חזה עליון יכולה רק להתיש אותך, או שזה גם פחות חשוב לך.
טוב לדעת

ברוח השאלה והמענה שלך..
האם אתה עושה רק בנץ, דדליפט, וסקוואט?

משיכות אצלך זה רק מלמטה (דד) ? או שמא אתה עושה לפעמים מתח?

אתה עושה לפעמים לג פרס?
רק סקוואט בנץ' ודדליפט בווריאציות שונות, כמו HB סקוואט, בוקס סקוואט, פאוז סקוואט. בנץ', ספוטו פרס, דדסטארט, דדליפט, עצירה באמצע העליה.
לפעמים מעט חתירה ומתח, אבל לעיתים מאוד רחוקות, כמו גם חזה עליון.

לג פרס לעולם לא, תרגיל הכי מיותר אני חושב.
טוב זה גם הגיוני אתה ליפטר, משקלים מאוד מכובדים, עבודה על חזה עליון יכולה רק להתיש אותך, או שזה גם פחות חשוב לך.
טוב לדעת
חזה עליון עובד בבנץ', מיותר לעבוד עליו גם לבילדר מתחיל.
בילדר ככל שיתקדם יצטרך לבודד יותר, ורק אז חזה עליון רלוונטי.

אין כמו לדחוף עם הרגליים 400-500 ק"ג כדי להרגיש חזק, כמובן אם אתה לא אוהב למטרות כח, פעם במלון שנה לנפח קצם את החזה ולהראות לעצמך שאתה מזיז את המשקל כמו צ'יפס..

ואם יורשה לי לשאול.. למה תרגיל מיותר?

כי הטרונק לא משתתף במאמץ?

אין כמו לדחוף עם הרגליים 400-500 ק"ג כדי להרגיש חזק, כמובן אם אתה לא אוהב למטרות כח, פעם במלון שנה לנפח קצם את החזה ולהראות לעצמך שאתה מזיז את המשקל כמו צ'יפס..

ואם יורשה לי לשאול.. למה תרגיל מיותר?

כי הטרונק לא משתתף במאמץ?
מה העניין להרים משקל כבד?
אם אתה בילדר, אמור לעניין אותך מה יקדם את הגודל של השרירים.
אם אתה ליפטר, אתה אמור לנסות להיות הכי חזק בשלושת התרגילים.
זה גם מתכונת לפציעות.

אם אתה בילדר, אמור לעניין אותך מה יקדם את הגודל של השרירים.
אם אתה ליפטר, אתה אמור לנסות להיות הכי חזק בשלושת התרגילים.
זה גם מתכונת לפציעות.

במאמר לעיל מוצע שאפשר להשתמש בלג פרס גם למטרות של פאוורליפטינג, ומציע מה כן ומה לא לעשות שם כדי לשמור על עצמך מפציעות
The Underrated Benefits of the Leg Press for Powerlifters - BarBend
בילדר טוב משלב בין האספקטים של להרים כבד, ובו בעת לגרות את השריר, וגם צריך לשים לב לסיבולת, ולשחק עם טווח נרחב של חזרות אם זה 3 8 או 12

סיבים לבנים ואדומים

במאמר לעיל מוצע שאפשר להשתמש בלג פרס גם למטרות של פאוורליפטינג, ומציע מה כן ומה לא לעשות שם כדי לשמור על עצמך מפציעות
The Underrated Benefits of the Leg Press for Powerlifters - BarBend
אני מעדיף לבנות את התוכניות שלי על פי המאמן שלי אליהו, בוריס שייקו, סטיבן קורטה, צ'אד סמית', ולא אתרים כאלה ואחרים.

אולי לא ירדתי לסף דעתך אבל מוזר לי מאוד לשמוע פאוורליפטר

לגבי לג פרס, ההיגיון אומר כי
רגליים יותר חזקות = יותר חוזק/כח בשלושת התרגילים

אני מעדיף לבנות את התוכניות שלי על פי המאמן שלי אליהו, בוריס שייקו, סטיבן קורטה, צ'אד סמית', ולא אתרים כאלה ואחרים.
לגבי כותב המאמר, מי הוא ומה הוא עשה בחייו
לא הייתי ממהר לקרוא לו: "אתרים כאלו ואחרים"

Ben Pollack is a professional powerlifter and holds the all-time world record raw total of 2039 in the 198-pound class. He has won best overall lifter at the largest raw meets in the world, including the US Open, Boss of Bosses, and Reebok Record Breakers.

אולי לא ירדתי לסף דעתך אבל מוזר לי מאוד לשמוע פאוורליפטר

לגבי לג פרס, ההיגיון אומר כי
רגליים יותר חזקות = יותר חוזק/כח בשלושת התרגילים
כוח זה מיומנות לפני סיבים ברגל.
כוח בנוי ממיומנות טכנית, כוח מנטלי, שליטה בכמה שרירים ומשימות בו זמנית, וגם סיבי שריר סבירים.
מסת שריר גדולה, או שריר אחד חזק זה ממש לא מספיק.

יהיה יתרון לרגליים חזקות, אבל אתה תקבל התקדמות הרבה יותר גדולה מלעשות סקוואט בלבד מאשר להוריד חלק המסטים עבור לג פרס.

וואלה אני אישית לא סובל לג פרס.
זה עושה לי תמיד תחושה שבא לי לחרבן.
הלג פרס שאתה שוכב על הגב והרגליים זזות ולא ההפוך
אחד הדברים אני אוהב, כמובן רק אחרי ה סקוואטים לעוד נפח..

הרגשה מדהימה מבחינתי

לגבי צואה וכדומה, כמה דקות לפני האימון הפרה וורקאאוט כבר עושה את שלו
כוח זה מיומנות לפני סיבים ברגל.
כוח בנוי ממיומנות טכנית, כוח מנטלי, שליטה בכמה שרירים ומשימות בו זמנית, וגם סיבי שריר סבירים.
מסת שריר גדולה, או שריר אחד חזק זה ממש לא מספיק.

יהיה יתרון לרגליים חזקות, אבל אתה תקבל התקדמות הרבה יותר גדולה מלעשות סקוואט בלבד מאשר להוריד חלק המסטים עבור לג פרס.
לא יודע לגבי להוריד חלק מהסטים, יותר בכיוון של אחרי שסיימת סקוואטים והשריר במעט התאושש, בשבילך כפאוורליםטר אחרי 10 דקות אתה כמו חדש..
ככה נהגתי בתור בילדר, בתור ליפטר אולי זה שונה

לא יודע לגבי להוריד חלק מהסטים, יותר בכיוון של אחרי שסיימת סקוואטים והשריר במעט התאושש, בשבילך כפאוורליםטר אחרי 10 דקות אתה כמו חדש..
ככה נהגתי בתור בילדר, בתור ליפטר אולי זה שונה
או שזה יפגע בהתאוששות לקראת האימון הבא, או שכדאי לעשות עוד סקוואט אם יש לך כוח.

או שזה יפגע בהתאוששות לקראת האימון הבא, או שכדאי לעשות עוד סקוואט אם יש לך כוח.
הרגליים יכולות לתת עוד, מבחינת הסקוואט, הכשל מכיוון מהמייצבים/גב וכדומה, ואז הלג פרס מתאים לי כמו כפפה ליד מבלי לגרוע מהאימון הבא

הרגליים יכולות לתת עוד, מבחינת הסקוואט, הכשל מכיוון מהמייצבים/גב וכדומה, ואז הלג פרס מתאים לי כמו כפפה ליד מבלי לגרוע מהאימון הבא
זה כולה תרגיל מבודד.
אם יש מקום בתוכנית לתרגילים מבודדים, והמתאמן צריך את מה שהתרגיל נותן, יש לו מקום, אחרת זה מיותר.
הייתי מעדיף לתת וריאציה מבודדת לפי החולשות של המתאמן, ולא תרגיל שרק "כיף" לפמפם.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית