הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

טכניקת בנץ' ורוטינה למניעת פציעות

Sn0wyXD

משתמש מתחיל
41
45
נק' מוניטין:
358
41
45
היי, עשיתי היום סינגל בבנץ' פרס 92.5 קילו בRPE 8 בערך.
הייתי שמח לביקורת בונה על הטכניקה של הבנץ':

משהו ששמתי אליו לב:
הלג דרייב שלי נוראי- במקום לדחוף אחורה למוט אני דוחף עם התחת למעלה, מה שכמעט גורם לי להרים את עצמי מהבנץ'. אם יש cues מסויימים שיכולים לעזור לי עם זה אשמח להצעה

ובנושא אחר, בדיוק סיימתי את הפרפ לתחרות (שאני מאוד מקווה שתתקיים למרות המצב). אחרי התחרות אני רוצה לעבוד על אזורים ששמתי לב שהם מאוד "רגישים" אצלי לפציעות קטנות (הכוונה לחוסר נעימות או אפילו קצת כאב שעובר אחרי מעט זמן), שזה הכפתיים, שורש כף היד, האגן (לדעתי הכי בעייתי, הגעתי למסקנה שיש לי משהו שקוראים לו "snapping hip syndrome" אבל עשיתי self diagnosis אז אני לא בטוח ב100 אחוז. בצד שמאל כשאני מבצע רוטציה אקסטרנית יוצא צליל של סנאפינג. בצד ימין זה קורה כשאני מבצע hip extension אחרי hip flexion (זתאמרת מרים את הברך למעלה ואז מוריד, לדוגמה כמו בתרגיל hanging leg raises שמאוד לא נוח לי לעשות)), ולעתים מאוד נדירות הברכיים (אני לא בטוח, אבל יכול להיות שזה קורה בגלל שהלוקאווט בסקוואט שלי הוא מאוד מהיר, אחרי שאני יוצא מהhole אני דוחף את האגן קדימה מאוד מהר, מה שיכול לדעתי לגרום כאב לברכיים). יצרתי מעין רוטינה במטרה לחזק את הגידים שבאזורים הבעייתים בתקווה להפחית את הכאב ולמנוע פציעות עתידיות. המטרה היא לעשות את הרוטינה כל יום. אשמח לביקורת כללית על הבחירה של התרגילים וכמות החזרות והסטים, והאם לדעתכם ב"תוכנית" עם מטרה כזאת יש טעם בליצור פרוגרסיה בין אימונים?:

upload_2020-7-17_2-53-56.png

תודה רבה מראש על תשומת הלב והעזרה, אם ניסחתי את עצמי באופן לא ברור אשמח להסביר מחדש.

נערך לאחרונה:
כל הדברים האלה חסרי תועלת מול מבחן המציאות.

הדברים האלה מבוססים על מבחן המציאות של משתמשים אחרים, שים לב שהממוצע הוא 0.363 בעוד הטווח הוא בין 0.28 ל0.48, מניח מהתגובה שלך שאתה זועף על כך ששמתי אותך כממוצע

לצורך העניין עם מקרה קיצון בטווח על פי המחקר שעשה הבחור בreddit 0.48, חזרה של 200 בנץ במוט שקולה לחזרה עם דמבל של 96 ק"ג פר יד

מסכים איתך עם הנוסחא של הRm שהיא לא בהכרח מחייבת מכורח המציאות

אם כי המחקר שהבחור שם עשה היה למצוא את היחס בין בנץ במוט לבדמבלים ששם זה לא נוסחא של RM וכדומה אלא פשוט 'המרה' של אותו תרגיל בתצורות שונות ומציאת היחס שלהם על פי דיווחים של משתמשים שונים
אגב לפי הממוצע(0.363): 60 לחזרות שקול ל165 במוט לחזרות

ועשית פה סרטון שלך עושה 160 בנץ למאלנתלפים חזרות

סה"כ עושה שכל

הדברים האלה מבוססים על מבחן המציאות של משתמשים אחרים, שים לב שהממוצע הוא 0.363 בעוד הטווח הוא בין 0.28 ל0.48, מניח מהתגובה שלך שאתה זועף על כך ששמתי אותך כממוצע

לצורך העניין עם מקרה קיצון בטווח על פי המחקר שעשה הבחור בreddit 0.48, חזרה של 200 בנץ במוט שקולה לחזרה עם דמבל של 96 ק"ג פר יד
לא זעוף, פשוט זה לא תואם את המציאות.
אני אומר לך שעשיתי דאמבלים 60 ק"ג, ואני יודע מה אני יכול ומה לא. לא מעניין אותי מחקר כזה או אחר כשאני יודע מה אני יכול.

אני אומר לך שאני צריך 70 ק"ג כדי לעשות רוטינה 70 ק"ג, תסמוך עלי שאני יודע מה אני יכול ומה לא.

בסופו של דבר, חישובים ומחקרים שווים לפח כשמבחן התוצאה חולקת עליהם, ובמקרה שלי, מבחן התוצאה זה כל מה שמעניין אותי.

לא זעוף, פשוט זה לא תואם את המציאות.
אני אומר לך שעשיתי דאמבלים 60 ק"ג, ואני יודע מה אני יכול ומה לא. לא מעניין אותי מחקר כזה או אחר כשאני יודע מה אני יכול.

אני אומר לך שאני צריך 70 ק"ג כדי לעשות רוטינה 70 ק"ג, תסמוך עלי שאני יודע מה אני יכול ומה לא.

בסופו של דבר, חישובים ומחקרים שווים לפח כשמבחן התוצאה חולקת עליהם, ובמקרה שלי, מבחן התוצאה זה כל מה שמעניין אותי.
תסתכל בחישובים ובמחקרים האלה..

התוצאה שלך לא בהכרח חולקת עליהם

וה'מחקר' הזה מבוסס על נתונים של אנשים ושקלול שלהם ככה שזה חייב להיות תואם את מבחן המציאות וזה לא איזה נוסחא כוללת שאומרת אם אתה מרים x משקל לy חזרות אז השיא שלך לחזרה צריך להיות x+80 או משהו כזה

תסתכל בחישובים ובמחקרים האלה..

התוצאה שלך לא בהכרח חולקת עליהם

וה'מחקר' הזה מבוסס על נתונים של אנשים ושקלול שלהם ככה שזה חייב להיות תואם את מבחן המציאות וזה לא איזה נוסחא כוללת שאומרת אם אתה מרים x משקל לy חזרות אז השיא שלך לחזרה צריך להיות x+80 או משהו כזה
אחי, המחקרים האלו כמו רוב מחקרי ספורט שווים לפח.
זה נעשה על בחור שרק עשה דאמבלים 22 ק"ג כל יד ורצה לדעת כמה יש לו בבנץ'.
הבעיה עם מחקרים כאלה שהם נעשים על אנשים שלא יודעים כמה הRM1 שלהם בכלל.

תקרא כמה מאמרים של אליהו כדי להבין למה מחקרי ספורט ברובם שטות גמורה.
בכל אופן, כדי לבנות תוכנית נבונה צריך לקחת בחשבון ידע אישי ונסיון של מאמנים מוצלחים, ולא מחקרים או כוכבי רשת שונים.

אחי, המחקרים האלו כמו רוב מחקרי ספורט שווים לפח.
זה נעשה על בחור שרק עשה דאמבלים 22 ק"ג כל יד ורצה לדעת כמה יש לו בבנץ'.
הבעיה עם מחקרים כאלה שהם נעשים על אנשים שלא יודעים כמה הRM1 שלהם בכלל.

תקרא כמה מאמרים של אליהו כדי להבין למה מחקרי ספורט ברובם שטות גמורה.
בכל אופן, כדי לבנות תוכנית נבונה צריך לקחת בחשבון ידע אישי ונסיון של מאמנים מוצלחים, ולא מחקרים או כוכבי רשת שונים.
הוא לא עשה 'מחקר'
הוא שאל מלא אנשים כמה הם מרימים לכמה חזרות במוט וכמה משקל הם מרימים פר דמבל לאותו מספר חזרות

לקח מלא אנשים, שקלל את הנתונים ונתן לך ייחוס שאפשר לעבוד איתו, לצורך העניין הממוצע 0.363 והטווח בין 0.28 ל0.48

אתה חייב להיות ממוקם איפושהו על הטווח..

וה50 lbs שכתוב שם זה דוגמא לאיך נעשית ההמרה..

שקלול הנתונים התבצע על מגוון אנשים שכתבו את הנתונים שלהם למוט ולדמבל ויש שם אנשים שמריצים יותר ממך בין היתר לצורך העניין
אין 'תוכנית' נכונה אוניברסלית
התוכנית הנכונה היא זו שתתמיד בה הכי הרבה

והבסיס די דומה לעשות progressive overload ומדי פעם להוריד הילוך כדי לאפשר התאוששות ומשם להגיע לפיק יותר גבוה, משער שבפיתוח כח אתה קורא לזה בלוק

הוא לא עשה 'מחקר'
הוא שאל מלא אנשים כמה הם מרימים לכמה חזרות במוט וכמה משקל הם מרימים פר דמבל לאותו מספר חזרות

לקח מלא אנשים, שקלל את הנתונים ונתן לך ייחוס שאפשר לעבוד איתו, לצורך העניין הממוצע 0.363 והטווח בין 0.28 ל0.48

אתה חייב להיות ממוקם איפושהו על הטווח..

וה50 lbs שכתוב שם זה דוגמא לאיך נעשית ההמרה..

שקלול הנתונים התבצע על מגוון אנשים שכתבו את הנתונים שלהם למוט ולדמבל ויש שם אנשים שמריצים יותר ממך בין היתר לצורך העניין
מה שתגיד.
הייתה רוצה להתערב שאני יכול 70 ק"ג דאמבל בכל יד? כמה אתה באמת סומך על החישוב של האדם שאתה לא מכיר על אנשים שאתה לא מכיר?
התוכנית הנכונה היא זו שתתמיד בה הכי הרבה
לאדם שקשה לו להגיע למכון, לא למתחרה. למתחרה זה מה שיקדם אותך הכי הרבה ומהר.

מה שתגיד.
הייתה רוצה להתערב שאני יכול 70 ק"ג דאמבל בכל יד? כמה אתה באמת סומך על החישוב של האדם שאתה לא מכיר על אנשים שאתה לא מכיר?

הטווח הוא בין 0.25 ל0.48
אזי 70 דמבל יכול להיות איקוולנטי
(ב0.25) ל280 על המוט
בממוצע (0.363) ל193 על המוט
ובטווח קצה (0.48) ל145 על המוט

ככה שאין שום סתירה בין ה'מחקר' לבין הנתונים שלך אם תרצה..

מה שמחזיר אותנו לנקודה שמא אתה זועף שחישבתי אותך ע"פ הממוצע.. ואולי בצדק, אתה לא אדם רגיל

רוצה להתארגן על דמבל בשביל האתגר ולתת 70 לחזרות, זה יעזור לך מבחינת פיתוח כוח ככל הנראה בשביל לתת גירוי מסוג טיפה שונה אך דומה למוט

ינפח לך קצת את החזה (תרתי משמע) ויעלה עליך חיוך

אבל זה לא יפריך את המחקר שהוצג לעיל..
אין עם זה שום בעיה.
כמו שאלחנן עושה, אני נוטה להסכים איתך

אבל כמו שמציג פותח האשכול, פחדתי שהוא יישבר ל2 שם

הטווח הוא בין 0.25 ל0.48
אזי 70 דמבל יכול להיות איקוולנטי
(ב0.25) ל280 על המוט
בממוצע (0.363) ל193 על המוט
ובטווח קצה (0.48) ל145 על המוט

ככה שאין שום סתירה בין ה'מחקר' לבין הנתונים שלך אם תרצה..

רוצה להתארגן על דמבל בשביל האתגר ולתת 70 לחזרות, זה יעזור לך מבחינת פיתוח כוח ככל הנראה בשביל לתת גירוי מסוג טיפה שונה אך דומה למוט

ינפח לך קצת את החזה (תרתי משמע) ויעלה עליך חיוך

אבל זה לא יפריך את המחקר שהוצג לעיל..

כמו שאלחנן עושה, אני נוטה להסכים איתך

אבל כמו שמציג פותח האשכול, פחדתי שהוא יישבר ל2 שם
אם זה לא מפריך את המחקר, למה אתה בכלל מתווכח ש70 ק"ג דאמבלים שווה ל200 בנץ'?
אם תשיג לי דאמבלים כאלו, בהחלט אכניס את זה לרוטינה שלי.

מה שלי הכי מפריע זה משהו שלא ציינת.

אתה נכנס לסט אפ בצורה טובה, מוציא את המוט בצורה טובה, אבל לפני שאתה מוריד את המוט למטה, אבל יחסית רפוי וחסר עוד קצת כיווץ ופוזיציה טובה.

תעשה הכל כרגיל, ושהמוט למעלה, לפני ההורדה תנסה לעשות את הדברים הבאים:
- קח נשימה גדולה מאוד
- תביא את בית החזה כמה שיותר למעלה (תנסה לגעת עם החזה במוט, כמובן שזה בלתי אפשרי)
- תקבע את מפרק הכתף ״לכיס האחורי״ (SCAPULA DEPRESSION)

זה נשמע כמו הרבה דברים, אבל זה לוקח 1-2 שניות גג ברגע שמתרגלים.

אם זה לא מפריך את המחקר, למה אתה בכלל מתווכח ש70 ק"ג דאמבלים שווה ל200 בנץ'?
אם תשיג לי דאמבלים כאלו, בהחלט אכניס את זה לרוטינה שלי.
בקושי התארגנתי על 40, אולי עוד כמה ימים אשריין לי הזמנה של 55
מאיפה משיגים 70, אלא אם כן אתה עושה המצאות וגומיות וקשרים כמו בתמונה לעיל שצירפתי של לארי

לבנתיים תצטרך להרים בני אדם מחגורת הגב לצורך הביצוע, שמה תוכל להרים אנשים ששוקלים 60 וזה יהיה כמו הדמבלים 70 שאתה רוצה בגלל הכוח שמתבזבז על היציבות

בקושי התארגנתי על 40, אולי עוד כמה ימים אשריין לי הזמנה של 55
מאיפה משיגים 70, אלא אם כן אתה עושה המצאות וגומיות וקשרים כמו בתמונה לעיל שצירפתי של לארי

לבנתיים תצטרך להרים בני אדם מחגורת הגב לצורך הביצוע, שמה תוכל להרים אנשים ששוקלים 60 וזה יהיה כמו הדמבלים 70 שאתה רוצה בגלל הכוח שמתבזבז על היציבות
בקיצור, לא תרגיל ריאלי בתוכנית שלי.

בקיצור, לא תרגיל ריאלי בתוכנית שלי.
מה לגבי פרפר?
בגלל המנופים השונים, משער שאפשר להשיג אפקט דומה לצורך גירוי השריר בהרבה פחות מ70 ק"ג
אם כי דרך הפעלת השריר שם היא טיפה 'שונה'

מה לגבי פרפר?
בגלל המנופים השונים, משער שאפשר להשיג אפקט דומה לצורך גירוי השריר בהרבה פחות מ70 ק"ג
אם כי דרך הפעלת השריר שם היא טיפה 'שונה'
בזבוז זמן לפאוורליפטר לדעתי.

גם כאשר המשקלים בפרפר הם מאוד מאוד כבדים? אשמח להרחבה
הם פשוט לא תורמים לשום דבר בבנץ'.
זה רק תרגיל לשריר החזה עם התשה נמוכה כמו כל תרגיל מבודד.
אין הרבה מקום לתרגילים מבודדים בתוכנית כוח, אלא אם כן אתה עושה משהו בסגנון וואסטסייד.
אין בו שיפור מיומנות לדעתי.

לא.
אני חושב שדאמבלים זה תרגיל מעולה שיכול לקדם בנץ' המון.
אבל כדי לגרות את השריר אצטרך דאמבלים שכל אחד יותר מ60 ק"ג, זה לא דבר שאני רואה במכונים שהסתובבתי בהם, ואין לי בבית.
מעניין, אז מה אתה עושה למשל לחזה עליון?
בנץ בשיפוע?

בנץ בשיפוע?
האמת שאני לא עושה חזה עליון.
אני בעיקר עושה ווריאציות של בנץ'.
כי בשביל להיות טוב בבנץ', פשוט צריך לעשות בנץ'.
אם ארצה לעבוד על חזה עליון, אעשה בנץ' בשיפוע.

בנץ בשיפוע?
אני לא יודע אם הוא עושה חזה עליון אבל הוא עובד כח לא בילדינג..
אז אולי הוא עושה מיליטרי פרס שנוגע יפה בחזה עליון או בנץ 170 שם החזה עליון מספיק מופעל שם

אני לא יודע אם הוא עושה חזה עליון אבל הוא עובד כח לא בילדינג..
אז אולי הוא עושה מיליטרי פרס שנוגע יפה בחזה עליון או בנץ 170 שם החזה עליון מספיק מופעל שם
לא עושה פרס.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית