הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

אומנויות לחימה ושאר ירקות (שרשור מתעדכן)

• פותח/ת השרשור nlr666
  • פורסם בתאריך

nlr666

משתמש כבד
19,794
21,949
נק' מוניטין:
25,635
19,794
21,949
לא לזוז
היוש

בפוסט זה יתפרסם כל תוכן שקשור לעולם של האומנויות לחימה והאימונים
בתקווה שהפוסט לא ידעך
מוזמנים לשתף גם מהידע והנסיון או סתם לחפור

סרטון ישן של הגראנד מאסטר של השיטה (ז''ל) :

נערך לאחרונה:
הבן של IP MAN
שימו לב ל'סטיקי הנד'ס'

קצת קרב מגע על הבוקר
אימון משטרתי
אפקטיבי מאוד,שוקל לשלב את זה איכשהו (עד שתגיע כיתת לחימה )

מבאס אותי שהרבה מהקרב מגע בסרטון כמעט ולא יעיל במקרי אמת.
במיוחד עם סכין, בספק שיצליחו לתפוס את היד של אדם דוקר שאכן רוצה להרוג אותך, במקרה הזה התקפה היא ההגנה הכי טובה.

במיוחד עם סכין, בספק שיצליחו לתפוס את היד של אדם דוקר שאכן רוצה להרוג אותך, במקרה הזה התקפה היא ההגנה הכי טובה.
תכלס גם אני שמתי לב לזה.
זה נראה לי קורה למאמנים שמוקפים במתאמנים ילדי כאפות שמפרגנים לשיטות לא יעילות.
כדוגמת מה שקורה בסין עם אומנויות לחימה מסורתיות שמוצגות על ידי מאסטרים כושלים בגלל כניעה מיותרת של מתאמנים, זה דופק את כל האומנות.

לדעתי אין הרבה אומנויות לחימה לא יעילות בכלל, לכולם יש מה להציע, אבל הרבה מאמנים נשחקים ומציגים חיקוי עלוב של המקור.

אבל מה שכן, צריך תמיד לדעת מה הקונטקס של השיטה, לפעמים בהדרכה המאמן מציג אלמנט מסוים שהוא מנסה לעבוד עליו, ואתה רק רואה מה שנראה לא יעיל.
לדוגמה עם סכין, מאמן טוב יסביר לך שאתה נדקר כנראה, אבל לפחות למזער נזק, ואיך לא למות לפני שהיריב גם כן מת.

כשאימנתי אומנות לחימה, היה מעניין שהיו לי שני מתאמנים שעברו דקירה ברחוב, והם שיתפו איך זה קרה בהפתעה וכנראה שלא היינו יכולים למנוע את זה, אבל לפחות נדע איך להיזהר בעתיד, ואיך להתמודד אחרי מצב מסוים.

דווקא אצלנו בשיטה זה יעיל (גם נגד סכין-שלבים מתקדמים מאוד)
העניין להשאיר את האויב צמוד אליך (סטיקי),וברגע שניתן להתקיף בקטלניות

ומציגים חיקוי עלוב של המקור
צודק ברוב הדברים

נהיה טרנד להפוך שיטות עתיקות למודרניות יותר (טעות לדעתי)
אבל הרצון לפרקטיות עולה כנראה

, והם שיתפו איך זה קרה בהפתעה וכנראה שלא היינו יכולים למנוע את זה,
ספר יותר
מה קרה שם?

ספר יותר
מה קרה שם?
בחור אחד היה די גדול, לא אתלטי בכלל, מוצלח בעסקים, נקרא לו משה (שם בדוי).
ניגש לידיד שהיה חייב לו כסף, וביקש שישלם לו, איכשהו התפתח קטטה שבה הבחור שהיה חייב למשה כסף התחיל להשתמש באלימות.
ידידינו משה לא חשש, אמנם הוא לא אתלטי במיוחד, אבל הגודל שלו היה יתרון גדול, או לפחות כך הוא חשב.

משה הצליח להביא את היריב שלו לרצפה למצב די נעול, אבל הבחור הקטן הצליח לשלוף סכין מהכיס ודקר את משה בגב. משה מיד עזב אותו, הבחור ברח, ומשה קיבל טיפול רפואי, וברוך ה' זה היה ממש דקירה קטנה בלי נזק מעבר לפצע.

בחור שני אוהב את החיים, מבנא גוף די קטן, ואוהב להסתובב במסיבות, נקרא לא חיים.

חיים אוהב לשתות, ולהסתובב עם אנשים שאוהבים לשתות, נהנה ממשחקים ואתגרים.
באחד המסיבות היה שם חבר, שהוא הרגיש שהוא ממש חבר טוב שלו, כשהחבר הראה לו סכין, חיים אמר "אין לך אומץ להשתמש בזה".
החבר שכנראה אהב משחקים ואתגרים יותר מחיים, אמר "בטח שיש לי". חיים ענה "נראה אותך דוקר אותי".
קשה לדעת בדיוק מהסיפור מה היה מצבם השפוי, כנראה אלכוהול וסמים שיחקו תפקיד לא קטן בכל התרחיש, אבל באותו רגע חיים קיבל 3 דקירות לבטן, שהביאו אותו מיד לבית החולים לתקופת התאוששות קטנה.

הייתי מקווה שחיים ישתנה ויפסיק עם הסגנון חיים המסוכנים שהוא הוביל, אבל זה רק עודד אותו להסתובב עם נשק בכל מקום שהוא הולך.

אני עדיין מקווה שאומנויות לחימה יתן לו ביטחון ושליטה עצמית כדי להתנהל בצורה בריאה ובטוחה יותר. בעז"ה.

הלקח שלי מהסיפורים.
1. אל תריב פיזית עם בחור אם אתה לא בסיטואציה שמצדיקה ממש להשבית או להרוג אותו, כי אם אתה לא מוכן לסיים את הקרב הזה ומהר, זה יכול להסתיים אחרת ממה שתיכננת.
2. תתיחס לכל יריב שאתה ממש מוכרח לריב נגדו כחמוש או מסוכן או עם חברים שנמצאים באזור, כי אתה אף פעם לא יכול לדעת (שזה בסך הכל אומר לסיים את הקרב הכי מהר והכי אגרסיבי, זה לא הזמן להכנעה של BJJ, או הופעה של קפוארה. שלא תבין לא נכון, הם אולי מתאימים לזירות, או כשאתה שוטר מול אזרח לא חמוש, ולך יש גב ולא אין או משהו כזה).
3. רוב הדקירות והקרבות יכולות להימנע עם קצת עדינות ושכל ישר ואגו מושפל.
4. אנשים מוכנים ומסוגלים לדקור, לא להקל ראש בזה, זה נושא רציני שיכול לסיים חיים, ואם רואים סכין, אין טעם לעשות מהלך קרב מגע מגניב, אם אפשר לקרוא לעזרה, להרים מקל או כיסא, לברוח, ואם אתה חייב, ממש להרוג את היריב. סכין זה לא צחוק, ואבן או מקל או כיסא זה לא צחוק גם אם הבחור שוקל רבע ממך או קטין.
צריך חכמה ושכל במצבים כאלו, אבל לראות את האנשים עם סכינים בידיים כפוטנציאל ללא פחות מרוצחים, ויש לנהוג בנחישות ובאומץ בהתאם לכל סיטואציה שעלולים להיתקל ברוצח.

נערך לאחרונה:
בחור אחד היה די גדול, לא אתלטי בכלל, מוצלח בעסקים, נקרא לו משה (שם בדוי).
ניגש לידיד שהיה חייב לו כסף, וביקש שישלם לו, איכשהו התפתח קטטה שבה הבחור שהיה חייב למשה כסף התחיל להשתמש באלימות.
ידידינו משה לא חשש, אמנם הוא לא אתלטי במיוחד, אבל הגודל שלו היה יתרון גדול, או לפחות כך הוא חשב.

משה הצליח להביא את היריב שלו לרצפה למצב די נעול, אבל הבחור הקטן הצליח לשלוף סכין מהכיס ודקר את משה בגב. משה מיד עזב אותו, הבחור ברח, ומשה קיבל טיפול רפואי, וברוך ה' זה היה ממש דקירה קטנה בלי נזק מעבר לפצע.

בחור שני אוהב את החיים, מבנא גוף די קטן, ואוהב להסתובב במסיבות, נקרא לא חיים.

חיים אוהב לשתות, ולהסתובב עם אנשים שאוהבים לשתות, נהנה ממשחקים ואתגרים.
באחד המסיבות היה שם חבר, שהוא הרגיש שהוא ממש חבר טוב שלו, כשהחבר הראה לו סכין, חיים אמר "אין לך אומץ להשתמש בזה".
החבר שכנראה אהב משחקים ואתגרים יותר מחיים, אמר "בטח שיש לי". חיים ענה "נראה אותך דוקר אותי".
קשה לדעת בדיוק מהסיפור מה היה מצבם השפוי, כנראה אלכוהול וסמים שיחקו תפקיד קטן בכל התרחיש, אבל באותו רגע חיים קיבל 3 דקירות לבטן, שהביאו אותו מיד לבית החולים לתקופת התאוששות קטנה.

הייתי מקווה שחיים ישתנה ויפסיק עם הסגנון חיים המסוכנים שהוא הוביל, אבל זה רק עודד אותו להסתובב עם נשק בכל מקום שהוא הולך.

אני עדיין מקווה שאומנויות לחימה יתן לו ביטחון ושליטה עצמית כדי להתנהל בצורה בריאה ובטוחה יותר. בעז"ה.

הלקח שלי מהסיפורים.
1. אל תריב פיזית עם בחור אם אתה לא בסיטואציה שמצדיקה ממש להשבית או להרוג אותו, כי אם אתה לא מוכן לסיים את הקרב הזה ומהר, זה יכול להסתיים אחרת ממה שתיכננת.
2. תתיחס לכל יריב שאתה ממש מוכרח לריב נגדו כחמוש או מסוכן או עם חברים שנמצאים באזור, כי אתה אף פעם לא יכול לדעת (שזה בסך הכל אומר לסיים את הקרב הכי מהר והכי אגרסיבי, זה לא הזמן להכנעה של BJJ, או הופעה של קפוארה. שלא תבין לא נכון, הם אולי מתאימים לזירות, או כשאתה שוטר מול אזרח לא חמוש, ולך יש גב ולא אין או משהו כזה).
3. רוב הדקירות והקרבות יכולות להימנע עם קצת עדינות ושכל ישר ואגו מושפל.
4. אנשים מוכנים ומסוגלים לדקור, לא להקל ראש בזה, זה נושא רציני שיכול לסיים חיים, ואם רואים סכין, אין טעם לעשות מהלך קרב מגע מגניב, אם אפשר לקרוא לעזרה, להרים מקל או כיסא, לברוח, ואם אתה חייב, ממש להרוג את היריב. סכין זה לא צחוק, ואבן או מקל או כיסא זה לא צחוק גם אם הבחור שוקל רבע ממך או קטין.
צריך חכמה ושכל במצבים כאלו, אבל לראות את האנשים עם סכינים בידיים כפוטנציאל ללא פחות מרוצחים, ויש לנהוג בנחישות ובאומץ בהתאם לכל סיטואציה שעלולים להיתקל ברוצח.
לא יכול לתת מוניטין
אבל כל מילה
נראה אלכוהול וסמים שיחקו תפקיד קטן בכל התרחיש
מנחש שקצת יותר מתפקיד קטן..

מבוגר יותר
קל יותר
יותר ניסיון (59 ניצחונות 13 הפסדים)
עוד נתון:78% ניצחונות בהכנעה

צעיר יותר
כבד יותר
פחות ניסיון (23 ניצחנות 7הפסדים)

והנתון הזה!: 78% בKO/TKO (מטורף)

שם על דריק
ואתה?
אני מהמר על לואיס. קרב מסוכן בשבילו אבל מאמין שיצליח לתפוס את אולייניק מנסה לצמצם מרחק עם אגרוף וזה יהיה לילה טוב

ובלי קשר, ממליץ לך להסתכל על היילייט של אולייניק, ההכנעות שלו זה דבר מדהים

לואיס הכניס נוקאוט, אתה הקרב לא מוצא בטורנטים אבל מצאתי רק את הנוקאוט
dl ol
שורלק.jpg

מטורף!

העובדה שבחור בגודל שלו מצמצם מרחק עם הברך במקום בג'אבים מלחיצה אותי.
חייב לראות את הסיבוב הראשון מה הלך שם

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית