הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מכאובי הזיקנה - ברכיים

אני=]

משתמש משקיע
4,022
3,085
נק' מוניטין:
4,104
4,022
3,085
ספייס רשל"צ
חשבתי שיהיו לי עוד לפחות ארבעים שנה עד שאתחיל להתלונן על כאבים מהסוג הזה....🤦‍♂️

מדובר באי נוחות ממש מציקה בברכיים, על גבול הכאב. לפעמים ממש כואב.
התחיל להופיע בסביבות פסח כשעשיתי ריצות ערב (ולכן גם הפסקתי אותן,) וחזק בתקופה האחרונה.
הגיוני להאשים את האליפטיקל? בחודש האחרון הייתי עושה כמעט כל יום אימון של 45-60 דק בעצימות די גבוהה, (14-14).

מישו חווה מיחושים שכאלה?
איך אפשר להקל / לפתור?
על מה כדאי לשים לב?
בתודה מראש 🙃

כעע חח
אבל מהניסיון שלי אני משלימה את כל הקלוריות 🥷
הגוף שלי לא נותן שיזמבררו אותו חח
"מותק יש לך חוב של 1,200 מהיום שעוד לא שילמת לי. ויש לך 4 שעות להעביר אלי הכל. אם לא - אני יודע איפה את גרה."
כוונתי - תאריך סיום חיטוב

• פותח/ת השרשור
כוונתי - תאריך סיום חיטוב

giphy.gif

• פותח/ת השרשור
כתאריך סיום קורונה-לא ידוע

בכלל כל הפורום בחיטוב פתאום (מרגיש שהעתיקו ממני 🙄)

חמוד אני בחיטוב מפסח!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!111111111111111 🤯
כלומר, בנסיונות חיטוב 🤦‍♂️
ירדתי רק קילו וקצת.
וכולם השמינו בגלל הסגר.
ועכשיו קיץ.
אז...
הגיוני סה"כ.

ירדתי רק קילו וקצת.
וכולם השמינו בגלל הסגר.
ועכשיו קיץ.
אז...
הגיוני סה"כ.
רק תני הכתובת, לאן להגיע כדי לתת לך כאפת ניעור?

את יפהפיה. ותני לגוף שלך את מה שמגיע לו, קצת זמן לחזור לשפיות ולהיות שבע וחזק.
יגיע הזמן גם לסבב נוסף, אבל ככה לא יודעת כמה יהיה יעיל. בפרט שגם לא יכולה עכשיו לתת באירובי ככ

ירדתי רק קילו וקצת.
וכולם השמינו בגלל הסגר.
ועכשיו קיץ.
אז...
הגיוני סה"כ.

חבל לך על הסבל, תני במסה בכל הכוח, יהיה לך קל יותר לחטב כשיהיה יותר מה

• פותח/ת השרשור
חבל לך על הסבל, תני במסה בכל הכוח, יהיה לך קל יותר לחטב כשיהיה יותר מה

giphy.gif

יש מספיק מה.

אם כי אתם ממש מפתים אותי לעבור למסה.
אבל די, הייתי במסה כל השנה. והבטחתי לעצמי חיטוב מפסח עד שאגיע ל55.5. זה היה אמור לקחת חודש וחצי, עד חג שבועות.
בינתיים עברו כבר 4 חודשים 🤦‍♂️

giphy.gif

יש מספיק מה.

אבל די, הייתי במסה כל השנה. והבטחתי לעצמי חיטוב מפסח עד שאגיע ל55.5. זה היה אמור לקחת חודש וחצי, עד חג שבועות.

54872_1.gif

giphy.gif

יש מספיק מה.

🤦‍♂️😣🏳️🏳️😵

יכול להיות שזה כלום ויכול להיות שזה משהו. התהליך הרפואי לוקח הרבה זמן אז אני ממליץ לך להתחיל אותו כמה שיותר מוקדם ואם בהמשך יעבור לך את תמיד יכולה לעצור.
בהתחלה את מגיעה לאורטופד שאומר לך לנוח, אחרי שבועיים-חודש את חוזרת אליו ואומרת לו שנחת ועדיין כואב לך ואז אם הוא נחמד הוא נותן לך הפנייה לMRI. ואז את צריכה לקבל התחייבות מהקופת חולים לMRI ולחכות שיתקשרו אלייך מהMRI לקבוע לך תור. ואז לחכות לתשובה מהMRI (שמגיעה בדואר) ועם התשובות ללכת לאורטופד מומחה לברכיים ואז עוד כמה חודשים עד הפיזיותרפיה.
לי אישית התהליך לקח 8 חודשים (ועוד בלי ניתוח) ואני עוד מרגיש בר מזל, אז אני לא בא להלחיץ אותך או משהו אבל עדיף להתחיל עכשיו ובהמשך להפסיק במידת הצורך. וגם עדיף שבתיק הרפואי שלך יהיה תיעוד לתלונות האלו כדי שאם חלילה זה יחזור בעתיד יתנו לך הפנייה לMRI ופיזיותרפיה יותר מהר מאשר אם זו תלונה ראשונה.
החלמה מהירה! 😃

אתה מתאר תהליך ארוך ומיותר. בשביל מה כל הבדיקות האלה? מה יש לחפש אצל האורטופד? פונים לאורטופד כאשר יש חשד ברור לפגיעה מבנית משמעותית, מה שקורה בתנועה חדה\נפילה\חבלה. האורטופד יכול לתת הנחיות לקיבוע או ניתוח.
זה מקרה קיצון, ברוב המקרים מספיקה הורדת עומס בפעילות הכואבת והחלפתו בפעילות אחרת. ברמה הטיפולית מי שמנהל את השיקום הוא הפיזיותרפיס- מאבחן ומטפל על פי ממצאי התפקוד ותלונות המטופל. הדמיה לא נותנת מידע טוב יותר או רלוונטי לטיפול במקרים כאלה.

אתה מתאר תהליך ארוך ומיותר. בשביל מה כל הבדיקות האלה? מה יש לחפש אצל האורטופד? פונים לאורטופד כאשר יש חשד ברור לפגיעה מבנית משמעותית, מה שקורה בתנועה חדה\נפילה\חבלה. האורטופד יכול לתת הנחיות לקיבוע או ניתוח.
זה מקרה קיצון, ברוב המקרים מספיקה הורדת עומס בפעילות הכואבת והחלפתו בפעילות אחרת. ברמה הטיפולית מי שמנהל את השיקום הוא הפיזיותרפיס- מאבחן ומטפל על פי ממצאי התפקוד ותלונות המטופל. הדמיה לא נותנת מידע טוב יותר או רלוונטי לטיפול במקרים כאלה.
אני לא איש מקצוע ולא מבין בזה, היו לי כאבים ולאחר מכן נפיחות אז הדבר שהיה נראה לי מתבקש זה ללכת לאורטופד
אצלי המקרה היה קרע במניסקוס וציסטה מנסיקאלית. זה התחיל בתור כאבים קלים יום אחד אחרי ריצה, בלי שום נפילה ושום תנועה חדה שאני יודע עליה לפחות. אחרי שבוע-שבועיים הציסטה יצאה החוצה ואחרי שראיתי את הנפיחות שיערתי שהגיע הזמן ללכת לבדיקה אצל רופא. אם לא הייתי הולך אליו לא הייתי מקבל את ההפניה לMRI ולא היו מגלים שיש לי קרע ושכאבי הברך זה לא ITB Syndrome אלא הציסטה שלוחצת על האיזור.

עוד פעם, אני לא איש מקצוע ולא מבין בזה אבל אם מישהו מפרסם פוסט שהוא חושד בפציעה אז העצה הטובה היחידה שפשוט עם כמוני יכול לתת זה ללכת לרופא להיבדק ולהוריד עומסים.

• פותח/ת השרשור
בינתיים פשוט הפסקתי את האירובי באליפטיקל ויש שיפור משמעותי ב'ה 😃
יצא לי לעשות רק הליכה קלילה יחסית, 5 קמש' עם שיפוע 3 לרבע שעה, והיה בסדר.
עשיתי גם פילאטיס (וואלה דווקא מגניב) ואני מנסה עוד כלמני דברים...

אני לא איש מקצוע ולא מבין בזה, היו לי כאבים ולאחר מכן נפיחות אז הדבר שהיה נראה לי מתבקש זה ללכת לאורטופד
אצלי המקרה היה קרע במניסקוס וציסטה מנסיקאלית. זה התחיל בתור כאבים קלים יום אחד אחרי ריצה, בלי שום נפילה ושום תנועה חדה שאני יודע עליה לפחות. אחרי שבוע-שבועיים הציסטה יצאה החוצה ואחרי שראיתי את הנפיחות שיערתי שהגיע הזמן ללכת לבדיקה אצל רופא. אם לא הייתי הולך אליו לא הייתי מקבל את ההפניה לMRI ולא היו מגלים שיש לי קרע ושכאבי הברך זה לא ITB Syndrome אלא הציסטה שלוחצת על האיזור.

עוד פעם, אני לא איש מקצוע ולא מבין בזה אבל אם מישהו מפרסם פוסט שהוא חושד בפציעה אז העצה הטובה היחידה שפשוט עם כמוני יכול לתת זה ללכת לרופא להיבדק ולהוריד עומסים.

יש הבדל בין להמליץ לגשת לרופא ובין להמליץ על mri וכל המהלך שעברת.
המקרה שלך לא רלוונטי לתיאור שלה, רוב המקרים באמת מסתדרים מעצמם עם קצת גיוון בתרגול והורדת עומסים בפעילות המכאיבה כפי שהיא כבר תיארה.

יש הבדל בין להמליץ לגשת לרופא ובין להמליץ על mri וכל המהלך שעברת.
המקרה שלך לא רלוונטי לתיאור שלה, רוב המקרים באמת מסתדרים מעצמם עם קצת גיוון בתרגול והורדת עומסים בפעילות המכאיבה כפי שהיא כבר תיארה.
לא המלצתי לה על MRI. המלצתי לה להתחיל את התהליך כמה שיותר מוקדם כי זה עלול להיות תהליך ארוך והבאתי את מה שאני עברתי כדוגמא.
הנה בדיוק מה שכתבתי לה:

התהליך הרפואי לוקח הרבה זמן אז אני ממליץ לך להתחיל אותו כמה שיותר מוקדם ואם בהמשך יעבור לך את תמיד יכולה לעצור.

באמת שאני לא מבין מה הבעיה בהמלצה ללכת לרופא.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית