הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מכאובי הזיקנה - ברכיים

אני=]

משתמש משקיע
4,022
3,085
נק' מוניטין:
4,104
4,022
3,085
ספייס רשל"צ
חשבתי שיהיו לי עוד לפחות ארבעים שנה עד שאתחיל להתלונן על כאבים מהסוג הזה....🤦‍♂️

מדובר באי נוחות ממש מציקה בברכיים, על גבול הכאב. לפעמים ממש כואב.
התחיל להופיע בסביבות פסח כשעשיתי ריצות ערב (ולכן גם הפסקתי אותן,) וחזק בתקופה האחרונה.
הגיוני להאשים את האליפטיקל? בחודש האחרון הייתי עושה כמעט כל יום אימון של 45-60 דק בעצימות די גבוהה, (14-14).

מישו חווה מיחושים שכאלה?
איך אפשר להקל / לפתור?
על מה כדאי לשים לב?
בתודה מראש 🙃

מהתיאור הזה אפשר להסיק מעט מאוד אם בכלל.
אני חושב שבמצב כזה כדאי ללכת לאורטופד או פיזיותרפיסט שיעריך את המצב

לדעתי כל מה שדרוש זה שהקלוריות שלך יהיו בניטרלי תקופה ותוודאי שאתה מקבלת מספיק וויטמינים ומינרלים תקופה.
גרעון קלורי לתקופה ממושכת יכולה לגרום לחסכים בוויטמינים ומינרלים.

איזה מאמץ פיזי היה הקש ששבר את ברך הגמל פחות רלוונטי לדעתי מהחסכים שעלול להיווצר.

הגיוני להאשים את האליפטיקל? בחודש האחרון הייתי עושה כמעט כל יום אימון של 45-60
וגם גירעון קלורי למשך תקופה ארוכה יחסית
לא מתכון מנצח
איך אפשר להקל / לפתור?
תעלי קלןריות לנייטרלי והורדת עומס בפעילות (אירובית בעיקר)
יותר דגש על טכניקה בתרגילים
מתיחות וכו
באם חלילה זה לא משתפר
אז כמו שקוצר אמר,רופא מומחה יידע להעריך את המצב

לא מתכון מנצח

מתיחות וכו
באם חלילה זה לא משתפר
כתבנו את זה בו זמנית.
Great minds think alike

• פותח/ת השרשור
מהתיאור הזה אפשר להסיק מעט מאוד אם בכלל.
אני חושב שבמצב כזה כדאי ללכת לאורטופד או פיזיותרפיסט שיעריך את המצב
טוב, אני מניחה שזה יכול להיות בגלל שבע מאות גורמים.... 🤦‍♂️
מה שכן, אני לא חושבת שזה בגלל אימוני הכח (סקוואט וכו') בעבר הייתי עושה בעומסים יותר גבוהים בהרבה, עם דגש על טכניקה נכונה כמובן. אחרי הסגר חזרתי בהדרגה לבערך חצי מהעומס...

לדעתי כל מה שדרוש זה שהקלוריות שלך יהיו בניטרלי תקופה ותוודאי שאתה מקבלת מספיק וויטמינים ומינרלים תקופה.
גרעון קלורי לתקופה ממושכת יכולה לגרום לחסכים בוויטמינים ומינרלים.

איזה מאמץ פיזי היה הקש ששבר את ברך הגמל פחות רלוונטי לדעתי מהחסכים שעלול להיווצר.

מבחינה קלורית אני תמיד בניטרלי (להוציא את אתמול. ושלשום. אבל הפחתתי רק 100-200, זה לא נחשב 🙄)
השקעתי את רוב האנרגיה באירובי ככלי לירידה במשקל.... אז שעה אליפטי בעצימות גבוהה = בערך 400-500 קל', שהספיקו לי כדי להגיע לגירעון....
ברגע שהוצאתי את האירובי מהמשוואה עם סגירת חדרי הכושר המשקל נתקע. (כי - בואו, הליכת ערב פעמיים בשבוע זה לא הכי אפקטיבי.)

לא מתכון מנצח

מתיחות וכו
באם חלילה זה לא משתפר

1,400 זה הניטרלייי :0
נראלייייייייי
לראייה, אם אני אוכלת 1,400 ולא עושה פעילות יזומה, המשקל נותר כפי שהוא.
יכולה לנסות לבדוק את זה על 1,500 אם אתם ממש מתעקשים. אבל זה עלול להיגמר באסון (עליה של 50 גרם בשבוע!!!!!!!!!1 לא, אתם מחורפנים!!!!!!!!111:crazy:)

כתבנו את זה בו זמנית.
Great minds think alike
אחים לטלפתיה
תביא חיבוק דוב באוויר

giphy.gif

• פותח/ת השרשור
שומר על ארשת פנים רצינית (סתם לא)
צפה בקובץ המצורף 56963
חחחחחחחחחחחח וואי זה ממש נראה כמוך 🤣

בקיצור- אם אני אוכלת 1,400 עם 5 שעות אירובי קשוח בשבוע, ויורדת בממוצע 250 גרם - אין לי כח לחשב את זה, אבל 1,400 זה הניטרלי בערך.
כדי לרדת במשקל אני צריכה להגיע ל900-1,000 קלוריות בנטו.
אז אם אני מורידה את האירובי כדי לשמור על הברכיים אבל בכל זאת רוצה להמשיך לרדת במשקל, אצטרך לחתוך את הקלוריות שלי ל1,000, וזה משהו שממש לא בא לי לעשות 🙁

חחחחחחחחחחחח וואי זה ממש נראה כמוך 🤣
לא קרוב
סתם החמאתי לעצמי

לשמור על הברכיים
קודם זה

רוצה להמשיך לרדת במשקל
אחר כך זה

גם בגלל שאת תקופה ארוכה בגירעון עדיף למלא מאגרים (ושפיות) ולעבור לנייטרלי על גבול הפלוס הקטן
זה יעזור לתהליך של הירידה

• פותח/ת השרשור
לא קרוב
סתם החמאתי לעצמי

קודם זה

אחר כך זה

גם בגלל שאת תקופה ארוכה בגירעון עדיף למלא מאגרים (ושפיות) ולעבור לנייטרלי על גבול הפלוס הקטן
זה יעזור לתהליך של הירידה

אני מוכנה למלא שפיות.
אוקיי אז הנה, אני שבועיים תקועה במשקל. שבוע אחד די בלי סיבה, ושבוע שני סתם כי לא ממש עשיתי משהו כדי לרדת (שזה די מנחם, כי אם כן הייתי מנסה זה היה לא נחמד.)
הייתי רוצה לומר שבשבוע הבא אנסה להעלות ל1,500, אבל מנסיון עבר אני קצת לא סומכת על עצמי בעניין הזה. ועוד בלי אירובי או אימונים.
אם באמת יחזירו את חדרי הכושר זה יהיה נחמד.
או שלא כי ברכיים ומנוחה?
אוף. כבר לא יודעת מה לעשות עם עצמי 🤦‍♂️

יכול להיות שזה כלום ויכול להיות שזה משהו. התהליך הרפואי לוקח הרבה זמן אז אני ממליץ לך להתחיל אותו כמה שיותר מוקדם ואם בהמשך יעבור לך את תמיד יכולה לעצור.
בהתחלה את מגיעה לאורטופד שאומר לך לנוח, אחרי שבועיים-חודש את חוזרת אליו ואומרת לו שנחת ועדיין כואב לך ואז אם הוא נחמד הוא נותן לך הפנייה לMRI. ואז את צריכה לקבל התחייבות מהקופת חולים לMRI ולחכות שיתקשרו אלייך מהMRI לקבוע לך תור. ואז לחכות לתשובה מהMRI (שמגיעה בדואר) ועם התשובות ללכת לאורטופד מומחה לברכיים ואז עוד כמה חודשים עד הפיזיותרפיה.
לי אישית התהליך לקח 8 חודשים (ועוד בלי ניתוח) ואני עוד מרגיש בר מזל, אז אני לא בא להלחיץ אותך או משהו אבל עדיף להתחיל עכשיו ובהמשך להפסיק במידת הצורך. וגם עדיף שבתיק הרפואי שלך יהיה תיעוד לתלונות האלו כדי שאם חלילה זה יחזור בעתיד יתנו לך הפנייה לMRI ופיזיותרפיה יותר מהר מאשר אם זו תלונה ראשונה.
החלמה מהירה! 😃

הייתי רוצה לומר שבשבוע הבא אנסה להעלות ל1,500, אבל מנסיון עבר אני קצת לא סומכת על עצמי בעניין הזה. ועוד בלי אירובי או אימונים.
אז תסמכי
אם לא עצמך אז על מי?

אם באמת יחזירו את חדרי הכושר זה יהיה נחמד.
על פניו נראה שכן
(מחזיק אצבעות קבב)

אוף. כבר לא יודעת מה לעשות עם עצמי 🤦‍♂️
קיבלת פה הרבה עצות טובות,תשתמשי בהן בחכמה

بالتّوفيق

אם את פונה לאורטופד - חוץ מבדיקה ומה שזה לא יהיה, בקשי הפניה לפיזיותרפיה ותקבעי תור במיידי. אפשר לקבל הפנייה גם מרופאת משפחה (הכי הייתי ממליצה דרך קליניקות שעובדות עם הקופה בהסדר, ככה את לא פושטת רגל, וכן מקבלת טיפול טיפה יותר איכותי מאלו של הקופה). עכשיו יש מצב שאני טועה והמכון אצלכם מעולה, אז שווה לקבוע גם וגם. לבטל תמיד אפשר.
כשיודעים מה רוצים ומה צריך לעשות אפשר מאוד לקצר תהליכים

• פותח/ת השרשור
יכול להיות שזה כלום ויכול להיות שזה משהו. התהליך הרפואי לוקח הרבה זמן אז אני ממליץ לך להתחיל אותו כמה שיותר מוקדם ואם בהמשך יעבור לך את תמיד יכולה לעצור.
בהתחלה את מגיעה לאורטופד שאומר לך לנוח, אחרי שבועיים-חודש את חוזרת אליו ואומרת לו שנחת ועדיין כואב לך ואז אם הוא נחמד הוא נותן לך הפנייה לMRI. ואז את צריכה לקבל התחייבות מהקופת חולים לMRI ולחכות שיתקשרו אלייך מהMRI לקבוע לך תור. ואז לחכות לתשובה מהMRI (שמגיעה בדואר) ועם התשובות ללכת לאורטופד מומחה לברכיים ואז עוד כמה חודשים עד הפיזיותרפיה.
לי אישית התהליך לקח 8 חודשים (ועוד בלי ניתוח) ואני עוד מרגיש בר מזל, אז אני לא בא להלחיץ אותך או משהו אבל עדיף להתחיל עכשיו ובהמשך להפסיק במידת הצורך. וגם עדיף שבתיק הרפואי שלך יהיה תיעוד לתלונות האלו כדי שאם חלילה זה יחזור בעתיד יתנו לך הפנייה לMRI ופיזיותרפיה יותר מהר מאשר אם זו תלונה ראשונה.
החלמה מהירה! 😃

וואו תותח. ממש תודה!! :0

אז תסמכי
אם לא עצמך אז על מי?

על פניו נראה שכן
(מחזיק אצבעות קבב)

קיבלת פה הרבה עצות טובות,תשתמשי בהן בחכמה

بالتّوفيق

כן, נראלי שאלך קודם כל לרשום בתיק האישי שיש לי אי נוחות מוזרה עד כואב בברכיים. מקווה שזה באמת יעבור, אבל כדאי להתחיל את התהליך של הבירור.
בעע. זה כאילו אני כל הזמן מרגישה את הנוכחות שלהןןן... וזו תחושה מטרידההה. ומדי פעם זה כואב, ואז אני עושה קצת מסאז' וכאלה.
אוף.

אם את פונה לאורטופד - חוץ מבדיקה ומה שזה לא יהיה, בקשי הפניה לפיזיותרפיה ותקבעי תור במיידי. אפשר לקבל הפנייה גם מרופאת משפחה (הכי הייתי ממליצה דרך קליניקות שעובדות עם הקופה בהסדר, ככה את לא פושטת רגל, וכן מקבלת טיפול טיפה יותר איכותי מאלו של הקופה). עכשיו יש מצב שאני טועה והמכון אצלכם מעולה, אז שווה לקבוע גם וגם. לבטל תמיד אפשר.
כשיודעים מה רוצים ומה צריך לעשות אפשר מאוד לקצר תהליכים

צריך קודם לפנות לרופא משפחה בשביל זה?

בשביל מה?
לא יודעת באיזו קופ"ח את, הדברים להלן נכונים עבור כללית:
הפניה לפיזיותרפיה מקבלת מאורטופד או גם רופא משפחה.
יכולה תמיד ללכת לפרטי, אבל אם את רוצה לקבל פיזיו ללא תשלום נוסף מהקופה, או לקבל שירות ממכונים שבהסדר עם הקופה (שאז משלמת 50 ש"ח לטיפול) צריכה הפניה. אחרת באמת אין צורך

• פותח/ת השרשור
בשביל מה?
לא יודעת באיזו קופ"ח את, הדברים להלן נכונים עבור כללית:
הפניה לפיזיותרפיה מקבלת מאורטופד או גם רופא משפחה.
יכולה תמיד ללכת לפרטי, אבל אם את רוצה לקבל פיזיו ללא תשלום נוסף מהקופה, או לקבל שירות ממכונים שבהסדר עם הקופה (שאז משלמת 50 ש"ח לטיפול) צריכה הפניה. אחרת באמת אין צורך

אוקיי בינתיים שאלתי את אבוש, הוא אמר שפגישה עם אורתופד מהקופה זה 25 שח, אז אקבע תור :0
אעדכן!

@nlr666 חחחחח כפרעליך 😃
מפנקים אותי היום במוניטין 🤣
שלא אתרגל לזה...
ב"ה הזמנתי תור ליום שני ב10:30. אפילו קרוב לבית! :>

אני מניח שהכאב הוא לא בברך עצמה (עצם הפיקה), ולא קרע באחת הרצועות, אחרת הכאבים היו הרבה יותר עזים.
אני מנחש שזה שריר הירך הדו-ראשי והשרירים שמסביבו. (אלא אם כן יש דלקת, מקווה שלא)
זה גם מאוד מסתדר לי עם ההפסקה של האימונים ובעיקר של הסקוואט, שקבוצת השרירים הזו עובדת בתרגיל.
מה שאני הייתי עושה, למשך שבועיים-שלושה עושה בכל אימון כפיפות ברך במכונה ומפחית משמעותית את האירובי כדי למנוע עומס.
יש סיכוי טוב שהכאבים יחלפו.
בנוסף, אפשר להוסיף קצת פשיטות גו על כיסא רומי, כמובן שזה לא תרגיל לרגליים אבל אם תמתחי את הרגליים ותצמידי לכריות שתומכות בהן,
את תרגישי טיפה את הברכיים בזמן הפשיטות.
אם אחרי שלושה שבועות הכאב עדיין נמשך הייתי פונה לאורטופד, משם זה הליך בירור שיכול לקחת הרבה זמן, מקווה שלא תגיעי לשם.
🙃

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
אני מניח שהכאב הוא לא בברך עצמה (עצם הפיקה), ולא קרע באחת הרצועות, אחרת הכאבים היו הרבה יותר עזים.
אני מנחש שזה שריר הירך הדו-ראשי והשרירים שמסביבו. (אלא אם כן יש דלקת, מקווה שלא)
זה גם מאוד מסתדר לי עם ההפסקה של האימונים ובעיקר של הסקוואט, שקבוצת השרירים הזו עובדת בתרגיל.
מה שאני הייתי עושה, למשך שבועיים-שלושה עושה בכל אימון כפיפות ברך במכונה ומפחית משמעותית את האירובי כדי למנוע עומס.
יש סיכוי טוב שהכאבים יחלפו.
בנוסף, אפשר להוסיף קצת פשיטות גו על כיסא רומי, כמובן שזה לא תרגיל לרגליים אבל אם תמתחי את הרגליים ותצמידי לכריות שתומכות בהן,
את תרגישי טיפה את הברכיים בזמן הפשיטות.
אם אחרי שלושה שבועות הכאב עדיין נמשך הייתי פונה לאורטופד, משם זה הליך בירור שיכול לקחת הרבה זמן, מקווה שלא תגיעי לשם.
🙃

וואוו ממש תודה :0
כן, אלה כאבים לא מחייבים שכאלה.
היום נגיד עקבתי אחרי זה ולא כאב בכלל ב"ה.
זה יום ככה יום ככה 🤦‍♂️
אני פתאום מתלבטת, הציעו לי להחליף בקייטנה בשני (כיתה סופר קלה ._. @nlr666 ילדים חדשים למלא באורז) וזה נורא מפתה לבטל את התור, או לדחות אותו....
ומאחר ובאמת לא היה היום שום שמץ של כאב/אי נוחות... אז אולי.... אדחה את התור :>
ובנוגע לתרגלים - בהחלט אנסה אותם!
ויש עניין להמנע מסקוואט / דדליפט וכאלה?
ואיזה אירובי אני כן יכולה לעשות? אופניים זה סביר?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית