הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

אפשר להחליף דדליפט רומני

• פותח/ת השרשור
  • פותח/ת השרשור

קבצים מצורפים

• 096E7B33-6916-427F-A543-965F00A05D66.jpeg
    096E7B33-6916-427F-A543-965F00A05D66.jpeg
    KB 57.5 · צפיות: 70
  • C6D37E46-AB3B-4371-B9AE-E476044EF0C2.jpeg
    C6D37E46-AB3B-4371-B9AE-E476044EF0C2.jpeg
    KB 56.4 · צפיות: 70
  • פותח/ת השרשור
פחות או יותר, אבל בצור שונה

בהקשר כזה לדעתי אפשר, רק בלי קשר תתעלם מזמני המנוחה
ואיך התכנית בגדול אגב?
אני עושה אותו משקל למספר סטיפ שרשום. כשמצליח לעשות את מספר החזרות לסטים, אני מעלה משקל 2.5-5, תלוי איזה תרגיל.
חושב שאפשר ולא תהיה שום בעיה
תודה רבה. ואיך התכנית?

ואפשר אלטרנטיבה לתרגיל חתירה בישיבה?
אפשר לעשות פולי עליון עם המשולש?

אני באמת לא מבין את ההתלבטות.
דדליפט קלאסי ודלליפט רומני אלו תרגילים שההבדל ביניהם הוא של שמיים וארץ.
דדליפט קלאסי הוא אחד מהתרגילים הטובים ביותר לפיתוח כוח בכלל וכוח משיכה בפרט.
הוא עובד על כמעט כל שריר בגוף וישנן דרכים רבות לשלבו בתכנית האימונים (דרוש לשלב אותו בחכמה, משום שהוא מעמיס מאוד על המערכת העצבית).
דדליפט רומני הוא תרגיל מעולה לפיתוח ההאמסטרינג והגב התחתון, בנוסף להיותו תרגיל עזר מעולה לדדליפט ומשפר מוביליטי.
אני הייתי ממליץ לשלב אותו בטווח חזרות בינוני עד גבוה ובתדירות רבה בתכנית האימונים, בעיקר משום שקשה להגיע איתו לעצימות גבוהה מאוד אז הוא מעמיס פחות על המערכת העצבית.

ואיך התכנית בגדול אגב?
אני עושה אותו משקל למספר סטיפ שרשום. כשמצליח לעשות את מספר החזרות לסטים, אני מעלה משקל 2.5-5, תלוי איזה תרגיל.

תודה רבה. ואיך התכנית?

ואפשר אלטרנטיבה לתרגיל חתירה בישיבה?
אפשר לעשות פולי עליון עם המשולש?
התוכנית נראית בסדר

• פותח/ת השרשור
אני באמת לא מבין את ההתלבטות.
דדליפט קלאסי ודלליפט רומני אלו תרגילים שההבדל ביניהם הוא של שמיים וארץ.
דדליפט קלאסי הוא אחד מהתרגילים הטובים ביותר לפיתוח כוח בכלל וכוח משיכה בפרט.
הוא עובד על כמעט כל שריר בגוף וישנן דרכים רבות לשלבו בתכנית האימונים (דרוש לשלב אותו בחכמה, משום שהוא מעמיס מאוד על המערכת העצבית).
דדליפט רומני הוא תרגיל מעולה לפיתוח ההאמסטרינג והגב התחתון, בנוסף להיותו תרגיל עזר מעולה לדדליפט ומשפר מוביליטי.
אני הייתי ממליץ לשלב אותו בטווח חזרות בינוני עד גבוה ובתדירות רבה בתכנית האימונים, בעיקר משום שקשה להגיע איתו לעצימות גבוהה מאוד אז הוא מעמיס פחות על המערכת העצבית.
כמה חזרות וסטים לעשות דדליפט?
קראתי באינטרנט ואמרו שאין בעיה להחליף רומני בקלאסי
להשאיר אותו מספר סטים וחזרות?

דדליפט רומני מבחינת השרירים העיקריים הוא די זהה לדדליפט רגיל, יותר דגש על השרשרת האחורית.
ההבדל העיקרי שדדליפט רגיל עובד על יותר שרירים בכללי והעומס המערכתי שלו גדול יותר.
למתאמן שנמצא בשנים הראשונות שלו אין ממש מה להחליף דדליפט רגיל ברומני בגלל שהוא זקוק לאותו עומס מערכתי גדול יותר כי מרווח הגדילה של השרירים שלו עדיין גדול יחסית והיעילות הנוירולוגית עדיין לא יעילה מאוד, אז כדאי לעבוד על תנועות כמה שיותר מורכבות.
אפשר להחליף את הקלאסי ברומני בצורה חלקית עוד בשנים הראשונות, כלומר חלק מהאימונים לעשות קלאסי ובחלק רומני, אבל לא מומלץ לוותר לחלוטין על הקלאסי.
בהמשך, אחרי שכבר הדדליפט הקלאסי נהיה כבד מאוד, אז שם יש מקום לשלב אותו רק מעט, כי אז כבר העומס המערכתי ממנו גבוה מדי מכדי להרוויח ממנו באמת מבחינת פיתוח גוף

• פותח/ת השרשור
דדליפט רומני מבחינת השרירים העיקריים הוא די זהה לדדליפט רגיל, יותר דגש על השרשרת האחורית.
ההבדל העיקרי שדדליפט רגיל עובד על יותר שרירים בכללי והעומס המערכתי שלו גדול יותר.
למתאמן שנמצא בשנים הראשונות שלו אין ממש מה להחליף דדליפט רגיל ברומני בגלל שהוא זקוק לאותו עומס מערכתי גדול יותר כי מרווח הגדילה של השרירים שלו עדיין גדול יחסית והיעילות הנוירולוגית עדיין לא יעילה מאוד, אז כדאי לעבוד על תנועות כמה שיותר מורכבות.
אפשר להחליף את הקלאסי ברומני בצורה חלקית עוד בשנים הראשונות, כלומר חלק מהאימונים לעשות קלאסי ובחלק רומני, אבל לא מומלץ לוותר לחלוטין על הקלאסי.
בהמשך, אחרי שכבר הדדליפט הקלאסי נהיה כבד מאוד, אז שם יש מקום לשלב אותו רק מעט, כי אז כבר העומס המערכתי ממנו גבוה מדי מכדי להרוויח ממנו באמת מבחינת פיתוח גוף
אז לא הבנתי מה לעשות. קלאסי או רומני. אני מתאמן באיזור החצי שנה-שנה...
אני יכול לעשות רק קלאסי במקום רומני 3X8

תחליף.
זה רעיון טוב להחליף שכרגע אתה עושה תוכנית עם היפוטרופיה גבוה ומטרת פיתוח גוף ומסה.

אז לא הבנתי מה לעשות. קלאסי או רומני. אני מתאמן באיזור החצי שנה-שנה...
אני יכול לעשות רק קלאסי במקום רומני 3X8
דדליפט קלאסי, בכל זאת אתה רק מתחיל ואתה תרוויח יותר מדדליפט קלאסי מאשר רומני

דדליפט קלאסי, בכל זאת אתה רק מתחיל ואתה תרוויח יותר מדדליפט קלאסי מאשר רומני
אני חושב שזה לא כזה משנה.
שניהם אפשרויות טובות עם יתרונות וחסרונות.
לדעתי שיעשה מה שמתחשק לו.

אני חושב שזה לא כזה משנה.
שניהם אפשרויות טובות עם יתרונות וחסרונות.
לדעתי שיעשה מה שמתחשק לו.
אני רק אפנה אותך לפוסט של מייק ישראטל בנושא, שאני די מסכים איתו:
Login • Instagram
בגדול הם לא שווים בעיקר בגלל האספקט של ההתאוששות

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית