הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ עדיפות להעלאה במשקל או חיטוב - במקרה של פציעה.

Tomer007

משתמש מתחיל
2
0
נק' מוניטין:
0
2
0
קודם כל שלום לכולם,
אני משתמש חדש שהחליט בוקר אחד לקום ולממש את הרצון התמידי לעבוד ולפתח את הגוף שלו.
עברתי על המדריכים ועל השאלות בפורומים רכשתי הרבה ידע ואפילו יותר רצון להתחיל לעבוד, אך יש לי בעייה שאני זקוק לייעוצכם.

אני סובל מ2 פציעות שעוד לא החלימו לגמרי:
1) קרע ברצועות (צולבת ומיניסקוס) בברך - עברתי ניתוח לשיחזור לפני כחצי שנה.
2) שבר שורש כף יד (סקאפויד) לפני כשנה - עדיין בבדיקות לא וודאי שהתאחה אבל מלבד שכיבות שמיכה ואימונים עצימים אחרים ליד לא נאסר עליי שום שימוש בה.

לאחרונה התחלתי לעבוד על חיטוב הבטן - תוצאות התחילו לבצבץ במקצת.. ואז הבנתי שאני זקוק לחיטוב כולל של כל שאר הגוף (חזה, ידיים , גב ועוד...)
בגלל המגבלות הרפואיות קשה לי לבצע כל אימון ... וכרגע אני עובד רק אירובי, וחיזוק שרירי הרגליים (פייזותרפיה - בהתאם למגבלות), לאחרונה התחלתי להוסיף תרגילי ידיים עם משקולות של 2 ק"ג.

שאלתי היא כזאת, האם כדאי לי כרגע במצבי... להעלות במשקל הגוף כהכנה עתידית לאימון ,, או לעבוד על חיטוב מה שכבר קיים...וכשאוכל להתאמן כמו בנאדם להתחיל לאכול כמו מטורף...?....
ואם כן במה להתחיל ואיזה תרגילים לעשות ?

הגובה שלי הוא 173, משקל 67.

לא יודע מה לגבי היד שלך, אבל אני יכול להתייחס לברך.
חצי שנה אחרי שחזור זה קצת גבולי אם לא עסקת בפעילות גופנית לפני הפציעה. מעבר לכך, זה תלוי בהמון פרמטרים- סוג הקרע ברצועה ובמיניסקוס (חלקי/מלא), סוג הטיפול (כריתה מלאה/חלקית של המיניסקוס, שחזור הרצועה בכמה טכניקות קיימות), סוג השיקום שעברת והסטטוס השיקומי (אתה עוד בשיקום?), צורך בהמשך טיפול וכד'.

ככל שתתן יותר פרטים יהיה יותר קל לעזור לך.
כמובן שכל תשובה שתקבל פה לא מהווה תחליף לייעוץ מקצועי של רופא מומחה.
כל זה לגבי עצם ביצוע האימון.

אם תחליט להתאמן, ואתה יכול פיסית, אני חושב שהייתי הולך על העלאה במסה מהסיבה הפשוטה שאתה די שחיף גם ככה. אני מאמין שאם תתחטב פשוט תיעלם. לא חושב שיש עלייך כמעט מסה, אז אין ממש טעם בחיטוב.

• פותח/ת השרשור
לגבי הברך: רצועה צולבת קרע מלא, מיניסקוס קרע חלקי. שניהם שוחזרו בניתוח ארתרוסקופיה שעברתי.
אני עדיין בשיקום מבצע פיזותרפיה וגם אירובי (אופניים, ריצה קלה), נמנע מפעילות ספורט אתגרי.
מבחינת הרופא הוא ממליץ עבודה בחדר כושר (בעיקר רגליים, אבל לא פוסל דברים אחרים).

מבחינת היד, עדיין קיים שבר למיטב ידיעתי, אל ניתן לבצע אימונים לא עצימים כמובן, וביד ישרה...

עוד מעט מגיע הקיץ, האם יש דרך גם לעלות במסה וגם לחטב במקביל??...

נ.ב. אני מצרך כמה תמונות במידה והם יתנו קצת יותר מידע.

קבצים מצורפים

• Snapshot_20100511.jpg
    Snapshot_20100511.jpg
    KB 21.9 · צפיות: 178
  • Snapshot_20100511_1.jpg
    Snapshot_20100511_1.jpg
    KB 19.4 · צפיות: 172
  • Snapshot_20100511_2.jpg
    Snapshot_20100511_2.jpg
    KB 21.9 · צפיות: 200
  • Snapshot_20100511_4.jpg
    Snapshot_20100511_4.jpg
    KB 23.2 · צפיות: 145
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית