הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

שבוע הפסקה מחיטוב

Emizoltak

משתמש מתחיל
2
1
נק' מוניטין:
1
2
1
היי 😃 כבר כמעט 5 חודשים אני עושה חיטוב, ירדתי עד כה 4 קילו ונשאר לי ממש מעט לרדת עד למטרה שלי. עשיתי פה ושם בסופשים ימים של אכילה רבה יותר, אבל תמיד דאגתי גם לאזן את זה כך שלפעמים אפילו קשה להחשיב את זה כצ'יט דיי. עכשיו, השאלה שלי היא כזאת. בליווי תזונאית עשיתי חיטוב עם תפריט של 1200 קלוריות עם ערכים תזונתיים טובים (כמות חלבון שומן ופחמימה מספקים) והרבה אימוני כוח. שמרתי על זה מאוד בהקפדה כבר 5 חודשים ואני מרגישה שאני חייבת לעשות הפסקה. מצד אחד אני מאוד חוששת שהעלייה למאזן ניטרלי או לפחות קרוב לניטרלי תגרום לי לעלייה במשקל של מה שירדתי, ומצד שני אני גם מאוד מפחדת שחילוף החומרים שלי נפגע. האם זה בסדר לעלות כ300 קלוריות מהדיאטה (1500 קלוריות) בשבוע הפסקה הזה בצורה שלא תגרום לי לעלייה כלשהי? ואם לא, כמה כדאי לעלות בערך בקלוריות?
הגובה שלי: 159
המשקל שלי כרגע: 58

אני לא רואה שום בעיה שתעלי ל1500 שבוע אחד, אני חושב שזה רעיון מעולה.
גם אם במקרה הכי גרוע נגיד שטעית, והניטרלי האמיתי שלך 1400, יהיה לך פלוס קלורי שבועי של 700 קלוריות, שזה בקושי 100 גרם על המשקל, תוך 3.5 ימים שתחזרי ל1200 קלורית את תרדי את המשקל בחזרה.

בשביל השפיות, זה שווה את זה. אני בחיטוב רק 3 שבועות וכבר רוצה לסיים עם זה, איך את שורדת כל כך הרבה זמן?

אני עשיתי יום צ'יט אחד שהייתי בפלוס קלורי באותו יום של 1200 קלוריות, רק ביום אחד, וזה היה בריא לנפש, ותוך כמה ימים סגרתי בחזרה את הפער והמשכתי להתחטב. אבל זה היה בערב צום תשעה באב, הייתי חייב צ'יט לפני צום רצוף של יותר מ24 שעות.

הייתי ממליץ להכניס את הקלוריות הנוספות מפחמימה כדי למלאות את מאגרי הגליקוגן שירדו בזמן חיטוב, וזה גם יכול לעזור לחילוף החומרים.

בהצלחה

• פותח/ת השרשור
תודה על התגובה אלך על זה השבוע. וכמובן שפה ושם היו לי קצת נפילות, אבל עדיין לא היה את ההפסקה האמיתית הזאת לנפש מהחיטוב הזה. אז בתכלס באמת בשביל לשמור על השפיות, זה שווה את זה

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית