הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מה מנבא הצלחה בדיאטה?

Ayelet Kurztband

משתמש על
44,165
2,980
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
464
44,165
2,980
מנבא הצלחה.jpg

מה מנבא הצלחה בדיאטה?

קיימים סוגים שונים של דיאטות – דלת פחמימה, דלת שומן ועוד. האם ניתן לומר שדיאטה מסוימת טובה יותר מהשנייה? מה משפיע על ההצלחה בתהליך?

נערך מחקר שבחן היענות והצלחה בתהליך ירידה במשקל במשך שנתיים. במסגרת המחקר 322 משתתפים חולקו ל-3 קבוצות:

1. דיאטה דלת שומן

2. דיאטה ים תיכונית

3. דיאטה דלת פחמימה

מלבד סוג הדיאטה, נבדקו גורמים נוספים כמו עישון ומין.

בשכלול התוצאות נראה שהגורם שניבא באופן הטוב ביותר את ההצלחה בדיאטה במשך שנתיים לא היה סוג הדיאטה, אלא מידת ההצלחה בדיאטה בחצי השנה הראשונה (כמה ירדו במשקל המשתתפים בחצי השנה הראשונה).

גורמים נוספים שהשפיעו על ההצלחה בתהליך היו:

1. בתקופות החגים היה קושי גדול יותר להמשיך בירידה במשקל

2. לנשים היה קשה יותר להתמיד מאשר לגברים (29% מהנשים לעומת 14% מהגברים)

3. המשתתפים שעישנו התמידו פחות טוב (25% מהמעשנים לעומת 14%)

4. המאכלים שלמשתפים היה הכי קשה לעמוד בפניהם היו עוגיות ופירות

לסיכום, כדי לרדת במשקל צריכים להגיע למאזן קלורי שלילי (להוציא יותר אנרגיה ממה שמכניסים), אך ישנן אסטרטגיות שונות כדי להגיע לגרעון קלורי. לא ניתן לומר שיש דרך אחת שהיא הכי טובה ולכן האסטרטגיה הטובה ביותר היא זו שתוכלו להתמיד בה לאורך זמן .

באופן כללי, אם התחלתם תהליך תזונתי ואתם מתקשים להתמודד עם העקרונות של אותה אסטרטגיה יותר משבוע או שבועיים, סביר להניח שהתהליך הזה לא מתאים לכם וכדאי לנסות גישה תזונתית אחרת.

רפרנס:
Adherence and success in long-term weight loss diets: the dietary intervention randomized controlled trial (DIRECT) - PubMed
Adherence and success in long-term weight loss diets: the dietary intervention randomized controlled trial (DIRECT) - PubMed

מעניין
בהנחה שמדובר על סיגריות ולא מעבר,זה לא אמור להיות להפך? (חבר שהפסיק לעשן דיווח על עליה במשקל)

מה נעשה..העוגת תותים ממש דיברה אליי

עישון לא חייב להיות של טבק 🙄
הטבק הוא מה שמדכא תאבון ואם תיסע לאמסטרדם ותעשן נקי תראה איך אתה אוכל סניף של KFC, כולל את הקופאית.

• פותח/ת השרשור
בהנחה שמדובר על סיגריות ולא מעבר,זה לא אמור להיות להפך? (חבר שהפסיק לעשן דיווח על עליה במשקל)
מסכימה איתך, חשבתי על זה גם. אבל יש תוצאות מהשטח ויש מחקר...

המאמר הכי מעניין שלך בנתיים לדעתי (וכולם מעניינים).

בשבילי בתהליך החיטוב אני תמיד רעב, לאחרונה עברתי לצום לסירוגין כדי להשתלט על הרעב התמידי שבחיטוב, וזה מטורף, אני יכול להתמיד בזה, וזה נוח מאוד.

כמובן שאני עוקב אחרי הקלוריות ולא סומך על צום של 16 שעות בלבד כדי לרדת במשקל.

אבל אין לי תאבון בבוקר, ואני סוחב עד 2 בצהריים, ומאז ועד 10 אני מכניס את כל הקלוריות שלי ואני לא רעב, זה מדהים.

לכן אני לא פותח פה על שום שיטה שאנשים מספרים שעזר להם לרדת במשקל, גם אני לא מסכים בתאוריות שמאחורים, ברגע שזה עובד ומצליחים להתמיד בזה זה מצויין לדעתי.

אל תשכח שלא כל מי שלא מעשן משמע שהוא הפסיק.
אני לא מבין בתחום ולא מתיימר להבין אבל יתכן שיש קשר בין האנשים שמתחילים לעשן ליכולת מופחתת לעמוד בפיתויים (בין אם זה בשל גורמים גנטיים ובין אם גורמים אחרים כגון לחץ חברתי ודחק בשל נסיבות החיים וכו).
אם אכן קיים קשר כזה הוא יכול גם להסביר מדוע אנשים מעשנים מתקשים יותר לעמוד בפיתויים גם בתחום של המזון/ דיאטה.

לגבי החבר שהפסיק לעשן והתחיל להשמין, קיימת נטייה להמיר התמכרות אחת לאחרת וכך למלא את החלל. (אם הוא חבר טוב שווה אולי לנסות להכיר לו התמכרויות אלטרנטיביות ובריאות יותר כמו במקרה שלך עולם הכוח, לחימה, ריצות ועוד ועוד..)

ומסכים עם מה שנאמר מקודם, הדיאטה הטובה ביותר היא הדיאטה שתתמיד בה לאורך זמן. (וזה אגב גם נכון להרבה דברים אחרים שרוצים להכניס לשיגרה כחלק מחיי היום יום).

המאמר הכי מעניין שלך בנתיים לדעתי (וכולם מעניינים).

בשבילי בתהליך החיטוב אני תמיד רעב, לאחרונה עברתי לצום לסירוגין כדי להשתלט על הרעב התמידי שבחיטוב, וזה מטורף, אני יכול להתמיד בזה, וזה נוח מאוד.

כמובן שאני עוקב אחרי הקלוריות ולא סומך על צום של 16 שעות בלבד כדי לרדת במשקל.

אבל אין לי תאבון בבוקר, ואני סוחב עד 2 בצהריים, ומאז ועד 10 אני מכניס את כל הקלוריות שלי ואני לא רעב, זה מדהים.

לכן אני לא פותח פה על שום שיטה שאנשים מספרים שעזר להם לרדת במשקל, גם אני לא מסכים בתאוריות שמאחורים, ברגע שזה עובד ומצליחים להתמיד בזה זה מצויין לדעתי.

השיטה של הצום לסירוגין עוזרת לי להתמודד עם הרעב, (לצורך העניין אני בן 17 בגובה 183 ושוקל 73 בערך, הנייטרלי שלי הוא 1700 קל!!! תחשוב עוד מה בחיטוב..)
רק אני מתבאס על הפיזור חלבון.

מייק ישראטל ממליץ לפזר את החלבון בין 4-6 ארוחות. ובצום לסירוגין אני אוכל 2 ארוחות גדולות ומשהו באמצע.. ככה ש פיזור חלבון לא אידיאלי בכלל.

אני ממש מתבלט מה לעשות לגבי זה, מצד אחד פיזור חלבון מיטבי אבל רעב לאורך היום, מצד שני פחות רעב אבל פיזור חלבון לא אידאלי בכלל.

השיטה של הצום לסירוגין עוזרת לי להתמודד עם הרעב, (לצורך העניין אני בן 17 בגובה 183 ושוקל 73 בערך, הנייטרלי שלי הוא 1700 קל!!! תחשוב עוד מה בחיטוב..)
רק אני מתבאס על הפיזור חלבון.

מייק ישראטל ממליץ לפזר את החלבון בין 4-6 ארוחות. ובצום לסירוגין אני אוכל 2 ארוחות גדולות ומשהו באמצע.. ככה ש פיזור חלבון לא אידיאלי בכלל.

אני ממש מתבלט מה לעשות לגבי זה, מצד אחד פיזור חלבון מיטבי אבל רעב לאורך היום, מצד שני פחות רעב אבל פיזור חלבון לא אידאלי בכלל.
בעיני פיזור החלבון לא קריטי בכלל.
אני אישית לא דואג מזה ושומר על השריר יפה גם אחרי שירדתי 4 ק"ג כבר.

בעיני פיזור החלבון לא קריטי בכלל.
אני אישית לא דואג מזה ושומר על השריר יפה גם אחרי שירדתי 4 ק"ג כבר.

לגוף הרי אין מאגרי חלבון, אז אם הוא לא מקבל חלבון 14-16 שעות זה לא קצת בעייתי מבחינת עלייה במסת שריר?

לגוף הרי אין מאגרי חלבון, אז אם הוא לא מקבל חלבון 14-16 שעות זה לא קצת בעייתי מבחינת עלייה במסת שריר?
כמה זה כבר משנה.
קראתי את הספר של מייק ישראטל, וגם הוא שם את הנושא של פיזור חלבון כדבר די שולי, ולא כזה משנה באמת, וגם הנושא לא נחקר מספיק לעומק.

אם זה היה כזה קריטי, היינו אוכלים 20 ארוחות חלבון קטנות ביום.
ואם זה לא היה משנה בכלל יכולנו לאכול אוחת חלבון פעם ביומיים.

יש משהו בפיזור חלבון, אבל קודם זה קלוריות וכמות חלבון יומי, ולא פחות חשוב זה מה שמשאיר אותך שפוי ועוזר לך להתמיד בתזונה שלך.

אם נוח לך 10 ארוחות זה מעולה.
בתור אחד שהיה מקפיד על 6 ארוחות ביום, אחרי שעברתי ל4 לא ראיתי הבדל בכלל, ואפילו התקדמתי המון בכוח ובמסת השריר שלי בזמן הזה יותר מאשר 6 ארוחות, ואני מאמין שזה פשוט בגלל שזה היה הכי נוח ומתאים לי מנטלית.
אכילה רגועה תתרום יותר לספיגה מפיזור חלבון לדעתי.

זה הרי נושא המאמר כאן, הדיאטה הכי טובה זה מה שתתמיד בה, וזה שווה יותר מפיזור חלבון, גם לדעת מייק ישראטל.

כמה זה כבר משנה.
קראתי את הספר של מייק ישראטל, וגם הוא שם את הנושא של פיזור חלבון כדבר די שולי, ולא כזה משנה באמת, וגם הנושא לא נחקר מספיק לעומק.

ואם זה לא היה משנה בכלל יכולנו לאכול אוחת חלבון פעם ביומיים.

יש משהו בפיזור חלבון, אבל קודם זה קלוריות וכמות חלבון יומי, ולא פחות חשוב זה מה שמשאיר אותך שפוי ועוזר לך להתמיד בתזונה שלך.

אם נוח לך 10 ארוחות זה מעולה.
בתור אחד שהיה מקפיד על 6 ארוחות ביום, אחרי שעברתי ל4 לא ראיתי הבדל בכלל, ואפילו התקדמתי המון בכוח ובמסת השריר שלי בזמן הזה יותר מאשר 6 ארוחות, ואני מאמין שזה פשוט בגלל שזה היה הכי נוח ומתאים לי מנטלית.
אכילה רגועה תתרום יותר לספיגה מפיזור חלבון לדעתי.

זה הרי נושא המאמר כאן, הדיאטה הכי טובה זה מה שתתמיד בה, וזה שווה יותר מפיזור חלבון, גם לדעת מייק ישראטל.

נכון בין 4-6 ארוחות כנראה לא תחווה הבדל, העניין הוא שהאם בשתי ארוחות גדולות של חלבון אני יכול להכניס את כל החלבון היומי והוא ייספג ויתועל לבניית שריר כמו שהיה יכול להיות מתועל במספר ארוחות רב יותר.

באופן אישי ממש לא, בסה״כ מדובר בתחביב, 20 ארוחות בא על חשבון קרירה משפחה וכו..
לא הייתי עושה את זה גם אם זה היה מקדם אותי יותר

נכון בין 4-6 ארוחות כנראה לא תחווה הבדל, העניין הוא שהאם בשתי ארוחות גדולות של חלבון אני יכול להכניס את כל החלבון היומי והוא ייספג ויתועל לבניית שריר כמו שהיה יכול להיות מתועל במספר ארוחות רב יותר.
אבל למה לא לעשות 3 או אפילו 4 ארוחות גם בצום לסירוגין?
אני אוכל ארוחת בוקר ב2 בצהריים.
ארוחה נוספת ב4-5 בערב, ארוחה נוספת ב 6-7 בערב. ועוד אחד ב10 בערב.

אתה לא חייב שתי ארוחות רק. זה עניין של נוחות בסך הכל.

לדעתי אם נוח לך לאכול רק שתי ארוחות, וזה נוח לך ונותן לך שקט נפשי, זה עדיף על פיזור חלבון.

אבל למה לא לעשות 3 או אפילו 4 ארוחות גם בצום לסירוגין?
אני אוכל ארוחת בוקר ב2 בצהריים.
ארוחה נוספת ב4-5 בערב, ארוחה נוספת ב 6-7 בערב. ועוד אחד ב10 בערב.

אתה לא חייב שתי ארוחות רק. זה עניין של נוחות בסך הכל.

לדעתי אם נוח לך לאכול רק שתי ארוחות, וזה נוח לך ונותן לך שקט נפשי, זה עדיף על פיזור חלבון.

אני כל היום מתמודד עם רעב, כל יום במשך השלוש שנים האחרונות. לא זוכר מתי פעם אחרונה אכלתי משהו (חוץ מסלט) עד שאני אהיה שבע. אני עוצר מתי שהקלוריות שהקצבתי לארוחה נגמרות.

בגדול אצלי הארוחות הם

קפה בבוקר
תה בערך ב12

(גם במשקאות החמים אני מתקמצן על הסוכרזית כי זה 4 קל לשקית)

ב15:00 ארוחה ראשונה.

ב18:00 משהו קל לפני האימון (מנת חלבון קטנה ומנת פחמימה סבירה)

ב22:00 ארוחה אחרי אימון/לפני השינה

סה״כ אני אוכל ביום 1700 קל ושומר על המשקל שלי (זאת המטרה שלי)

אני כל היום מתמודד עם רעב, כל יום במשך השלוש שנים האחרונות. לא זוכר מתי פעם אחרונה אכלתי משהו (חוץ מסלט) עד שאני אהיה שבע. אני עוצר מתי שהקלוריות שהקצבתי לארוחה נגמרות.

בגדול אצלי הארוחות הם

קפה בבוקר
תה בערך ב12

(גם במשקאות החמים אני מתקמצן על הסוכרזית כי זה 4 קל לשקית)

ב15:00 ארוחה ראשונה.

ב18:00 משהו קל לפני האימון (מנת חלבון קטנה ומנת פחמימה סבירה)

ב22:00 ארוחה אחרי אימון/לפני השינה

סה״כ אני אוכל ביום 1700 קל ושומר על המשקל שלי (זאת המטרה שלי)
האמת שאני קצת מרחם עליך.
אני שוקל 84 כרגע, ירדתי כבר 4 ק"ג בשבועות האחרונים עם 2100 קלוריות ביום.
היום לדוגמה הייתי טיפה רעב בבוקר, אבל רק שתיתי מים ועשיתי הליכה קצת עד 2 בצהריים, אכלתי 6 ביצים עם אורז, והרגשתי שבע, מאוחר יותר טונה עם אורז, אחר כך מושט עם אורז, ובערב שייק חלבון עם תות ובננה, והייתי מפוצץ ומלא אחרי השייק, ונשאר לי עוד 350 קלוריות לסגור היום וכיסיתי את החלבון של היום.

אז פשוט הכנתי מיץ גזר אהוב ודחפתי את זה בכוח כדי לסגור את הפינה.

אני חושב, לפחות מהנסיון שלי שלהיות עסוק, להתאמן, לשתות הרבה וצום לסירוגין זה שילוב שמאוד עוזר לתיאבון שלי.
אבל בעיקר סוג המזון, אני אוכל אורז מלא רק, ופחמימות מלאות, אני לא אוכל מזון מתועש במיוחד או עם ממתיקים מלאכותיים וכל אלו, אני משתדל לאכול מאוד טבעי וקרוב לטבע.

וזה פשוט עושה הבדל.

אני גם לא סופר קלוריות של מלפפון ועלים ירוקים, אז גם כשהיו לי ימים טיפה רעבים, פשוט ישבתי וטחנתי סלט 2 ק"ג בלי מצפון בכלל:sarcastic:

לדעתי לא חייבים להיות רעבים בחיטוב, ואפילו לפעמים אפשר להרגיש שצריך בכוח לדחוף אוכל בחיטוב כמו שהיה לי היום ואתמול.

וזה מגיע מבן אדם שבקלות מוריד 4000 קלוריות ביום אחד, כדוגמת ערב תשעה באב, ועם גרעון נורמלי ורגיל סגרתי את הפינה הזאת תוך כמה ימים.

האמת שאני קצת מרחם עליך

גם אני מרחם על עצמי, זאת המציאות. ב״ה השכל עובד חלק נולדתי למשפחה טובה עם הורים מצויינים יש כסף ובריאות.
הגנטיקה של פיתוח גוף על הפנים וצריך להיות רעב כדי לא להיות שמן, אי אפשר לקבל הכל בחיים ב״ה הדברים החשובים קיבלתי.

היום לדוגמה הייתי טיפה רעב בבוקר, אבל רק שתיתי מים ועשיתי הליכה קצת עד 2 בצהריים, אכלתי 6 ביצים עם אורז, והרגשתי שבע, מאוחר יותר טונה עם אורז, אחר כך מושט עם אורז, ובערב שייק חלבון עם תות ובננה, והייתי מפוצץ ומלא אחרי השייק, ונשאר לי עוד 350 קלוריות לסגור היום וכיסיתי את החלבון של היום.

אז פשוט הכנתי מיץ גזר אהוב ודחפתי את זה בכוח כדי לסגור את הפינה.

אני חושב, לפחות מהנסיון שלי שלהיות עסוק, להתאמן, לשתות הרבה וצום לסירוגין זה שילוב שמאוד עוזר לתיאבון שלי.
אבל בעיקר סוג המזון, אני אוכל אורז מלא רק, ופחמימות מלאות, אני לא אוכל מזון מתועש במיוחד או עם ממתיקים מלאכותיים וכל אלו, אני משתדל לאכול מאוד טבעי וקרוב לטבע.

מלח על הפצעים איייי
אני מת על אורז, לא זוכר מתי פעם אחרונה אכלתי אורז/פתיתים/קוסקוס לכיף בשביל לשבוע בלי למדוד כל גרם.

לסגור את התיאבון או לפתוח אותו?
ולהתאמן אתה מדבר על אירובי/כוח?

ממתיקים מלאכותיים

דווקא אלו מצילים אותי

אני גם לא סופר קלוריות של מלפפון ועלים ירוקים, אז גם כשהיו לי ימים טיפה רעבים, פשוט ישבתי וטחנתי סלט 2 ק"ג בלי מצפון בכלל

היום שקלתי את המלפפונים שלי הכנסתי לmyfitnesspal, ואחרי ששקלתי את העגבניות שרי ממש התבלטתי אם לאכול את העגבניות /לשמור את הקלוריות למאוחר יותר.

וזה מגיע מבן אדם שבקלות מוריד 4000

אני חושב שאני מסוגל לאכול 12000 קלוריות בשעה. (לאכול לא לשתות)
מדי פעם אני חולם על זה בלילה, אמנם אני לא זוכר מה אכלתי בידיוק אבל יש רירית של רוק ליד הכרית

גם אני מרחם על עצמי, זאת המציאות. ב״ה השכל עובד חלק נולדתי למשפחה טובה עם הורים מצויינים יש כסף ובריאות.
הגנטיקה של פיתוח גוף על הפנים וצריך להיות רעב כדי לא להיות שמן, אי אפשר לקבל הכל בחיים ב״ה הדברים החשובים קיבלתי.

מלח על הפצעים איייי
אני מת על אורז, לא זוכר מתי פעם אחרונה אכלתי אורז/פתיתים/קוסקוס לכיף בשביל לשבוע בלי למדוד כל גרם.

לסגור את התיאבון או לפתוח אותו?
ולהתאמן אתה מדבר על אירובי/כוח?

דווקא אלו מצילים אותי

היום שקלתי את המלפפונים שלי הכנסתי לmyfitnesspal, ואחרי ששקלתי את העגבניות שרי ממש התבלטתי אם לאכול את העגבניות /לשמור את הקלוריות למאוחר יותר.

אני חושב שאני מסוגל לאכול 12000 קלוריות בשעה. (לאכול לא לשתות)
מדי פעם אני חולם על זה בלילה, אמנם אני לא זוכר מה אכלתי בידיוק אבל יש רירית של רוק ליד הכרית
תשמע כל הספירה שלי די בערך, אני לא סופר קצת שמן זית או דבש בטיגון, אני לא סופר ירקות כמעט בכלל, אבל כן מעדיף לאכול ירקות דלי קלוריות, אבל בשבת אכלתי כרוב וסלטים בלי להתחשבן בכלל.

ואחי, אני יורד יופי, כשאני מודד ושוקל, אני מעגל הכל, לפעמים מעט יותר, ולפעמים פחות. צריך להבין שכל המדע של קלוריות זה בערך.

זה בערך כמה אתה באמת שורף היום, כמה אתה לחוץ, האם באמת קלוריה שווה לקלוריה מכל סוג, לא בסטיות של גרמים בודדים, זה לא משמעותי, אבל אין צורך להשתגע במיוחד אם המשקל מעיד שטוב לו והוא יורד או שומר על המשקל.

הממתיקים המלאכותיים וMSG הם מגבירי תיאבון הגדולים ביותר לדעתי, לנסות להיות בגרעון קלורי ולאכול אורז לבן או קמח לבן וממתיקים למינהם זה לדעתי מיותר לגמרי.

לא הכל זה קלוריות, יש אלמנטים אחרים שישפיעו על הדרישה הקלורית של הבטן, כמו חוסר סיבים תזונתיים, ומגבירי תיאבון פזיולוגיים.

הגוף שורף את הקלוריות מפירוק מלפפון שהוא מקבל ממנו, זה מיותר בעיני לספור אותו, לא הייתי סופר גם ק"ג מלפפון.

עזוב גנטיקה, זה חרטא, תמחוק את זה, כל האחים שלי שמנים, ולי יש קרוהן ונטיה לתת משקל וחוסר ספיגה, אני ברוך ה' לא שמן, ולא בתת משקל, תזונה מאוזנת שווה יותר מכל נטיה גנטית.

תשמע כל הספירה שלי די בערך, אני לא סופר קצת שמן זית או דבש בטיגון, אני לא סופר ירקות כמעט בכלל, אבל כן מעדיף לאכול ירקות דלי קלוריות, אבל בשבת אכלתי כרוב וסלטים בלי להתחשבן בכלל.

ואחי, אני יורד יופי, כשאני מודד ושוקל, אני מעגל הכל, לפעמים מעט יותר, ולפעמים פחות. צריך להבין שכל המדע של קלוריות זה בערך.

זה בערך כמה אתה באמת שורף היום, כמה אתה לחוץ, האם באמת קלוריה שווה לקלוריה מכל סוג, לא בסטיות של גרמים בודדים, זה לא משמעותי, אבל אין צורך להשתגע במיוחד אם המשקל מעיד שטוב לו והוא יורד או שומר על המשקל.

הממתיקים המלאכותיים וMSG הם מגבירי תיאבון הגדולים ביותר לדעתי, לנסות להיות בגרעון קלורי ולאכול אורז לבן או קמח לבן וממתיקים למינהם זה לדעתי מיותר לגמרי.

לא הכל זה קלוריות, יש אלמנטים אחרים שישפיעו על הדרישה הקלורית של הבטן, כמו חוסר סיבים תזונתיים, ומגבירי תיאבון פזיולוגיים.

הגוף שורף את הקלוריות מפירוק מלפפון שהוא מקבל ממנו, זה מיותר בעיני לספור אותו, לא הייתי סופר גם ק"ג מלפפון.

עזוב גנטיקה, זה חרטא, תמחוק את זה, כל האחים שלי שמנים, ולי יש קרוהן ונטיה לתת משקל וחוסר ספיגה, אני ברוך ה' לא שמן, ולא בתת משקל, תזונה מאוזנת שווה יותר מכל נטיה גנטית.

אני זוכר שיום אחד לא ספרתי ירקות.. ״אמרתי אף אחד לא נהיה שמן כי הוא הגזים עם המלפפונים..״
אכלתי באותו היום מלפפונים גזר ועגבניות שרי חופשי.. נשנוש אפילו לא בסלט.
יום אחרי עליתי 1.7 kg ככה שאני לא קונה את הבולשיט של לא לספור ירקות. לעזעזל יש להם ערך קלורי, והפירוק של ירקות ממש לא כמו הפירוק של חלבון. אני מוכן להתערב שאתה תתפלא כמה קלוריות יש ב20 עגבניות שרי.

[

בעיני זאת טעות. בשמן ובדבש טמון המון קלוריות בעיני חייבים לספור.

כרוב וסלטים בלי להתחשבן בכלל

בסלט? עם רוטב והכול?

ואחי, אני יורד יופי
יופי לך, הלוואי עליי

ולפעמים פחות. צריך להבין שכל המדע של קלוריות זה בערך.
בערך, אבל זה כלי נורא נוח למעקב.

הממתיקים המלאכותיים וMSG הם מגבירי תיאבון הגדולים ביותר לדעתי,
כן גם אני חושב.. אבל זה פשוט מפצה על הצורך במתוק.

עזוב גנטיקה, זה חרטא, תמחוק את זה, כל האחים שלי שמנים, ולי יש קרוהן ונטיה לתת משקל וחוסר ספיגה, אני ברוך ה' לא שמן, ולא בתת משקל, תזונה מאוזנת שווה יותר מכל נטיה גנטית

בשורה התחתונה על 2000 קל ביום אני מעלה 2.5 קילו בשבוע, גנטיקה לא גנטיקה זה המצב.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית