הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מה משפיע על שומן בטני חוץ מקלוריות?

Question

משתמש מתחיל
248
28
נק' מוניטין:
35
248
28
ידוע ששומן בטני יורד יותר לאט מאשר בשאר הגוף, וקראתי שיש הרבה דברים שמשפיעים עליו חוץ מקלוריות.
למשל ההורמון קורטיזול שמופרש בעיקר במצבי סטרס שיש לו קשר לשומן בטני
השאלה שלי האם זה באמת משפיע ומשהו שפוגע בתהליך של הירידה באחוזי השומן בבטן?
כלומר בן אדם שנמצא יותר בסטרס וההורמון מופרש אצלו יחסית הרבה גם עם מינוס קלורי ואימונים יתקשה להוריד שומן בבטן?

אני חושב שמינוס קלורי מוריד משקל בכללי מהגוף.
אבל אם יש בעיות הורמונים מסוימים, הגוף בונה שומן באזורים מסוימים והם ירדו יותר לאט יותר משאר המקומות.

לדוגמה נשים מחזיקות שומן באזורים אחרים מגברים, וזה הדרך הבריאה שלהם, גבר עם חוסר טסט ועודף אסטרוגן עלול למצוא את עצמו עם שומן עיקש באזורים נשיים.

שמעתי שכשהכליות תחת סטרס, הגוף בונה שומן סביבם אולי בשביל לחמם אותם או משהו כזה.

ה15% שומן שלך יתחלק בגוף בהתאם לאיפה שהגוף חושב שהם הכי חשובים ונצרכים. זה הכל.

דוע ששומן בטני יורד יותר לאט מאשר בשאר הגוף
לא בהכרח, תלוי בגנטיקה של איפה שומן יצטבר יותר בקלות, וזה אינדיבידואלי

קראתי שיש הרבה דברים שמשפיעים עליו חוץ מקלוריות.
חוץ מגנטיקה אין באמת משהו משמעותי באורח החיים של אדם בריא שישפיע על זה. אתה תראה אלפי פוסטים שכל אחד אומר שהשומן נאגר בגלל סיבה אחרת, אבל זה חרטא, וקלוריות הן הגורם כמעט היחידי לאגירת שומן (זה יותר מורכב מזה, אבל קלוריות הן הסיבה לשומן), ואיפה הן יאגרו זה בעיקר גנטי

במחלות כמו קאשינג יש עודף קורטיזול ברמה פתולוגית, וזה יכול להשפיע על אגירה של שומן בעיקר בבטן, אבל אצל אדם בריא זה לא מתקרב לרמות האלה, אז אולי זה יכול להסיט מעט יותר שומן לבטן, אבל לא ברמה ניכרת

• פותח/ת השרשור
לא בהכרח, תלוי בגנטיקה של איפה שומן יצטבר יותר בקלות, וזה אינדיבידואלי

חוץ מגנטיקה אין באמת משהו משמעותי באורח החיים של אדם בריא שישפיע על זה. אתה תראה אלפי פוסטים שכל אחד אומר שהשומן נאגר בגלל סיבה אחרת, אבל זה חרטא, וקלוריות הן הגורם כמעט היחידי לאגירת שומן (זה יותר מורכב מזה, אבל קלוריות הן הסיבה לשומן), ואיפה הן יאגרו זה בעיקר גנטי

במחלות כמו קאשינג יש עודף קורטיזול ברמה פתולוגית, וזה יכול להשפיע על אגירה של שומן בעיקר בבטן, אבל אצל אדם בריא זה לא מתקרב לרמות האלה, אז אולי זה יכול להסיט מעט יותר שומן לבטן, אבל לא ברמה ניכרת
לגבי הקטע ששומן מצטבר יותר בבטן זה עובדתי שיש באזור הבטן הרבה יותר איברים פנימיים מאשר נגיד בחזה/ ידיים, לכן גם שומן יצטבר שם יותר.

לגבי הקטע ששומן מצטבר יותר בבטן זה עובדתי שיש באזור הבטן הרבה יותר איברים פנימיים מאשר נגיד בחזה/ ידיים, לכן גם שומן יצטבר שם יותר.
אתה מדבר על שומן וישרלי שנמצא מתחת לשרירי הבטן (לא הכרס), והוא מושפע מהרבה גורמים, כמו מצב הורמונלי, סטרס, מצב קרדיווסקולרי ועוד, אבל כדי להצטבר הוא עדיין צריך עודף קלורי

ידוע ששומן בטני יורד יותר לאט מאשר בשאר הגוף, וקראתי שיש הרבה דברים שמשפיעים עליו חוץ מקלוריות.
כלומר בן אדם שנמצא יותר בסטרס וההורמון מופרש אצלו יחסית הרבה גם עם מינוס קלורי ואימונים יתקשה להוריד שומן בבטן?
אני ממש רוצה לרדת במשקל אבל אין לי דרך מסודרת
בלי קשר אפשר לפנות לדיאטנית בקופח מכבי ללא הפניה????

בדרך כלל שאני רואה מאמר בynet או וואלה לאיך להוריד בשומן בטן זה פרסומת לאיזה מוצר חרטא או תוכניות אימון של יוטיובר חרטא. אני לא קורא מחקרים רק רואה הרבה סרטוני יוטיוב של מדריכים שנחשבים למביני דבר ומהם הבנתי שרק מאזן קלורי שלילי וגנטיקה הם הגורמים שמשפיעים על הורדת השומן בבטן.. קיצר פשוט להמשיך להיות במאזן קלורי שלילי וסבלנות עד שהגוף יוריד ממאגרי השומן שם וזהו אין משהו אחר שמשפיע משמעותית חוץ מזה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית