הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

תפריט תזונה לעלייה במסה

דברים

משתמש מתחיל
77
22
נק' מוניטין:
22
77
22
קראתי במאמרים באתר לגבי העלייה במשקל , וברובם כתוב שצריך 0.8 כפול משקל גוף לגבי השומן , חלבון 1.8-2.2 והשאר פחמימה . ובתפריט עלייה במסה של 50 קילו רשום 2400 קלוריות , שההמלצה היא על מאזן חיובי של 500 קלוריות וזה המון , יצא לי שאני שורף ביום 1875 קלוריות , אז נראלי שמספיק 2100 קלוריות בשביל עלייה טובה . השאלה אם הגעתי לכמות מספקת של חלבון , יש הבדל אם אני צורך את שאר הקלוריות משומן / פחמימה ? דבר שני עליתי במסה בצורה לא הכי מבוקרת והבטן התחילה גם לצאת קצת , אז אם אני יוריד את הכמות קלוריות שהעלייה תיהיה יותר איטית אז עם אימונים קשים יכול להיות שהאחוז שומן ירד תוך כדאי עלייה במשקל , או שזה לא אפשרי ? תודה .

יש הבדל אם אני צורך את שאר הקלוריות משומן / פחמימה ?
מה שנוח לך

דבר שני עליתי במסה בצורה לא הכי מבוקרת והבטן התחילה גם לצאת קצת , אז אם אני יוריד את הכמות קלוריות שהעלייה תיהיה יותר איטית אז עם אימונים קשים יכול להיות שהאחוז שומן ירד תוך כדאי עלייה במשקל , או שזה לא אפשרי ? תודה .
האחוז שומן יוכל לרדת, לא השומן עצמו כלומר עלייה מהירה יותר של שריר מאשר שומן וזה יכול לתרום למראה מוצק יותר.

• פותח/ת השרשור
אוקי תודה , דרך אגב קריאטין יכול לעזור במקרה כזה של עלייה במשקל וירידה באחוז שומן ? או שקריאטין עוזר לעלות במשקל וברגע שמפסיקים הנוזלים שהוא צבר יורדים ואז יש גם ירידה במשקל של מה שעלה ?

אוקי תודה , דרך אגב קריאטין יכול לעזור במקרה כזה של עלייה במשקל וירידה באחוז שומן ? או שקריאטין עוזר לעלות במשקל וברגע שמפסיקים הנוזלים שהוא צבר יורדים ואז יש גם ירידה במשקל של מה שעלה ?

כנראה שאתה לא תעלה בשמשקל ותרד בא.ש בו זמנית בשום מצב זה קודם כל.

דבר שני,
לא צריך לייחס חשיבות לקריאטין מבחינת ספיחת נוזלים, זה עניין מינורי שהולך כמו שהוא בא.

חוץ מזה, אם אתה שוקל 50 ק"ג ולא מתחת ל1.60 מטר כנראה שאתה צריך פלוס של לכיוון 500 ולא 300.

האחוז שומן יוכל לרדת, לא השומן עצמו

אתה מטעה, מפני שאחוז השומן זה השומן עצמו.
כלומר ירידה באחוזי השומן היא ירידה ממסת השומן, שהוא "השומן עצמו"
אם חלק מהשומן יהפוך לשריר, זה לא סותר את זה שהוא הוריד במסת השומן (=ירד באחוזי השומן) ועלה במסת השריר

אם חלק מהשומן יהפוך לשריר, זה לא סותר את זה שהוא הוריד במסת השומן (=ירד באחוזי השומן) ועלה במסת השריר
אחוז שומן זה לא שומן, זה אחוז השומן מסך המשקל הכללי.
אתה שוקל 100 קילו עם 10 אחוז שומן = יש לך 10 קילו שומן.
העלת 5 קילו שריר ו2 שומן יש לך 12/107 אחוז שומן.

שומן לא הופך לשריר.

אחוז שומן זה לא שומן, זה אחוז השומן מסך המשקל הכללי.

יופי, על זה אני מדבר, וזה בדיוק מה שכתבתי.
כתבת לו שאחוז השומן יכול לרדת אבל השומן עצמו לא, שזה לא הגיוני מפני שה"שומן עצמו" שאתה מדבר עליו הוא מסת השומן.
אז מטבע הדברים כשהמסה הזו משתנה גם אחוזי השומן שלה משתנים, זה בא ביחד

יופי, על זה אני מדבר, וזה בדיוק מה שכתבתי.
כתבת לו שאחוז השומן יכול לרדת אבל השומן עצמו לא, שזה לא הגיוני מפני שה"שומן עצמו" שאתה מדבר עליו הוא מסת השומן.
אז מטבע הדברים כשהמסה הזו משתנה גם אחוזי השומן שלה משתנים, זה בא ביחד
טוב

לא בדיוק, קח מישהו נגיד ששוקל 90 קילו עם 15% שומן, כלומר יש לו 13.5 קלו שומן בגוף. אם הוא עולה 10 קילו רק שריר בלי גרם של שומן (לא נתייחס לשאלה אם ומתי זה אפשרי), אז הוא ישקול 100 קילו עם 13.5 קילו שומן כלומר 13.5 אחוז שומן.
מסת שומן לא ירדה, אחוז שומן ירד.

לא בדיוק, קח מישהו נגיד ששוקל 90 קילו עם 15% שומן, כלומר יש לו 13.5 קלו שומן בגוף. אם הוא עולה 10 קילו רק שריר בלי גרם של שומן (לא נתייחס לשאלה אם ומתי זה אפשרי), אז הוא ישקול 100 קילו עם 13.5 קילו שומן כלומר 13.5 אחוז שומן.
מסת שומן לא ירדה, אחוז שומן ירד.

אי אפשר לתת דוגמה מבלי להתייחס אם היא אפשרית או לא, כי עליה במשקל היא בד"כ גם של מסת השומן, גם אם זה גרם בודד,
קל וחומר אחת של 10 ק"ג, שהיא כביכול "נטו" שריר.
אבל אם נתייחס רק תיאורטית לדוגמה הזאת של עלייה נקייה של 10 ק"ג שריר וללא גרם של שומן, אז במקרה הזה כמובן שאחוז השומן השתנה ומסת השומן לא.

לשנינו ברור ואני בטוח שגם לאבי, שכל שינוי במסת השומן גורר אחריו שינוי באחוז השומן, זו תכלס השורה שניסיתי להעביר, גם אם זה התפרש אחרת לאחד מאיתנו

דרך אגב,
ציטטת את זה-

מדובר פה על ירידה ממסת השומן ולא על עלייה, הדוגמה שלך לא סותרת את הנאמר

איך הדוגמה שלי לא סותרת אם בדוגמה יש ירידה באחוז שומן ולא ירידה במסת השומן.
בוא נניח שאותו אדם עלה 9 קילו שריר וקילו אחד שומן, עכשיו הוא על 100 קילו ו 14.5 קילו שומן כלומר 14.5%, מסת שומן עלתה, אחוז שומן ירד.
אני מניח שהבנת את הכוונה

איך הדוגמה שלי לא סותרת אם בדוגמה יש ירידה באחוז שומן ולא ירידה במסת השומן.

אתה צודק,
זה אפילו סותר את מה שכתבתי בעצמי באותה הודעה 🤭

לשנינו ברור ואני בטוח שגם לאבי, שכל שינוי במסת השומן גורר אחריו שינוי באחוז השומן, זו תכלס השורה שניסיתי להעביר, גם אם זה התפרש אחרת לאחד מאיתנו
^
זו כוונתי בסה"כ.

ומעניין אותי לשמוע מה התיאוריה שלך לגבי עליה נקייה (100%) של מסת שריר כמו בדוגמה הראשונה שהבאת...

ומעניין אותי לשמוע מה התיאוריה שלך לגבי עליה נקייה (100%) של מסת שריר כמו בדוגמה הראשונה שהבאת...
אין לי איזה תאוריה פורצת דרך, אפשרי כנראה עבור מתאמן מתחיל עם מסת שריר מאוד נמוכה, אם יש לו בנוסף גם מסת שומן גבוהה אז קל וחומר, במקרים האלה אני מניח שזה אפשרי אם הקפדה של 100% על תזונה ואימונים

אין לי איזה תאוריה פורצת דרך, אפשרי כנראה עבור מתאמן מתחיל עם מסת שריר מאוד נמוכה, אם יש לו בנוסף גם מסת שומן גבוהה אז קל וחומר, במקרים האלה אני מניח שזה אפשרי אם הקפדה של 100% על תזונה ואימונים

מעניין, שווה דיון בפני עצמו... ביום מן הימים

"לשנינו ברור ואני בטוח שגם לאבי, שכל שינוי במסת השומן גורר אחריו שינוי באחוז השומן, זו תכלס השורה שניסיתי להעביר, גם אם זה התפרש אחרת לאחד מאיתנו"

מצטער על הקטנוניות אבל אני חייב לחלוק עליך (יש לי כמעט חצי שעה עד הארוחה, אני רעב ולא בא לי לעבוד אז מעביר אותה ככה חח):
ניקח את אותו בנאדם, ניתן לו א.ש יותר גבוה שיהיה מציאותי יותר, נגיד הוא 90 קילו עם 20% שומן, כלומר 18 קילו שומן. אם הוא עולה 8 קילו שריר ו 2 קילו שומן, יש שינוי במסת שומן, אין שינוי באחוז שומן 😃

"לשנינו ברור ואני בטוח שגם לאבי, שכל שינוי במסת השומן גורר אחריו שינוי באחוז השומן, זו תכלס השורה שניסיתי להעביר, גם אם זה התפרש אחרת לאחד מאיתנו"

מצטער על הקטנוניות אבל אני חייב לחלוק עליך (יש לי כמעט חצי שעה עד הארוחה, אני רעב ולא בא לי לעבוד אז מעביר אותה ככה חח):
ניקח את אותו בנאדם, ניתן לו א.ש יותר גבוה שיהיה מציאותי יותר, נגיד הוא 90 קילו עם 20% שומן, כלומר 18 קילו שומן. אם הוא עולה 8 קילו שריר ו 2 קילו שומן, יש שינוי במסת שומן, אין שינוי באחוז שומן 😃

😆😆😆😆 הרגת אותי

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית