הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

פציעה באמצע הבנץ האם זה קרע?

מצב
השרשור נעול

gaga1234

משתמש פעיל
392
46
נק' מוניטין:
-3
392
46
היום עשיתי בנץ, יש לציין שלפני האימון הרגשתי מתיחה ממש קטנה כאילו סוג של דומוס ממש בקטנה בחזה העליון בצד שמאל ממש ליד בית השחי שם אני מרגיש את זה, באמצע בנץ כבד היום של 125ל5 פתאום הרגשתי ממש כאילו קרה לי משהו שם והתפרץ כאב כזה לשניה, ואז הפסקתי להתאמן, כי ניסיתי להמשיך אחרכך בתרגיל אחר שהוא לא לחיצה פרפר ועדיין הרגשתי לחץ וכאב. באזור הזה ליד הבית שחי בחזה העליון מבחינת תנועות אני יכול לעשות הכל עם היד להרים לנעול מרפקים להרים לצד הכל, אבל שמנסה להתאמן מרגיש כאבים שם ליד בית השחי השאלה היא האם זה קרע? האם זה בכלל נחשבת פציעה בכתף?,יכול להיות שזה רק מתיחה וזה יעבור מהר?, כמה זמן לקחת הפסקה עד שיחזור להתאמן האם יש טעם בלעצור את האימונים עד שהכאב הזה עובר לגמרה?, יש טעם לבדוק ללכת לצילום אי משהו או לחכות לראות אם זה עובר לבד, יש דרכים בבית שכדי לי לעשות כדי לטפל בזה משכות או משהו מומלץ? תודה לעוזרים יש לציין שזה קרה לי היום.

• פותח/ת השרשור
יש לך קרע חלקים עם היפוכנדריה חריפה.
רק מאמן ממש טוב עם הרבה נסיון יכול לעזור לך, וכנראה גם פזיותרפיסט יעזור לך בהתחלה.
😆
למה אתה מלחיץ סתם אחי,זה שמעלייך אמר שזה לא כזה חמור ברצינות איך מתחילים החלמה כמה זמן זה לוקח ואיך חוזרים להתאמן באיזה שיטה ומתי?

למה אתה מלחיץ סתם אחי,זה שמעלייך אמר שזה לא כזה חמור ברצינות איך מתחילים החלמה כמה זמן זה לוקח ואיך חוזרים להתאמן באיזה שיטה ומתי?
אני ההיפך ממלחיץ, נתתי לך דיאגנוזה יותר מפורטת, שגם @kotzer כבר ידע, אך לא ראה רלוונטי לציין.
קודם תטפל בעיקר הבעיה, שזה היפוכונדריה. ואחר כך הקרע יעבור לבד עם הזמן.
תמצא פזיותרפיסט טוב, מאמן טוב, ופסיכולוג.

• פותח/ת השרשור
אני ההיפך ממלחיץ, נתתי לך דיאגנוזה יותר מפורטת, שגם @kotzer כבר ידע, אך לא ראה רלוונטי לציין.
קודם תטפל בעיקר הבעיה, שזה היפוכונדריה. ואחר כך הקרע יעבור לבד עם הזמן.
תמצא פזיותרפיסט טוב, מאמן טוב, ופסיכולוג.
למה פסיכולוג?, ומה הכוונה מאמן טוב למה איזה תוכנית כדי לעשות שחוזגים מפציעה כזאת ומתי אפשר לחזור?

למה פסיכולוג?, ומה הכוונה מאמן טוב למה איזה תוכנית כדי לעשות שחוזגים מפציעה כזאת ומתי אפשר לחזור?
פסיכולוג להיפוכונדריה.
אפשר לחזור מיד, אבל זה דורש מאמן שידע לכוון אותך.
ועדיף מאמן ממש טוב, כי חבל סתם לשחק עם זה.

אחי איך אתה יודע שמדובר בקרע לא חמור לפי מה?, סה יכול להחלים לבד גם בלי פזיותרפיה?, אני ממש מפחד לחזור להריל משקלים שחוסרים להתאמן אחרי פציעה כזרת יהיב אפשר לחזור למשקלים כבדים ל 5חזרות או ממש מאוחר ועדיץ טווח חזרות גבוה בכל מקרה אשמח להסבר מה התהליל שאני צריך לעשות
מדובר על קרע קטן ללא תהליכים חריגים וללא פגיעה בתנועת השריר.
יכול להיות שהאורטופד ישתמש בסיווג מעט שונה, אבל בגדול זה מה שמאפיין קרע קל.
אתה תוכל לחזור להתאמן כרגיל, אבל זה ידרוש שקודם כל הקרע יחלים, ואז תצטרך לחזור בהדרגתיות לעבודה, וזה משהו שפיזיותרפיסט טוב ידע לעשות, או כמו שאלחנן אמר גם מאמן טוב עם ניסיון עם פציעות מהסוג

• פותח/ת השרשור
מדובר על קרע קטן ללא תהליכים חריגים וללא פגיעה בתנועת השריר.
יכול להיות שהאורטופד ישתמש בסיווג מעט שונה, אבל בגדול זה מה שמאפיין קרע קל.
אתה תוכל לחזור להתאמן כרגיל, אבל זה ידרוש שקודם כל הקרע יחלים, ואז תצטרך לחזור בהדרגתיות לעבודה, וזה משהו שפיזיותרפיסט טוב ידע לעשות, או כמו שאלחנן אמר גם מאמן טוב עם ניסיון עם פציעות מהסוג
אני קובע תור לאורטופד שוב, במידה ואני לא עושה שפיזיותרפיה האם הקרע יכול להחלים לבד עם הזמן?, האם המקום שיש לי את הקרע בו יהיה רגיש לפציעות עתידיות ואסור לי להעמיס משקלים כבדים בעתיד?,כמה פעמים בשבוע צריך לעשות פיזיותרפיה וכמה זה עולה בכלל?..

אני קובע תור לאורטופד שוב, במידה ואני לא עושה שפיזיותרפיה האם הקרע יכול להחלים לבד עם הזמן?, האם המקום שיש לי את הקרע בו יהיה רגיש לפציעות עתידיות ואסור לי להעמיס משקלים כבדים בעתיד?,כמה פעמים בשבוע צריך לעשות פיזיותרפיה וכמה זה עולה בכלל?..

הלכו לי 2500 שקלים על פיזיותרפיה שלא עזרה לי בכלום על פציעה בכתף, קח גם את זה בחשבון. אם זה מנחם, אני סוחב את זה כמעט 3 שנים.
אם זה מנחם, זה עבר לי כמעט לגמרי עד שעשיתי את התרגיל שהכאיב לי עוד פעם, וזה חזר בגדול (שנה פלוס מאז) 🙁

• פותח/ת השרשור
הלכו לי 2500 שקלים על פיזיותרפיה שלא עזרה לי בכלום על פציעה בכתף, קח גם את זה בחשבון. אם זה מנחם, אני סוחב את זה כמעט 3 שנים.
אם זה מנחם, זה עבר לי כמעט לגמרי עד שעשיתי את התרגיל שהכאיב לי עוד פעם, וזה חזר בגדול (שנה פלוס מאז) 🙁
אני לא מוכן להשקיע 2500שקל על משהו שלא יועיל לי, השאלה מה לעשות איך מחלימים קרעים מה הדרך הכי טובה?
בטוח יש דרך מסוימת להוציא עכשיו 2500שקל, על משהו שבספק אם יעזור לי אני מעדיף שלא.
ובגלל זה שאלתי מה הסיכוי שהפציעה הזאת תחזור בעתיד, אם אחזור להתאמן? האם בכלל שאחזור להתאמן אני יוכל לעשות תרגילים שאני מרגיש כאבים בהם?, ומתי בכלל אפשר לחזור להתאמן צריך לעשות עוד צילום US, ולראות שהמצב של הקרע השתפר ואז במה זה תלוי..
אני שוב שואל הרבה שאלות כי אין לך ניסיון בפציעות ואני חייב להבין מה לעשות.

אני לא מוכן להשקיע 2500שקל על משהו שלא יועיל לי, השאלה מה לעשות איך מחלימים קרעים מה הדרך הכי טובה?
בטוח יש דרך מסוימת להוציא עכשיו 2500שקל, על משהו שבספק אם יעזור לי אני מעדיף שלא.
ובגלל זה שאלתי מה הסיכוי שהפציעה הזאת תחזור בעתיד, אם אחזור להתאמן? האם בכלל שאחזור להתאמן אני יוכל לעשות תרגילים שאני מרגיש כאבים בהם?, ומתי בכלל אפשר לחזור להתאמן צריך לעשות עוד צילום US, ולראות שהמצב של הקרע השתפר ואז במה זה תלוי..
אני שוב שואל הרבה שאלות כי אין לך ניסיון בפציעות ואני חייב להבין מה לעשות.

רוצה תשובה כנה? אין לך הרבה מה לעשות חוץ מלהתפלל ולעקוב אחרי רמת הכאב ואולי לעשות עוד צילום לראות אם המצב השתפר.
תאמין לי הייתי כמוך חרשתי את האינטרנט ואחותו אחר תשובות בכדי להגיע למסקנה שאף אחד לא יודע כלום והכל מזל.
יש אנשים שחטפו קרעים קלים / דלקות וכו' וכו' והכאב נעלם להם לחלוטין אחרי כמה חודשים וממשיכים כרגיל, ויש נדפקים המון המון זמן.

אולי פיזיותרפיה תעזור, אולי לא. גם אני חששתי כמוך, בסוף הוצאתי - לא יצא מזה כלום. אולי לך זה כן יעזור, אני לא יודע.
אתה גם יכול לנסות מהקופת חולים ולא פרטי, אבל עלול לקחת המון זמן. תנסה לעבוד מסביב לפציעה והכי חשוב ברגע שהכאב האקוטי עובר
צריך לחזור לעניינים ולא לחכות שהפציעה תעלם לבד, זה רק יעכב את ההחלמה.

• פותח/ת השרשור
רוצה תשובה כנה? אין לך הרבה מה לעשות חוץ מלהתפלל ולעקוב אחרי רמת הכאב ואולי לעשות עוד צילום לראות אם המצב השתפר.
תאמין לי הייתי כמוך חרשתי את האינטרנט ואחותו אחר תשובות בכדי להגיע למסקנה שאף אחד לא יודע כלום והכל מזל.
יש אנשים שחטפו קרעים קלים / דלקות וכו' וכו' והכאב נעלם להם לחלוטין אחרי כמה חודשים וממשיכים כרגיל, ויש נדפקים המון המון זמן.

אולי פיזיותרפיה תעזור, אולי לא. גם אני חששתי כמוך, בסוף הוצאתי - לא יצא מזה כלום. אולי לך זה כן יעזור, אני לא יודע.
אתה גם יכול לנסות מהקופת חולים ולא פרטי, אבל עלול לקחת המון זמן. תנסה לעבוד מסביב לפציעה והכי חשוב ברגע שהכאב האקוטי עובר
צריך לחזור לעניינים ולא לחכות שהפציעה תעלם לבד, זה רק יעכב את ההחלמה.
השאלה מתי אני יוכל לחזור להתאמן אם בכלל, מתי שהכאב מחלים לגמרה? במידה ואני לא עושה כלום משאיר את זה ככה האם הכאב יפסיק לבד?
בלי טיפול?, פשוט אני רוצה לחזור להתאמן עבר כבר 22יום מאז הפציעה והכאב עדיין אותו כאב, שאני נתלה על מתח אני מרגיש דקירות
שאני עושה שכיבות סמיכה אני מרגיש דקירות השאלה מתי אפשר לחזור להתאמן?,מתי שאין כאב בכלל כאילו?
אני ממש מבולבל וחייב להבין איך חוזרים,והפחד הגדול שלי זה בכלל אם אני יוכל להרים משקלים כבדים בעתיד ולחזור למה שהייתי.

השאלה מתי אני יוכל לחזור להתאמן אם בכלל, מתי שהכאב מחלים לגמרה? במידה ואני לא עושה כלום משאיר את זה ככה האם הכאב יפסיק לבד?
בלי טיפול?, פשוט אני רוצה לחזור להתאמן עבר כבר 22יום מאז הפציעה והכאב עדיין אותו כאב, שאני נתלה על מתח אני מרגיש דקירות
שאני עושה שכיבות סמיכה אני מרגיש דקירות השאלה מתי אפשר לחזור להתאמן?,מתי שאין כאב בכלל כאילו?
אני ממש מבולבל וחייב להבין איך חוזרים,והפחד הגדול שלי זה בכלל אם אני יוכל להרים משקלים כבדים בעתיד ולחזור למה שהייתי.

אתה מבוהל כמו שהייתי, מקום לא נעים..זוכר את זה. לא, אל תחכה שהכאב יחלים לגמרי. תתחיל כבר עכשיו לחזור להתאמן (או עוד קצת אם זה כואב גם מחוץ לאימונים) אבל תוודא שהכאב לא מחמיר, תשתדל להימנע מתרגילים שמכאיבים לך וכו'. עם הזמן תקווה שזה יעבור.
אולי גם תצטרך פיזיו, אל תחכה שאין כאב ב100%.

אגב, במקרה הכי גרוע (נניח) אפשר לעשות ניתוח לתקן, אל תדאג לגבי ה''בחיים לא ארים כבד יותר!!'' אני זוכר את התחושה המגעילה הזו.

• פותח/ת השרשור
אתה מבוהל כמו שהייתי, מקום לא נעים..זוכר את זה. לא, אל תחכה שהכאב יחלים לגמרי. תתחיל כבר עכשיו לחזור להתאמן (או עוד קצת אם זה כואב גם מחוץ לאימונים) אבל תוודא שהכאב לא מחמיר, תשתדל להימנע מתרגילים שמכאיבים לך וכו'. עם הזמן תקווה שזה יעבור.
אולי גם תצטרך פיזיו, אל תחכה שאין כאב ב100%.

אגב, במקרה הכי גרוע (נניח) אפשר לעשות ניתוח לתקן, אל תדאג לגבי ה''בחיים לא ארים כבד יותר!!'' אני זוכר את התחושה המגעילה הזו.
שאני חושב על זה לעומק, זה שאני יחזור להאתמ ןאויל זה יכול לגרום לפציעה להחלים יותר?, כי זה בעצם לחזק את השרירים לא?
פשוט להרים לא כבד וחזרות גבוהות?,והאם לעשות תרגילים שכואב לי?
זה ממש סרט העניין הזה,מעניין מה האורטופד יגיד לי לעשות,אני מנסה לחשוב על פתרון איך חוזרים להתאמן ואיך באיזה תוכנית מה הטווח חזרות ותרגילים,והאם לעשות תרגילים שכואב לי או לא ומתי לחזור סיפור בקיצור..

זה יכול לגרום לפציעה להחלים יותר?, כי זה בעצם לחזק את השרירים לא?

זהו, אם אתה תפסיק להתאמן האזור יתנוון והפציעה עלולה להתעכב או אפילו להחמיר בחלק מהמקרים. פשוט תעבוד מסביב לכאב או תעבוד שהכאב ממש חלש 2/10 ואל תתן לזה לעלות, אם זה עולה אתה מפסיק.
פשוט להרים לא כבד וחזרות גבוהות

נשמע הגיוני.
והאם לעשות תרגילים שכואב לי?

כמו שאמרתי, לא כדאי. אלא אם כן זה ממש 2/10 כאב וזה לא מחמיר בכלל בכלל, כואב אתה מפסיק.
זה ממש סרט העניין הזה

אכן אחי, צר לי. כמה שתקבל את זה יותר מהר יותר טוב.

• פותח/ת השרשור
חברים אני רוצה לנסות להתחיל להחלים מהפציעה, אז לפי מה שאתם אומרים הקרע הוא חלקי וזה לא חמור ואני יוכל לחזור לאימונים כבדים ומלאים בעתיד לדעתכם?.
איך אפשר לעשות פיזיותרפיה לבד?, האם כדי לעשות את זה לבד? פשוט חבל לי להשקיע עכשיו מלא כסף במיוחד שיש פה תגובות שאומרות שזה לא תמיד עוזר, ואיך עושים פיזיותרפיה לבד?
ומתי לדעתכם אני יוכל לחזור להתאמן?, מחר יש לי תור אצל אורטופד שוב נראה מה הוא יגיד בטח הוא יגיד לי שאסור להתאמן עד שזה לא יעבור
השאלה מה האמת?,האם מבחינת אימונים אולי כן כדי לחזור לאימוני משקולות ופשוט לא לעשות תרגילים שמכאיבים לי בטווח חזרות גבוה ולא כבד מידי?,אולי זה יכול לחזק את השרירים ולגרום להחלמת הפציעה?

איך אפשר לעשות פיזיותרפיה לבד?, האם כדי לעשות את זה לבד? פשוט חבל לי להשקיע עכשיו מלא כסף במיוחד שיש פה תגובות שאומרות שזה לא תמיד עוזר, ואיך עושים פיזיותרפיה לבד?
פיזיותרפיה לא עושים לבד, או שתעשה עם הדרכה נכונה או שתעשה עבודה שמזכירה פיזיותרפיה, אבל אי אפשר להבטיח שזה מה שמתאים למקרה שלך

ומתי לדעתכם אני יוכל לחזור להתאמן?, מחר יש לי תור אצל אורטופד שוב נראה מה הוא יגיד בטח הוא יגיד לי שאסור להתאמן עד שזה לא יעבור
השאלה מה האמת?,
קודם כל תלך אליו ותראה מה הוא אומר, אחר כך יהיה על מה לדבר

חברים אני רוצה לנסות להתחיל להחלים מהפציעה, אז לפי מה שאתם אומרים הקרע הוא חלקי וזה לא חמור ואני יוכל לחזור לאימונים כבדים ומלאים בעתיד לדעתכם?.
בלי ספק, כן.
לא עושים לבד. אחרת לא היה שווה לאף אחד ללמוד את המקצוע הזה.
אני קצת בדיעה שאתה לא חייב פזיותרפיה, ראיתי הרבה מתאמנים מתאוששים בלי זה, למרות שפזיותרפיה תאיץ התאוששות, וזה הדרך הכי בטוחה.
שום דבר בעולם לא בטוח, זה החיים, אבל סיכוי התאוששות מהיר וקל לבד נמוך יותר מאשר אצל אדם עם נסיון.

אני הייתי מציע לך ללכת למאמן כושר באמת מוצלח, לא רק עם הכשרה מווינגייט. עזרתי בעצמי למתאמן שלי להתאושש, ואני יודע שאליהו הנקין בירושלים יכול לעזור לך המון ואני מכיר עוד כמה טובים אם מעניין אותך. ולא... הם לא עובדים בחינם... תצטרך לשלם להם את הכסף שמגיע להם, אבל זה מחיר מאוד סביר והגיוני ואפילו משתלם.
מתי לדעתכם אני יוכל לחזור להתאמן?, מחר יש לי תור אצל אורטופד שוב נראה מה הוא יגיד בטח הוא יגיד לי שאסור להתאמן עד שזה לא יעבור
השאלה מה האמת?,האם מבחינת אימונים אולי כן כדי לחזור לאימוני משקולות ופשוט לא לעשות תרגילים שמכאיבים לי בטווח חזרות גבוה ולא כבד מידי?,אולי זה יכול לחזק את השרירים ולגרום להחלמת הפציעה?
מאמן או פזיותרפיסט לדעתי יכולו לענות על השאלה טוב יותר מאשר אנשים כמוני מאחורי מסך.
אבל קשה לי לחשוב שאסור לך להתאמן אפילו עכשיו, רק שאתה צרטיך משהו מתואם לך על ידי אדם שיודע.

• פותח/ת השרשור
חזרתי מהאורטופד, אמר לי שזה לדעתו יעבור לבד ב 90%, אמר לי שאני בעיקרון כן יכול להתאמן כל עוד זה לא כואב לי ולא לאמץ את השריר שכואב,
אמר גם שאין צורך בפיזיותרפיה שזה אמור לעבור לבד כי אני לא מוגבל בתנועות ויכול לעשות הכל(חוץ מזה שאם אני מאמץ תשריר קצת מרגיש דקירה) אבל בכללי לא מוגבל בתנועות, ואמר לי עוד חודש וחצי לבוא אליו בחודש 11 יישלח אותי שוב לצילום US לראת מה מצב הקרע(אם הוא קטן או לא)
אמר לי במידה וזה לא עובר לבד ש 90% זה יעבור לבד אבל אם לא, יש אפשרות בניתוח(דיי נלחצתי מזה מה הסיכוי שיקרה מצב כזה?).
בכל מקרה בנוגע לאימונים, איך אני חוזר באיזה תוכנית מתי לחזור?,מותר לעשות בנץ?,האם מותר לעשות תרגילים שאני מרגיש טיפה כאב בהם?
קחו בחשבון שאני חודש לא מתאמן עוד מעט.
אגב למה לדעתכם הוא אמר שאין צורך בפיזיותרפיה?.

חזרתי מהאורטופד, אמר לי שזה לדעתו יעבור לבד ב 90%, אמר לי שאני בעיקרון כן יכול להתאמן כל עוד זה לא כואב לי ולא לאמץ את השריר שכואב,
אמר גם שאין צורך בפיזיותרפיה שזה אמור לעבור לבד כי אני לא מוגבל בתנועות ויכול לעשות הכל(חוץ מזה שאם אני מאמץ תשריר קצת מרגיש דקירה) אבל בכללי לא מוגבל בתנועות, ואמר לי עוד חודש וחצי לבוא אליו בחודש 11 יישלח אותי שוב לצילום US לראת מה מצב הקרע(אם הוא קטן או לא)
אמר לי במידה וזה לא עובר לבד ש 90% זה יעבור לבד אבל אם לא, יש אפשרות בניתוח(דיי נלחצתי מזה מה הסיכוי שיקרה מצב כזה?).
בכל מקרה בנוגע לאימונים, איך אני חוזר באיזה תוכנית מתי לחזור?,מותר לעשות בנץ?,האם מותר לעשות תרגילים שאני מרגיש טיפה כאב בהם?
קחו בחשבון שאני חודש לא מתאמן עוד מעט.
אגב למה לדעתכם הוא אמר שאין צורך בפיזיותרפיה?.
נראה שנפלת על אורטופד טוב, רואה שלא היית צריך לחזות הכל מראש?
ניתוח זה במקרה קיצון שזה לא מחלים לבד או מחלים רע, לא רואה סיבה שזה יקרה במקרה שלך, וגם אם כן זה לא ניתוח מורכב ורציני, רק תיקון קל של הקרע.
כרגע אל תחזור לאימונים רגילים, אלא פשוט תפמפם עבודה, סטים של 15 חזרות עם משקל נמוך מאוד, אולי אפילו לא בנצ' ובמקום זה תרגיל מבודד לחזה, אבל עם משקלים קלים. קח שבועיים בערך של עבודה כזו, להזרים דם לאיזור שיעזור להחלים. אחרי זה תחזור לבנצ' אבל גם עם משקלים נמוכים וטכניקה מושלמת.
לא בהכרח יש צורך בפיזיותרפיה כי אין שום מגבלת תנועה, אבל אני כן ממליץ על מאמן עם ניסיון עם פציעות

מצב
השרשור נעול
Back
למעלה תחתית