הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

סקוואט 120*21 % 160*1, 130*6== 3 סטים האחרון היה מסוכן מאוד

• פותח/ת השרשור reemar
  • פורסם בתאריך

reemar

משתמש קבוע
1,709
1,115
נק' מוניטין:
1,952
1,709
1,115
בסרטון האחרון חזרה אחרונה ירדתי לבור בלי לחשוב והתהפכתי שם במקום לזרוק את המוט אחורה ואז המדריך שם צעק עלי ואמר לי לצאת בסוף הסכים שאני אעשה רק עד 100 ק"ג שם, נראה איך זה יעבוד, אולי זה אפילו יהיה טוב בשבילי 🤯

ראיתי אתמול כמה סרטונים על הכיווץ וניסיתי ליישם בחימומים 60,100 זה עבד פיקס בחימומים, במליון חזרות כבר יצאתי מפוקוס עם ה ברייס והכיווץ אבל התחלתי לתפוס שם את העסק עם הכיווץ, אם כי עדיין יש מה לתרגל

את ה120*21 ביצעתי בדקה וחצי, אם הייתי מבצע את זה ב3 דקות אולי הייתי נותן יותר חזרות וכנראה שאולי זה היה נראה יותר טוב
לא ידעתי איך זה יעבוד אבל @elchonon ביקש יפה וזה התוצאה, משער שיש מקום לשיפור כי לקראת הסוף התחיל לכאוב הג ב שם משמע לא עבדתי טוב ברייס כיווץ u name it הייתי יכול למשוך עוד 4-5 חזרות אבל זה היה קשוח הרמתי ידיים שם אחרי ה21 חזרות

120*21
Streamable Video

160*1 - לא הייתי בטוח בעצמי כי בערו לי הרגליים ולא נחתי אחרי המליון חזרות אבל זרם דווקא
160*1

130*6 - -בסט השלישי התהפכתי שם היה צחוקים, תחסכו ממני את ההטפות מוסר וכאלה כי עבדתי במשקל נמוך, יצאתי מיציבות כי נכנסתי לסט 3 מייד אחרי 2 בלי דקה לחשוב רגע להיכנס מחושב, הפאק כולו שלי, המזל שזה תפס אותי ב130 כדי לחייב אותי לשפר עמדות כדי שזה לא ייקרה ב200 וכדומה--

130*6
Streamable

130 #2

#3 שמה התהפכתי כמו ליצן בבור בחזרה האחרונה
Streamable

בלי קשר אשמח לחוות דעת מקצועית ביקורת טכניקה או /ו דברים שכדאי לי לעבוד עליהם לשפר עמדות לעשות שונה או למה דבר כזה או אחר קורה, היום באתי ללמוד כדי להשתפר כי ממש לא באלי להתהפך שוב עם משקל נמוך, זהו חלאס צריך להתאפס שם, לא לעניין בכלל..

אני משער שב90% מהחזרות יש מקום לעוד קצת עומק ,וכמובן עוד דגשים שתתנו לי פה, לא קפצתי לכבד היום לשם שינוי

נערך לאחרונה:
תקשיב. אתה באמת לא רגיל. קח את זה לאן שאתה רוצה.

ואם ננקוט בעוד קצת רצינות, יש לך כוחות באמת גדולים, גם פיזית וגם נפשית. קצת פסיכופט, אבל גם זה יתרון.
עם מעט עבודה, פתיחת ראש והקשבה לאנשים שאכפת להם ממך (ויש פה כמה וכמה) אתה תגיע באמת רחוק

כרגע זה נראה רחוק מתחת לאדמה

• פותח/ת השרשור
תקשיב. אתה באמת לא רגיל. קח את זה לאן שאתה רוצה.

ואם ננקוט בעוד קצת רצינות, יש לך כוחות באמת גדולים, גם פיזית וגם נפשית. קצת פסיכופט, אבל גם זה יתרון.
עם מעט עבודה, פתיחת ראש והקשבה לאנשים שאכפת להם ממך (ויש פה כמה וכמה) אתה תגיע באמת רחוק
הבאת תגובה מגניבה
על כל פנים, התחלתי להקשיב, זה אימון ראשון שלי מזה הרבה זמן בו לא קפצתי למים העמוקים מבחינת המשקלים.. ומי שמכיר אותי יודע כמה זה לא טריוויאלי עבורי

עם כוח גדול באה אחריות גדולה

והאחריות כרגע היא לתקן טכניקה כדי להשתמש בכוח בצורה יעילה ונבונה

בוא נתחיל ממיקום מוט, אני מתעקש שלאו באר ילמד אותך להשתמש בגב עליון, תתחיל איתו עד שתרגיש בנוח, ואז תוכל לחזור להיי באר.
תראה את הלואו באר כווריאציה כרגע.

תעמוד ישר מתחת למוט עם שני רגליים לפני שאתה מוציא את המוט, תתרכז כאילו מדובר בטון משקל.
אל תקפוץ כמו שפן לפני הכניסה, ואל תתנער כאילו יש עליך אש. תיכנס ביראת כבוד וריכוז אין סוף.

תיישר את מפרק הזוע שלך, ותצמיד את המוט לתוך הגב בשיא העוצמה, כאילו שאתה מנסה לשבור אותו על הגב.

קח אוויר ותמלא את הריאות לגמרי, תסגור את הפה ותכווץ את הבטן עם כל הכוח, תמשוך את המרפקים לתוך הגב עם כל העוצמה. ותרים את המוט מהראק בתנועה אחת ולא יותר.

כל תנועה מיותרת, מכשילה אותך.

קח רק שני צעדים קטנים אחורה, ממש מינימום. תתמקם עם הכי פחות פעולות.

קח שוב אוויר לריאות, תנעל ותכווץ את הבטן בשיא העוצמה, ותנסה לדחוף את האוויר מהבטן לבחוץ אבל תחסום את האוויר לצאת עם פה סגור, כמו שאנשים מפוצצים את האוזניים בטיסה. או כמו שעושים אנשים בעצירות ומחרבנים.

תכופף את הברכיים והמותן בו זמנית, ותרד באיטיות ובריכוז וכיווץ כמו שקשת מותח את הקשת כשיש לו חץ בפנים. לא מותחים את זה במהירות ועוזבים פתאום. אלא קח את הזמן הנחוץ כדי לרדת בצורה שבכל רגע בסקוואט אתה יכול לעצור בלי ליפול. אם יש אזור בסקוואט שאם תעצור ותיפול, אתה לא עוזה את זה נכון.

ברגע שהגעת לנקודה הסופית, תתפרץ בעליה כאילו שאתה מנסה לקפוץ באוויר, חובה לשמור על איזון משקל באמצע כף הרגל, ולדחוף את הרצפה חזק עם כל כף הרגל, שים לב שהברך נשאר יציב באותה מקום, ושלא יזוז לצדדים.

האם הישבן יעלה ראשון, או שהגב ישאר באותה מנח ורק הברכיים יעשות את העבודה, זה תלוי בנוחות שתרגיש אחרי שתיישם את כל הכללים שאמרתי.

משקלי עבודה לדעתי צריך להיות 80 ק"ג ולא יותר. 10 סטים ל5 חזרות, 3 פעמים בשבוע. אסור בתכלית האיסור לעשות שום משקל אחר בנוסף למשקל הזה, אסור להוסיף סטים או חזרות. אסור לעשות שום תרגיל נוסף לרגליים, רק 5 חזרות ל10 סטים עם 80 ק"ג 3 פעמים בשבוע.

• פותח/ת השרשור
דוד בן זה אתה?

ומה יהיה בPCT?
לא אחשלי אני ראם!

כרגע, הכאבים אחרי סקוואט הם מאיזור הגב יציבות וכדומה

הרגליים מרגישות כאילו הם לא עבדו מספיק

פאק איט פעם הייתי הולך צולע אחרי אימון כי הרגליים כאבו ובערו, מתגעגע לימים האלה תכלס

היום הרגליים מרגישות סוף הדרך יכול לרוץ לשחק כדורגל מה לא

הפאק בסקוואט כרגע זה מאיזור היציבות ומשער שאם אצליח להשאיר את הרגליים / ברכיים מפוסקות לצדדים וכמה שיותר קדימה לכמה שיותר זמן ארגיש יותר את הרגליים ויהיה יותר יציבות וכמובן לא יהיה כשל כמו בחזרה האחרונה שהברכיים לא היו מספיק קדימה ומשם כבר לא היה דרך חזור

שאתה יודע שאין לך כוח אינסופי אתה חייב להפעיל אותו בצורה יותר יעילה ולא יכול לתת לכוח לכסות על פאקים אחרים כמו שקורה לצערי כרגע ואציין שאני במטרה לצאת מהברוך הזה

• פותח/ת השרשור
@elchonon

יש לי בבית 4 דמבלים
20 20 40 40

בחדר כושר הזמן מוגבל ויש אימונים אחרים לעשות

יש לך המלצה איך אני יכול להשתמש בציוד המוגבל שיש לי כדי לתרגל טכניקה ולשפר עמדות גם בבית?

ככה אוכל לצלם מה שאני עושה בבית בדיוק לפי ההוראות שאתה אומר

חוץ מהקטע שאין אנראק כי אין מוט אז זה טיפה שונה

בכל מקרה איך אפשר לתרגל ולשפר עמדות בעזרת הדמבלים שציינתי?

@elchonon

יש לי בבית 4 דמבלים
20 20 40 40

בחדר כושר הזמן מוגבל ויש אימונים אחרים לעשות

יש לך המלצה איך אני יכול להשתמש בציוד המוגבל שיש לי כדי לתרגל טכניקה ולשפר עמדות גם בבית?
מקל מטאטא
בעצם זה ישבר, תחפש מוט חזק

• פותח/ת השרשור
@elchonon
אני חייב משקל בנוסף כדי לתרגל כי עם מקל מטאטא אין לי את החישה של הפיזור משקל על אמצע כף הרגל וזה נקודה שצריך לשפר
ואם אני אמשוך מקל מטאטא על הגב הוא יישבר, זה כבר קרה

אין דרך לתרגל עם הדמבלים?
''שברתי את הטלוויזיה בחדר שלי...המלצות לחדשה?''
אין לי טלוויזיה בחדר, בכללי לא רואה טלוויזיה, כן מוריד פה ושם סדרות סרטים ורואה אבל טלוויזיה זה פח
הכל פרסומות ושטיפת מוח

חוץ מזה אוהב להתאמן מחוץ לבית להרגיש את האוויר

בוא נתחיל ממיקום מוט, אני מתעקש שלאו באר ילמד אותך להשתמש בגב עליון, תתחיל איתו עד שתרגיש בנוח, ואז תוכל לחזור להיי באר.
תראה את הלואו באר כווריאציה כרגע.

תעמוד ישר מתחת למוט עם שני רגליים לפני שאתה מוציא את המוט, תתרכז כאילו מדובר בטון משקל.
אל תקפוץ כמו שפן לפני הכניסה, ואל תתנער כאילו יש עליך אש. תיכנס ביראת כבוד וריכוז אין סוף.

תיישר את מפרק הזוע שלך, ותצמיד את המוט לתוך הגב בשיא העוצמה, כאילו שאתה מנסה לשבור אותו על הגב.

קח אוויר ותמלא את הריאות לגמרי, תסגור את הפה ותכווץ את הבטן עם כל הכוח, תמשוך את המרפקים לתוך הגב עם כל העוצמה. ותרים את המוט מהראק בתנועה אחת ולא יותר.

כל תנועה מיותרת, מכשילה אותך.

קח רק שני צעדים קטנים אחורה, ממש מינימום. תתמקם עם הכי פחות פעולות.

קח שוב אוויר לריאות, תנעל ותכווץ את הבטן בשיא העוצמה, ותנסה לדחוף את האוויר מהבטן לבחוץ אבל תחסום את האוויר לצאת עם פה סגור, כמו שאנשים מפוצצים את האוזניים בטיסה. או כמו שעושים אנשים בעצירות ומחרבנים.

תכופף את הברכיים והמותן בו זמנית, ותרד באיטיות ובריכוז וכיווץ כמו שקשת מותח את הקשת כשיש לו חץ בפנים. לא מותחים את זה במהירות ועוזבים פתאום. אלא קח את הזמן הנחוץ כדי לרדת בצורה שבכל רגע בסקוואט אתה יכול לעצור בלי ליפול. אם יש אזור בסקוואט שאם תעצור ותיפול, אתה לא עוזה את זה נכון.

ברגע שהגעת לנקודה הסופית, תתפרץ בעליה כאילו שאתה מנסה לקפוץ באוויר, חובה לשמור על איזון משקל באמצע כף הרגל, ולדחוף את הרצפה חזק עם כל כף הרגל, שים לב שהברך נשאר יציב באותה מקום, ושלא יזוז לצדדים.

האם הישבן יעלה ראשון, או שהגב ישאר באותה מנח ורק הברכיים יעשות את העבודה, זה תלוי בנוחות שתרגיש אחרי שתיישם את כל הכללים שאמרתי.

משקלי עבודה לדעתי צריך להיות 80 ק"ג ולא יותר. 10 סטים ל5 חזרות, 3 פעמים בשבוע. אסור בתכלית האיסור לעשות שום משקל אחר בנוסף למשקל הזה, אסור להוסיף סטים או חזרות. אסור לעשות שום תרגיל נוסף לרגליים, רק 5 חזרות ל10 סטים עם 80 ק"ג 3 פעמים בשבוע.
שמע
אין לייק/מוניטין/ניהול כי מגיע לך הרבה יותר על זה
אז פשוט אצביע לך בבחירות אם תרוץ(אל תרוץ,הצדיק לא מרשה)

@elchonon
אני חייב משקל בנוסף כדי לתרגל כי עם מקל מטאטא אין לי את החישה של הפיזור משקל על אמצע כף הרגל וזה נקודה שצריך לשפר
ואם אני אמשוך מקל מטאטא על הגב הוא יישבר, זה כבר קרה

אין דרך לתרגל עם הדמבלים?
לא, תיקח קרש גדול או משהו ארוך וקשה.
לא צריך משקל כדי לתרגל טכניקה.
תרים מוט ריק כאילו זה חצי טון, ואני מבטיח לך שהסקוואט ישתפר, בתנאי שלא תתיש את הרגליים שלך עם תרגילים נוספים וסקוואטים כבדים.

לא, תיקח קרש גדול או משהו ארוך וקשה.
לא צריך משקל כדי לתרגל טכניקה.
תרים מוט ריק כאילו זה חצי טון, ואני מבטיח לך שהסקוואט ישתפר, בתנאי שלא תתיש את הרגליים שלך עם תרגילים נוספים וסקוואטים כבדים.

''שברתי לאחותי את הגולגולת עם קרש גדול מעץ...יש המלצות לבית חולים?''

• פותח/ת השרשור
אתה מתנדב להיות הספוטר שלו?😆
לא אהבתי את הרעיון של ספוטר ובמיוחד בסקוואט

אתה שופף ויש מישהו שנצמד אליך ועולה ויורד ביחד איתך, לא יודע, אולי זה רק אני
תמיד זה הפריע לי קצת

בכל מקרה, מה ספוטר אמור לעשות? להרים את בית החזה של הבנאדם אם הוא נפל, ולעזור להחזיר לראק בסוף הסט

תכלס מה ספוטר יכול לעזור? לתת לך קונטרה שלא תיפול לאחור, אשמח להרחבה על התפקיד של הספוטר בסקוואט כי לא לגמרי תפסתי את זה עד הסוף
אני מהספוטרים המפרגנים שלא נוגעים במוט כל עוד הבן אדם בהכרה, בחירה מאוד גרועה למקרה שלו.
משער שה130 היה שובר לך את 2 הברכיים אם היית ספוטר שלי

משער שה130 היה שובר לך את 2 הברכיים אם היית ספוטר שלי[/QUOTE]

זה לא שבאמת נפלת מכשל, נפלת כי פשוט המוח שלך החליט שהוא רוצה ליפול לכן זה היה די איטי..פשוט הייתי זז הצידה ואומר ''זה חולה נפש רציני הבן אדם הזה'' ושואל אם אתה בסדר.

• פותח/ת השרשור

משער שה130 היה שובר לך את 2 הברכיים אם היית ספוטר שלי

זה לא שבאמת נפלת מכשל, נפלת כי פשוט המוח שלך החליט שהוא רוצה ליפול לכן זה היה די איטי..פשוט הייתי זז הצידה ואומר ''זה חולה נפש רציני הבן אדם הזה'' ושואל אם אתה בסדר.[/QUOTE]
לא נפלתי מכשל, נפלתי כי לקחתי עוד חזרה בלי לקחת נשימה לכווץ לעשות ברייס לשפע את הגב לדחו ברכיים לצדדים, u name it

פשוט צללתי למטה לעוד חזרה.. במקום טיפ טיפה בשליטה ועם מחשבה ושיווי משקל

כן אפשר להגיד המוח היה איטי, גם נכנסתי לסט הזה ישר אחרי השני בלי לקחת חצי דקה דקה להסדיר נשימה לחשוב מה אני עושה

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית