הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

סקוואט 120*21 % 160*1, 130*6== 3 סטים האחרון היה מסוכן מאוד

• פותח/ת השרשור reemar
  • פורסם בתאריך

reemar

משתמש קבוע
1,709
1,115
נק' מוניטין:
1,952
1,709
1,115
בסרטון האחרון חזרה אחרונה ירדתי לבור בלי לחשוב והתהפכתי שם במקום לזרוק את המוט אחורה ואז המדריך שם צעק עלי ואמר לי לצאת בסוף הסכים שאני אעשה רק עד 100 ק"ג שם, נראה איך זה יעבוד, אולי זה אפילו יהיה טוב בשבילי 🤯

ראיתי אתמול כמה סרטונים על הכיווץ וניסיתי ליישם בחימומים 60,100 זה עבד פיקס בחימומים, במליון חזרות כבר יצאתי מפוקוס עם ה ברייס והכיווץ אבל התחלתי לתפוס שם את העסק עם הכיווץ, אם כי עדיין יש מה לתרגל

את ה120*21 ביצעתי בדקה וחצי, אם הייתי מבצע את זה ב3 דקות אולי הייתי נותן יותר חזרות וכנראה שאולי זה היה נראה יותר טוב
לא ידעתי איך זה יעבוד אבל @elchonon ביקש יפה וזה התוצאה, משער שיש מקום לשיפור כי לקראת הסוף התחיל לכאוב הג ב שם משמע לא עבדתי טוב ברייס כיווץ u name it הייתי יכול למשוך עוד 4-5 חזרות אבל זה היה קשוח הרמתי ידיים שם אחרי ה21 חזרות

120*21
Streamable Video

160*1 - לא הייתי בטוח בעצמי כי בערו לי הרגליים ולא נחתי אחרי המליון חזרות אבל זרם דווקא
160*1

130*6 - -בסט השלישי התהפכתי שם היה צחוקים, תחסכו ממני את ההטפות מוסר וכאלה כי עבדתי במשקל נמוך, יצאתי מיציבות כי נכנסתי לסט 3 מייד אחרי 2 בלי דקה לחשוב רגע להיכנס מחושב, הפאק כולו שלי, המזל שזה תפס אותי ב130 כדי לחייב אותי לשפר עמדות כדי שזה לא ייקרה ב200 וכדומה--

130*6
Streamable

130 #2

#3 שמה התהפכתי כמו ליצן בבור בחזרה האחרונה
Streamable

בלי קשר אשמח לחוות דעת מקצועית ביקורת טכניקה או /ו דברים שכדאי לי לעבוד עליהם לשפר עמדות לעשות שונה או למה דבר כזה או אחר קורה, היום באתי ללמוד כדי להשתפר כי ממש לא באלי להתהפך שוב עם משקל נמוך, זהו חלאס צריך להתאפס שם, לא לעניין בכלל..

אני משער שב90% מהחזרות יש מקום לעוד קצת עומק ,וכמובן עוד דגשים שתתנו לי פה, לא קפצתי לכבד היום לשם שינוי

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
@elchonon
אם הבנתי אותך נכון, ואשמח שתתקן אותי בכל נקודה באם הבנתי את דבריך שגוי, פשוט כתבתי פה איך המוח שלי הבין כל אחד מהדברים שכתבת:

-להוסיף תרגולים בלואו בר

-להוציא את המוט מהראק עם 2 רגליים, להוציא אותו בזהירות בלי תנועות חדות וכל הזמן להרגיש את השיווי משקל במקום לקפוץ שם על ההתחלה

-לדחוף מרפקים קדימה ולתת להם לדחוף את הלאטס אחורה ולתוך עצמם כדי לעזור לכיווץ, משהו עם הבית שחי, הקיו הזה שיניבגופט הביא פה לפני כמה ימים, לדחוף את השולדר בליידס לתוך עצמם ע"י זה

-ברייסינג, לקחת אוויר לריאות? התכוונת כאילו למלא גם את הריאות וגם את הבטן אני משער, משם לסגור פה ולתת לאוויר למלא את כולי בכל הכוח כאילו אני דופק ח##ון אבל שומר את הפה סגור שהאוויר לא ייצא

-הרמת המוט מהראק, היא מתבצעת עם 2 הרגליים באותו קו או שאפשר שכל רגל במקום אחר? בהוצאת הראק אני צריך להיות באותו פוזיציה ברגליים כמו בסקוואט עצמו? ואז 2-3 צעדים אחורה ומשם שוב סקוואט רק בלי האנראק?

-להיות יעיל עם הצעדים לאחור כדי לא לאבד כיווץ יציבות וכו על פארש

קח שוב אוויר לריאות, תנעל ותכווץ את הבטן בשיא העוצמה, ותנסה לדחוף את האוויר מהבטן לבחוץ אבל תחסום את האוויר לצאת עם פה סגור, כמו שאנשים מפוצצים את האוזניים בטיסה. או כמו שעושים אנשים בעצירות ומחרבנים.
-שוב לגבי זה.. לוקחים לריאות את האוויר וגם לבטן? אשמח שתרחיב בנושא בכמה מילים פשוטות

-התנועה של דחיפת ברכיים קדימה ולצדדים והיפ הינג במותן צריכה לקרות בו זמנית כמו שחבר שלך ריי ווילימס אומר שהוא break from the knee משער שהוא מתכוון לזה

-לרדת לאט ובשליטה בלי לשחרר את הכיווץ כך שאם אחליט להיות סטטי בשלב מסוים בתנועה, אשאר ביציבות. אין מצב שמאבד שליטה ואם צריך אז לרדת לאט לאט כדי לשלוט בזה

מהבור, להתפוצץ ולשבור את התקרה, תוך כדי שהמשקל מאוזן על אמצע כף הרגל, ולדחוף את הרצפה חזק עם כל כף הרגל (כל 3 הנקודות) עקב וקדימה ימין קדימה שמאל ברגל

-הברך נעולה איפה שהיא קדימה ובחוץ ולא קורסת פנימה או אחורה כי אם היא תלך אחורה לפני הזמן יהיה בבת אחת מלא עומס על הגב שיכול לגרום לי ליפול אם זה יתפוס אותי לא מוכן וגם הקוואדס יעבוד פחות בתרגיל הזה והרי התרגיל הזה בשבילו

--האם הישבן יעלה ראשון, או שהגב ישאר באותה מנח ורק הברכיים יעשות את העבודה, זה תלוי בנוחות שתרגיש אחרי שתיישם את כל הכללים שאמרתי.
-בהתאם לסעיף קודם

-לעשות סקוואט 3 פעמים בשבוע ולא להשתגע במשקלים, המטרה כרגע היא לא לצבור כוח אלא ללמד את הגוף והמוח איך לעבוד נכון, משמה להשיג כוח יהיה יותר פשוט

אלחנן, אם באחד מהסעיפים הבנתי אותך לא נכון אשמח שתתקן אותי, תודה
חוץ מזה בלי להיות קטנוני אמרת שאם אני אעשה את ה120 להרבה חזרות אתה תתן מוניטין חיובי בלי קשר לכלום.. אבל עזוב אותך מוניטין, זה לא חשוב העיקר שאתה עוזר
לגבי הכיווץ מהבטן ראיתי אתמול את הסרטון של ריי והוא אומר שהוא מתרכז לכווץ את הגב ומשם הכל מסתדר במקום הקטע עם הבטן

אשמח שתסביר לי אותו למה הוא התכוון שם

-להוסיף תרגולים בלואו בר
לאאאאאאאאאאאאאאאאאאא
תעשה אך ורק לאו באר ולא לעשות שום תרגיל נוסף לרגליים, כלום.
-הרמת המוט מהראק, היא מתבצעת עם 2 הרגליים באותו קו או שאפשר שכל רגל במקום אחר? בהוצאת הראק אני צריך להיות באותו פוזיציה ברגליים כמו בסקוואט עצמו? ואז 2-3 צעדים אחורה ומשם שוב סקוואט רק בלי האנראק?
הוצאת המוט מהרק, זה הסקוואט הראשון שלך, עליך לעמוד מתחת למוט עם שני רגליים מתחת למוט בדיוק כמו סקוואט אמיתי, לא רגל אחת קדימה ואחורה כמו שאתה עושה.
-שוב לגבי זה.. לוקחים לריאות את האוויר וגם לבטן? אשמח שתרחיב בנושא בכמה מילים פשוטות
גם בטן וגם ריאות, אבל כיווץ דורש לכיפוף מעט של הבטן, אסור למתוח את הבטן. שהרי כך הוא רפוי.
-לעשות סקוואט 3 פעמים בשבוע ולא להשתגע במשקלים, המטרה כרגע היא לא לצבור כוח אלא ללמד את הגוף והמוח איך לעבוד נכון, משמה להשיג כוח יהיה יותר פשוט
לא
רשמתי לך בדיוק מה לעשות.
משקלי עבודה לדעתי צריך להיות 80 ק"ג ולא יותר. 10 סטים ל5 חזרות, 3 פעמים בשבוע. אסור בתכלית האיסור לעשות שום משקל אחר בנוסף למשקל הזה, אסור להוסיף סטים או חזרות. אסור לעשות שום תרגיל נוסף לרגליים, רק 5 חזרות ל10 סטים עם 80 ק"ג 3 פעמים בשבוע.
חוץ מזה בלי להיות קטנוני אמרת שאם אני אעשה את ה120 להרבה חזרות אתה תתן מוניטין חיובי בלי קשר לכלום.. אבל עזוב אותך מוניטין, זה לא חשוב העיקר שאתה עוזר
ולצערי נכשלת, אבל זה לא הנושא, אם תעשה תשובה ותוציא סקוואטים יפים מכאן ואילך, הכל יכול להשתנות. אני הראשון שיפרגן.
לגבי הכיווץ מהבטן ראיתי אתמול את הסרטון של ריי והוא אומר שהוא מתרכז לכווץ את הגב ומשם הכל מסתדר במקום הקטע עם הבטן
הגב והבטן הם חגורה, הם אמורים להיות כווצים יחד.

חוץ מזה, נראה שהבנת.

• פותח/ת השרשור
האם כל הקטע של הכיווץ מהפלג גוף עליון זה בעצם לעשות בפלג גוף עליון כמו שאנחנו עושים בבנץ פרס ומשם זה עוזר לכיווץ בגב תחתון ביחד עם הכיווץ בבטן שעוסק בגלל אפקט החגורה? כמובן מינוס ההקשתה בגב

והקטע עם המרפקים והדחיפה אחורה וכל זה זה כדי להגיע לפוזיציה הזאת?

הכיווץ והשבירה של המוט על הגב זה כדי לעזור לקחת את הכתפיים למטה ואחורה כמו בבנץ? ומשם תמיכה בשולדר בליידס עד הצמדת השכמות שעוזרת לכיווץ מלא?

אפשר לעשות גובלט סקוואט בבית בלי חולצה עם דמבל של 40 ומשם תוכל להגיד לי אם אני קולט את הקטע של הכיווץ והיציבות והברייס? כי הבנתי שזה קריטי בשביל להגיע לבור, לשלוט עליו ולצאת ממנו בלי להסתכן באיבוד יציבות שליטה וכו'

או רק לשים משהו שמדמה מוט יכול לעזור לי שם?

בנוסף שמתי לב שככל שאני מצליח להכניס יותר קוואדס להפעלה בתרגיל, אני מרגיש יותר יציב

משער שבלואו זה טיפה אחרת בגלל המנופים השונים אבל בטח גם שם זה חשוב

עם 200 בחיים לא הייתי נופל ככה אחורה

נראה שנדונת לעשות סקוואטים 200 + ולא קילו אחד פחות. 🤡

לא אהבתי את הרעיון של ספוטר ובמיוחד בסקוואט

אתה שופף ויש מישהו שנצמד אליך ועולה ויורד ביחד איתך, לא יודע, אולי זה רק אני
תמיד זה הפריע לי קצת

בכל מקרה, מה ספוטר אמור לעשות? להרים את בית החזה של הבנאדם אם הוא נפל, ולעזור להחזיר לראק בסוף הסט

תכלס מה ספוטר יכול לעזור? לתת לך קונטרה שלא תיפול לאחור, אשמח להרחבה על התפקיד של הספוטר בסקוואט כי לא לגמרי תפסתי את זה עד הסוף
#3 שמה התהפכתי כמו ליצן בבור בחזרה האחרונה
Streamable

למשקלים לא אכפת מה אתה אוהב ומה לא.

ועכשיו ברצינות. ראם, נראה שיש לך בעייה ליישם דגשים שאתה רואה מסרטונים או בכתב. מאמן שייתן לך דגשים פיזית הוא הפיתרון בשבילך וממנו תרוויח הכי הרבה. חיפוש הפתרון אצל משתמשים אחרים כמו שאתה שם לב אני מקווה, הוא לא יעיל עבורך כמו לשים גז על ניוטרל והוא בזבוז זמן לכל הצדדים.
לא לכולם יש את המודעות הגופנית העצמית הנדרשת על מנת ליישם דגשים תיאורטיים בעצמם מצפייה וקריאה, אבל זה לא אומר שצריך לוותר. אתה בחור חזק וחבל יהיה אם תיקטע לך ההזדמנות להביא את הפוטנציאל הזה לידי מימוש בגלל אגו מנופח ומאמצים במישור הלא נכון שעלולים במוקדם או במאוחר להביא לפציעה. משקלים כבדים הם לא משחק ילדים ובניגוד להישגים ספורטיביים שזה ללא ספק נחמד, להתנייד על כסא גלגלים בגלל שעשית שטויות זה הרבה פחות נחמד. (ואני לא סתם מגזים. פגיעה מספיק חזקה של המוט בעמוד השדרה שלך כתוצאה מנפילה אחורה כמו שקרתה לך יכולה להביא לנכות! לא לשכוח לברך הגומל אה?)

Tread carefully​
בהצלחה.

• פותח/ת השרשור
אני צריך לברך הגומל על הסקוואט האחרון?
אם הייתי מנסה להרים את המוט מתי שהייתי בפוזיציה הזאת אז אולי הייתי מצליח אבל לא היה נשאר גב
הייתי צריך לזרוק את המוט לאחור

ברגע שקלטתי מה קרה שחררתי מהכל ונתתי למוט ליפול

מכה קטנה בראש וזהו, יצאתי מזה די בזול

האידאל כמובן זה לא להגיע למצבים כאלה יותר

האם כל הקטע של הכיווץ מהפלג גוף עליון זה בעצם לעשות בפלג גוף עליון כמו שאנחנו עושים בבנץ פרס ומשם זה עוזר לכיווץ בגב תחתון ביחד עם הכיווץ בבטן שעוסק בגלל אפקט החגורה? כמובן מינוס ההקשתה בגב
לא קשור לבנץ'.
והקטע עם המרפקים והדחיפה אחורה וכל זה זה כדי להגיע לפוזיציה הזאת?
נכון
הכיווץ והשבירה של המוט על הגב זה כדי לעזור לקחת את הכתפיים למטה ואחורה כמו בבנץ? ומשם תמיכה בשולדר בליידס עד הצמדת השכמות שעוזרת לכיווץ מלא?
כיווץ זה שם המשחק
אפשר לעשות גובלט סקוואט בבית בלי חולצה עם דמבל של 40 ומשם תוכל להגיד לי אם אני קולט את הקטע של הכיווץ והיציבות והברייס? כי הבנתי שזה קריטי בשביל להגיע לבור, לשלוט עליו ולצאת ממנו בלי להסתכן באיבוד יציבות שליטה וכו'
לא קשור
או רק לשים משהו שמדמה מוט יכול לעזור לי שם?
נכון
בנוסף שמתי לב שככל שאני מצליח להכניס יותר קוואדס להפעלה בתרגיל, אני מרגיש יותר יציב

משער שבלואו זה טיפה אחרת בגלל המנופים השונים אבל בטח גם שם זה חשוב
מה שאתה עושה עכשיו גרוע להחריד. אתה צריך להבין את זה, וללמוד הכל מחדש, כאילו מעולם לא עשית סקוואט.

• פותח/ת השרשור
55774_ezgif.com-video-to-gif.gif
אבל למה חתכת את החלק שאני קם משם ישר

• פותח/ת השרשור
1. המוטוריקה שלך זה משהו שצריך לחקור
2. מקווה שאתה בריא ובסדר
3. מתי PR?
אני בריא ובסדר, תודה על הדאגה, לא היה שם עומס על הגב או משהו, הייתי צריך לזרוק את המשקל ולקפוץ קדימה אבל זכרתי שאסור לי להוריד ידיים מהמוט וזה התוצאה, אם הייתי מנסה להרים את המשקל מתי שהגב תפס את הצורה הזאת אז זה היה נגמר רע

PR? מקווה שאחרי שאני אשפר עמדות בטכניקה ע"י עבודה במשקלים יותר נמוכים

בכל מקרה המאמן שם כמעט חטף התקף לב ונראה לי יגבילו אותי מעכשיו בעבודה עד 100 ק"ג בראק שם לפי מה שהוא אמר אז או שאני אעשה בשושו פעם אחת מתי שהטכניקה תשתפר או שלא יודע, זה די תאקל

אם זה היה קורה לי ב200 היו אומרים לי עד 160 או משהו לא יודע...

מייד אחרי שזה קרה והוא קלט מה קרה הוא בא לראק ואמר לי לצאת ואז אמרתי שאני צריך לפרק את המשקל ולא רבתי איתו אז נתן לי להישאר, אם זה היה קורה לי מעמידה ולא מהבור אז גם אני הייתי מעיף אותי מהחדר כושר

אבל הוא לא הבין מה קרה עד שהראיתי לו את הסרטון, הוא חשב שאני מת בהתחלה שהוא שמע את הרעש חחחח ואז הוא ראה אותי שאני בסדר

זה לא שבאמת נפלת מכשל, נפלת כי פשוט המוח שלך החליט שהוא רוצה ליפול לכן זה היה די איטי..פשוט הייתי זז הצידה ואומר ''זה חולה נפש רציני הבן אדם הזה'' ושואל אם אתה בסדר.
לא נפלתי מכשל, נפלתי כי לקחתי עוד חזרה בלי לקחת נשימה לכווץ לעשות ברייס לשפע את הגב לדחו ברכיים לצדדים, u name it

פשוט צללתי למטה לעוד חזרה.. במקום טיפ טיפה בשליטה ועם מחשבה ושיווי משקל

כן אפשר להגיד המוח היה איטי, גם נכנסתי לסט הזה ישר אחרי השני בלי לקחת חצי דקה דקה להסדיר נשימה לחשוב מה אני עושה[/QUOTE]

נכון שהבעיה גם זה כיווץ בגב עליון ולנשום מכווץ והבטן וכו'.., אבל אני לא חושב שזה מה שאמור להפיל אותך, אני חושב שמה שהפיל אותל זה שלא מיקדת את המשקל בצורה שווה על כל חלקי כף הרגל
אגב ממליץ לך מאוד גם לראות סרטוני טכניקה ביוטיוב.. של barbell logic לדוגמא.

וואו ! ! סחטיין על השיתוף אחינו זה אחלה שיעור לעצמך ולאחרים
רשמתי לעצמי כמה כללי בטיחות אחרי הסרטון הזה, הזדעזעתי לחלוטין מתחיל לקחת ברצינות יתרה את החלק הבטיחותי באימון

אני לא יודע אם תקשיב בכלל אבל אני לפחות אנסה
ממליץ לך בחום לקרוא את הספר הזה
Dropbox - סקווט, אוסף מאמרים סופי-converted.pdf - Simplify your life
את כולו

אתה מזלזל בסקוואט ובתנועה, לא מכבד את המשקל ואין פלא שנפלת
ספר מעולה, התחלתי לקרוא אותו ובהחלט מכיל מידע חשוב שלא ראיתי בספרות הטובה באנגלית אפילו.

אני לא יודע אם תקשיב בכלל אבל אני לפחות אנסה
ממליץ לך בחום לקרוא את הספר הזה
Dropbox - סקווט, אוסף מאמרים סופי-converted.pdf - Simplify your life
את כולו

אתה מזלזל בסקוואט ובתנועה, לא מכבד את המשקל ואין פלא שנפלת

זה מעולה, איפה היית עם זה עד עכשיו?
יש עוד סיכומים כאלה על תרגילים מורכבים/התחום?

זה מעולה, איפה היית עם זה עד עכשיו?
יש עוד סיכומים כאלה על תרגילים מורכבים/התחום?
אממ, על בנץ' אני לא חושב שיש בעברית

זה אחלה לדדליפט אם תרצה:
https://www.lbs.co.il/data/attachment-files/2015/01/20700_The_Deadlift_-_Hebrew_Edition.pdf
מידע - הדדליפט - גרסת המאמנים

יש בנעוצים נושא עם ספרים באנגלית אבל אני מניח שפחות רלוונטי לרובנו כי הרבה פחות כיף לקרוא ספר באנגלית
מידע - ביקורת ספרים.

המטרה שלי להשתפר בכיווץ והאנראק לפחות מהאימון האחרון, מה אני עושה בסדר, איפה הפאקים שלי, בהנחה וכרגע עוד אין לי גישה למאמן
והדרך ללמוד טכניקה עוברת בgrind קצת במשקלים נמוכים במקום 200+ כל רגע
1) בשביל לעבוד על כיווץ צריך לכווץ - אבל אתה התחלת את הסקוואט שלך עם סט של 21 חזרות, במשקל שיכול פשוט לנוח לך על הגב, ואז בערו לך הרגליים, וגם נכנסת לשאר הסטים שלך עייף ולא מרוכז - אז איך בדיוק תתרכז בכיווץ?

2) בשביל לעבוד על כיווץ בשביל לתמוך במשקלים גבוהים (שזה הגיוני, כי הרי בשביל משקלים קלים אתה לא צריך את הכיווץ הזה) - צריך לעבוד עם משקלים גבוהים - אבל אתה התחלת את הרגליים שלך עם סט של 21 חזרות, במשקל שיכול פשוט לנוח לך על הגב, ואז בערו לך הרגליים, וגם נכנסת לשאר הסטים שלך עייף ולא מרוכז - אז לא היה לך כוח לתת כמות סטים נורמלית במשקל מכובד. אז איך בדיוק תעבוד על כיווץ במשקלים גבוהים כשאתה בקושי עובד עם משקלים גבוהים?

3) בשביל לעבוד על אנראק צריך לעשות אנראק - אבל אתה התחלת את הסקוואט שלך עם סט של 21 חזרות, במשקל שיכול פשוט לנוח לך על הגב, ואז בערו לך הרגליים, ונהיית עייף - ולא היה לך כוחללתת סטים מכובדת - אז איך תעבוד על אנראק כשאתה בקושי עושה אנראק?

4) חימום אמור להכין אותך לטווחים ולטכניקה במשקלי העבודה. איך שהחימום שלך ייראה - ככה סטי-העבודה שלך ייראו. אבל אתה התחלת את הרגליים שלך עם סט של 21 חזרות, שזה סט קשוח מנטלית, ומתיש ממש, ולכן החזרות שלך התחילו להתחרבש. ואז בגלל שהחימום שלך (גם אם במקרה הזה זה היה סט עבודה) היה לעשות מלא סקוואטים מחורבשים - אז סקוואטים מחורבשים זה מה שיצא לך גם במשקלי העבודה. איך אתה רוצה להתאמן על להיות טוב בסקוואט, אם אתה בכלל מאמן את עצמך לעשות סקוואט מחורבש?

5) נראה שהתכוונת לטפס למשקלים...אבל אתה התחלת את הסקוואט שלך עם סט של 21 חזרות, ואז בערו לך הרגליים, וגם נכנסת לשאר הסטים שלך עייף ולא מרוכז. איך אתה מצפה להכנס ככה לסטים כבדים?
למה שתשמור על טכניקה אחרי דבר כזה? ואיך אתה מתכוון להכנס "מסטול" לסטים כבדים, בלי שזה יהיה סיכון? ואיך בכלל תתן כמות מכובדת של סטים כאלה?

-----

שמת לב למוטיב החוזר כאן? -
אתה מדבר על מטרות,
ומדבר על טכניקה,
ואז אתה עובד בצורה שעושה בדיוק ההפך.
למה?!

כמו כן:
6) איפה מעקי הבטיחות? אתה יודע שאתה מועד לפורענות, וחסר שליטה, ומעופף...למה לא להשתמש בהם? אתה גם לא עובד עם באמפר פלייטס, בבמת וויטליפטינג...כשאתה זורק משקלים כאלה - אתה מסכן את הציוד. זה לא ציוד שבנוי להזרק.

-----

נערך לאחרונה:
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית