עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
אם אתה מתכוון "להשיג" את כל הויטמינים והמינרלים מהמולטי ויטמין זה יהיה בעייתי. מה הסיבה שאתה לא אוכל ירקות ופירות?
בנוגע למולטי ויטמין שצירפת -המינונים לקפסולה אחת יחסית נמוכים (תלוי במה) ומתאים יותר "כהשלמה לתזונה"
אם גבר צריך בערך 400 מ"ג מגנזיום ביום בקפסולה יש 100מ"ג, או 162מ"ג בקפסולה של סידן שאתה צריך באזור 1000מ"ג ליממה. אשלגן שיש הרבה בירקות ובפירות פה יש ממש מעט.
מבחינת ויטמין C שנפוץ בירקות ובפירות יש שם כמות טובה.
אם אתה מצליח ביחד עם זה להגיע לקצובה היומית אפשרי לחיות עם זה אבל לא מומלץ.
REF(Dietary Reference Intakes (DRIs): Recommended Dietary Allowances and Adequate Intakes, Elements, Food and Nutrition Board, National Academies - Dietary Reference Intakes for Sodium and Potassium - NCBI Bookshelf)
- Dietary Reference Intakes for Calcium and Vitamin D - NCBI Bookshelf
בנוסף בירקות ופירות יש סיבים תזונתיים.\ קרטנואידים
מחסורים בויטמינים ומינרלים זה לא צחוק, יכול לגרום לבעיות מאוד רציניות מולטי ויטמין\ מינרל זאת רק השלמה נוספת במקרה ולא מצליחים להגיע למינונים הנכונים או מסיבות אחרות \ חוסרים
גם תוספים זה לא בדיוק כמו לקבל את זה מהמזון וכבר הזכרתי פה בפוסט אחר שלמשל סידן בתור תוסף יכול לגרום לבעיות מסוימות שצריכה מהמזון לא.
תוספים כדאי לרכוש מחברות מוכרות NOW סולגאר וכ'ו
*אם אתה יכול לפרט איך אתה אוכל ביום יום- יהיה יותר קל לעזור,כדאי להוסיף אפילו כמה מלפפונים ביום- משהו מינמלי.
זה מאוד תלוי גם איך התזונה שלך נראת אם אתה קיטוגני\ או לא ואם יש לך מספיק מקורות אחרים מהתזונה. למשל ויטמין C אין כמעט בבשרים יש בעיקר בכבד(אבל יש יותר מדי ויטמין A), בחזה עוף למשל יש 0 מ"ג ויטמין C בדגים בחלק
לא ענית לי למה אתה לא אוכל ירקות? ומה התזונה שלך? זה חשוב.
בנוסף להמון ירקות שאני אוכל, ואני אוכל ממש המון. בקלות אני אוכל ק"ג וחצי גזר, וסלטים בשפע. אני סבור שספורטאי שתחת סטרס גבוה כמו באימוני המשוגעים שלי, אני זקוק ליותר וויטמינים ומינרלים מאדם ממוצע.אם אתה מתכוון "להשיג" את כל הויטמינים והמינרלים מהמולטי ויטמין זה יהיה בעייתי. מה הסיבה שאתה לא אוכל ירקות ופירות?
בנוגע למולטי ויטמין שצירפת -המינונים לקפסולה אחת יחסית נמוכים (תלוי במה) ומתאים יותר "כהשלמה לתזונה"
אם גבר צריך בערך 400 מ"ג מגנזיום ביום בקפסולה יש 100מ"ג, או 162מ"ג בקפסולה של סידן שאתה צריך באזור 1000מ"ג ליממה. אשלגן שיש הרבה בירקות ובפירות פה יש ממש מעט.
מבחינת ויטמין C שנפוץ בירקות ובפירות יש שם כמות טובה.
אם אתה מצליח ביחד עם זה להגיע לקצובה היומית אפשרי לחיות עם זה אבל לא מומלץ.
REF(Dietary Reference Intakes (DRIs): Recommended Dietary Allowances and Adequate Intakes, Elements, Food and Nutrition Board, National Academies - Dietary Reference Intakes for Sodium and Potassium - NCBI Bookshelf)
- Dietary Reference Intakes for Calcium and Vitamin D - NCBI Bookshelf
בנוסף בירקות ופירות יש סיבים תזונתיים.\ קרטנואידים
מחסורים בויטמינים ומינרלים זה לא צחוק, יכול לגרום לבעיות מאוד רציניות מולטי ויטמין\ מינרל זאת רק השלמה נוספת במקרה ולא מצליחים להגיע למינונים הנכונים או מסיבות אחרות \ חוסרים
גם תוספים זה לא בדיוק כמו לקבל את זה מהמזון וכבר הזכרתי פה בפוסט אחר שלמשל סידן בתור תוסף יכול לגרום לבעיות מסוימות שצריכה מהמזון לא.
תוספים כדאי לרכוש מחברות מוכרות NOW סולגאר וכ'ו
*אם אתה יכול לפרט איך אתה אוכל ביום יום- יהיה יותר קל לעזור,כדאי להוסיף אפילו כמה מלפפונים ביום- משהו מינמלי.
זה מאוד תלוי גם איך התזונה שלך נראת אם אתה קיטוגני\ או לא ואם יש לך מספיק מקורות אחרים מהתזונה. למשל ויטמין C אין כמעט בבשרים יש בעיקר בכבד(אבל יש יותר מדי ויטמין A), בחזה עוף למשל יש 0 מ"ג ויטמין C בדגים בחלק
אני לוקח את זה https://il.iherb.com/pr/Nature-s-Way-Alive-Once-Daily-Men-s-Multi-Vitamin-60-Tablets/37794 שזה גם זול וגם מאוד איכותי, אבל הקפסולות גדולות שזה לא נוח לכולם.
ומצטרף לשאלה, למה אתה לא צורך פירות וירקות? אי אפשר לקנות בריאות ואפילו תוצאות ספורטיביות בבקבוק.איך זה??
לולאני מציע לך לא להסתבך, ולקנות את המולטיויטמין הבסיסי שקופת החולים שלך מציעה. קניתי ממכבי 30 כדורים ב 18 שקל, כולל את כל מה שצריך ומעבר כמו לוטאין וליקופן. (וממבט חטוף הערכים של מה שקניתי קצת יותר טובים מהתמונה של צנטרום בפוסט שלך.)
לא לאכול פירות וירקות זו טעות חמורה. אני מזכיר שתזונה זה לא מדע מדויק ואנחנו רחוקים מאוד מלזהות ולהכיר את כל הרכיבים התזונתיים שמכיל פרי או ירק, מולטיויטמין נועד להשלים מעט מאוד מזה.
לא ענית לי למה אתה לא אוכל ירקות? ומה התזונה שלך? זה חשוב.
בכל מקרה V2000 מומלץ כן, יש שם מינונים טובים של ויטמינים, יש באתר של IHERB פירוט כמה יש במנה של 2 טבליות.אז טבלית אחת אמורה להספיק..אבל המינרלים שכן יש שם הם כמו במולטי ויטמין ששאלת עליו, מינון נמוך (מגנזיום סידן..) בגלל זה אני שואלת איך התזונה שלך נראת,אולי אתה מקבל מספיק מינרלים מהתזונה. ככל שהתזונה שלך יותר מעובדת,מבושלת ( וגם מים מותפלים בישראל) כל זה מקדם חוסר במגנזיום למשל. אז השאלה אם התזונה שלך נראת טוב בכללי חוץ מהירקות והפירות ?
אגב תשים לב שאם אתה קונה אותו צריך לשמור סגור טוב ובמקום מוצל,הוא מתקלקל יחסית מהר מנסיון אישי שלי.
יש לי גם מחסור בברזל(הצעות למאכלים שמפוצצים בזה?)
בשר אדום וירקות / פירות שמכילים כמויות גבוהות של ויטמין C כמו גמבה ותפוז (עוזר לברזל להיספג הרבה יותר טוב) יש לך גם תוספים של זה כמו ברזל עדין של סולגאר, לא גורם לתופעות לוואי והמון ברזל. אבל אם אתה במחסור קל ואתה מוכן לשים לב לתזונה שלך, אתה אולי תוכל לתקן את זה בלי.
בשר אדום וירקות / פירות שמכילים כמויות גבוהות של ויטמין C כמו גמבה ותפוז (עוזר לברזל להיספג הרבה יותר טוב) יש לך גם תוספים של זה כמו ברזל עדין של סולגאר, לא גורם לתופעות לוואי והמון ברזל. אבל אם אתה במחסור קל ואתה מוכן לשים לב לתזונה שלך, אתה אולי תוכל לתקן את זה בלי.
יש לך הצעות לירקות פירות עם מלא ויטמנים להציע לי שאני יוכל לשלב ושיכללו את כל הויטמינים שאני צריך(הכל)
יש לי גם מחסור בברזל(הצעות למאכלים שמפוצצים בזה?)
אם יצא לך נמוך הברזל בדם זה לא אומר שיש לך מחסור. הברזל בדם משתנה כל הזמן.
אם יש לך המוגלובין - פריטין- טרנספרין נמוכים זאת אינדקציה למחסור במאגרי הברזל.
מעניין, אני זוכר שהטרנספרין שלי היה נמוך, והיו לי התכווצויות שרירים שלא יכולתי לישון, זה לא היה משהו רגיל, ביום זה היה בסדר, ורק בלילה זה פקד אותי. הרופא לא ידע מה לעשות.בעקרון התכוונתי שבשביל לבדוק סטטוס ברזל צריך לבדוק מאגרים. ונכון בדרך כלל הטרנספרין יהיה גבוה בחוסר ברזל, אבל הוא יכול להיות גם נמוך באנמיה שמקורה בדלקות ומחלות כרוניות
מעניין, אני זוכר שהטרנספרין שלי היה נמוך, והיו לי התכווצויות שרירים שלא יכולתי לישון, זה לא היה משהו רגיל, ביום זה היה בסדר, ורק בלילה זה פקד אותי. הרופא לא ידע מה לעשות.
הברזל היה נמוך, אבל לא יותר מידי.
על דעת עצמי תיספתי בברזל, כי אמרתי לעצמי אין לי מה להפסיד.
ואני זוכר שהאחות אמרה לי שטרנספין נמוך זה לא אומר ברזל נמוך, אבל אמרתי שהברזל שלי גם ככה לא גבוה.
ותכלס הטרנספרין ירד, ככה.
עדיין לא ברור לי מה הלך שם.
אבל עכשיו שפכת קצת אור.
יש לי מחלה מעי דלקתית, אבל לא פעילה.הטרנספרין היה ממש נמוך בבדיקות דם?
הרמות שלו יכולות לרדת במצבים של דלקת וזיהום. גם מחלות IBD וכדומה - אם אני לא טועה רשמת פה באחת השיחות שיש לך מחלת מעי דלקתית לא?
גם המדדים של הפריטין וההמוגלובין יכולים להיות בעייתים, פריטין יכול לעלות בדלקת \ שתית אלכוהול ועוד..
והמוגלובין למשל משתנה בעישון, התייבשות (עולה) היפוקסיה..
יש עוד מדדים לברזל אבל בגדול מה שקובע בסוף זה ההמוגלובין אם כן יש אנמיה או לא
😃 *מצד שני גם ספיגת ברזל יכולה להתעכב שיש מחלה דלקתית
יש לי מחלה מעי דלקתית, אבל לא פעילה.
קחי בחשבון שעשיתי גם אימונים מאוד אינטנסיבים, אז יש מצב חלק מהמדדים הם מזה, וגם לא ישנתי כמעט בכלל כמה ימים.
צפה בקובץ המצורף 58251