הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מולטי ויטמין ותוסף קולגן מומלצים

• פותח/ת השרשור Lior98
  • פורסם בתאריך

Lior98

משתמש פעיל
345
17
נק' מוניטין:
20
345
17
שלום רב
קצת פרטים טכנים:
בן 25
גובה 178
משקל 81.8
בתקופת חיטוב
כרגע על מאזן 1800 קלוריות
מחפש תוסף מולטי ויטמין ותוסף קולגן (לעור)

אני לא צורך יותר מדי ירקות/פירות (באופן כללי בלי קשר לתקופת החיטוב)
למרות שבבדיקות דם לא נתקלתי בחוסרים
האם התוספים הנ"ל עלולים לשפר משהו?

לגבי תוסף קולגן
האם יש לו יעילות מוכחת לשיפור קל של העור?
אם כן אשמח להמלצה למוצר ואפילו למשחה בנוסף במידה וזה יעיל
תודה

תשובה נבחרת
במידה וזה לא עוזר לעור עודף (לא ציפיתי יותר מדי) הכוונה הייתה יותר לעור עם צלוליטיס או בשפה עממית "קוטג"
אתה מתכוון לצלוליט. צלוליטיס זה זיהום חיידקי בעור. צלוליט זה מה שאתה מדבר עליו.
גם במקרה של צלוליט, אין בעיה או ירידה בייצור קולגן ולכן תוסף קולגן לא יפתור את הבעיה. מה שיכול לפתור את הבעיה זה ירידה באחוזי השומן. אולי גם עלייה במסת השריר תעזור.

ומתוך סקרנות בלבד, אתה טוען שקולגן עדיין מיוצר בגופי בכמות גבוהה עקב גילי הצעיר
סביר להניח שהגוף שלך מייצר קולגן בכמות *תקינה*.
מקרים חריגים סובלים מפתולוגיות רפואיות על רקע ייצור לא מספק של קולגן. רוב המחלות האלה יבטאו תסמינים גם במפרקים ולא רק בעור. בקיצור, אם הייתה לך בעיה ביצירת קולגן כנראה שהיית יודע על זה כי היית סובל מתסמינים חמורים בעור ו/או במפרקים

האם לאדם מסוים...
דיי קיצוני מבחינת החשיבות לויטמינים (הייתי בטוח שאני מגזים מבחינת חשיבות)
אבל אני משער שאתה מתבסס על מחקרים מבחינת חשיבות
ברשותך אקשה עליך ורציתי לדעת האם לגנטיקה יש חשיבות בנושא.
זאת אומרת ניקח 2 קבוצות של אנשים
שניהם לא יאכלו ירקות/פירות ומן הסתם לא יצרכו ויטמינים בכמות מספקת
האם "ההשפעה" תהיה שונה?
לקבוצה אחת נניח הגוף יוכל לעבוד כמו שעון
אבל האחר "יקרוס"?
כן, הגנטיקה משחקת תפקיד חשוב, אם היית פרפר יכולת להסתפק ב5 קלוריות ביום, ופחות וויטמינים.
זה היה בצחוק כמובן😉
לכל בני האדם יש פחות או יותר אותם צרכים עם סטיות ממש קטנות שלא קשורות כל כך לגנטיקה, אלא יותר למשקל גוף שונה, תפקוד הורמונלי שונה, שלא ברור כמה מזה מולד (גנטי), וכמה מזה נרכש. לא ראיתי מחקרים על הנושא, אבל הסטיות כל כך קטנות וזה לא חשוב כל כך ממה הם.

אני לא מתבסס על מחקרים כשאני כותב על החשיבות של ערכים בתזונה, אני מתבסס על פיזיולוגיה. אני לא צריך לחקור בני אדם שלא שתו מים שנתיים כדי לדעת שהם כולם ימותו, אני מתבונן במערכת הגוף ומבין את זה לבד.
לא צריך מחקר שחוסר וויטמין C יגרום לשיניים שלך ליפול (ויש מחקר כזה), זה פיזיולוגיה בסיסית.
אם לא תאכל צמחים, אתה במחסור של סיבים תזונתיים, בלי סיבים אתה בסיכון לחוסר פלורה במעיים, כדי לסבר את האוזן, הפלורה של המעיים זה חיידקים שחלק מתפקידם זה ייצור וויטמין B השונים, וקיום החיים שלך. יש לנו יותר חיידקים בגוף שחיוניים לקיום שלנו מתאי גוף, הם עד כדי כך חשובים, ובלי צמחים אתה לא עוזר להם מספיק להתקיים.

לא מתים מחוסר במיקרו או מקרו תזונה, נהיים חולים קודם. חוסר וויטמין C שיניים נופלות ומערכת החיסונית נפגעת, חוסר סידן עצמות לא מחזיקות ונשברות, חוסר ברזל עייפות וחוסר יכולת חשיבה, חוסר וויטמין E בעיות הורמונליות ודיכאון....

מחקר יהיה לתת לקבוצה אחת מינון מסוים, ולקבוצה אחרת מינון אחר, אבל לייצר חוסר במיקרו תזונה מכל מיני בחינות על ידי אי אכילת צמחים, לא צריך מחקר ספציפי על זה, תקרא על מחלת סקרבי לדוגמה של יורדי ים שלא היה להם פירות וירקות טריים לאכול, הם מתו כמו זבובים.

אני לא רוצה להפחיד אותך, אבל עם כמה שסרטן, מחלות לב, מחלות עיכול ומחלות נירולוגיות פופולרי היום, אני מאמין שכבר מגיל צעיר צריך לשמור על הבריאות ובעז"ה למנוע אותם עד כמה שאפשר.

• פותח/ת השרשור
כן, הגנטיקה משחקת תפקיד חשוב, אם היית פרפר יכולת להסתפק ב5 קלוריות ביום, ופחות וויטמינים.
זה היה בצחוק כמובן😉
לכל בני האדם יש פחות או יותר אותם צרכים עם סטיות ממש קטנות שלא קשורות כל כך לגנטיקה, אלא יותר למשקל גוף שונה, תפקוד הורמונלי שונה, שלא ברור כמה מזה מולד (גנטי), וכמה מזה נרכש. לא ראיתי מחקרים על הנושא, אבל הסטיות כל כך קטנות וזה לא חשוב כל כך ממה הם.

אני לא מתבסס על מחקרים כשאני כותב על החשיבות של ערכים בתזונה, אני מתבסס על פיזיולוגיה. אני לא צריך לחקור בני אדם שלא שתו מים שנתיים כדי לדעת שהם כולם ימותו, אני מתבונן במערכת הגוף ומבין את זה לבד.
לא צריך מחקר שחוסר וויטמין C יגרום לשיניים שלך ליפול (ויש מחקר כזה), זה פיזיולוגיה בסיסית.
אם לא תאכל צמחים, אתה במחסור של סיבים תזונתיים, בלי סיבים אתה בסיכון לחוסר פלורה במעיים, כדי לסבר את האוזן, הפלורה של המעיים זה חיידקים שחלק מתפקידם זה ייצור וויטמין B השונים, וקיום החיים שלך. יש לנו יותר חיידקים בגוף שחיוניים לקיום שלנו מתאי גוף, הם עד כדי כך חשובים, ובלי צמחים אתה לא עוזר להם מספיק להתקיים.

לא מתים מחוסר במיקרו או מקרו תזונה, נהיים חולים קודם. חוסר וויטמין C שיניים נופלות ומערכת החיסונית נפגעת, חוסר סידן עצמות לא מחזיקות ונשברות, חוסר ברזל עייפות וחוסר יכולת חשיבה, חוסר וויטמין E בעיות הורמונליות ודיכאון....

מחקר יהיה לתת לקבוצה אחת מינון מסוים, ולקבוצה אחרת מינון אחר, אבל לייצר חוסר במיקרו תזונה מכל מיני בחינות על ידי אי אכילת צמחים, לא צריך מחקר ספציפי על זה, תקרא על מחלת סקרבי לדוגמה של יורדי ים שלא היה להם פירות וירקות טריים לאכול, הם מתו כמו זבובים.

אני לא רוצה להפחיד אותך, אבל עם כמה שסרטן, מחלות לב, מחלות עיכול ומחלות נירולוגיות פופולרי היום, אני מאמין שכבר מגיל צעיר צריך לשמור על הבריאות ובעז"ה למנוע אותם עד כמה שאפשר.
הבנתי
תודה רבה על ההחכמה!
חבל שאין היום בדיקות מסודרות לדעת כמויות מדייקות של ויטמינים ובכלל כל אבן בניין חיוני

הבנתי
תודה רבה על ההחכמה!
חבל שאין היום בדיקות מסודרות לדעת כמויות מדייקות של ויטמינים ובכלל כל אבן בניין חיוני
באמת חבל, אבל יש מעבדות שיער, שלוקחים שיערות ושורפים אותם לאפר, ובודקים את המינרלים, ועל פי זה אומרים לך אלו מינרלים חסרים לך.
חשוב לציין שיש מעבדות אמינות יותר ופחות, זאת מלאכה מורכבת ולא מקובלת מספיק כדי שלא יהיו אף רמאים, ואפשר להטיל ספקות ברמת האמינות שלהם.

אבל כן נעשים ניסיונות לתת אבחון לחסרים של מיקרו תזונה, אבל למיטב ידיעתי אין כלים לזה עדיין.

אני לא צורך יותר מדי ירקות/פירות (באופן כללי בלי קשר לתקופת החיטוב)
מדוע?

למרות שבבדיקות דם לא נתקלתי בחוסרים
אתה לא תיתקל בחוסרים בבדיקות דם שגרתיות כי לא בד"כ לא בודקים משהו מעבר למשק הברזל שלך (המוגלובין, ספירת דם וכדומה). זה לא אומר שהתזונה כרגע מתאימה לך.
אם אתה מבקש אולי יבדקו b12, ויטמין D אבל זהו בגדול.

• פותח/ת השרשור
באמת חבל, אבל יש מעבדות שיער, שלוקחים שיערות ושורפים אותם לאפר, ובודקים את המינרלים, ועל פי זה אומרים לך אלו מינרלים חסרים לך.
חשוב לציין שיש מעבדות אמינות יותר ופחות, זאת מלאכה מורכבת ולא מקובלת מספיק כדי שלא יהיו אף רמאים, ואפשר להטיל ספקות ברמת האמינות שלהם.

אבל כן נעשים ניסיונות לתת אבחון לחסרים של מיקרו תזונה, אבל למיטב ידיעתי אין כלים לזה עדיין.
יש משהו קטן שלא הבנתי בנושא.
ואשמח לעצה.
בתוסף מולטי ויטמין של אופטימום אין ברזל
ולפי קריאה הצריכה לגבר היא 8 מ"ג (שלא ידוע לי אם זה משנה בין גבר מתאמן לגבר שלא מתאמן).
אני חושד שאני גם לא מגיע לכמות ברזל נאותה מכיוון שלפי החישובים זה יחסית קשה (תקן אותי אם אני טועה)
החלבון / שומן שלי מסתכם ב
300 גרם עוף
5 ביצים (3 צהוב)
קופסת טונה בשמן
1 דנונה פרו
סקופ אבקת חלבון
ולגבי שומן
2 כפות שמן זית
כפית חומוס

פחמימה לא ציינתי מכיוון שאין שם ברזל

האם הכמות הזאת מספיקה לברזל?
ראיתי שב 100 גרם חזה עוף יש 0.4 מ"ג
זה לא נשמע קל להגיד ל 8 מ"ג

בתוסף מולטי ויטמין של אופטימום אין ברזל
ולפי קריאה הצריכה לגבר היא 8 מ"ג
גברים לא לוקחים ברזל בלי סיבה, בגלל שעודף ברזל יותר מסוכן מחוסר ברזל, ולגברים יש נטיה להיות בעודף ברזל יותר מנשים.
ברזל זה גם המינרל היחיד שבבדיקת דם אפשר לדעת בדיוק אם צריך או לא לתסף, תעשה בדיקה ותראה מה מצב הברזל שלך.

• פותח/ת השרשור
גברים לא לוקחים ברזל בלי סיבה, בגלל שעודף ברזל יותר מסוכן מחוסר ברזל, ולגברים יש נטיה להיות בעודף ברזל יותר מנשים.
ברזל זה גם המינרל היחיד שבבדיקת דם אפשר לדעת בדיוק אם צריך או לא לתסף, תעשה בדיקה ותראה מה מצב הברזל שלך.
מעולה.
הזמנתי בדיקה ל :
ברזל, b12 , vitamin d
אחכה לתשובות ואעדכן

נ.ב
עשיתי בדיקת דם לפני כ חצי שנה ויש לי אותה והמגלובין של נמצא בצורה תקינה
האם זה נותן אינדקציה גם לרמת תקינה של ברזל (מכיוון שברזל והמגלובין קשורים אחד לשני)

נערך לאחרונה:
עשיתי בדיקת דם לפני כ חצי שנה ויש לי אותה והמגלובין של נמצא בצורה תקינה
האם זה נותן אינדקציה גם לרמת תקינה של ברזל (מכיוון שברזל והמגלובין קשורים אחד לשני)
ברזל כשלעצמו לא מדד ממש טוב למאגרי הברזל. יש מדדים נוספים וצריך להסתכל על כולם יחד ולא על מדד בודד.
לשאלתך, רמות המוגלובין תקינות לא בהכרח מעידות על מאגרי ברזל תקינים כי יש דיליי מסוים בין ירידה במאגרי הברזל לבין ירידה בכמות ההמוגלובין. יכול להיות מקרה שבו יש ירידה במאגרי הברזל אבל עוד לא עבר מספיק זמן כדי שרמות ההמוגלובין גם ירדו.

בכל אופן, על תשובות של בדיקות הדם יש להתייעץ עם הרופא שלך, ואם יש ערכים לא תקינים הוא כבר ידע מה לעשות ולאן להפנות

• פותח/ת השרשור
ברזל כשלעצמו לא מדד ממש טוב למאגרי הברזל. יש מדדים נוספים וצריך להסתכל על כולם יחד ולא על מדד בודד.
לשאלתך, רמות המוגלובין תקינות לא בהכרח מעידות על מאגרי ברזל תקינים כי יש דיליי מסוים בין ירידה במאגרי הברזל לבין ירידה בכמות ההמוגלובין. יכול להיות מקרה שבו יש ירידה במאגרי הברזל אבל עוד לא עבר מספיק זמן כדי שרמות ההמוגלובין גם ירדו.

בכל אופן, על תשובות של בדיקות הדם יש להתייעץ עם הרופא שלך, ואם יש ערכים לא תקינים הוא כבר ידע מה לעשות ולאן להפנות
היי
אני מניח שאתה מתכוון לפריטין (לפי קריאה זה האינדקציה למאגר ברזל)
קיבלתי את התשובות
אצרף פה
אשמח שתיתן חוות דעת לגבי הויטמין b12,d,iron
מכיוון שזה נראה יחסית תקין

אולי בהמשך אעשה בדיקת דם נוספת של פריטין על מנת שייתן אינדקציה

קבצים מצורפים

• Screenshot_20230807_145433_Drive.jpg
    Screenshot_20230807_145433_Drive.jpg
    KB 88.5 · צפיות: 39
  • Screenshot_20230807_145422_Drive.jpg
    Screenshot_20230807_145422_Drive.jpg
    KB 145.9 · צפיות: 45
כמו שאתה יכול לראות, יש לך מחסור קל בויטמין D (כמו רוב האוכלוסייה). או שתיחשף קצת יותר לשמש או שתיקח תוסף - אם אתה בוחר בתוסף, אז לפנות לרופא שלך או לתזונאי שימליץ לך על מינון ותדירות

• פותח/ת השרשור
כמו שאתה יכול לראות, יש לך מחסור קל בויטמין D (כמו רוב האוכלוסייה). או שתיחשף קצת יותר לשמש או שתיקח תוסף - אם אתה בוחר בתוסף, אז לפנות לרופא שלך או לתזונאי שימליץ לך על מינון ותדירות
דווקא ויטמין d היה לי הכי פחות רלוונטי 😃
ציפיתי שיהיה חוסר ב b12,iron
כי אני כן הרגשתי עייפות לאחרונה (אני גם בתפריט חיטוב בנוסף) אז חשבתי שיהיה איזשהו חוסר
בכל מקרה שלחתי לרופא שלי את הבדיקות הנל

דווקא ויטמין d היה לי הכי פחות רלוונטי 😃
ציפיתי שיהיה חוסר ב b12,iron
כי אני כן הרגשתי עייפות לאחרונה (אני גם בתפריט חיטוב בנוסף) אז חשבתי שיהיה איזשהו חוסר
בכל מקרה שלחתי לרופא שלי את הבדיקות הנל
הרופא שלך כבר מודע לבדיקות דם שאתה עושה... ויוצר איתך קשר לבד במידת הצורך

בקשר לברזל ושאר הבדיקות ,
@Ben2648 @kotzer

• פותח/ת השרשור
הרופא עדכן אותי כפי שמאור כתב
שהבדיקות תקינות
חוץ מויטמין d.
כן ציפיתי שיהיה קצת חוסרים בנושא ברזל,b12,המגלובין מכיוון שיש לי קצת עייפות (בלי קשר לחיטוב)
בכל מקרה הגיע המולטי ויטמין
אקח אותו
יזיק הוא לא ומקסימום ישלים חוסרים שיש במקומות אחרים

• פותח/ת השרשור
אשמח לדעת האם יש הבדל במולטי ויטמין מבחינת התדירות שימוש?
קודם כל ההמלצה שם היא 3 טבליות ביום
ולפי סקירות שעשיתי הומלץ לקחת 2 טבליות עקב כמויות גדולות בטבליות הנ"ל ככה שגם 2 יעשה את העבודה.
השאלה שלי האם משנה לקחת 2 טבליות באותה ארוחה
או לחלק את זה לבוקר וערב נניח

בנוסף הזמנתי גם אבקת קולגן
שגם שם כתוב סקופ של 5 גרם
רציתי לדעת אם יש עדיפות לבוקר או ערב

אשמח לדעת האם יש הבדל במולטי ויטמין מבחינת התדירות שימוש?
קודם כל ההמלצה שם היא 3 טבליות ביום
ולפי סקירות שעשיתי הומלץ לקחת 2 טבליות עקב כמויות גדולות בטבליות הנ"ל ככה שגם 2 יעשה את העבודה.
זה תלוי במינון שיש בכל טבליה, תשלח את הטבלה התזונתית שמופיעה על האריזה

או לחלק את זה לבוקר וערב נניח
אם אתה לוקח יותר מטבליה אחת, אז אולי יהיה עדיף לפצל אותם. אולי הספיגה תהיה קצת יותר טובה אם מפצלים במקום לקחת שתיים ביחד.

בנוסף הזמנתי גם אבקת קולגן
שגם שם כתוב סקופ של 5 גרם
רציתי לדעת אם יש עדיפות לבוקר או ערב
לא משנה

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית