הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

לא מצליח להבין את הלפני בישול ואחרי בישול

Guyking3434

משתמש מתחיל
28
1
נק' מוניטין:
1
28
1
אני בחיטוב וסופר קלוריות לפי משקל מטבח
נגיד ואני שוקל אורז פסטות זה לפני בישול החישוב הקלורי או אחרי?
ומה לגבי דגים וחזה עוף בשרים וכו??
זה נורא מבלבל למשל אתמול לקחתי פסטה 135 גרם לפני בישול שזה אמור לצאת 485 קלוריות
ואחרי בישול קיבלתי 300 גרם שזה 119 גרם ל100 קלוריות זתר שיצא פה 360 קלוריות לסהכ המנה המבושל ונעלמו 130 קלוריות מהלפני בישול
על פי מה לשקול בקיצור?

אתה צריך לעשות הפרדה בין מאכלים שסופחים מים אחרי בישול ומאכלים שאתה מוציא מהם את המים בבישול עצמו.
בשרים עדיף לך לשקול לאחר בישול מכיוון שהבשר ספוג בנוזלים, כשאתה מבשל אותו הנוזלים יוצאים ממנו בבישול ואתה מקבל יותר משקל נקי של בשר. אתה לא תוכל למדוד 100% בשר כי לא יצאו 100% מהנוזלים אלא אם כן תשרוף לזה את הצורה, לא פרקטי. בהכנה של פסטות ודברים בסגנון הזה שאתה מוסיף נוזלים מה שקורה זה שאתה עושה את הפעולה ההפוכה, במקום להוציא נוזלים אתה גורם לאוכל לספוח נוזלים ואז המשקל עולה אבל זה לא ''משקל טהור'' זה בנוסף לנוזלים, ולנוזלים אין ערך קלורי. אני חושב שזה די ברור עכשיו מתי אתה אמור לשקול כל דבר.

או שתהיה כמוני וכמו @elchonon אנחנו רק שוקלים כמה זה טעים.

• פותח/ת השרשור
ואי זה מבלבל נורא כי אם אני מוסיף שמן וצוספות ושוקל את הדג אחרי אני לא אדע להבחין כמה הדג שוקל כולל השמן והתוספות מעל

ואי זה מבלבל נורא כי אם אני מוסיף שמן וצוספות ושוקל את הדג אחרי אני לא אדע להבחין כמה הדג שוקל כולל השמן והתוספות מעל

האמת זה למה נמנעתי לתת דוגמא לגבי הדגים, אני יודע שיש יותר מידי צורות הכנה (אחח מרוקאים) ואני לא מתמצא בכלל. אבל מהפעמים הבודדות שאכלתי, אני שוקל אחרי. בכל אופן אתה לא צריך לדייק ב100%. תחשוב על זה, אם תשקול X כמות בכל פעם באותה צורה, אתה תדע איך לשחק עם זה על מנת לתאם את זה לחיטוב שלך גם מבלי לדעת בכלל את הערכים. לא יורד? מוריד X כמות. כל עוד אתה עקבי עם מה שאתה אוכל זה לא סיפור, אתה מאונן על זה מנטלית הרבה יותר ממה שצריך. תשתדל להכין באותו אופן וזה הכל, אתה כבר תדע לפי זה. חלבון אתה תכניס כמו שצריך כל עוד אתה אוכל כמו בן אדם נורמלי ואתה מודע לכך שצריך לאכול יותר חלבון בתור מתאמן, זה בסדר, שחרר.

אתה מאונן על זה מנטלית הרבה יותר ממה שצריך
מדוייק.
אתה גם לא יודע באמת כמה קלוריות שרפת ביום מסויים לעומת יום אחר, הכל זה הערכה די גסה, מיותר להתעסק עם האוכל ברמה כזאת מדוייקת לדעתי

אני ספרתי קלוריות איך שהתחשק לי. לא ספר שמן בטיגון, או דבש וסוכר שהוספתי לעוף בתנור, ולא ספרתי ירקות וסלט למרות הקצת שמן זית ודבש שהיה בהם.
לא התעסקתי כמה בננה שוקלת, או כמה גרם תות הכנסתי לשייק, עשיתי הכל בערך, אבל הייתי מאוד עיקבי, כל פעם שאכלתי עוף, הכנסתי את אותם ערכי קלוריות בלי קשר לכמה זה שקל, אותו דבר ללחם, ואותו דבר לפירות והכל.

שבוע שלא ירדתי במשקל, קיצצתי 200 קלוריות בסך הכל, למרות שהכל בערך.
בסוף החיטוב ספרתי 1900 קלוריות כל יום, יכול להיות שזה בעצם 2100, ואולי יום אחד קצת יותר מיום אחר, אבל למי איכפת, בסופו של דבר הגעתי לגירעון מספיק לרדת בשומן, ולא גרעון מוגזם, הכל היה בהתחשב בצורה שהגוף שלי הגיב למזון, לא חישובים שונים.

המספרים והחישובים אמורים להקל עליך, במקרה שהם לא, תעשה מה שנוח לך. העיקר שיהיה כפוף לתנאים של ירידה במשקל, מספיק חלבון, שינה, ומינימום שומן, ופחמימה לסגור את הערכים, לא לקצץ יותר מידי שלא תאבד שריר, ולקצץ כדי לרדת במשקל אם אתה לא יורד.
וכמובן, אימונים כל שבוע עקביים ודומים לשבוע שלפניו.

עדיף למדוד בצורה היבשה, גם בשרים למדוד אחרי בישול כי בארץ יש את המנהג של הזרקת מים אז אתה לא יודע לכמה משקל נקי המשקל הסופי תואם.
תכלס אבל זה לא משנה כל עוד אתה עקבי, כי כל סטייה לכאן או לכאן אתה תוכל להתמודד איתה אם זו תמיד אותה סטייה

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית