עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
אגב רציתי לשאול האם אפשרי לעשות אימון רגליים שמורכב מסקוואט>תאומים במכונת לג פרס>כפיפת רגליים? האם זה מספיק או לוקה בחסר? ממה שאני מבין הוא עובד על כל חלקי הרגל.
תלוי מה המטרות שלך.הייתי אם כבר מרכיב אימון רגליים מתנועה שיש בה בעיקר תנועה בברך(וריאציה של סקוואט, פרונט, היי בר, לואו בר, זרצ'ר, אוברהד), וריאציה של היפ הינג'(וריאציות של דדליפט, דדליפט רומני, סטיף לגד דדליפט, סנאצ' גריפ דדליפט,hyperextensions, reverse hypers), הייתי מוסיף עוד איזה לאנצ'ים בהליכה או משהו כזה לא בעצימות גבוהה כדי להוסיף עוד קצת נפח לכל הרגל ואז בסוף אם אתה רוצה תאומים.
בעיקרון פיתוח גוף זה המטרה, איך אוכל להסביר לך מה הרמה שלי?תלוי מה המטרות שלך.
אני מאוד מתחבר ל"אולד סקול", סגנון קורטה, שאומר שכדי להיות טוב בסקוואט, פשוט תעשה סקוואט.
אם המטרה שלך הוא כוח בתרגיל מסויים, תקדיש את רוב הזמן שלך איתו. לנקודות חלשות, או ליקויים טכנית אפשר להשתמש בתרגילי עזר נוספים.
אם המטרה שלך פיתוח גוף, זה דורש התאמה מאוד אישית, ותלוי ברמה שלך כמתאמן.
אפשר לבודד הכל ולעשות כל חלק ברגל כל יומיים. או לעשות תרגיל מורכב כמו סקוואט, ולא הרבה מעבר. או סקוואט עם RDL ועוד תרגילים, ולנוח שבוע שלם עד שתעשה רגליים שוב.
בלי שתהיה ממוקד מטרה ושנדע בדיוק את הרמה שלך באימונים, התשובה לא תהיה מספקת.
כדי להכיר רמה בפיתוח גוף זה תמונה.בעיקרון פיתוח גוף זה המטרה, איך אוכל להסביר לך מה הרמה שלי?
גובה 1.81, משקל בין 70.1 ל70.2 אחוז שומן שלי עומד על פי האפליקציה של המשקל שלי עומד על 15% (למרות שאני יודע שזה חרטא).כדי להכיר רמה בפיתוח גוף זה תמונה.
אם התאומים קטנים, דוחפים אותם יותר, אם הקוואדס פחות מפותחים, נותנים להם פוש.
השאלה גם כמה מסת שריר יש לך, כמה אתה שוקל? מה הגובה? וכמה אחוז שומן?
נשמע ביחס לגובה שלך שאתה יכול להתקדם הרבה עם משהו יותר לינארי.גובה 1.81, משקל בין 70.1 ל70.2 אחוז שומן שלי עומד על פי האפליקציה של המשקל שלי עומד על 15% (למרות שאני יודע שזה חרטא).
אני אנסה להיות יותר ברור , שאני אומר פיתוח גוף אני לא מתכוןן לתחרותי או רוני קולמן , סתם תוצאה שאני אוהב להסתכל עליה.
גוף אידיאלי לטעמי( למרות שאנחנו לא באותו גובה) אנתוני ג׳ושוע.
כי בכמה מקומות אמרו לי שסקוואט עובד כל כל חלקי הרגל חוץ מתאומים ואמסטרינג, משמע שצריך להוסיף תרגיל לשניהם.נשמע ביחס לגובה שלך שאתה יכול להתקדם הרבה עם משהו יותר לינארי.
מה רע בפשוט לעשות סקוואט לרגליים וקצת תאומים?
אתה לא צריך 100 תרגילים.
אתה יכול לעשות 8 סטים של סקוואט או 12 אפילו וככה להקדיש את הזמן שלך במכון לאימון רגליים בתרגיל שיקדם אותך הכי הרבה.
סתם חבל להתבזבז על מכשירים, כשיש תרגיל מורכב שיפתח לך את כל הרגל במידה שווה.
ואם תראה בהמשך שהתשישות גדולה מידי, או שבמנא גוף שלך יש חלקים ברגל שמתפתחים פחות, תוכל לחשב מסלול מחדש.
אבל במצב שלך אני חושב שהייתי נשאר על סקוואט פשוט עם כל הכוח, וקצת תאומים.
תלוי מה התוכנית שלך.כי בכמה מקומות אמרו לי שסקוואט עובד כל כל חלקי הרגל חוץ מתאומים ואמסטרינג, משמע שצריך להוסיף תרגיל לשניהם.
בעבר הרוטינה שלי הייתה סקוואט>לג פרס>תאומים במכונת לג פרס.
היום זה השתנה לסקוואט>כפיפות רגליים> תאומים במכונת לג פרס.
השאלה אם זה עומס מספיק לבניית שריר ואפילו אולי לבניית כוח על הדרך?
עושה סקוואט חופשי 15 חזרות+סקוואט חימום עם מוט 12 חזרות+4 סטים של 10 חזרות סקוואט עם משקל.תלוי מה התוכנית שלך.
לדעתי 5 סטים סקוואט 5 חזרות. כפיפות רגליים 3 סטים 10 חזרות. ותאומים 3 סטים 10 חזרות 3 אימונים בשבוע זה כיוון טוב.
מה זה סקוואט חופשי? במה זה שונה מסקוואט?עושה סקוואט חופשי 15 חזרות+סקוואט חימום עם מוט 12 חזרות ועוד 4 סטים של 10 חזרות סקוואט.
כפיפות רגליים+תאומים 3 סטים של 10.
(בעבר לאחר הסקוואט הייתי מוסיף עוד 4 סטים של 10 חזרות לג פרס.)
סקוואט חופשי זה סקוואט עם משקל גוף.מה זה סקוואט חופשי? במה זה שונה מסקוואט?
ולמה כל כך הרבה חזרות?
אני לא סופר חימומים. מבחינתי אתה עושה 4 סטים של 10 חזרות.סקוואט חופשי זה סקוואט עם משקל גוף.
הוא והסקוואט עם מוט נועדו לחמם את הרגל .
למה כל כך הרבה חזרות? ממה שאני מבין(לא מתיימר) זה סוחט את הרגל, מה רע?
חחחח אני מבין את ההיגיון שלך אבל אין באמת תשובה.אני לא סופר חימומים. מבחינתי אתה עושה 4 סטים של 10 חזרות.
אם אתה רוצה לסחוט את הרגל, למה שלא תעשה 50 חזרות? למה אתה עוצר ב10?
לעניות דעתי, לתרגיל מורכב, ולמתאמן מתחיל וטבעי עדיף 5 חזרות.חחחח אני מבין את ההיגיון שלך אבל אין באמת תשובה.
10 חזרות נשמע לי כמו טווח חזרות טוב. לא הצלחתי להבין בחיים מה הייתרון של 5-8 חזרות במשקל גבוה יותר על 10-12 חזרות במשקל נמוך יותר.
למה למשל לעניות דעתך עדיף פחות חזרות בתרגילים מורכבים ובמבודדים עדיף 10 ?לעניות דעתי, לתרגיל מורכב, ולמתאמן מתחיל וטבעי עדיף 5 חזרות.
יותר מזה נשחק הטכניקה, ונפגע ההתקדמות.
תוכל לשים משקל דרמטית יותר כבד ככה ולהגיע ליופי של "סחיטת הרגל".
בגלל החשיבות והקושי של טכניקה בתרגיל מורכב.למה למשל לעניות דעתך עדיף פחות חזרות בתרגילים מורכבים ובמבודדים עדיף 10 ?
לא הספקת לראות את השאלה השנייה שלי:בגלל החשיבות והקושי של טכניקה בתרגיל מורכב.
בגלל כל השרירים שעובדים, בגלל המשקל הכבד יותר.
ונסיון.
קראתי על זה גם בכמה ספרים, אם זה ממש חשוב לך אציין גם איזה.
אם הוא עושה תוכנית כמו סמולוב.״אגב למה שמשהו בכלל אי פעם יעשה סקוואט 10 חזרות ל4 סטים?(כאילו למה שמשהו יצטרך את זה לאיזה מטרה?)״
הבנתי אותך, תודה רבה על העצות.אם הוא עושה תוכנית כמו סמולוב.
או במילים אחרות כשזה חלק מתוכנית עם חישוב סיבה ואחוזים מRM1 לשיפור מיומנות מסוימת.
לדעתי למתאמנים מתקדמים ה10 חזרות מאוד יכול לשפר טכניקה. כמובן כשזה חלק מתוכנית ולא לבד. נגיד יום אחד 10 חזרות, ויום אחר 3.