עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
כמה זה נחשב "מספיק"?סטן הוא אלוהי הגיינז. את ההמלצה הספציפית לרבע כפית מלח לפני אימון שמעתי השבוע והתחלתי ליישם. המטרה של זה היא למנוע cramps בזמן אימון. חשוב אבל לשים לב לצרוך מספיק נתרן בכל היום ולא רק לפני האימון. עושה הבדל מטורף בביצועים ובבריאות
הבעיה היא שאנשים נמנעים ממלח בגלל ההמלצות האלה שמיועדות לאנשים שאוכלים מזון מעובד שמכיל כמויות הזויות של נתרן, ואז אוכלים אורז עם חזה עוף בלי תבלינים. כשאוכלים אוכל בריא לא מקבלים ממנו כל כך הרבה נתרן. ההמלצה של גורמי הבריאות לפי המחקרים שסטן אוהב לצטט תמיד היא לשים מלח על האוכל שלך לפי הטעם. הגוף שלנו יגיד לנו כמה הוא באמת צריך בהתאם לכמה מלח את מזיעה. מבחינת כמויות אם אני זוכר טוב הטווח זה 3-5 גרם נתרן ביום לרוב האנשים, כאשר צריך לזכור שמלח זה 40% נתרן.כמה זה נחשב "מספיק"?
זה מינרל מאוד נפוץ, נמצא בכל מקום כמעט
זה מאוד נדיר שאתה מגיע לחוסר בנתרן, אלא אם כן אתה אוכל רק דברים "תפלים" עם 0 נתרן כמו שיבולת שועל ורץ מרתונים
לפי מה שהבנתי בדכ אמורים להגביל אותו
על הנייר, לאכול תירס בתפריט או לשים מלח על האוכל בחי להתקמצן אמור לסגור את הפינה בלי להתחיל לחשב חישובים, כן?הבעיה היא שאנשים נמנעים ממלח בגלל ההמלצות האלה שמיועדות לאנשים שאוכלים מזון מעובד שמכיל כמויות הזויות של נתרן, ואז אוכלים אורז עם חזה עוף בלי תבלינים. כשאוכלים אוכל בריא לא מקבלים ממנו כל כך הרבה נתרן. ההמלצה של גורמי הבריאות לפי המחקרים שסטן אוהב לצטט תמיד היא לשים מלח על האוכל שלך לפי הטעם. הגוף שלנו יגיד לנו כמה הוא באמת צריך בהתאם לכמה מלח את מזיעה. מבחינת כמויות אם אני זוכר טוב הטווח זה 3-5 גרם נתרן ביום לרוב האנשים, כאשר צריך לזכור שמלח זה 40% נתרן.
לצורך הדוגמא אגב, שמתי את התפריט שאכלתי במסה (vertical diet פחות או יותר) ובמסה הייתי על 1600 מ"ג נתרן מהאוכל, וגם זה בגלל ששתיתי ליטר חלב ביום. עם כמות קטנה יותר סבירה של חלב זה היה בקושי 1250.
כן. אם תרגיש שיש לך כיווצי שרירים פתאומיים או כאבי מפרקים, נפילת לחץ דם כשאתה קם פתאום זה דברים שיכולים להעיד שאין לך מספיק ואז כדאי להוסיף אקסטרהעל הנייר, לאכול תירס בתפריט או לשים מלח על האוכל בחי להתקמצן אמור לסגור את הפינה בלי להתחיל לחשב חישובים, כן?
מלח זה נתרן קלוריד.כדי אולי לתסף במלח שמכיל אשלגן,לאו דווקא נתרן
אני לא חושב שבטעות אנשים לא מכניסים מספיק נתרן, עם תזונה מאוזנת עם מספיק ירקות, זה לא אמור להיות בעיה.גם ביל סטאר האגדי ציין שמחוסר נתרן היו לו התכווצויות שרירים נוראיות בתחרויות שלו.
המכנה המשותף של ביל סטאר וסטן, זה ששניהם התאמנו עם משקלים הזויים, אבל יותר מזה, שניהם היו על חומרים לא חוקיים וממריצים מסוכנים.
ההבדל בין שניהם, שסטן לא ציין שזה בגלל החומרים שהוא לקח, אבל לביל סטאר היו את הביצים להודות ולא להטעות את הציבור.
למתאמן ממוצע, ולא ברמה של המדוברים כאן בסרטונים, ושלא במשקל גוף שלהם, ולא לוקחים חומרים מסוכנים, אין מה לחשוש מזה כל עוד אוכלים תזונה מאוזנת.
נתרן זה המינרל הכי נפוץ בעולם, אין טעם לרדוף אחריו.
יש לך ביסוס לטענות האלה? כי לסטן יש ביסוס בשפע לטענות שלו.אני רואה שבטעות הנושא מתקיים בשני חזיתות בו זמנית.
לכן אצטט לכאן את דעתי.
אני לא חושב שבטעות אנשים לא מכניסים מספיק נתרן, עם תזונה מאוזנת עם מספיק ירקות, זה לא אמור להיות בעיה.
התכווצויות שרירים בכללי זה לאו דווקא נתרן, אלא יכול להיות מינרלים אחרים גם כן.
במקרה של סטן וביל סטאר זה כנראה יותר מרק תזונה לא מספיק מאוזנת, גם משקל גוף, מאמץ, זיעה וחומרים.
הברו סיינס שמלח יפציץ לכם את האימון נשמע לא פחות מגוכח מלהגיע לכשל בכל אימון כי זה מרגיש שזה מחזק.
לגבי יוד, תמיד היה ותמיד יהיה חסר ממנו לכל האנשים שלא אוכלים דגים ומאכלי ים. יוד מעולם לא היה מצוי מספיק לאדם מחוץ לים, ותמיד יהיה תלוי במקורות מזון שלנו מהים.
תמיד הים היה המקור העשיר ביותר למינרלים, וכנראה שלכן משם התחיל האבולוציה.
וככל שהתזונה נעשית יותר מתועשת ומזוקקת, אנחנו חייבים יותר ויותר מזון עמוס בערך תזונתי ובעל ערך קלורי נמוך ככל האפשר. לכן מאכלים מהים ופירות וירקות הם המאכלים המשלימים לתרבות שלנו היום.
לעשר מלח ביוד זה להתעלם מהבעיה האמיתית, זה לנסות לפתור בעיה אחת ממוקדת, בזמן שכל המצב רקוב ובעייתי.
אם נצרוך מזון מהמקורות העשירים בוויטמינים ומינרלים ופיטו כימיקלים, לא נצטרך להתעסק במינרל שנפלט לנו מהצלחת בגלל התזונה הגרועה שלנו.
ולא צריך להזכיר כמה הים עשיר בנתרן.
נתרן, המינרל הנפוץ ביותר - sodium | Facts, Uses, & Propertiesיש לך ביסוס לטענות האלה? כי לסטן יש ביסוס בשפע לטענות שלו.
לגבי המשפט האחרון שאמרת - כל העיקרון בהמלצות של סטן מבוססות על לקבל מהאוכל שלנו את כל המיקרונוטריינטים שאנחנו צריכים בלי להתעסק עם תוספי תזונה
זה נראה תלוי, יש חומרים שיגרמו לחוסר ואחרים לעודף. אני לא יכול לענות בבירור.@elchonon אשמח להבהרה לגבי
סטרואידים וסמים גורמים hypernatremia (חוסר איזון נתרן) -
מי שצורך את הנ"ל צריך לתסף בנתרן או לקצץ
בקישור ששלחת זה מה שכתובזה נראה תלוי, יש חומרים שיגרמו לחוסר ואחרים לעודף. אני לא יכול לענות בבירור.
אבל מה שבטוח, שזה משחק עם הנתרן.
@elchonon אשמח להבהרה לגבי
סטרואידים וסמים גורמים hypernatremia (חוסר איזון נתרן) -
מי שצורך את הנ"ל צריך לתסף בנתרן או לקצץ
בקישור ששלחת זה מה שכתוב
Listed below are some drugs that may cause hypernatraemia (serum sodium concentration above 145 mmol/L)
- Diuretics
- Sodium bicarbonate
- Sodium chloride
- Corticosteroids
- Anabolic steroids
- Adrenocorticotrophic steroids
- Androgens
- Oestrogens
אנאבולים גרמו לעודף נתרן בדם.ספציפית הקישור שהוא נתן מדבר על היפר (עודף נתרן) שנגרם בעיקר מהתייבשויות. שתה מספיק מים חבריקו..
טעיתי בנוגע לסיפור של ביל סטאר, לא היה מדובר בנתרן אלא באשלגן
My first introduction to goon
juice was a nightmare. I used it at the Philly
Open in 1967, my first big Eastern competition.
I lifted better than I had ever done,
placing second behind Frank Capsouras. I
was very pleased with myself until I got half
way back to York. While sitting in the back
seat I began cramping. These were not
everyday, garden variety-type cramps as I
usually experienced, but severe ones that
took my breath away. Not only did every
major muscle group lock up, such as my
lumbars, quads, and traps, but every minor
group got in the act. My abs, fingers, toes,
behind my ears, even small muscles in my
face began to cramp. I stayed in a painful
sweat for over an hour. I had shot my
potassium level all to hell and threw my electrolyte
balance out of wack. I had put my
body in an extremely dangerous position. I
wasn't too far from having my heart muscle
cramp, and that would have been bye-bye
Billy.
What really amazes me when I look back
at some of the severe drug abuse by so many
top lifters in those days is that someone did
not get killed. I can say that some gave it
their best shot.
אבל אני משער שאשלגן ישחק גם בנתרן.
אנאבולים גרמו לעודף נתרן בדם.
עוד סיבה לא להקשיב לסטן.
אבל אני משער שהחומרים האחרים אולי גרמו לחוסר.
תכלס נתרן ואשלגן יכולים לעזור למנוע התייבשות, לכן ספורטאים לא מסתפקים רק במים.לא קראתי את מה ששלחת, אבל הקונדישן הזה נגרם בעיקר מהתייבשויות, אז הייתה המלצה לחבר שלא יפול לנו חס וחלילה בסט.
אגב ראיתי כמה סרטונים והמלצות של סטן, אני פשוט לא מסוגל לקחת אנשים כאלו ברצינות בענייני בריאות (בלי קשר ספציפית למלח)
אני פשוט יודע שיש אנשים עם דעה 180 משלו שפשוט ימחצו אותו בדיבייט שמגובה בכל פיפס עם מחקרים וספרות.