הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

החשיבות של נתרן בתזונה שלנו

Alina187

משתמש מתחיל
48
10
נק' מוניטין:
10
48
10

בסרטון,סטן מדבר על החשיבות של הנתרן בתזונה שלנו
בסרטון הוא ממליץ לצרוך רבע כפית של מלח במים לפני אימון שלמעשה נותן מענה כמו של Pre-workout או כדורי מלח
מישהו שבמקרה הקשיב להמלצתו וניסה ?האם אכן הייתה השפעה במהלך האימון?

@elchonon בעצתך (והטראומה מהתמונה של העכבר 🤣) הפחתתי מלח מהתזונה שלי, בהתחלה רק נמנעתי מהוספה של מלח לסלט לחזה העוף ולחביתה, לאחר מכן הורדתי מלח מכל התפריט, כדי לדכא את התיאבון שלי עוד יותר. אני לא אוכל שום מזון ״מעובד, ככה שאני מאוד שומר על מינוני המלח.

האם אני יכול להגיע לחוסר בנתרן? וכיצד ניתן לבדוק זאת? בדיקות דם..? אמנם אני כן אוכל בערך 300 גר׳ גבינה בולגרית ביום. (היא סופר מלוחה בשבילי, אבל הערכים שלה מעולים.)

נערך לאחרונה:
תכלס נתרן ואשלגן יכולים לעזור למנוע התייבשות, לכן ספורטאים לא מסתפקים רק במים.
אבל כמה נתרן באמת צריך, לא יודע.
לדעתי אשלגן פי כמה יותר חשוב.
ונתרן לבד זה מינרל אלקלי. מלח שולחן זה לא אלקלי, וזה לא נתרן, זה נתרן עם כלור, כלור זה שיא החומצי.
התועלת תהיה גדולה בהרבה אם נאכל נתרן בצורה הטבעית והאלקלית שלה לדעתי מחלב או סלרי או ירקות בכללי.

במיוחד למי שאוכל תפריט חומצית עשירה בחלבון, יש ים כלור וזרחן בתפריט גם ככה, כדאי לאזן את זה עם נתרן טבעי בלי כלור, ועם יותר אשלגן לדעתי.
על מה אתה ממליץ כמקורות ל אשלגן בלי כל הפקקטה מסביב? למי שצורך הרבה חלבון..

@elchonon בעצתך (והטראומה מהתמונה של העכבר 🤣) הפחתתי מלח מהתזונה שלי, בהתחלה רק נמנעתי מהוספה של מלח לסלט לחזה העוף ולחביתה, לאחר מכן הורדתי מלח מכל התפריט, כדי לדכא את התיאבון שלי עוד יותר. אני לא אוכל שום מזון ״מעובד, ככה שאני מאוד שומר על מינוני המלח.

האם אני יכול להגיע לחוסר בנתרן? וכיצד ניתן לבדוק זאת? בדיקות דם..? אמנם אני כן אוכל בערך 300 גר׳ גבינה בולגרית ביום. (היא סופר מלוחה בשבילי, אבל הערכים שלי מעולים.)
העכבר עושה את העבודה תמיד:sarcastic:
אין דרך אמינה לדעת, כי נתרן לא מסתובב בדם, אלא בין התאים ושומר על איזון נוזלים.
סימפטומים יהיה דרך טובה יותר.
לחץ דם נמוך או עייפות וסחרחורת, התכווצויות הם סיבות לחשוב להוסיף נתרן לדעתי.
על מה אתה ממליץ כמקורות ל אשלגן בלי כל הפקקטה מסביב? למי שצורך הרבה חלבון..
פירות. ברעיון זהו. אין כמעט תוסף אשלגן כי זה כזה נפוץ, רק שספורטאים נמנעים מפירות בגלל קלוריות הרבה פעמים, וחבל.
בננות ואבטיח, וכל הפירות מעולים.
יש לי כדורי אשלגן בבית שקניתי, אבל אין לי בו צורך, כי באמת שמדובר במינרל נפוץ.

מפה לשם, אפשר לקחת ממך את הכדורי אשלגן כי במילא אתה לא צריך?
זה רק יעשה לך כאבי בטן וישלשל אותך, ועל הדרך תאבד עוד מינרלים.
תאמין לי שזה הטעות של התחרות הראשונה שלי.
אני שומר את זה למקרים מיוחדים, מאז התחרות, אני נותן למי שאני מכיר שמתלונן על עצירות, זה חוקן עוצמתי:s85:

תכלס נתרן ואשלגן יכולים לעזור למנוע התייבשות, לכן ספורטאים לא מסתפקים רק במים.
אבל כמה נתרן באמת צריך, לא יודע.
לדעתי אשלגן פי כמה יותר חשוב.
אשלגן גם סופח נוזלים? אפשרי להגיע לעודף ממנו מהתזונה?(לדוגמה אדם שאוכל המון המון ירקות ושיבולת שועל וכאלה יכול להגיע בכיף ל6-7 גרם ביום)

התועלת תהיה גדולה בהרבה אם נאכל נתרן בצורה הטבעית והאלקלית שלה לדעתי מחלב או סלרי או ירקות בכללי.
כמו בגזר לא? ב100 גרם יש 69 מג, בקילו יש 690 מג, וזה מצטבר
למשל לי יוצא להגיע לחצי קילו- 600 גרם גזר בחלק מהימים, יוצא לי באיזור ה400 מג נתרן רק מהגזר,
אני פרפקציוניסט בקטעים האלה אז אני מנסה להגביל את הנתרן ל2.3 גרם, קצת קשה אבל שמתי לב שרוב הנתרן מגיע מהקוטג' שאני אוכל, אז אם אני אוריד ממנו יהיה הרבה יותר קל

זה רק יעשה לך כאבי בטן וישלשל אותך, ועל הדרך תאבד עוד מינרלים.
תאמין לי שזה הטעות של התחרות הראשונה שלי.
אני שומר את זה למקרים מיוחדים, מאז התחרות, אני נותן למי שאני מכיר שמתלונן על עצירות, זה חוקן עוצמתי:s85:
לא יודע מה איתך, כל פעם שאני לוקח pre workout יש לי תחנת עצירה באסלה טרם האימון

אשלגן גם סופח נוזלים? אפשרי להגיע לעודף ממנו מהתזונה?(לדוגמה אדם שאוכל המון המון ירקות ושיבולת שועל וכאלה יכול להגיע בכיף ל6-7 גרם ביום)

כמו בגזר לא? ב100 גרם יש 69 מג, בקילו יש 690 מג, וזה מצטבר
למשל לי יוצא להגיע לחצי קילו- 600 גרם גזר בחלק מהימים, יוצא לי באיזור ה400 מג נתרן רק מהגזר,
אני פרפקציוניסט בקטעים האלה אז אני מנסה להגביל את הנתרן ל2.3 גרם, קצת קשה אבל שמתי לב שרוב הנתרן מגיע מהקוטג' שאני אוכל, אז אם אני אוריד ממנו יהיה הרבה יותר קל
צריך גם לזכור שיש לנו מנגנוני בקרה מתוחכמים בגוף שמווסתים את המינרלים השונים.
לכן עם תפריט עשירה ומגוונת קשה להגיע לחסרים.

רק במידה ומתווספים יותר מידי, או שלא מגוונים, או שספורטאים ברמה גבוה ותובענית, יש מה להתבונן ולעקוב אחרי בדיקות וסימפטומים ולתסף כשצריך ממה שצריך.

בעולם הספורט לדעתי תוספים זה חשוב. חסר לאנשים גיוון, ודוחפים את עצמם מעבר למה שהמלצות הFDA מכיר.
אבל גם בתוספים צריך להיות חכמים, ושיא החשוב לגוון.
לא יודע מה איתך, כל פעם שאני לוקח pre workout יש לי תחנת עצירה באסלה טרם האימון
מסיבות אחרות.
קפאין גורם להפרשת מיץ מה לפרק אותו, שזה משמן את המעיים וגורם ליציאה.
מיץ מרה מכיל הרבה כולסטרול, וזה שומן.

צריך גם לזכור שיש לנו מנגנוני בקרה מתוחכמים בגוף שמווסתים את המינרלים השונים.
לכן עם תפריט עשירה ומגוונת קשה להגיע לחסרים.

רק במידה ומתווספים יותר מידי, או שלא מגוונים, או שספורטאים ברמה גבוה ותובענית, יש מה להתבונן ולעקוב אחרי בדיקות וסימפטומים ולתסף כשצריך ממה שצריך.

בעולם הספורט לדעתי תוספים זה חשוב. חסר לאנשים גיוון, ודוחפים את עצמם מעבר למה שהמלצות הFDA מכיר.
אבל גם בתוספים צריך להיות חכמים, ושיא החשוב לגוון.

מסיבות אחרות.
קפאין גורם להפרשת מיץ מה לפרק אותו, שזה משמן את המעיים וגורם ליציאה.
מיץ מרה מכיל הרבה כולסטרול, וזה שומן.
אגב השבוע החלטתי בצעד אמיץ להוציא לגמרי את הקפה מה pre שלי, יש לי שם קינמון קצת שאני שם במקום/בנוסף

אף פעם לא היה לי קפאין מרוכז, תמיד הייתי שם כפית/כף 2 של קפה והיידה בנוסף לציטרולין מאלט, בטא אלנין, קריאטין, וקצת אגמנטין
הכל שם זה תכלס מלחים

אגב השבוע החלטתי בצעד אמיץ להוציא לגמרי את הקפה מה pre שלי, יש לי שם קינמון קצת שאני שם במקום/בנוסף

אף פעם לא היה לי קפאין מרוכז, תמיד הייתי שם כפית/כף 2 של קפה והיידה בנוסף לציטרולין מאלט, בטא אלנין, קריאטין, וקצת אגמנטין
הכל שם זה תכלס מלחים
קינמון זה אסטרינג'נט, תתכונן למעט עצירות ממנו.

קינמון זה אסטרינג'נט, תתכונן למעט עצירות ממנו.
דווקא חשבתי שבגלל שהוא בצורה של אבקה הוא מזרז תהליכים לשם..

בנתיים לא חווה עצירות כזאת או אחרת..

אגב, סליחה על הבורות, מה זה אסטרינג'נט?

אני שם קצת ב pre כדי שהטעם יהיה סבבה ולא אובר חמוץ

מה הכמות המומלצת ממנו והאם הוא באמת רעיל או שזה משנה אם יש לך קינמון מחנות תבלינים או מסוג אחר, קראתי פה פעם שיש קינמון רעיל וקינמון טוב, יודע משהו בנושא?

דווקא חשבתי שבגלל שהוא בצורה של אבקה הוא מזרז תהליכים לשם..

בנתיים לא חווה עצירות כזאת או אחרת..

אגב, סליחה על הבורות, מה זה אסטרינג'נט?

אני שם קצת ב pre כדי שהטעם יהיה סבבה ולא אובר חמוץ

מה הכמות המומלצת ממנו והאם הוא באמת רעיל או שזה משנה אם יש לך קינמון מחנות תבלינים או מסוג אחר, קראתי פה פעם שיש קינמון רעיל וקינמון טוב, יודע משהו בנושא?
קינמון שמוכרים לך לא רעיל, תהיה בטוח.
אסטרינג'נט זה מכווץ, זה מושך נוזלים וכווץ, לכן זה עושה תחושה מוזרה בלשון. לכן זה גורם לעצירות.

נתרן, המינרל הנפוץ ביותר - sodium | Facts, Uses, & Properties
יוד, המינרל שמגיע מהים אך גם בפירות וירקות - Office of Dietary Supplements - Iodine
מזון מתועש ומזוקק מכיל פחות ערך תזונתי (למרות הנסיון לכבס את הסיפור ולשמור על עסקים גדולים) - Processed Foods and Health
סטרואידים וסמים גורמים hypernatremia (חוסר איזון נתרן) - Drugs causing hypernatraemia | ResourcePharm

לאיזה דבר ספציפי שכתבתי אתה מעוניין בביסוס?

ומלח זה כבר תוסף תזונה מיותר, ותוסיף לזה יוד מזוקק, מה לא תוסף בזה?
מה זה משנה אם יש את זה בשפע אם אתה לא אוכל מספיק ממנו כשאתה אוכל נקי? נתתי את הדוגמא שלי - הכנסתי את התפריט שלי במסה למחשבון קלוריות ויצא שהייתי על 1500 מג נתרן ביום בלי מלח מוסף. הוא לא אומר שצריך עכשיו להשתגע על מלח, אבל בגלל ההמלצות נגד יש אנשים שלא שמים מלח בכלל על האוכל שלהם, אוכלים נקי ואז לא מגיעים לכמויות הנתרן שהם צריכים. בפודקאסט האחרון שעשה עם squat university הוא פירט את כל הנזקים של מחסור בנתרן.
לגבי המלח יוד - אם הבנתי נכון את סטן המלח הימלאיה מכיל יוד בצורה טבעית.
לגבי מזון מהים, אני לא ראיתי את סטן אומר משהו רע עליו במפורש, הוא גם ממליץ לאכול סלמון טרי פעמיים בשבוע אבל כנראה שאין מספיק מהויטמינים והמינרלים האחרים שיש בבשר אדום בדגים בשביל לרצות איתם את התזונה אז הוא מעדיף לקבל את היוד בדרכים אחרות כמו מלח הימלאיה ומיץ אוכמניות (נדמה לי, לא בטוח איזה פרי זה היה)

מלח זה נתרן קלוריד.
סטן ממליץ על מלח הימאליה (הורוד) כי הוא מכיל גם יוד.
המלח שאנחנו משתמשים בו הוא נתרן כלורי בלבד.
במלח ים/ המלאיה יש גם מלחי אשלגן, מגנזיום, יוד ועוד, אני חושב שהמלח ים עשיר יותר במגנזיום מכיוון שהוא לח וסופח לחות, מלחי מגנזיום בדכ סופחים לחות.
במשקאות איזוטוניים מוסיפים גם מלחי אשלגן.
דרך אגב, הסלמון שקונים בישראל עדיף לא לאכול אותו.
הוא מגיע ממכלאות שנמצאות בים והוא מואכל בתירס, האיכות שלו נוראית
סלמון wild הרבה יותר טעים ומאד נדיר להשיג אותו בארץ.
עדיף לאכול דגי ים/ סרדינים מקופסאות

מה זה משנה אם יש את זה בשפע אם אתה לא אוכל מספיק ממנו כשאתה אוכל נקי? נתתי את הדוגמא שלי - הכנסתי את התפריט שלי במסה למחשבון קלוריות ויצא שהייתי על 1500 מג נתרן ביום בלי מלח מוסף. הוא לא אומר שצריך עכשיו להשתגע על מלח, אבל בגלל ההמלצות נגד יש אנשים שלא שמים מלח בכלל על האוכל שלהם, אוכלים נקי ואז לא מגיעים לכמויות הנתרן שהם צריכים. בפודקאסט האחרון שעשה עם squat university הוא פירט את כל הנזקים של מחסור בנתרן.
לגבי המלח יוד - אם הבנתי נכון את סטן המלח הימלאיה מכיל יוד בצורה טבעית.
לגבי מזון מהים, אני לא ראיתי את סטן אומר משהו רע עליו במפורש, הוא גם ממליץ לאכול סלמון טרי פעמיים בשבוע אבל כנראה שאין מספיק מהויטמינים והמינרלים האחרים שיש בבשר אדום בדגים בשביל לרצות איתם את התזונה אז הוא מעדיף לקבל את היוד בדרכים אחרות כמו מלח הימלאיה ומיץ אוכמניות (נדמה לי, לא בטוח איזה פרי זה היה)
קודם כל לא אמרתי לא לצרוך נתרן בתפריט, זה גם בלתי אפשרי, אני טוען שבן אדם עם תפריט נורמלית בריאה ומגוונת מגיע לכמות מספקת של נתרן, מעצם היותו אחד המינרלים הנפוצים בעולם.

מי שאוכל תפריט עשירה בחלבון ושומן ובלי הרבה פירות וירקות או פחמימה, מוטב יהיה עם יגוון ויכניס את המאכלים החשובים האלו מאשר רק לתסף בנתרן.

מי שהגיע לחוסר נתרן, שבהחלט יתסף, מי שבעודף שימנע, אך מי שלא יודע שיאכל מאוזן וזהו.

אני מבין שכשאומרים לך איזה מפחיד זה חוסר מינרל מסוים נוצר פאניקה ומחשבה שאתה חייב לצרוך אותו או ש...
הרבה נשים שומעות על חשיבות הברזל וצורכות תוספים, כי שמעו שעייפות יכול לנבוע מחוסר ברזל, אז המוח כבר רץ ומדמיין כמה הוא עייף, והבחורה המסכנה מתספת בברזל שהיא לא צריכה ושוכחת שאפשר לעשות בדיקת דם פשוטה לברזל, ושעודף ברזל מסוכן בהרבה מחוסר.

בתור אחד שאוכל דג כמעט כל יום, אני לא רואה סיבה לתסף ביוד, מה לדעתך היה קורה לי עם הייתי מוסיף גם מלח מעושר ביוד על הדגים שאני אוכל? לא נראה לך שאפשר להגיע לעודף? אני הכי בעד מזון עשיר במינרלים, אבל תוסף זה סיפור אחר. מלח שולחן זה בעיני תוסף.
למי שצריך זה מעולה, למי שבספק מלח ים או הימליה זה מכיל הרבה מינרלים נוספים זה כנראה הרבה יותר עדיף.

וסתם דרך אגב, אני כרגע אוהב להתאמן בשמש, אז אני מוסיף רוטב סויה, סלרי, וחרדל למאכלים שלי, הם מכילים הרבה נתרן, וכמו שאני אוהב, מהמזון.

מה זה משנה אם יש את זה בשפע אם אתה לא אוכל מספיק ממנו כשאתה אוכל נקי? נתתי את הדוגמא שלי - הכנסתי את התפריט שלי במסה למחשבון קלוריות ויצא שהייתי על 1500 מג נתרן ביום בלי מלח מוסף
תלוי מה זה אוכל נקי, קוטג' זה נקי? גבנץ זה נקי? לחם זה נקי?
קראתי את הפוסט הזה בערב וראיתי בערך את הנתרן במאכלים שאכלתי בארוחת ערב - גביע קוטג' סביבות 800 מ"ג, גבנ"ץ בערך 500 (760 ל 100 גרם אבל אכלתי 3 פרוסות זה כנראה פחות), לחם עוד איזה 300, וזה עוד בלי לספור את המלח ששמתי על החביתה.
אז הארוחה בגדול מכילה אוכל "נקי" אפשר להגיד, ועם כמות לא קטנה בכלל של נתרן

אני אוכל תזונה קיטוגנית-אפס פחמימה, אין אוכל מעובד ולכן נתרן מאד נמוך, בכל הבדיקות דם התגלה אצלי נתרן יחסית נמוך.
שמתי בשייקר 3.5 גר מלח ים אפור, 5 גר ויטמין סי, 6 גר ציטרולין מאלט, מי סודה וקצת תמצית טעם של my protein. המליחות מסתדרת עם החמיצות, היה פאמפ חזק יותר מהרגיל, אין תחושת חולשה באמצע האימון, אאמץ בחום, אנסה להעלות את כמות המלח.

אני אוכל תזונה קיטוגנית-אפס פחמימה, אין אוכל מעובד ולכן נתרן מאד נמוך, בכל הבדיקות דם התגלה אצלי נתרן יחסית נמוך.
שמתי בשייקר 3.5 גר מלח ים אפור, 5 גר ויטמין סי, 6 גר ציטרולין מאלט, מי סודה וקצת תמצית טעם של my protein. המליחות מסתדרת עם החמיצות, היה פאמפ חזק יותר מהרגיל, אין תחושת חולשה באמצע האימון, אאמץ בחום, אנסה להעלות את כמות המלח.
מאיפה אתה מביא כמויות כאלה של ויטמין c, מה הצריכה היומית שלך שלו, ובכלל מה הכמות המומלצת ממנו
ואם המי סודה לא מנטרלים את האפקט של המלחים שונים בגלל הפרשי הph?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית