הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

בקע דיסק וחזרה לאימונים

• פותח/ת השרשור Dahan
  • פורסם בתאריך

Dahan

משתמש מתחיל
3
0
נק' מוניטין:
0
3
0
לפני חודש נפצעתי בחדכ ואחרי צילום CT גילו בקע דיסק ושני בלטים מינימליים בגב התחתון, היו לי כאבים חזקים בהתחלה אבל המצב השתפר עשיתי כמה טיפולי פיזיותרפיה וכרגע אין כאבים בכלל רק בכיפוף קיצוני קדימה של הגב, רציתי לשאול ממה אתם ממליצים להימנע במהלך האימונים? ואם יש פה חברה במצב כמו שלי איך זה משפיע עליהם מבחינת פיתוח גוף?
אני מתאמן כבר שנתיים ומאוד מרוצה מהתוצאות שהגעתי אליהם וכואב לי לראות את הכל הולך לפח עם הזמן, כרגע אני כבר חודש בלי אימון.
תודה מראש.

שום דבר לא ילך לפח אני כבר כמה שנים טובות עם 2 בלטי דיסק ומרים בלי שום בעיה.

בכל מקרה זה משהו שכדאי להיוועץ עם הפיזיותרפיסט.

בכל מקרה אם יש לך כמה טיפים אשמח לשמוע,
לפחות במקרה שלי יש לחץ לא קטן על העצבים לפי הפענוח למרות שאין כאבים אני רוצה למנוע החמרה של הבליטה

בגלל זה אמרתי לך להתייעץ עם איש מקצוע.

אני לא רופא ולא יכול לתת לך עצות שיש סיכוי אפילו קטן שיזיקו לך.

דבר ראשון צריך לומר שהממצאים הם לא בהכרח הגורם לכאב, כלומר לא בהכרח נפצעת וזה גרם לבלטים ובקע, יותר הגיוני שהכאב נובע מדלקת שלהם.
בהחלט אפשר להתאמן רגיל לחלוטין כל עוד אין כאב אקוטי, אבל במידה ויש אז צריך שיקום מסויים, ואחריו אפשר להתאמן כרגיל.
פיזיותרפיסט ידע לעזור לך לפתור את העניין

אמרת פיתוח הגוף (מניח שאתה מתעניין יותר בהיפרטרופיה?) אתה לא חייב להעמיס בכלל על הגב התחתון למטרה הזו.
במקום חתירה עם מוט תחליף למתח עם משקל וחתירה בT-BAR עם משענת. במקום סקוואטים.. לג פרס / סקוואט בולגרי עם דאמבלים.
וכו' וכו' הבנת את התמונה, רוב האנשים שנראים טוב בחדכ בקושי מאמצים את הגב התחתון. מבחינת היפרטרופיה אתה תהיה פיקס.
אם כוח זו המטרה שלך או חלק נכבד, אז לפחות תשחק עם זה עד שהתמונה תתבהר (אם מותר לך להתאמן) או כשתחזור להתאמן.
יש המון אנשים עם סיפורים של ''אני עם X פריצות כבר ככה וככה זמן ואני מתאמן כרגיל!'' לא יודע, אני נגד. ברגע שהגב שלך מתחיל להתפרק
זה הזמן לפעמים להבין שאולי זו לא הדרך הכי חכמה להעמיס עליו בצורה חזקה. וכן אני יודע שיש על כך הרבה מחלוקת ויגידו שזה לא קשור, זה מחזק, בלה בלה. דעתי.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית