הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

שאלה לגבי קלוריות

Mrbenefector

משתמש מתחיל
22
1
נק' מוניטין:
1
22
1
קראתי מלא על קלוריות אבל לא מצאתי תשובה אמיתית לגבי השאלה שלי - רציתי לדעת אם לדוגמא צריכת הקלוריות היומית המאוזנת שלי כולל חישוב של האימונים והאירובי היא 2500 ואני יאכל את כמות החלבון והפחמימה הנדרשת לי ביום וישאר לי 500 קלוריות ואז עם אותם 500 אני יאכל גאנק זה יפגע בי ?
כאילו כל עוד אני צורך את הקלוריות שאני צריך ביום ומקפיד על כמות חלבון תקינה ואז נשארים לי כמות קלוריות של איזה 500 לא משנה מאיזה מאכלים אני יאכל אני לא אשמין/אעלה אחוז שומן?

אני מקווה שהבנתי את השאלה נכון.
אם תגיע לערכים של חלבון ושומן ב2000 קלוריות תוכל להשלים את השאר מפחמימה שומן או חלבון. בקיצור ממה שתרצה.
יותר פחמימה, יותר אנריגה באימון ויותר נוזלים בגוף.
יותר חלבון התאוששות נחמדה. יותר שומן מצב הורמונלי טוב יותר.

ממה מגיע הקלוריות שלך? מעוף, דגים, ביצים, פיצה או גלידה, זה לא משנה למשקל גוף שלך, אלא רק הקלוריות שלך.
האם משקל הגוף שלך ירד בשומן או שריר? זה תלוי בכמות חלבון שתצרוך ואימונים.

לבריאות שלך עדיף לאכול מזון בריא ומזין עם וויטמינים ומינרלים, ובלי צבעי מאכך וכל אלה.
אבל קלוריות זה לא חישוב למטרת בריאות, אלא להרכב גוף, לכן עדיף שהשיקולים שלך לסוג המזון לא יהיה קשור לקלוריות אלא לבריאות.

• פותח/ת השרשור
אני מקווה שהבנתי את השאלה נכון.
אם תגיע לערכים של חלבון ושומן ב2000 קלוריות תוכל להשלים את השאר מפחמימה שומן או חלבון. בקיצור ממה שתרצה.
יותר פחמימה, יותר אנריגה באימון ויותר נוזלים בגוף.
יותר חלבון התאוששות נחמדה. יותר שומן מצב הורמונלי טוב יותר.

ממה מגיע הקלוריות שלך? מעוף, דגים, ביצים, פיצה או גלידה, זה לא משנה למשקל גוף שלך, אלא רק הקלוריות שלך.
האם משקל הגוף שלך ירד בשומן או שריר? זה תלוי בכמות חלבון שתצרוך ואימונים.

לבריאות שלך עדיף לאכול מזון בריא ומזין עם וויטמינים ומינרלים, ובלי צבעי מאכך וכל אלה.
אבל קלוריות זה לא חישוב למטרת בריאות, אלא להרכב גוף, לכן עדיף שהשיקולים שלך לסוג המזון לא יהיה קשור לקלוריות אלא לבריאות.

הבנתי אותך וכן הבנת את השאלה, בגדול השאלה היא מה שענית אם אני מתאמן וצורך את כמות החלבון שאני צריך ביום ואוכל פחמימות ושומנים עד ערך הקלוריות שאני צריך לצרוך ביום ורובם יהיו אורז שיבולת וכל מיני פחמימות טובות אבל קצת מהם יהיו לדוגמא פיצה או ממתקים אני לא אעלה במשקל/שומן כי הערך הקלורי שלי יהיה מאוזן נכון?

הבנתי אותך וכן הבנת את השאלה, בגדול השאלה היא מה שענית אם אני מתאמן וצורך את כמות החלבון שאני צריך ביום ואוכל פחמימות ושומנים עד ערך הקלוריות שאני צריך לצרוך ביום ורובם יהיו אורז שיבולת וכל מיני פחמימות טובות אבל קצת מהם יהיו לדוגמא פיצה או ממתקים אני לא אעלה במשקל/שומן כי הערך הקלורי שלי יהיה מאוזן נכון?
בדיוק.
המשקל שלך רק תלוי בכמות הקלוריות היומי שלך.
כדי לרדת בשומן ולא בשריר צריך לדאוג למספיק חלבון ואימונים.
ופיצה וגלידות מותרים כל עוד זה נכנס לך בערכי החלבון ונותנים לך להגיע למספיק חלבון ביום.

ובשביל בריאות, זה סיפור אחר, כל אחד ומה שהוא חושב שבריא לו.

וסתם דרך אגב, בשביל ספירת קלוריות אין כזה דבר קלוריות טובות או רעות.
קלוריות זה רק מספר האנרגיה שיש באוכל, 300 קלוריות מביצים, שיבולת שועל, או שוקולד הם בדיוק אותו דבר, הם כולם 300 קלוריות, לא טובות ולא רעות.
בביצים יש יותר חלבון, אם אתה צריך להשיג יותר חלבון באותו רגע, זה קלוריות מעולות.
שיבולת שועל זה פחמימה, אם זה מה שאתה מחפש, זה מעולה.
ושוקולד זה טעים, אם זה מה שאתה מחפש, זה קלוריות מושלמות עבורך.

אם אתה אלרגי לביצים, או שוקולד עושה לך כאבי בטן, זה קלוריות רעות עבורך, כי סתם תרגיש רע אחרי זה, וחבל.

יש קלוריות שעושות אותך רעב יותר, והייתי ממליץ למעט בהם, ויש קלוריות שמשביעות.
קמח מלא משביע יותר, וקמח לבן עושה אותך רעב, חלבון ממלא יותר, ושומן לפעמים ההיפך.

אבל טוב ורע נראה לי הסתכלות קצת מכשילה.

• פותח/ת השרשור
תודה רבה אפשר לנעול ענית לי בדיוק על מה שהייתי צריך לדעת!!!

בדיוק.
המשקל שלך רק תלוי בכמות הקלוריות היומי שלך.
כדי לרדת בשומן ולא בשריר צריך לדאוג למספיק חלבון ואימונים.
ופיצה וגלידות מותרים כל עוד זה נכנס לך בערכי החלבון ונותנים לך להגיע למספיק חלבון ביום.

ובשביל בריאות, זה סיפור אחר, כל אחד ומה שהוא חושב שבריא לו.

וסתם דרך אגב, בשביל ספירת קלוריות אין כזה דבר קלוריות טובות או רעות.
קלוריות זה רק מספר האנרגיה שיש באוכל, 300 קלוריות מביצים, שיבולת שועל, או שוקולד הם בדיוק אותו דבר, הם כולם 300 קלוריות, לא טובות ולא רעות.
בביצים יש יותר חלבון, אם אתה צריך להשיג יותר חלבון באותו רגע, זה קלוריות מעולות.
שיבולת שועל זה פחמימה, אם זה מה שאתה מחפש, זה מעולה.
ושוקולד זה טעים, אם זה מה שאתה מחפש, זה קלוריות מושלמות עבורך.

אם אתה אלרגי לביצים, או שוקולד עושה לך כאבי בטן, זה קלוריות רעות עבורך, כי סתם תרגיש רע אחרי זה, וחבל.

יש קלוריות שעושות אותך רעב יותר, והייתי ממליץ למעט בהם, ויש קלוריות שמשביעות.
קמח מלא משביע יותר, וקמח לבן עושה אותך רעב, חלבון ממלא יותר, ושומן לפעמים ההיפך.

אבל טוב ורע נראה לי הסתכלות קצת מכשילה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית