הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

סחרחורת באמצע אימון

• פותח/ת השרשור RM55889
  • פורסם בתאריך

RM55889

משתמש מתחיל
107
26
נק' מוניטין:
70
107
26
במהלך אימונים אינטנסיביים יש לי סחרחורת מטורפת , ברמה שאני מתחילה כבר לראות שחור וצריכה לעצור .מי מה זה יכול לקרות ?

וואי גם לי זה היה קורה מלא בתרגילים כבדים (ביחוד סקוואט כבד.)
יש כל מני סיבות שזה יכול לקרות. יכול להיות שזה מחוסר חמצן. שימי לב לנשימה, שאת נושמת טוב. לקחת את האוויר לסרעפת ולהחזיק אותו שם לכל אורך המאמץ.

אפשרויות:
  1. חוסר מים - לשתות יותר.
  2. חוסר ברזל נפוץ אצל נשים - לעשות בדיקת דם.
  3. נפילת סוכר - לאכול פחמימה מיד לפני אימון או במהלך אימון, נגיד שוקולד או משקה מתוק או תמרים.
  4. חוסר מינרל מסויים - להוסיף מלח לתפריט, לאכול יותר פירות וירקות, לנסוף תוסף מולטי וויטמינים.
  5. חוסר שינה - לישון יותר.
סתם כמה דברים נפוצים.

הייתי בודק את זה עם רופא
רופא מטפל בחולים, לא בספורטאים עם סחרחורת.
לצערי, אין לי אמון שרופא יעזור לה, ואני חושב שגם @kotzer עלול להסכים איתי (לא סגור).
בארץ בכל אופן, צריך לבוא מוכן לרופא עם דרישות מה אתה רוצה שיבדקו לך ולמה אתה חושד.
אחרת רק תצא עם אנטיביוטיקה לצערי.
זה המחיר של רפואה כללית.

רופא מטפל בחולים, לא בספורטאים עם סחרחורת.
לצערי, אין לי אמון שרופא יעזור לה, ואני חושב שגם @kotzer עלול להסכים איתי (לא סגור).
בארץ בכל אופן, צריך לבוא מוכן לרופא עם דרישות מה אתה רוצה שיבדקו לך ולמה אתה חושד.
אחרת רק תצא עם אנטיביוטיקה לצערי.
זה המחיר של רפואה כללית.
"ספורטאים"

לא מתוך זלזול אבל לא כל אדם שאומר שמתאמן בעצימות באמת מתאמן בעצימות - ורופא צריך להכווין אותך אל איש המקצוע הרלוונטי. כמו שאמרת ישנם הרבה סיבות למה יש סחרחורת באימון - ורופא עלול לדעת יותר טוב למה מאשר פורום.

ועם כמה שאני חושב שיש מקום לשיפור ברופאה כללית בהקשר לספורטאים, להגיד שרופא ידחוף לך אנטיביוטיקה סתם ככה זה דיי מזלזל בידע שיש לרופאים.

ואחרון חביב אם אתה פועל מנקודת ההנחה שהאימון לא בדיוק עצים ועדיין ישנה סחרחורת במאמץ - זאת בעיה שאפילו בחדר כושר יידרש אישור רפואי כדי להכנס בדלת.

נערך לאחרונה:
אוף איך אתם אוהבים לסבך את הכל 🤦‍♂️

@RM55889 אם את בחורה בריאה בד"כ, שותה מספיק מים, אוכלת, ואין לך בעיות בריאותיות של לב / ברזל / חוסר שינה, הייתי ממליצה לך קודם אולי באמת לקחת איזה משו מתוק, כמו שאלחנן הציע. תוך כדי האימון (וכן אין שום בעיה עם לאכול קצת תוך כדי האימון.)
אני די חושבת ש'נפילת הסוכר' גורמת יותר לתחושת עייפות, ולא לסחרחורות.... אבל ניחא.
אם זה לא יעזור, שמיתי לב לנשימות שלך. נשימות, נשימות, נשימות.
לנשום טוב, ולמקום הנכון, ולהחזיק את האוויר אם צריך (סקוואט, דדליפט - להחזיק חזק)
לא בטוחה אם נושמים לסרעפת או לבטן אז אל תתפסו אותי על מילה (אני כבר תרגלתי את הנשימות אז עושה את זה באופן אוטומטי, אבל לא סגורה על זה חחחח אבדוק מחר לאן אני נושמת 🤣)

לא מתוך זלזול אבל לא כל אדם שאומר שמתאמן בעצימות באמת מתאמן בעצימות - ורופא צריך להכווין אותך אל איש המקצוע הרלוונטי. כמו שאמרת ישנם הרבה סיבות למה יש סחרחורת באימון - ורופא עלול לדעת יותר טוב למה מאשר פורום.
לא מהנסיון שלי, מה הנסיון שלך? טוב?
ועם כמה שאני חושב שיש מקום לשיפור ברופאה כללית בהקשר לספורטאים, להגיד שרופא ידחוף לך אנטיביוטיקה סתם ככה זה דיי מזלזל בידע שיש לרופאים.
אני לא חושב, אני קיבלתי 5 סוגי אנטיביוטיקה שונים בגלל כאב בטן בזמן שהיה לי בכלל קרוהן. נראה לך שפוי שאחרי שבוע עם אנטיביוטיקה כשהבטן ממשיכה לכאוב פשוט מנסים את הבא בתור?
רק אחרי שאושפזתי בפעם השניה אחרי שזה היה הפעם הרביעית שלי שהתיבשתי משילשול דם. ערכו בדיקות מקיפות יותר. ורק אחרי חודש שדיברנו עם רופא פרטי עשו את הבדיקות הבאמת מתאימות כדי לאבחן.

תמשיך לסמוך על הרפואה, למה לא? אבל בתור אחד שמכיר את המערכת די מקרוב, אני ממליץ לכולם להיות עם ענייים בגב, ולבוא מאוד מוכנים.
זה לא שאני מתנגד לרופאים, זה אחד התפקידים הכי חשובים בעולם, ולא משלמים להם מספיק לדעתי. בכל זאת אל תלך למוסך שאתה לא מכיר, וכמה שפחות תבין ברכבים תשלם יותר.
ואחרון חביב אם אתה פועל מנקודת ההנחה שהאימון לא בדיוק עצים ועדיין ישנה סחרחורת במאמץ - זאת בעיה שאפילו בחדר כושר יידרש אישור רפואי כדי להכנס בדלת.
זרקתי עיצות כלליות, ברור שיכול להיות עוד גורמים.

לא מהנסיון שלי, מה הנסיון שלך? טוב?

אני לא חושב, אני קיבלתי 5 סוגי אנטיביוטיקה שונים בגלל כאב בטן בזמן שהיה לי בכלל קרוהן. נראה לך שפוי שאחרי שבוע עם אנטיביוטיקה כשהבטן ממשיכה לכאוב פשוט מנסים את הבא בתור?
רק אחרי שאושפזתי בפעם השניה אחרי שזה היה הפעם הרביעית שלי שהתיבשתי משילשול דם. ערכו בדיקות מקיפות יותר. ורק אחרי חודש שדיברנו עם רופא פרטי עשו את הבדיקות הבאמת מתאימות כדי לאבחן.

תמשיך לסמוך על הרפואה, למה לא? אבל בתור אחד שמכיר את המערכת די מקרוב, אני ממליץ לכולם להיות עם ענייים בגב, ולבוא מאוד מוכנים.
זה לא שאני מתנגד לרופאים, זה אחד התפקידים הכי חשובים בעולם, ולא משלמים להם מספיק לדעתי. בכל זאת אל תלך למוסך שאתה לא מכיר, וכמה שפחות תבין ברכבים תשלם יותר.

זרקתי עיצות כלליות, ברור שיכול להיות עוד גורמים.
יש לי נסיון אישי אני לא נתפס עליו כי כי הרופא שלי. אבל בלי להכנס לפרטים דבר שולי כמו סחרחורת בסקואט עצים גורר CT מוח שאני מפחד לעשות עוד כי אני לא רוצה לפתוח תיבת פנדורה.

וזו בדיקה יקרה שרופא לא סתם זורק. מעבר לכך עוד בתחילת דרכי שהכיוון אותי לפיזיו, תזונאי ועזר לי עם כאבי שרירים שחשבתי שהם פריצות דיסק

(piriformis, sciatica)

אני לא אומר להיות עיוור לעשות כל דבר שאומרים לך, כי בדרך לבדיקה הזו היו מקרים אחרים שהלכתי לביקור רופא ועשו יותר נזק מתועלת .

אני אומר לתת לרופאה את הבמה ולקחת את הביקורת ללב - כל מה שרופא משפחה רוצה זה תהיה בריא, תן לו לעשות את הבדיקות הנחוצות כדי לשלול את המקרה הגרוע ביותר

ובגלל המקרה הגרוע ביותר אני ממליץ ללכת לרופא, כי ברוב המקרים כpowerlifter זה בא ברור מאליו סחרחורת, אבל ישנם עוד סיבות שלא בתחום הידע שלנו (וחשוב להכיר בכך שאני ואתה לא יודעים מספיק כדי להגיד זה אחד מX גורמים אלו). ושבחור/ה עם כמה שנות למידה טובות כנראה ידע יותר טוב על מה הוא מדבר.

מילא משהו טכני או קשור לאימונים סבבה לזרוק עצות אבל בעניינים עם פוטנציאל להשלכות רפואיות למה להביע דעה אפילו? במיוחד שאפשר ללכת לרופא משפחה בחינם וקבל חוות דעת. מקסימום אין פתרון? אפשר אז להגדיל ראש וללכת למקורות מידע אחרים.

רופא לא ישלח אדם עם כאב ראש ישר לסיטי כדי לשלול סרטן... הוא קודם יבדוק אם האדם שתה מספיק מים, ואכל / ישן כמו שצריך.
ומנגד, יש משפט שאומר 'לב יודע מרת נפשו'. לפעמים אדם פשוט יודע שזה לא סתם כאב ראש, או לא סתם סחרחורות.... (כממובן במידה ולא מדובר בסתם פרנואיד...) מניחה שזו לא הסיטואציה במקרה שלנו פה...

יש לי נסיון אישי אני לא נתפס עליו כי כי הרופא שלי. אבל בלי להכנס לפרטים דבר שולי כמו סחרחורת בסקואט עצים גורר CT מוח שאני מפחד לעשות עוד כי אני לא רוצה לפתוח תיבת פנדורה.

וזו בדיקה יקרה שרופא לא סתם זורק. מעבר לכך עוד בתחילת דרכי שהכיוון אותי לפיזיו, תזונאי ועזר לי עם כאבי שרירים שחשבתי שהם פריצות דיסק

(piriformis, sciatica)

אני לא אומר להיות עיוור לעשות כל דבר שאומרים לך, כי בדרך לבדיקה הזו היו מקרים אחרים שהלכתי לביקור רופא ועשו יותר נזק מתועלת .

אני אומר לתת לרופאה את הבמה ולקחת את הביקורת ללב - כל מה שרופא משפחה רוצה זה תהיה בריא, תן לו לעשות את הבדיקות הנחוצות כדי לשלול את המקרה הגרוע ביותר

ובגלל המקרה הגרוע ביותר אני ממליץ ללכת לרופא, כי ברוב המקרים כpowerlifter זה בא ברור מאליו סחרחורת, אבל ישנם עוד סיבות שלא בתחום הידע שלנו (וחשוב להכיר בכך שאני ואתה לא יודעים מספיק כדי להגיד זה אחד מX גורמים אלו). ושבחור/ה עם כמה שנות למידה טובות כנראה ידע יותר טוב על מה הוא מדבר.

מילא משהו טכני או קשור לאימונים סבבה לזרוק עצות אבל בעניינים עם פוטנציאל להשלכות רפואיות למה להביע דעה אפילו? במיוחד שאפשר ללכת לרופא משפחה בחינם וקבל חוות דעת. מקסימום אין פתרון? אפשר אז להגדיל ראש וללכת למקורות מידע אחרים.
אני האחרון שירחיק אנשים מרופאים.
אבל לדעתי לא כל בעיה דורש רופא, כדאי לבדוק אם כוס מים פותר את הבעיה לפני שבודקים סרטו במוח.
למה לא לאכול תמר לפני שעושים בדיקות?

אני האחרון שירחיק אנשים מרופאים.
אבל לדעתי לא כל בעיה דורש רופא, כדאי לבדוק אם כוס מים פותר את הבעיה לפני שבודקים סרטו במוח.
למה לא לאכול תמר לפני שעושים בדיקות?
מי אמר שיהיו בכלל בדיקות? אולי הוא יגיד לה תאכלי תמר. ואולי גם על הדרך יתן בדיקות דם

ואולי אחרי הבנה יותר עמוקה של המקרה, עם התחשבות בעבר רפואי יחליט שיש צורך בבדיקות.

זה לא הורג לראות רופא, אם כבר זה נותן לו רקע לעתיד.

למשל אם הרופא שלי לא היה יודע שאני מתעסק בסטרונגמן ופוארליפטינג - הוא היה כנראה יותר מודאג מכך מדברים כמו דם בעיניים, או סחרחורות במהלך מאמץ מאשר אדם ממוצע.

מי אמר שיהיו בכלל בדיקות? אולי הוא יגיד לה תאכלי תמר. ואולי גם על הדרך יתן בדיקות דם

ואולי אחרי הבנה יותר עמוקה של המקרה, עם התחשבות בעבר רפואי יחליט שיש צורך בבדיקות.

זה לא הורג לראות רופא, אם כבר זה נותן לו רקע לעתיד.

למשל אם הרופא שלי לא היה יודע שאני מתעסק בסטרונגמן ופוארליפטינג - הוא היה כנראה יותר מודאג מכך מדברים כמו דם בעיניים, או סחרחורות במהלך מאמץ מאשר אדם ממוצע.
לך תתוכח עם היפוכנדרי:37mv:
אני גם אוהב לבדוק כל מה שאפשר אצל הרופא, אבל אני חושב שלפעמים זה קצת מיותר.

לך תתוכח עם היפוכנדרי:37mv:
אני גם אוהב לבדוק כל מה שאפשר אצל הרופא, אבל אני חושב שלפעמים זה קצת מיותר.
אני כמו שאמרתי מעדיף גם לא לדעת, אבל לפעמים צריך לשמוע את הדברים שאתה לא רוצה לשמוע. בקצה זה רק לטובתינו

לי זה קרה קבוע באמצע אימון כשהיה מספיק כבד ומתיש ברגע שנגמרה האנרגיה הזמינה כך נראה. למדתי באותה תקופה להסתובב עם תמרים בתיק לכל מקרה, ולרוב זה עזר

הלוואי
בוקרא אנא פי(ל) ואדי ערה יחביבתי

אבל באמת אמור לקפוץ לג'רוזלם בקרוב,אגיד לך אם כן

פסדר נו בבוקר אני בכמק בבצפר, עד 3 וחצי מתכוונת לסיים אימון.
אגב ראיתי שיש להם באתר אפשרות לעזות הזמנוץ!!!!! בודקת!!!!!!!!!!!!11
ויש את החלווה וויסקיייייייייייייייייי אעאהעאהעאהעאהעא
וזה אפילו יותר זוווולללל מבחנות במחניודה!!!!
רעים!
30 שח רק המשלוח. רעים, אמרתי?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית