הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

סחרחורת באמצע אימון

• פותח/ת השרשור RM55889
  • פורסם בתאריך

RM55889

משתמש מתחיל
107
26
נק' מוניטין:
70
107
26
במהלך אימונים אינטנסיביים יש לי סחרחורת מטורפת , ברמה שאני מתחילה כבר לראות שחור וצריכה לעצור .מי מה זה יכול לקרות ?

אבל על סמך מה רופא משפחה אמר לאישתו של אלחנן, או לי, שזה פסיכולוגי? הרי הוא לא עשה בדיקות כלשהן לשלול דברים אחרים. פשוט הכי קל להגיד "זה פסיכולוגי, אתה צריך להירגע. הבא בתור!"
אני מסכים שזה כנראה מעט רשלני לא לעשות בדיקות דם, ואין לי באמת מושג על מה הוא תשאל אותה, אבל משהו נפשי זה משהו נפוץ מאוד, קל יחסית לטפל בו, ותופעות הלוואי של הטיפול כמעט ולא קיימות, ולפעמים יש בעיקר שיפור באורח החיים.
כל עוד שללת משהו חמור יותר שדורש טיפול מיידי לרוב זו תהיה הדרך האידאלית לעבוד.

איך אפשר להיןת בלחץ שמסביבך כל כך הרבה פיצןת?

הייתי באיטליה כמה פעמים מכל מיני סיבות,יש רוגע באוויר שם (ובאמסטרדם כמובן)
תואר מתיש נפשית, ב-3 השבועות האחרונים חוץ מלרדת לסופר לא יצאתי מהבית

אני מסכים שזה כנראה מעט רשלני לא לעשות בדיקות דם, ואין לי באמת מושג על מה הוא תשאל אותה, אבל משהו נפשי זה משהו נפוץ מאוד, קל יחסית לטפל בו, ותופעות הלוואי של הטיפול כמעט ולא קיימות, ולפעמים יש בעיקר שיפור באורח החיים.
כל עוד שללת משהו חמור יותר שדורש טיפול מיידי לרוב זו תהיה הדרך האידאלית לעבוד.
אז בבקשה כולם תשתקו כשאני כותב שאין כמעט צורך לרוץ לרופא עם סחרחורת לפני שבדקת דברים פשוטים ונפוצים.
נראה שהגישה הרפואית אומרת שטיפול בלי תופעות לואי, זה הדבר הכי בטוח שיש.
תנסו קודם רב מקובל, שיתן לכם קמיע, אחר כך "הילינג" שיטפל בעזרת אנרגיות בלי מגע אפילו.

מי שפונה לרופא רוצה שהרופא ישתמש במה שלמד ובכלים שלרשותו לשלול ולאבחן בעיות. לא לזרוק ניחושים, לתת תרופה ולשלוח אותך לבית.

הבעיה הגדולה כאן, שהרפואה עובדת בצורה של ניחושים, ונסיונות "בוא נראה אם הבן אדם יתפוצץ מאנטיביוטיקה או שיחלים".
"בוא נראה אם מדובר בסוכרת או היריון, ניתן אינסולין מבינון פסיכי ונראה מה קורה".

ואין בעיה עם זה, רק שלא יעמידו פנים אחרת.

הדבר הכי מצחיק כשרופא מאיים על הפציינט שאם הכולסטרול לא יורד תוך חודש מתחילים עם תרופות, בלי הכוונה איך זה אמור לרדת.
הפציינט חוזר לבית, ושובר את הראש, איך לעזאזל כולסטרול יורד? לו היה הרופא נותן הסבר או שולח לדיאטן. אבל זה בדיוק הבעיה.

הבעיה שלי עם רפואה זה שקיפות. תספר בדיוק מה שאתה עושה, ולמה, אל תתשתחצן על האינטלגנציה של הפציינט, כאילו שהמושגים שאתה מתעסק בהם כל כך מורכבים שהוא לא יבין אותך אם תנסה להסביר.

לימודי רפואה זה ללמד שחצנות ואגו רפואי, וככל שרופא וותיק ורחוק יותר מהלימודים שלו, הוא מאבד את האגו הזה ונהיה רופא טוב יותר.

הרבה פעמים אני חושב שהרופא משתחצן שלמעשה הוא פשוט אדיוט שלא יודע.
מה יגיד רופא שלא יודע למה כואב לי הבטן? "מצטער, אבל למרות הלימודים שלי, אני לא יודע"? וודאי שלא. הוא יגיד "קח אנטיביוטיקה, זה מאוד נפוץ זה קורה לכולם" אחרי שבוע שתחזור, הוא יגיד "טעיתי"? וודאי שלא, "הנה טיפול הבא".

אין לי בעיה עם שחצנות, שרלטנות וחוסר מקצועיות, אבל לפחות לא על חשבון שקיפות.
אל תגיבו לאדם בפורום שאומר לבחורה עם סחרחורת לא לפנות לרופא, כי מסתבר שלא יצא מזה כלום.

תקבלו את הנסיון של מאות ואלפי חולים גם אם זה לא מה שלמדתם בבית ספר.

אז בבקשה כולם תשתקו כשאני כותב שאין כמעט צורך לרוץ לרופא עם סחרחורת לפני שבדקת דברים פשוטים ונפוצים.
נראה שהגישה הרפואית אומרת שטיפול בלי תופעות לואי, זה הדבר הכי בטוח שיש.
תנסו קודם רב מקובל, שיתן לכם קמיע, אחר כך "הילינג" שיטפל בעזרת אנרגיות בלי מגע אפילו.

מי שפונה לרופא רוצה שהרופא ישתמש במה שלמד ובכלים שלרשותו לשלול ולאבחן בעיות. לא לזרוק ניחושים, לתת תרופה ולשלוח אותך לבית.

הבעיה הגדולה כאן, שהרפואה עובדת בצורה של ניחושים, ונסיונות "בוא נראה אם הבן אדם יתפוצץ מאנטיביוטיקה או שיחלים".
"בוא נראה אם מדובר בסוכרת או היריון, ניתן אינסולין מבינון פסיכי ונראה מה קורה".

ואין בעיה עם זה, רק שלא יעמידו פנים אחרת.

הדבר הכי מצחיק כשרופא מאיים על הפציינט שאם הכולסטרול לא יורד תוך חודש מתחילים עם תרופות, בלי הכוונה איך זה אמור לרדת.
הפציינט חוזר לבית, ושובר את הראש, איך לעזאזל כולסטרול יורד? לו היה הרופא נותן הסבר או שולח לדיאטן. אבל זה בדיוק הבעיה.

הבעיה שלי עם רפואה זה שקיפות. תספר בדיוק מה שאתה עושה, ולמה, אל תתשתחצן על האינטלגנציה של הפציינט, כאילו שהמושגים שאתה מתעסק בהם כל כך מורכבים שהוא לא יבין אותך אם תנסה להסביר.

לימודי רפואה זה ללמד שחצנות ואגו רפואי, וככל שרופא וותיק ורחוק יותר מהלימודים שלו, הוא מאבד את האגו הזה ונהיה רופא טוב יותר.

הרבה פעמים אני חושב שהרופא משתחצן שלמעשה הוא פשוט אדיוט שלא יודע.
מה יגיד רופא שלא יודע למה כואב לי הבטן? "מצטער, אבל למרות הלימודים שלי, אני לא יודע"? וודאי שלא. הוא יגיד "קח אנטיביוטיקה, זה מאוד נפוץ זה קורה לכולם" אחרי שבוע שתחזור, הוא יגיד "טעיתי"? וודאי שלא, "הנה טיפול הבא".

אין לי בעיה עם שחצנות, שרלטנות וחוסר מקצועיות, אבל לפחות לא על חשבון שקיפות.
אל תגיבו לאדם בפורום שאומר לבחורה עם סחרחורת לא לפנות לרופא, כי מסתבר שלא יצא מזה כלום.

תקבלו את הנסיון של מאות ואלפי חולים גם אם זה לא מה שלמדתם בבית ספר.
נשמע כמו חתיכת פריקה של תסכול ממערכת הרפואה, אבל זה פשוט לא מחובר לחלוטין למציאות.
נכון רפואה זה לנחש, אבל אנחנו לומדים שנים כדי שנוכל לנחש בצורה הטובה ביותר, ולנחש מה הטיפול היעיל ביותר.
בסופו של דבר אנחנו מתבססים על מה עובד לרוב ואיך המחלה מתבטאת ברוב המקרים, אין דרך טובה יותר לטפל במישהו ביעילות חוץ מלתת את הניחוש הטוב ביותר (או אפילו עבודה לפי פרוטוקול עבודה שנקבע לפי מה עובד לרוב).
מציע לך לחקור קצת את הצד השני גם לפני שאתה יוצא עליו

נשמע כמו חתיכת פריקה של תסכול ממערכת הרפואה, אבל זה פשוט לא מחובר לחלוטין למציאות.
נכון רפואה זה לנחש, אבל אנחנו לומדים שנים כדי שנוכל לנחש בצורה הטובה ביותר, ולנחש מה הטיפול היעיל ביותר.
בסופו של דבר אנחנו מתבססים על מה עובד לרוב ואיך המחלה מתבטאת ברוב המקרים, אין דרך טובה יותר לטפל במישהו ביעילות חוץ מלתת את הניחוש הטוב ביותר (או אפילו עבודה לפי פרוטוקול עבודה שנקבע לפי מה עובד לרוב).
מציע לך לחקור קצת את הצד השני גם לפני שאתה יוצא עליו
תמיד כיף לפרוק.
בתור מתאמן, אני חושב שהניחוש שלי לסחרחורת באימונים יותר רלוונטי משל רופא שהתנסה עם סחרחורת מבוגרים ולא יודע להבחין בין השניים.

תמיד כיף לפרוק.
בתור מתאמן, אני חושב שהניחוש שלי לסחרחורת באימונים יותר רלוונטי משל רופא שהתנסה עם סחרחורת מבוגרים ולא יודע להבחין בין השניים.
זה שאתה חושב שלרופא אין ניסיון עם מתאמנים זה משהו אחר, ויכול להיות שבאמת לאותו רופא ספציפי אין ניסיון, אבל בסופו של דבר לרופא יש את הכלים כדי להמיר את הידע שלו לפחות ברמה מספקת

התחיל לי גם בשבועות האחרונים קצת סחרחורות וברוב התרגילים לא אכפת לי אבל נגיד בסקוואט התחילה לי בעיה שאין לי מושג מה אני אמור לעשות איתה וניראה לי זה יותר פסיכולוגי
לפני שאני מתחיל תתרגיל יש לי חשש שאני לא יהיה יציב ויפול ונגיד לרוב 2 סטים ראשונים על משקל ממש נמוך עובר סבבה ואז בשלישי כל הגוף רועד ומסתחרר וחייב להחזיר תמוט למקום לפני שאני יפול ואני אוכל תמרים לפני אימון. יש מושג למי אני אמור לפנות? שקלתי להחליף ללג פרס ואני ממש לא רוצה

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית