עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
יש לי חבר שלקח אמר שזה נותן לך תחושה שאתה כל יכולמה? ביטחון עצמי?
ד"ר טווערסקי הוא בן אדם שנראה לי חרש את נושא הביטחון עצמי בצורה עמוקה יותר מרוב הפסיכולוגים ופסיכיאטרים.
תקרא פעם את הספר שלו, ותראה את הסרטונים שלו, אולי זה ישנה את דעתך.
וזה ביטחון עצמי?יש לי חבר שלקח אמר שזה נותן לך תחושה שאתה כל יכול
וזה ביטחון עצמי?
כן?וזה ביטחון עצמי?
משום מה הייתי תחת הרושם שביטחון עצמי זה הרגשת שלימות עם עצמי.כן אלחנן....חח.
משום מה הייתי תחת הרושם שביטחון עצמי זה הרגשת שלימות עם עצמי.
בלי צורך להוכיח את עצמי לאף אחד.
פשוט הרגשת נוחות וביטחון להיות אני.
היכולת לשבת עם עצמי בלי מפריעים והסחות דעת.
בלי צורך במוזיקה ברקע או אדם אחר.
אבל מה אני יודע.
ביטחון עצמי זה לא אשליה, זה לא לחיות בסרט ולחשוב שאני מסוגל לעשות דברים שאני לא מסוגל להם, זה כולל הכרת הגבולות שלי ביחד עם הכוחות שלי.זו שלווה (יש ביניהן חפיפה)
ביטחון עצמי זה מה שהוא תיאר, גובל בנרקסיזם, אבל ביטחון עצמי.
ביטחון עצמי זה לא אשליה, זה לא לחיות בסרט ולחשוב שאני מסוגל לעשות דברים שאני לא מסוגל להם, זה כולל הכרת הגבולות שלי ביחד עם הכוחות שלי.
זה הכרה פנימית עמוקה יותר. הבנה שמה שאני עושה לא מאפיין אותי. והכרת האני האמיתי.
אני סקרן מאיפה אתם שואבים את המידע למה זה ביטחון עצמי, כי ממה שהבנתי, זה לא מה שאתם מתארים.
My Own Struggle with Low Self-Esteem - Rabbi Dr. Abraham J. Twerski
את התפיסה שלי לביטחון עצמי שאבתי מהרב ד"ר טווערסקי, שיש לו שם עולמי בתחום הזה ובהתמכרויות.לא בקטע רע, לא מתכוון להיכנס לקישור של הרבי אברהם. אני בחור שמתעניין בכל התכונות האלו ולכן יצא לי לקרוא דבר או שניים גם בעצמי.
סופרמן יכול להיות אדם לא שלו (תסביכים) אבל מצד שני הוא לא ימעיט מהערך שלו להתמודד עם אויבים משונים ולעזור לאנשים וכו'
מצד שני יכול להיות נזיר שלו שברגע שיתקיפו אותו ואת משפחתו הוא יברח על 2 הרגליים, אתה קורא לזה ביטחון עצמי?
נרקסיסטים מתפלגים ל2 קבוצות. קבוצה אחת זו קבוצה שמנסה לחפות על חוסר ביטחון עצמי, כך שזה מוצג ברמה גבוהה מאוד.
ונרקסיסטים אמיתיים שזה כבר כמעט פסיכוטי שהם באמת מאמינים שהם מסוגלים לעשות הכל והם הכי מדהימים ויפים בלה בלה.
נרקסיסט יכול להיות בעל ביטחון עצמי מטורף אבל לא בהכרח להיות אדם שלו. אתה מבלבל בין להיות שלו לבין להיות בעל ביטחון עצמי.
הרבה אנשים מתוסבכים הם אנשים בעלי ביטחון עצמי חזק. זה מאוד חופף כי אם אתה שלו אתה נראה כאדם בעל ביטחון עצמי גבוה
אבל זה לא תמיד המקרה, מצד שני אתה יכול להיות אדם שנשרט חזק ויש לו תסביכים אבל הוא עדיין מאמין בעצמו בצורה חזקה וכו'.
מה זאת אומרת?אני מכיר כמה אנשים שלוקחים, הם כבר לא אותם אנשים שהכרתי
את התפיסה שלי לביטחון עצמי שאבתי מהרב ד"ר טווערסקי, שיש לו שם עולמי בתחום הזה ובהתמכרויות.
אני מאוד התחברתי להסברים שלו.
אנחנו לא חייבים להסכים על המשמעות של ביטחון עצמי.
אבל לפי תפיסתי, סם או חומר שנותן תחושת "כל יכול" לא משפר את הביטחון עצמי, שזה הכרה עצמי עמוקה יותר, ושלימות עצמית.
אדם ששלם ומכיר את עצמו, גם שלו ויודע מה הוא שווה ולמה הוא מסוגל.
הוא לא נרתע מלפעול כשצריך, ולא אוכל תסביכים שנובעים מבילבול וחוסר הכרה עצמית.
ביטחון עצמי בשונה מאושר זה לא רק הרגשה.כשאתה לוקח קוקאין אתה מאושר, כשאתה מפסיק אתה חוטף ירידה חדה ואתה מרגיש ריקנות. האם אתה אדם מאושר? הייתי אומר שזה תלוי במינון. אם אתה HIGH 24/7 אז גם אם זה ''מזויף'' אתה אדם מאושר, ומה קורה שאתה מפסיק? כן, אתה מפסיק להיות מאושר ואז אתה כבר לא אדם מאושר.
אם מסתכלים מבחוץ אז יודעים מה יהיו ההשלכות ולמרות שהבן אדם HIGH במשך שבועות או חודשים כולנו יודעים לאן זה יוביל אותו, אז אנחנו לא באמת קוראים לו אדם מאושר, אבל ברגע זה כשאנחנו שופטים אותו, הוא כן מאושר.
אם טסטוסטרון או טרן או מה שלא יהיה נותן לך תחושה שאתה כל יכול, אתה אדם בעל ביטחון עצמי גבוה בזמן שזה קורה, זה לא משנה למה. אפשר לומר שאתה שוכר ביטחון עצמי לתקופה מוגבלת, ושתפסיק..זה יעלם. זה לא אומר שלא היית אדם בעל ביטחון עצמי כשהשתמשת בחומרים.
השאלה הייתה ''האם זה ביטחון עצמי'' (מה שהוא תיאר) התשובה היא כמובן כן, זה אספקט רציני ביותר של ביטחון עצמי ואולי הכי חשוב.
האם אנחנו חושבים שזה הדבר הכי יעיל לביטחון העצמי של הבן אדם לטווח הרחוק? זה דיון אחר.
ביטחון עצמי בשונה מאושר זה לא רק הרגשה.
זה איך אתה מכיר את עצמך, את הכוחות והמוגבלויות שלך.
להכיר ולהתמקד בכוחות שיש או אין לך, זה לא מגדיר מספיק ביטחון עצמי.
אני זוכר שהמאמן אומנות לחימה שלי אמר, ביטחון עצמי זה כשעלבונות ומחמאות לא מזיזות לי, כי אני יודע מה אני שווה.
זה לא רק תחושה, זה לא שחצנות, זה תפיסה.
מה זאת אומרת?
סקרנית להבין
*קיבלנויש אספקטים של ביטחון עצמי, אתה יכול להיות בטוח בעצמך מבחינת ספיגת עלבונות או קבלת מחמאות וכו' ולקבל פיק ברכיים מדברים אחרים.
בקיצור זה די מורכב ואנחנו קיבלו את הדעות שלנו ממקורות שונים, בהתחלה יותר דיברת על שלווה. כנראה שאם נכנס בזה עוד קצת אנחנו נראה שאנחנו לא כ''כ שונים בהסכמה.
*קיבלנו
הייתי חייב, מתי עוד אני אתפוס אותך על שגיאה?🤣🤣🤣
קטע היסטורי נדיר בLBS.
אתה יודע שהמנגה המשיכה? (אחרי איפה שהאנימה נגמרה)
אם אתה בסוף מרגיש שאתה תלוי בחומר ובלי זה אתה כלום, אז המצב רק נהיה יותר גרוע.
בוא נסכים לא להסכים.ואלחנן ביטחון עצמי זה מה שהוא כתב פה
בוא נסכים לא להסכים.