הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מהי התקדמות ממוצעת בהיקפים בתקופת מסה?

יושב_על_הכס

משתמש פעיל
450
283
נק' מוניטין:
466
450
283
אני מניח שמאמני כושר ידעו לענות על השאלה הזאת. אני מדבר כמובן על היקף זרוע, קו פטמות קו טבור וכו'. רק רוצה לקבל סדר גודל מבחינת מספרים.

אתה מבין שזה תלוי ברוב המוחלט בנקודת פתיחה, במאזן קלורי ובמבנה גוף?

אין כזה דבר צפי התקדמות בהיקפים במסה.

• פותח/ת השרשור
אתה מבין שזה תלוי ברוב המוחלט בנקודת פתיחה, במאזן קלורי ובמבנה גוף?

אין כזה דבר צפי התקדמות בהיקפים במסה.

לכן ביקשתי סדר גודל, מאמני כושר שעוקבים אחרי מתאמנים בתקופת מסה כנראה מכירים התקדמות סטנדרטית.

לכן ביקשתי סדר גודל, מאמני כושר שעוקבים אחרי מתאמנים בתקופת מסה כנראה מכירים התקדמות סטנדרטית.
נראה לי שעדיף להתמקד במה שעדיף להתמקד בו.
כמו נגיד להתקדם.
תחכים, תתקדם, תמקסם אפשרות להתקדמות בעזרת שאר הדברים(שינה, תזונה...)
ותפסיק להתעסק בקקה.

• פותח/ת השרשור
נראה לי שעדיף להתמקד במה שעדיף להתמקד בו.
כמו נגיד להתקדם.
תחכים, תתקדם, תמקסם אפשרות להתקדמות בעזרת שאר הדברים(שינה, תזונה...)
ותפסיק להתעסק בקקה.

נראה לי שעדיף לא להגיב אם אין מה להוסיף לדיון.

מדידת היקפים שבועית יכולה לכוון לשינוי תזונתי (אם צריך) או שינוי תכנית (אם צריך). משקל שבועי יכול לסטות באופן משמעותי על בסיס יומיומי והוא לא נותן מדד לשינוי בהרכב שריר/שומן.

נראה לי שעדיף לא להגיב אם אין מה להוסיף לדיון.

מדידת היקפים שבועית יכולה לכוון לשינוי תזונתי (אם צריך) או שינוי תכנית (אם צריך). משקל שבועי יכול לסטות באופן משמעותי על בסיס יומיומי והוא לא נותן מדד לשינוי בהרכב שריר/שומן.

ראשית כל, אני חושב שהוספתי הרבה יותר ממה שהייתי צריך, כפוי טובה.
לא יודע מה יענו לך אבל זו בהחלט תגובה שנכון לקרוא, אדם.
שנית, לא אמרתי שזה לא מדד טוב להתקדמות.

• פותח/ת השרשור
ראשית כל, אני חושב שהוספתי הרבה יותר ממה שהייתי צריך, כפוי טובה.
לא יודע מה יענו לך אבל זו בהחלט תגובה שנכון לקרוא, אדם.
שנית, לא אמרתי שזה לא מדד טוב להתקדמות.

כתבת לי להפסיק להתעסק בקקה, מה אני אמור להבין מזה?

אם אתה מסכים שזה מדד טוב להתקדמות, תסכים גם שהשאלה שלי רלוונטית? אני צריך סדר גודל. אני מניח שבעלייה של 2 ק"ג של מתאמן מתחיל נצפית בערך עלייה של 1 ס"מ בהיקף בייספס, אבל זו סתם הערכה מתחושת בטן.

זה מימ להתחיל להתעניין בכאלו דברים, אתה יכול להתאמן עם חבר שלך עם אותה תוכנית אימונים / פלוס קלורי / בלה בלה
והוא יכפיל אותך בתוצאות מבחינת היקפים ויעלה פחות בא.ש ממך. לא חושב שבאמת יש איזשהו ממוצע מוכר, פשוט תן בראש ותגלה בעצמך.

אנשים מעייפים פשוט.

חכה לתשובה של מאמן כושר מוסמך, יש פה מישהו שעובד בהולמס פלייס נראה לי. 😄

זה לא דבר מדיד. ואני לא מבין את ההתעקשות, פיזור שומן אצל כל אחד בגוף הוא שונה, איך תהיה התקדמות מקבילה בהיקפים???

אני מניח שמאמני כושר ידעו לענות על השאלה הזאת. אני מדבר כמובן על היקף זרוע, קו פטמות קו טבור וכו'. רק רוצה לקבל סדר גודל מבחינת מספרים.
קשה להעריך את זה
דוג' אמיתית,אני עולה ישר בהיקף טבור,ידיים ורגליים (ולא הזכרתי נוזלים)
לעומת חבר שחיף יחסית שעולה קצת בידיים ובטבור נשאר אותו דבר

רוצה לומר שהעסק הזה אינדיבידואלי לפי גנטיקה בעיקר (כמובן שיש עוד משתנים)
אין מה להתעסק בזה..
תאכל טוב ותתאמן חזק
בהצלחה

למה לתת המלצות/הערכות לצפי של עלייה תקינה וטובה במשקל זה בסדר, ולבקש הערכה גסה של צפי לעלייה בהיקפים זה מים ולהתעסק בשיט?
הוא לא ביקש שתגידו לו בכמה הוא יעלה, אלא איזשהו טווח שיוכל לספר לו שהוא בכיוון נכון, בהתחשב בזה שעיקר המעקב שלו אחרי התקדמות היא דרך היקפים ופחות דרך משקל?

ועם כל זה שיש מקרי קצה, מאמינה שגם פה רוב האוכלוסיה מתפלגת נורמלית ויש איזשהו מרכז שרובה נמצא סביבו (יכול להיות שטועה כמובן)

למה לתת המלצות/הערכות לצפי של עלייה תקינה וטובה במשקל זה בסדר, ולבקש הערכה גסה של צפי לעלייה בהיקפים זה מים ולהתעסק בשיט?
הוא לא ביקש שתגידו לו בכמה הוא יעלה, אלא איזשהו טווח שיוכל לספר לו שהוא בכיוון נכון, או שמא לא, בהתחשב בזה שעיקר המעקב שלו אחרי התקדמות היא דרך היקפים ופחות דרך משקל?

ועם כל זה שיש מקרי קצה, מאמינה שגם פה רוב האוכלוסיה מתפלגת נורמלית ויש איזשהו מרכז שרובה נמצא סביבו (יכול להיות שטועה כמובן)

כי יש לך שליטה על זה, אין לך שליטה על היקפים. בום נגמר הדיון.

הוא לא ביקש שתגידו לו בכמה הוא יעלה, אלא איזשהו טווח שיוכל לספר לו שהוא בכיוון נכון, או שמא לא, בהתחשב בזה שעיקר המעקב שלו אחרי התקדמות היא דרך היקפים ופחות דרך משקל?

אין אופציה לדעת, אלוהים ישמור.

אני במסה עליתי 8 ק"ג ו2 ס"מ בהיקף יד, בחיטוב הורדתי 6 ק"ג והעלתי עוד 0.5 ס"מ ביד, מבינה שזה לא מדיד?

תשאיר את אללה בצד

אני במסה עליתי 8 ק"ג ו2 ס"מ בהיקף יד, בחיטוב הורדתי 6 ק"ג והעלתי עוד 0.5 ס"מ ביד, מבינה שזה לא מדיד?
מרוב היו יו שעשיתי עם המשקל גוף שלי,אני כבר לא זוכר..
מה שכן,היקף רגליים עלה ברמה שמצאתי מכנסיים רק בחו''ל

יכול להיות שטועה
בכללי את תמיד צודקת (לדברייך)
פה פחות

• פותח/ת השרשור
אין אופציה לדעת, אלוהים ישמור.

זה אומר 4 קילו לס"מ, שזה די קרוב למקורות אחרים שמצאתי (2.6 קילו לס"מ. כנראה היה לך חיטוב ממש טוב, אז הרכב היד שלך הפך יותר לשרירי מה שהתבטא בהעלאה בהיקף.

זו התפלגות גאוסית.

חח ברור שזה משתנה מאוד מאדם לאדם ומאיזור לאיזור. ועדיין, אתה לוקח היקפים מכמה מקומות בגוף ויכול לראות מגמה.
טווח גס עוזר לך לוותר על ציפיות לא ריאליות אם יש לך, וכן לקיצון השני, אולי זה יכול לספר לך שיש סיכוי שאתה יכול לשפר את התוצאות שלך (לנסות לפחות. אולי באמת אתה נמצא בקצה התחתון של פוטנציאל גנטי, אבל אולי יש משהו שאתה עושה לא נכון ולא מדויק לך).

אם גם טווח כזה אין, וואללה. אפשר להסתדר יופי בלי, אבל השאלה כשאלה, יש לה בעיניי מקום.

זה אומר 4 קילו לס"מ, שזה די קרוב למקורות אחרים שמצאתי
אז נניח שאני עולה פי 3 ממנו? (מה שאולי נכון,אני עולה כמו דוב)
ואתה פי 2
והיא פי 1.5
איך תעריך את זה אז?

השאלה שלך מעניינת, אבל אפילו מאמן על לא יכול להעריך את זה
בטח שלא פה בפורום

זה אומר 4 קילו לס"מ, שזה די קרוב למקורות אחרים שמצאתי (2.6 קילו לס"מ. כנראה היה לך חיטוב ממש טוב, אז הרכב היד שלך הפך יותר לשרירי מה שהתבטא בהעלאה בהיקף.

זו התפלגות גאוסית.

שמע העקשנות שלך לא בשבילי חבר,
תעשה מה שאתה חושב, אם זה מה שנראה לך אז תלך על זה ותעדכן אם צדקת.

החיטוב שלי כל כך אגרסיבי שגם התזונאי שלי ומי שמלווה אותי לתחרות חשב שלקחתי חומרים,
אז אני בספק שהוא עלה כי "היה לי חיטוב ממש טוב" אלא כי שמרתי על נפח ותזונה כמו שצריך.

בוא אתן לך את כל התהליך שיהיה לך קל:

היקף יד 12.2.20 - 38 ס"מ
היקף יד 09.03.20 - 39 ס"מ
היקף יד 03.05.20 - 40 ס"מ
היקף יד 02.06.20 - 40.5 ס"מ
היקף יד 12.07.20 - 41 ס"מ
היקף יד 01.09.20 - 41.5 ס"מ

בבקשה, מחכה לשמוע מה הקצב התקדמות שהייתי צריך לצפות.

4egldq.jpg

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית