הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מעדן חלבון מולר לייט

ASAFABADI

משתמש קבוע
1,847
105
נק' מוניטין:
134
1,847
105
נתקלתי היום בסופר במעדן חלבון לייט החדש של מולר, הופתעתי ממנו מאוד כי הרגיש לי מאוד עתיר קלוריות, די דומה לתנובה GO הרגיל שיש בו 200 קלוריות בעוד שבמולר רשום שיש רק 116 קלוריות והייתי מופתע, אבל אז הסתכלתי בערכים עצמם וגיליתי שזה לא בדיוק ככה, כמו שאתם רואים פה: Müller Active יוגורט מועשר ב20 גרם חלבון 0% שומן עם תות
הם לא מחשבים את זה לגמרי נכון...
האם למשל פה יופלה GO עם אננס מופחת קלוריות שיש באמת בגביע 128 קלוריות אני יכול להתייחס לזה כאילו במולר יש באמת פחות קלוריות או שבפועל יש שם בערך 160 בגביע?

הם כנראה מחשבים את הרב כהליים כחלק מהפחמימות ולא נותנים להם ערך קלורי.
בסופו של דבר זה לא משנה מאוד כי זה יוצא הבדל של בערך 20 קלוריות לכל המעדן, ככה שזה שטויות

• פותח/ת השרשור
הם כנראה מחשבים את הרב כהליים כחלק מהפחמימות ולא נותנים להם ערך קלורי.
בסופו של דבר זה לא משנה מאוד כי זה יוצא הבדל של בערך 20 קלוריות לכל המעדן, ככה שזה שטויות
שמע זה יוצא 160 במקום 116 זה 50 קלוריות אקסטרה, אני כרגע בחיטוב די אגריסיבי של 3 שבועות אז זה כן קריטי לי ולא יודע אז אם להעדיף את זה או להעדיף את הGO או הPRO שבהם יש 125-130 קלוריות

גם איזו סיבה יש לא לחשב ערך קלורי של רב כהליים?

@ASAFABADI שאפו שהבחנת. צורכת לאחרונה את אלו והייתי די מבסוטה על הערכים. לא חשבתי לבדוק שהחישוב נכון. 50 קל לגביע זה בהחלט משמעותי בחיטוב (בטח אם אתה סופר ירקות למשל וכל גרם מזון שנכנס)

• פותח/ת השרשור
גם איזו סיבה יש לא לחשב ערך קלורי של רב כהליים?

@ASAFABADI שאפו שהבחנת. צורכת לאחרונה את אלו והייתי די מבסוטה על הערכים. לא חשבתי לבדוק שהחישוב נכון. 50 קל לגביע זה בהחלט משמעותי בחיטוב (בטח אם אתה סופר ירקות למשל וכל גרם מזון שנכנס)
זהו, בGO ובPRO זה כמעט אחד לאחד, הם מזייפים באיזה 5 קלוריות, פה זה 45 קלוריות זה כבר משמעותי, באת התלבטות האם להעדיף את המולר ולכאורה לחסוך 15 קלוריות או שבעצם אני עושה ההפך ואוכל 30 קלוריות יותר

שמע זה יוצא 160 במקום 116 זה 50 קלוריות אקסטרה, אני כרגע בחיטוב די אגריסיבי של 3 שבועות אז זה כן קריטי לי ולא יודע אז אם להעדיף את זה או להעדיף את הGO או הPRO שבהם יש 125-130 קלוריות
הם מחשיבים את הרב כהליים כפחמימה, אז אתה צריך להוריד אותם מהכמות של הפחמימה, ולתת בערך 2 קלוריות לגרם לרב כהליים, אז זה יוצא הבדל של 10 קלוריות ל-100 גרם

הספיגה שלהם חלקית
לכאורה צריך להיות סטנדרט אחיד לזה. אם תגיד לי שזה הסטנדרט וככה מחושב ערך תזונתי של כל המוצרים המעובדים, ניחא.

אם זה לא ככה, זה לא הגון במיוחד

לכאורה צריך להיות סטנדרט אחיד לזה
מוצר מעובד זה מונח מאוד כללי, אני לא מבין למה הכוונה.

באופן כללי יש סטנדרט אחיד לכל רכיב מזון. במקרה של פוליאולים (סוכרים כהליים) 1 גרם = 2 קלוריות, עקב ספיגה פחותה במעי. אם היצרן לא מחשב את זה כך כנראה הוא טועה או שהחליט להיות מאוד ספציפי עם סוג הממתיק האלכוהולי (ולתת נניח 2.3 קלוריות לגרם). שימי לב שלא כל המעדני LIGHT יכילו סוכרים כהליים וייתכן שיהיה שימוש בממתיקים אחרים (סוכרלוז למשל) שיכילו 0 קלוריות.

בכל מקרה את יכולה להסתמך על התווית וזה לא אמור להפריע לך או להרוס חיטוב.

מוצר מעובד זה מונח מאוד כללי, אני לא מבין למה הכוונה.

באופן כללי יש סטנדרט אחיד לכל רכיב מזון. במקרה של פוליאולים (סוכרים כהליים) 1 גרם = 2 קלוריות, עקב ספיגה פחותה במעי. אם היצרן לא מחשב את זה כך כנראה הוא טועה או שהחליט להיות מאוד ספציפי עם סוג הממתיק האלכוהולי (ולתת נניח 2.3 קלוריות לגרם). שימי לב שלא כל המעדני LIGHT יכילו סוכרים כהליים וייתכן שיהיה שימוש בממתיקים אחרים (סוכרלוז למשל) שיכילו 0 קלוריות.

נראה שכאן הוא טעה. במכוון? לא הייתי מבטלת את האפשרות בהינף יד

אי אפשר לדעת, קיים סיכוי קטן שהשתמשו באריתריטול (מבין כל הממתיקים האלכוהולים הוא היחיד שהערך שלו הוא 0.2 קל' פר גרם). צריך להסתכל על רשימת הרכיבים...

עזוב להרוס, בוא נדבר על תחושת הבגידה כאשר אתה מחשב כל 15 קל אומללות של מלפפון בסלט ולבסוף יוגורט החלבון שכל כך היית מבסוט על הערכים שלו סוטה ב-20 קלוריות שלמות לגביע!!

סתם חח
החכמתי. תודה!

• פותח/ת השרשור
אי אפשר לדעת, קיים סיכוי קטן שהשתמשו באריתריטול (מבין כל הממתיקים האלכוהולים הוא היחיד שהערך שלו הוא 0.2 קל' פר גרם). צריך להסתכל על רשימת הרכיבים...
כתוב ממתיקים טבעיים (אריתריטול טבעי, סטיביול דליקוזיד טבעי מצמח הסטיביה)

את יורדת לשפוך את הזבל ועולה בלי מעלית פוווף כבר נעלמו 20 קלוריות
זה נכתב בצחוק.

אם כי יש פה נקודה. אם הגישה היא 'כולה 20 קלוריות' ואיכשהו מפה לשם אתה מוצא את עצמך עם כמה וכמה 'כולות' כאלו ביום, לדפוק את החיטוב לא בהכרח שזה ידפוק, אבל להוריד יעילות כנראה שכן. בפרט אם אתה לחוץ על זמן, או שמסיבות שונות אתה כן משקיע אנרגיה על הדיוק וכו

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית