הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

משקאות אנרגיה - מזיקים?

Shahar Voltinski

משתמש קבוע
1,143
256
נק' מוניטין:
430
1,143
256
כן. בבית.
Its been quite a while now
מאז הפעם האחרונה שבכלל ביקרתי כאן ופרסמתי שאלה.
@kotzer היקר, החלטתי לתייג אותך כאן כי אני פשוט רואה אותך כאיזושהי אוטוריטה בכל מה שנוגע לאימונים ותזונה גם בגלל הרקע והידע שלך.

אז עד עכשיו לא ברור מה היה לי שגרם לי ככה ביום אחד לאבד את כל האנרגיה ולחוות חולשה גופנית שלא חוויתי בחיים. עד עכשיו לא יצאתי מזה ממש.

על השולחן אופציות הונחו, ביניהן
  • מיופתיה כלשהי או מחלה של מע' העצבים.
  • חוסר יכולת של הגוף להתמודד עם חומצה לקטית. משהו שהטריגר שלו אולי היה משהו ויראלי.
  • נדבקתי בקורונה ועברתי את זה קל יחסית אבל לטווח הארוך הייתה השפעה רצינית של חולשה כללית (ספקולציה בלבד. בדיקה שעשיתי חודש אחרי הופעת החולשה - יצאה שלילית).
  • עברתי מיוקרדיטיס שקט - לא הרגשתי אותו אבל הלב נפגע והשרירים בגוף קיבלו פחות אספקה ולכן התעייפו מהר יותר מאחר וזו תופעה נפוצה אצל אנשים עם בעיות לב.
  • תסמונת העייפות הכרונית - כלומר זה כרוני וע"פ הסטטיסטיקה במחלה הזו אני צפוי להישאר כך כל החיים עם סיכוי סטטיסטי להתאוששות שעומד סביב ה-10% מכלל אוכלוסיית החולים.
  • אי סבילות למאמץ שהתפתח כתוצאה מגורם בלתי ידוע(וירוס/גנטיקה/עומס יתר וכו').
השאלה היא כזאת:
הייתי צורך משקה אנרגיה או שתיים ביום במשך שנתיים בערך. מונסטר אחד ביום, או 2 XLים/BLUים.
קרדיולוג אמר שייתכן שהצריכה המצטברת גרמה להיפרטרופיה של שריר הלב למרות שזה לא מאוד סביר אלא אם אני ממש רגיש לרכיבים שיש במשקאות הללו, ואמר שבגדול המשקאות הללו הן רעל מזוקק מהסוג הכי זול שיש ושעדיף לי להימנע מהם לחלוטין. אני כבר חצי שנה לא נוגע בשום משקה אנרגיה Whatsoever.

אני יודע..אם קרדיולוג אמר, ואם אני עם רגישות לבבית פוטנציאלית לחומרים במשקאות האלה, אז בשביל מה אני שואל פה אם זה מזיק או לא...?
לא יודע.

ובכל זאת - יש מחקרים על זה? זה מוכח כגורם נזק? במינונים של מונסטר אחד ביום?

כן זה זבל בעקרון, אבל גם ג׳אנק פוד זה בדרך כלל זבל ואנחנו מידי פעם אוכלים.
הכל עניין של מיתון, תדע את הגבול והכל בסדר..
אם היינו מקשיבים לכל מחקר היינו חיים על שיבולת ומים כל היום, אבל אנחנו לא והכל בסדר

הרוב הגדול של הקדמי אימון מכילים:
צטרולין,קפאין,בטא אלנין,טאורין,ארגינין וכו

אני לדוגמא הפסקתי לגמרי עם קפה שחור,אספרסו וכו

אזי את הקפאין שלי אני צורך רק מהקדם אימון,ורק לפני האימון

מקווה שזה הרע במיעוטו
בתכלס זה הממתק היומי

אני חייב לדעת, אתה קראת את המחקרים האלה? טרחת בכלל לקרוא את הכותרת או שסתם אספת את המחקרים הראשונים שעלו לך בגוגל סקולר?
בוא נתחיל מזה שחוץ מאחד כולם מדברים על אפקטים פסיכולוגיים בתרבות צריכה, שימוש לא נכון, או פשוט חוסר מזל (אנשים שמתו בגלל מחלות לב קטלניות שלא היו ידועות קודם).
דבר נוסף, אף אחד מהמחקרים שצירפת לא מתייחס ספציפית למרכיבים של המשקאות, ונראה שרוב ההתייחסות במחקרים האלה היא להשפעות הקפאין במשקאות.
דבר אחרון, יש לך רק מחקר אחד שרלוונטי איכשהו ספציפית למשקאות אנרגיה וזה השלישי ברשימה. בדקתי עוד מחקרים שמדברים על זה ויש ממש מעט, חלקם מראים בעיות וחלקם לא, ונתקלתי רק באחד (אולי יש מעט יותר) שהשווה אותם ישירות לקפאין, ודווקא הוא מצא שיפור בתפקוד האנדוטל.

שורה תחתונה, אפשר לצרוך אותם במתינות ללא שום חשש
הרוב הגדול של הקדמי אימון מכילים:
צטרולין,קפאין,בטא אלנין,טאורין,ארגינין וכו

אני לדוגמא הפסקתי לגמרי עם קפה שחור,אספרסו וכו

אזי את הקפאין שלי אני צורך רק מהקדם אימון,ורק לפני האימון

מקווה שזה הרע במיעוטו
בתכלס זה הממתק היומי
הם גם בסדר גמור, שוב אותו סיפור של שימוש בכמויות ראויות

• פותח/ת השרשור
@kotzer
אז מדוע כל הקרדיולוגים אומרים בדיוק את ההיפך..?
האם ייתכן שהלב שלי "גדל" כתוצאה משימוש במשקאות האלה?(אני מניח שלא סביר)
האם יש מצב שאני ספציפית רגיש לרכיבים של המשקאות האלה?

אחד הקרדיולוגים אמר לי קח כדור קפאין ואל תיקח את המשקאות האלה...

אולי ספציפית לי זה לא כדאי לצרוך אותם בגלל שייתכן והלב שלי נפגע(ממשהו אחר, וירוס למשל) וצריכת משקאות כאלה לא תעזור ואף תזיק?

מה היית עושה במקומי?

אני חייב לדעת, אתה קראת את המחקרים האלה? טרחת בכלל לקרוא את הכותרת או שסתם אספת את המחקרים הראשונים שעלו לך בגוגל סקולר?
בוא נתחיל מזה שחוץ מאחד כולם מדברים על אפקטים פסיכולוגיים בתרבות צריכה, שימוש לא נכון, או פשוט חוסר מזל (אנשים שמתו בגלל מחלות לב קטלניות שלא היו ידועות קודם).
דבר נוסף, אף אחד מהמחקרים שצירפת לא מתייחס ספציפית למרכיבים של המשקאות, ונראה שרוב ההתייחסות במחקרים האלה היא להשפעות הקפאין במשקאות.
דבר אחרון, יש לך רק מחקר אחד שרלוונטי איכשהו ספציפית למשקאות אנרגיה וזה השלישי ברשימה. בדקתי עוד מחקרים שמדברים על זה ויש ממש מעט, חלקם מראים בעיות וחלקם לא, ונתקלתי רק באחד (אולי יש מעט יותר) שהשווה אותם ישירות לקפאין, ודווקא הוא מצא שיפור בתפקוד האנדוטל.

שורה תחתונה, אפשר לצרוך אותם במתינות ללא שום חשש

הם גם בסדר גמור, שוב אותו סיפור של שימוש בכמויות ראויות

לא הבנת. פותח הפוסט ביקש מחקרים, אז עשיתי בשבילו חיפוש קצר ב Pubmed והבאתי את מה שנראה לי רלוונטי(והם כן רלוונטיים, אם תקרא את הגירסא המלאה דרך sci hub). הקישורים לא היו במטרה לחזק את הטענה שלי שזה זבל, בשביל זה אני לא צריך מחקרים.

הבנתי את הגישה שלך בנוגע לתזונה, ואני חושב שהיא שגויה, אבל שיהיה. אתה מוזמן להמליץ למשתמשים להמשיך לצרוך זבל כמו קולה זירו, שוקולדים ומשקאות אנרגיה. אני אמשיך להציג את הצד הנגדי, הכול בסדר.

אישית אני שותה פעם באף פעם, רק אם מרגישה שאני חייבת בוסט של אנרגיה ואם זורם לי משהו מתוק ומוגז.
אני יודעת שזה לא שיא הבריאות, ובכל זאת. פעם ב- זה לא כזה נורא.
אבל אם שותים 2 כאלה באופן יומיומי, אז.... אממ.... על פי ההגיון נראלי פחות מומלץ חחח
אם אתה ככ עייף, הייתי ממליצה לך לנסות משהו שנקרא "שינה". זה מעין מצב צבירה כזה שבו אתה שוכב במאוזן, בחושך, עם עיניים עצומות, וסוגשל מתנתק מהיקום לכמה שעות.
קיצר חוקרים מצאו שזה עושה טוב לגוף. אין לי כרגע מחקרים שמוכיחים את זה, אז קח את דברי בעירבון מוגבל.

אישית אני שותה פעם באף פעם, רק אם מרגישה שאני חייבת בוסט של אנרגיה ואם זורם לי משהו מתוק ומוגז.
אני יודעת שזה לא שיא הבריאות, ובכל זאת. פעם ב- זה לא כזה נורא.
אבל אם שותים 2 כאלה באופן יומיומי, אז.... אממ.... על פי ההגיון נראלי פחות מומלץ חחח
אם אתה ככ עייף, הייתי ממליצה לך לנסות משהו שנקרא "שינה". זה מעין מצב צבירה כזה שבו אתה שוכב במאוזן, בחושך, עם עיניים עצומות, וסוגשל מתנתק מהיקום לכמה שעות.
קיצר חוקרים מצאו שזה עושה טוב לגוף. אין לי כרגע מחקרים שמוכיחים את זה, אז קח את דברי בעירבון מוגבל.

חוסר אקוטי בשינה משפר תסמיני דיכאון
Sleep deprivation and antidepressant treatment
רק צריך לסייג אחרת ארגיש חסר אחריות: כתוב באותו מחקר שהתופעות לוואי הן עייפות (ברור) אבל גם החמרה של מאניה או מצבים דומים

לא הבנת. פותח הפוסט ביקש מחקרים, אז עשיתי בשבילו חיפוש קצר ב Pubmed והבאתי את מה שנראה לי רלוונטי(והם כן רלוונטיים, אם תקרא את הגירסא המלאה דרך sci hub). הקישורים לא היו במטרה לחזק את הטענה שלי שזה זבל, בשביל זה אני לא צריך מחקרים.

הבנתי את הגישה שלך בנוגע לתזונה, ואני חושב שהיא שגויה, אבל שיהיה. אתה מוזמן להמליץ למשתמשים להמשיך לצרוך זבל כמו קולה זירו, שוקולדים ומשקאות אנרגיה. אני אמשיך להציג את הצד הנגדי, הכול בסדר.
זה סתם טיעון איש קש לומר שאני ממליץ לצרוך את הדברים האלה, אני פשוט טוען שהם לא מזיקים כמו שאתה טוען בפני עצמם
@kotzer
אז מדוע כל הקרדיולוגים אומרים בדיוק את ההיפך..?
האם ייתכן שהלב שלי "גדל" כתוצאה משימוש במשקאות האלה?(אני מניח שלא סביר)
האם יש מצב שאני ספציפית רגיש לרכיבים של המשקאות האלה?

אחד הקרדיולוגים אמר לי קח כדור קפאין ואל תיקח את המשקאות האלה...

אולי ספציפית לי זה לא כדאי לצרוך אותם בגלל שייתכן והלב שלי נפגע(ממשהו אחר, וירוס למשל) וצריכת משקאות כאלה לא תעזור ואף תזיק?

מה היית עושה במקומי?
גם רופאים סובלים ממיתוסים, הם לא יודעים הכל, והם חוטאים הרבה בלדבר על דברים שהם לא מבינים בהם.
גם לפעמים הם מסיקים מסקנות בצורה מעט שגויה, כי אם תיאורי מקרה של פגיעה גופנית שמשקאות אנרגיה היו מעורבים, הם מסיקים שהשערת האפס היא שהמצב טוב ללא המשקאות, אז מכאן שהם מזיקים, וזו הסקה שגויה שתלויה במעט מידע

• פותח/ת השרשור
אני מחפש מאמרים שמציגים את הצד ההפוך, כלומר שמחזקים את הטענה שצריכת משקה אנרגיה אחד ביום - אינה מזיקה. איפה אני מוצא כאלה?

כן מצאתי שצריכה של עד 400 מג קפאין לאדם בוגר ביום נחשבת בטוחה. אבל המשקאות הללו מכילים עוד רכיבים כמו ל-קרניטין/ג'ינסנג/חומרים כאלה ואחרים שהרופא קרדיולוג אמר לי שאין לנו באמת מספיק מידע לגבי אופי ההשפעה שלהם(מזיק/מועיל/פרווה)

אני מחפש מאמרים שמציגים את הצד ההפוך, כלומר שמחזקים את הטענה שצריכת משקה אנרגיה אחד ביום - אינה מזיקה. איפה אני מוצא כאלה?

כן מצאתי שצריכה של עד 400 מג קפאין לאדם בוגר ביום נחשבת בטוחה. אבל המשקאות הללו מכילים עוד רכיבים כמו ל-קרניטין/ג'ינסנג/חומרים כאלה ואחרים שהרופא קרדיולוג אמר לי שאין לנו באמת מספיק מידע לגבי אופי ההשפעה שלהם(מזיק/מועיל/פרווה)
לומר את זה זו פשוט הכללה גורפת שפשוט לא מאפשרת להתמודד עם המציאות.
בתור התחלה לא כל משקאות האנרגיה זהים, מה שיש באחד זה לא תמיד מה שיש באחר, בין אם אלה החומרים עצמם או המינונים.
דבר נוסף שחשוב מאוד, כדי לומר שמשהו מזיק צריך להוכיח שהוא באמת מזיק, אי אפשר פשוט להתחיל מההשערה שהוא מזיק עד שיוכח אחרת, זו גישה פחדנית ושגויה.
קארניטין זה חומר שיש לך בגוף ואפשר להשיג אותו גם ממזון, או דבר נכון לגבי טאורין, ולשניהם נראה שיש יותר יתרונות מחסרונות, אם בכלל יש כאלה בכמות הגיונית לצריכה. הדבר הזה נכון לגבי רוב אם לא כל החומרים שיש במשקאות אנרגיה.
כמובן אם אתה מגזים וצורך כמויות שאתה לא אמור לצרוך מן הסתם אתה לוקח את האחריות הזו עליך. כמויות גדולות של קפאין בבת אחת בהחלט יכולות להזיק ולסכן חיים

אז אתה בעצם אומר שאתה חסיד המאכלים ולא נוגע ב”שיט״?

אנחנו נכנסים כאן לפינות חשוכות
אין אחד שלא ״נופל״ במשו

•גאנק פוד
•קולה
•סיגריות
•עישונים

לפי דעתי כל דבר שנעשה במידה יכול להעשות.

לא מעודד ולא ממליץ

אז אתה בעצם אומר שאתה חסיד המאכלים ולא נוגע ב”שיט״?

אני מניח שכן.

להערכתי, בן אדם צריך לצרוך בשר, דגים, פירות, ירקות. לאנשים עם בעיות בעיכול/עודף משקל/מחלות אוטואימוניות- לשקול להמעיט בדגנים, קטניות, אגוזים. להגביל צריכה של מוצרי חלב, ואם כבר אז לתת עדיפות לגבינות שמנות.

מכל אוכל מעובד (לא צמח/אין לו עיניים/מכיל מספר רכיבים שונים מעבר לבסיס) צריך להימנע ככל האפשר.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית