הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ויטמין D

• פותח/ת השרשור Dmk
  • פורסם בתאריך

Dmk

משתמש קבוע
1,046
628
נק' מוניטין:
1,402
1,046
628
היי,
אני כרגע בבידוד, ואין לי אפשרות להיחשף לאור השמש בכלל (לא יכול לצאת לגינה/מרפסת או משהו כזה).
רציתי להתחיל לתסף ויטמין D.
מה הכמות המומלצת שכדאי לקחת?

• פותח/ת השרשור
600 יחידות בינלאומיות (יחב"ל)
תודה רבה. האם יש טווח כלשהו לכוון אליו במידה ולא אמצא בדיוק את הכמות הזאת? 400-800? או ש600 זה מינימלי?
אתה עומד לקנות ויטמין די בגלל שבועיים?...
לא רואה בזה שום בעיה וכנראה שאצרוך את זה גם אחר כך, פשוט במינון יותר נמוך.

תודה רבה. האם יש טווח כלשהו לכוון אליו במידה ולא אמצא בדיוק את הכמות הזאת? 400-800? או ש600 זה מינימלי?

אין לי דרך לשער מה הרמה אצלך. הכי טוב להתאים מינון לפי תוצאות בדיקות דם, אבל יוצא מנק' הנחה שהיא תקינה.
600 יחב"ל זו ההמלצה הכללית, הייתי אומר שזה רף תחתון, מציע דווקא לקחת של 1000, אין לך מה לדאוג לגבי עודף

מבט מקרוב על ויטמין D - קילוגרם - כושר, תזונה ופיתוח הגוף

מהו מינון ויטמין D שבאמת כדאי לצרוך? | ד

אם אתה טוען שלא תחשף לשמש לחלוטין, במקומך אני הייתי לוקח 10,000 ביום. אם אתה חושש, תקח 5000, שזה על גבול המינימום במצב שלך.
מצטרף לשאלה במקום לפתוח פוסט, היה לי גם פעם אחרונה שעשיתי בדיקות דם חוסר רציני בויטמין די(5.1 מג לנל) אני די בטוח שזה עלה מאז אבל אני עדיין לוקח כי לא יצא לי לבדוק שוב וכי אני לא נחשף בכלל לשמש
כמה זה 62.5UG ביחבל?

מצטרף לשאלה במקום לפתוח פוסט, היה לי גם פעם אחרונה שעשיתי בדיקות דם חוסר רציני בויטמין די(5.1 מג לנל) אני די בטוח שזה עלה מאז אבל אני עדיין לוקח כי לא יצא לי לבדוק שוב וכי אני לא נחשף בכלל לשמש
1000 יחב"ל ביום יאזן אותך יחסית מהר.

כמה זה 62.5UG ביחבל?
2500.

אם אתה טוען שלא תחשף לשמש לחלוטין, במקומך אני הייתי לוקח 10,000 ביום. אם אתה חושש, תקח 5000, שזה על גבול המינימום במצב שלך.
אי אפשר לזרוק מספרים בלי לדעת מה הרמה שלו.
אפשר לעשות העמסה של ויטמין די בימים הראשונים לאלה שיש להם חוסר, אבל שוב, אנחנו לא יודעים מה הרמה ככה שזה לא רלוונטי.
1000 ביום בטבליה/טיפות (הבדלי ספיגה) יעשה את העבודה מצוין, קל וחומר בהתחשב בזמן הקצר של הבידוד, מעבר לזה רק תוצאות בדיקת דם

כנס לקישורים שצירפתי,
הגוף מייצר כ-10,000 יחב"ל ביום אחד. והבחור לא נחשף לשמש לחלוטין למשך שבוע.
גם אם הרמה בדם שלו היא תקינה, 1000 יחב"ל ליום זה המלצה לתינוקות מתחת לגיל שנה.
בקיצור, לבחור ששאל את השאלה - אם הייתי במצב שלך, הייתי לוקח 5000 ביום בלי להסס.

טחינת מים, עם כל הכבוד.
אני לוקח 1000 ביום כבר שנתיים ובבדיקות הדם אני בדיוק באמצע הטווח.
האם יש צורך לצרוך יותר? פי 5? פי 10? כנראה שלא

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית