הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

לא יודע לאן תהליך המסה שלי הולך(מיואש). עזרה, חג שמח.

IdoCalisthenics

משתמש פעיל
545
78
נק' מוניטין:
87
545
78
היי לכולם. זה קצת ארוך, אני ממש אודה למי שיוכל לקרוא, דעתכם מאוד תקדם אותי. תודה.
סיימתי חיטוב בצורה קצת כואבת, לא הגעתי למקום מאוד מקודם עקב מסת השריר הנמוכה ועקב כך שלא שיניתי את כמות צריכת הקלוריות שלי לאור העובדה שירדתי הרבה במשקל. שאלתי כאן בפורום, ענו לי שהגעתי סביב ה 12 א.שומן והמליצו לי לעבור למסה במהירות האפשרית.
דרך אגב, קצת נתונים: בן 16, שוקל נכון להיום 71.9, 179 ס"מ +-.
לא חשוב. בין החודשים יולי לאוגוסט, נשקלתי כל יום, בכל סופי שבוע לקחתי ממוצעים. שאלתי בEVB בפייסבוק האם הגעתי למאזן הקלורי הניטרלי שלי, ענו לי שכן +-.
הוא עמד על 2,200. העליתי 300 קלוריות מאז. אני מאוד מקפיד על התזונה שלי, על השינה שלי ועל האימונים שלי. כל דבר אני שוקל במשקל של מטבח. מקפיד על חלבונים תמיד, שותה הרבה מים. האמת שאני מאוכזב כי אני לא רואה שיפור מהותי כ"כ לפי תמונות של חודשיים אחורה. מה גם שאני לא רואה שיפור במשקל שלי, שנע בין 71-72 ק"ג. מאכזב. לא מרגיש שהפלוס הקלורי הזה כה מהותי. במה כן ראיתי שיפור? בסגר, התחלתי לעבוד על תרגילי משקל גוף כמו למשל מקבילים. בתקופת המכון (הייתי מתאמן לפי SS של ריפטו), הייתי מצליח בקושי 1, היום אני חושב שאצליח 7. האם זה מדד לשיפור במסת השריר? לא יודע. אני מתלבט מה לעשות, לא מבין מה שגוי בדרך שלי. אם להעלות קלוריות (לא בטוח שזה חכם בתקופת הסגר שאין מכונים) או להישאר כך או לרדת לניטרלי.
מצרף תמונה של אדם מכאן שהמליץ לי לעקוב אחר המשקל שלי באמצעות האפליקציה שאני משתמש בה כל יום - myfitnesspal.
upload_2020-10-2_20-15-21.png

המטרה שלי ברורה לעצמי, להגיע ל80 קילו ומשם חיטוב.
מה דעתכם? אשמח לקרוא אותה, כנראה זה בין הדברים היחידים שיכולים לקדם אותי מהמצב הזה.
שוב תודה.

בגדול, אם אתה רוצה ל 80 קילו ולהוריד קצת מהאובססיה של שקילות אוכל על הגרם והמעקב האינסופי הזה אחרי ההתקדמות האישית שלך שרק מורידה לך מהמוטיביציה, אז הייתי מציע לשים את המשקל גוף והאוכל במחסן, להתחיל לאכול כמו שצריך מבלי לספור קלוריחת אבל כן לספור את החלבון כדי לוודא שהגעת לפחות לכמות המינמלית שאתה נדרש. לתכנן לך 3-4 אימונים אינטנסיבים בשבוע, להקפיד על שינה טובה (לא להגזים).
רץקח בחשבון שלעלות 9 קילו שרובם מסת שריר תיקח להערכתי כמעט שנה, פשוט לוותר על המראה החטוב ולחשוב על המטרה הסופית, להגיד לך כל הזמן בראש שתוצאות לא יבואו ביום אחד, תחיה אורח חיים סךורטיבי, תזוננ בריאה ונכונה, קרדיו גם במסה לשיךר הסבולת לב ריאה, מים, להקפיד על ויטמנים ולהתרחק מנשים רעות.
בהצלחה.

בגדול, אם אתה רוצה ל 80 קילו ולהוריד קצת מהאובססיה של שקילות אוכל על הגרם והמעקב האינסופי הזה אחרי ההתקדמות האישית שלך שרק מורידה לך מהמוטיביציה, אז הייתי מציע לשים את המשקל גוף והאוכל במחסן, להתחיל לאכול כמו שצריך מבלי לספור קלוריחת אבל כן לספור את החלבון כדי לוודא שהגעת לפחות לכמות המינמלית שאתה נדרש. לתכנן לך 3-4 אימונים אינטנסיבים בשבוע, להקפיד על שינה טובה (לא להגזים).
רץקח בחשבון שלעלות 9 קילו שרובם מסת שריר תיקח להערכתי כמעט שנה, פשוט לוותר על המראה החטוב ולחשוב על המטרה הסופית, להגיד לך כל הזמן בראש שתוצאות לא יבואו ביום אחד, תחיה אורח חיים סךורטיבי, תזוננ בריאה ונכונה, קרדיו גם במסה לשיךר הסבולת לב ריאה, מים, להקפיד על ויטמנים ולהתרחק מנשים רעות.
בהצלחה.

אם אתה לא עולה במשקל אתה לא בפלוס קלורי, זה הכל.

• פותח/ת השרשור
בהצלחה.

היי, תודה על התגובה.
לא הבנתי כל כך, אתה ממליץ לי לעבור למסה מלוכלכת או משהו כזה?. איך אפשרי לנהל אורח חיים ספורטיבי שאני אוכל המון קלוריות?. מה גם שאני אעלה בשומן וחבל על החיטוב הארוך כפליים שאצטרך. אשמח שתהיה קצת יותר מדויק, תודה:)
@OA

מה דעתך על הפוסט? תוכל לעזור לי?
אני קצת אחדד, המטרה היא לא להגיע ל80 קילו ולא משנה מה, חשוב לי מאוד המראה, לעלות כמה שפחות בשומן.

היי, תודה על התגובה.
לא הבנתי כל כך, אתה ממליץ לי לעבור למסה מלוכלכת או משהו כזה?. איך אפשרי לנהל אורח חיים ספורטיבי שאני אוכל המון קלוריות?. מה גם שאני אעלה בשומן וחבל על החיטוב הארוך כפליים שאצטרך. אשמח שתהיה קצת יותר מדויק, תודה:)
@OA

אני קצת אחדד, המטרה היא לא להגיע ל80 קילו ולא משנה מה, חשוב לי מאוד המראה, לעלות כמה שפחות בשומן.

כוונתי היא ש "מסה נקייה" לא הולך, ואני במרחאות כי אתה למעשה לא היית במסה.
האובססיה לשקול כל דבר ולעקוב על הגרם לפי דעתי נחוצה רק בחיטוב, קשה מאוד להתמיד ולספור כל גרם וגרם, תקציב לך מגיד בין 2000 ל 2500 קלוריות ביום (לדוגמה) ופשוט תספור בערך, במקרה הגרוע טעית 200 קלוריות לפה ולשם, את הספירה תלמד למשל לפי כפות/כוסות וגם בשר/עוף לומדים בסוף לאמוד מידות, שכח קצת מהמראה לתקופה מסויימת ותשכח מזה שתעלה 9 קילו נטו של שריר. כל אחד החסרונות והיתרונות שלו, לך כנראה יותר קשה לעלות במאסה ויהיה יותר קל בחיטוב.
אורח חיים נכון מבחינתי זו תזונה בריאה: חלבון מלא, פחמימה מורכבת ושומן בריא בשילוב עם התמדה באימונים, הקשבה לגוף, קרדיו ושינה מספקת. זה שאתה אוכל הרבה קלוריות לא סותר את העובדה שאתה חי אורח חיים סםורטיבים. המטרה מקדשת את האמצעים.
כל מה שאני אומר זה מניסיון אישי כי אני מאלו שמתחטבים יפה אבל קשה להם לעלות במאסה ויש תקוםה של 4 חודשים בשנה שאני פשוט עושה את כל מה שציינתי למעלה. עולה כמה קג, משפר נקודות חלשות ומחטב מעט.
פשוט במצב שלך אתה נדרש למאסה מעט יותר ארוכה.

תודה, החכמתי.

כוונתי היא ש "מסה נקייה" לא הולך, ואני במרחאות כי אתה למעשה לא היית במסה.
האובססיה לשקול כל דבר ולעקוב על הגרם לפי דעתי נחוצה רק בחיטוב, קשה מאוד להתמיד ולספור כל גרם וגרם, תקציב לך מגיד בין 2000 ל 2500 קלוריות ביום (לדוגמה) ופשוט תספור בערך, במקרה הגרוע טעית 200 קלוריות לפה ולשם, את הספירה תלמד למשל לפי כפות/כוסות וגם בשר/עוף לומדים בסוף לאמוד מידות, שכח קצת מהמראה לתקופה מסויימת ותשכח מזה שתעלה 9 קילו נטו של שריר. כל אחד החסרונות והיתרונות שלו, לך כנראה יותר קשה לעלות במאסה ויהיה יותר קל בחיטוב.
אורח חיים נכון מבחינתי זו תזונה בריאה: חלבון מלא, פחמימה מורכבת ושומן בריא בשילוב עם התמדה באימונים, הקשבה לגוף, קרדיו ושינה מספקת. זה שאתה אוכל הרבה קלוריות לא סותר את העובדה שאתה חי אורח חיים סםורטיבים. המטרה מקדשת את האמצעים.
כל מה שאני אומר זה מניסיון אישי כי אני מאלו שמתחטבים יפה אבל קשה להם לעלות במאסה ויש תקוםה של 4 חודשים בשנה שאני פשוט עושה את כל מה שציינתי למעלה. עולה כמה קג, משפר נקודות חלשות ומחטב מעט.
פשוט במצב שלך אתה נדרש למאסה מעט יותר ארוכה.

תודה, החכמתי.
ממש לא נכון אחי,צריך להשאר חטוב כמה שאפשר

היי, תודה על התגובה.
@OA

ההמלצה שלי היא לבנות מאקרו בסיסי שהחלבון והשומן קבוע בו ולשחק עם הפחמימה לפי הקצב שאתה רוצה לעלות.

למשל אם אתה אוכל 200 גרם פחמימה ועולה 200 גרם בשבוע והמטרה שלך היא לעלות לכיוון ה0.5 ק״ג שבועי, תעלה פחמימה בהדרגה, תעשה ממוצעים שבועיים / שקילות בימים קבועים עד שתקבל את כמות הפחמימה שתתן לך את קצב העליה הרצוי.

אל תילחץ ממסה, הרבה יותר קל לעשות מסה טיפונת מלוכלכת ואז לחטב מאשר להיכנס להליך ארוך ומייגע בשביל לא לאבד שייפ לכמה חודשים בודדים.

@McGregor בכיף, תבוא כל יום.

ההמלצה שלי היא לבנות מאקרו בסיסי שהחלבון והשומן קבוע בו ולשחק עם הפחמימה לפי הקצב שאתה רוצה לעלות.

למשל אם אתה אוכל 200 גרם פחמימה ועולה 200 גרם בשבוע והמטרה שלך היא לעלות לכיוון ה0.5 ק״ג שבועי, תעלה פחמימה בהדרגה, תעשה ממוצעים שבועיים / שקילות בימים קבועים עד שתקבל את כמות הפחמימה שתתן לך את קצב העליה הרצוי.

אל תילחץ ממסה, הרבה יותר קל לעשות מסה טיפונת מלוכלכת ואז לחטב מאשר להיכנס להליך ארוך ומייגע בשביל לא לאבד שייפ לכמה חודשים בודדים.

אוהב את התגובות שלך!

• פותח/ת השרשור

upload_2020-10-3_10-1-18.png

סתם נכנסתי לאתר של BMR כדי לבדוק. אני רואה שאני אוכל כמות קלוריות לא נכונה, אוכל 2500. אני מתאמן בשבוע בין 3-4 פעמים אימון של סביב השעה. מה אתה אומר, לקחת את ה2400 הנתונות ולהוסיף 300 קלוריות ולראות איך הולך?

צפה בקובץ המצורף 59307
סתם נכנסתי לאתר של BMR כדי לבדוק. אני רואה שאני אוכל כמות קלוריות לא נכונה, אוכל 2500. אני מתאמן בשבוע בין 3-4 פעמים אימון של סביב השעה. מה אתה אומר, לקחת את ה2400 הנתונות ולהוסיף 300 קלוריות ולראות איך הולך?

הbmr לא רלוונטי.
אם כרגע אם אתה לא עולה ובסביבת ה״ניטרלי״ שלך הייתי מוסיף 200-300 קל׳ ונותן לזה כמה ימים.

הbmr לא רלוונטי.
אם כרגע אם אתה לא עולה ובסביבת ה״ניטרלי״ שלך הייתי מוסיף 200-300 קל׳ ונותן לזה כמה ימים.
בידיוק,אין דבר כזה אתר שבודק את זה.
צריך לאכול לספור מה שאתה אוכל ולעשות ממוצע שבועי וללכת לפי זה יאח שעולה בwnbf בנובמבר

• פותח/ת השרשור
הbmr לא רלוונטי.

עובדתית אני לא עולה מעל 72 קג. אני כרגע על 2500 קלוריות. להעלות ל2700?. לדעתך ההבדל יהיה משמעותי?
זה בסדר שאני מתאמן תכנית מאוד מצומצמת אף על פי צריכת הקלוריות הגבוהה הזאת (עבורי)?. מתאמן מתח, מקבילים, שכיבות סמיכה חתירה וקצת תרגילים לרגליים. אני יודע שעדיף לעשות מסה במכון.
היום שבת אני אוכל למשך היום 2500 קקל, אם תסכים אעלה ל2700 בהמשך השבוע ואקח משקלים ואעדכן.
@Serg אשמח לשמוע דעתך גם

אם אתה לא עולה במשקל תוסיף קצת קלוריות, פשוט מאוד.
בגיל שלך אתה לא צריך תקופות יו-יו של מסה וחיטוב, לא מומלץ.
רק תשים לב שאתה עולה במשקל בהדרגה (הקצב - תלוי בך).
בקשר לתוצאות, תהיה יותר סבלני, זה תהליך שדורש הרבה סבלנות.
לא פחות חשוב - תהנה מהתהליך
נ.ב
קיבלת פה אחלה טיפים

• פותח/ת השרשור
אם אתה לא עולה במשקל תוסיף קצת קלוריות, פשוט מאוד.
בגיל שלך אתה לא צריך תקופות יו-יו של מסה וחיטוב, לא מומלץ.
רק תשים לב שאתה עולה במשקל בהדרגה (הקצב - תלוי בך).
בקשר לתוצאות, תהיה יותר סבלני, זה תהליך שדורש הרבה סבלנות.
לא פחות חשוב - תהנה מהתהליך
נ.ב
קיבלת פה אחלה טיפים

כרגע 2500, 2700 זה בסדר לפי דעתך?
קיבלתי כאן כמה טיפים שסותרים אחד את השני, עם מה הסכמת?

כרגע 2500, 2700 זה בסדר לפי דעתך?
קיבלתי כאן כמה טיפים שסותרים אחד את השני, עם מה הסכמת?

הקצב - תלוי בך, העיקר שתוסיף.
יש יתרון בלהתחיל ממספר נמוך (200 קק"ל לצורך העניין) לשבועיים למשל, כדי לקבל אינדיקציה טובה לגבי המשקל ואח"כ תוכל להחליט אם להישאר בפלוס הזה או להוסיף עוד קק"ל.

בקשר לטיפים, מה לא מסתדר לך?

• פותח/ת השרשור
הקצב - תלוי בך, העיקר שתוסיף.
יש יתרון בלהתחיל ממספר נמוך (200 קק"ל לצורך העניין) לשבועיים למשל, כדי לקבל אינדיקציה טובה לגבי המשקל ואח"כ תוכל להחליט אם להישאר בפלוס הזה או להוסיף עוד קק"ל.

בקשר לטיפים, מה לא מסתדר לך?

אכפת לך אם אני אצרף את הממוצעים של חודש יולי - אוגוסט?. שהיתי שם על 2200 קקל. אני רוצה שתתן את דעתך עליהם.
אני העליתי משם 300 ועדיין לא רואה שינוי מהותי אם בכלל אפסי.
אלו 4 תמונות של כל שבוע

אכפת לך אם אני אצרף את הממוצעים של חודש יולי - אוגוסט?. שהיתי שם על 2200 קקל. אני רוצה שתתן את דעתך עליהם.
אני העליתי משם 300 ועדיין לא רואה שינוי מהותי אם בכלל אפסי.
אלו 4 תמונות של כל שבוע

זה לא ישנה משהו בפרקטיקה. תתחיל מלהוסיף קצת קק"ל לתקופה ותראה את קצב ההתקדמות במשקל. אם אתה מרוצה ממנו תשאר בפלוס הזה, אם לא אז תוסיף או תוריד בהתאם

• פותח/ת השרשור
זה לא ישנה משהו בפרקטיקה. תתחיל מלהוסיף קצת קק"ל לתקופה ותראה את קצב ההתקדמות במשקל. אם אתה מרוצה ממנו תשאר בפלוס הזה, אם לא אז תוסיף או תוריד בהתאם

אעשה לפי ההודעה שלך. אעלה עוד 200 קלוריות. מה הקצב הנכון שאני אמור לפעול לגביו?. אני יודע שזה משתנה מיום ליום, כמה בשבוע אני אמור לעלות?.

אעשה לפי ההודעה שלך. אעלה עוד 200 קלוריות. מה הקצב הנכון שאני אמור לפעול לגביו?. אני יודע שזה משתנה מיום ליום, כמה בשבוע אני אמור לעלות?.

עלייה איטית במשקל יהיה קשה למדוד לפי שבוע אם אתה לא מאוד מנוסה, כמובן זה לא אומר שלא צריך להישקל ולעקוב.
באשר לקצב - עלייה של לא יותר מ1.5% אחוז ממשקלך כל חודש, הייתי מכוון אפילו פחות - 0.5-1.0%, כדי להימנע מחיטובים מיותרים בגיל שלך.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית