הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

לא יודע לאן תהליך המסה שלי הולך(מיואש). עזרה, חג שמח.

IdoCalisthenics

משתמש פעיל
545
78
נק' מוניטין:
87
545
78
היי לכולם. זה קצת ארוך, אני ממש אודה למי שיוכל לקרוא, דעתכם מאוד תקדם אותי. תודה.
סיימתי חיטוב בצורה קצת כואבת, לא הגעתי למקום מאוד מקודם עקב מסת השריר הנמוכה ועקב כך שלא שיניתי את כמות צריכת הקלוריות שלי לאור העובדה שירדתי הרבה במשקל. שאלתי כאן בפורום, ענו לי שהגעתי סביב ה 12 א.שומן והמליצו לי לעבור למסה במהירות האפשרית.
דרך אגב, קצת נתונים: בן 16, שוקל נכון להיום 71.9, 179 ס"מ +-.
לא חשוב. בין החודשים יולי לאוגוסט, נשקלתי כל יום, בכל סופי שבוע לקחתי ממוצעים. שאלתי בEVB בפייסבוק האם הגעתי למאזן הקלורי הניטרלי שלי, ענו לי שכן +-.
הוא עמד על 2,200. העליתי 300 קלוריות מאז. אני מאוד מקפיד על התזונה שלי, על השינה שלי ועל האימונים שלי. כל דבר אני שוקל במשקל של מטבח. מקפיד על חלבונים תמיד, שותה הרבה מים. האמת שאני מאוכזב כי אני לא רואה שיפור מהותי כ"כ לפי תמונות של חודשיים אחורה. מה גם שאני לא רואה שיפור במשקל שלי, שנע בין 71-72 ק"ג. מאכזב. לא מרגיש שהפלוס הקלורי הזה כה מהותי. במה כן ראיתי שיפור? בסגר, התחלתי לעבוד על תרגילי משקל גוף כמו למשל מקבילים. בתקופת המכון (הייתי מתאמן לפי SS של ריפטו), הייתי מצליח בקושי 1, היום אני חושב שאצליח 7. האם זה מדד לשיפור במסת השריר? לא יודע. אני מתלבט מה לעשות, לא מבין מה שגוי בדרך שלי. אם להעלות קלוריות (לא בטוח שזה חכם בתקופת הסגר שאין מכונים) או להישאר כך או לרדת לניטרלי.
מצרף תמונה של אדם מכאן שהמליץ לי לעקוב אחר המשקל שלי באמצעות האפליקציה שאני משתמש בה כל יום - myfitnesspal.
upload_2020-10-2_20-15-21.png

המטרה שלי ברורה לעצמי, להגיע ל80 קילו ומשם חיטוב.
מה דעתכם? אשמח לקרוא אותה, כנראה זה בין הדברים היחידים שיכולים לקדם אותי מהמצב הזה.
שוב תודה.

אעשה לפי ההודעה שלך. אעלה עוד 200 קלוריות. מה הקצב הנכון שאני אמור לפעול לגביו?. אני יודע שזה משתנה מיום ליום, כמה בשבוע אני אמור לעלות?.
200-300 גרם זה פצצה לשבוע (במידה ואתה רוצה נקי ויחסית איטי ויעיל)

ז"א שאני יכול להישקל בתחילת השבוע ובסוף השבוע בלבד? או שחייב כל השבוע? אני משער שתגיד כל השבוע, למה?
אתה לא צריך כל השבוע זה מיותר.

תעשה נניח שני ואז שישי, ככה אתה רואה שאתה בעלייה

• פותח/ת השרשור
אתה לא צריך כל השבוע זה מיותר.

תעשה נניח שני ואז שישי, ככה אתה רואה שאתה בעלייה

אז בשני אני אמור לשקל X
בשישי X+200 בערך?
עלייה איטית במשקל יהיה קשה למדוד לפי שבוע אם אתה לא מאוד מנוסה, כמובן זה לא אומר שלא צריך להישקל ולעקוב.
באשר לקצב - עלייה של לא יותר מ1.5% אחוז ממשקלך כל חודש, הייתי מכוון אפילו פחות - 0.5-1.0%, כדי להימנע מחיטובים מיותרים בגיל שלך.

איזו תדירות של שקילות אתה ממליץ לי?.
איך אני יודע שאני בקצב הנכון?.
אני רוצה לנסות את השבוע הקרוב לכך. איך אני מתזמן את זה?

אז בשני אני אמור לשקל X
בשישי X+200 בערך?

איזו תדירות של שקילות אתה ממליץ לי?.
איך אני יודע שאני בקצב הנכון?.
אני רוצה לנסות את השבוע הקרוב לכך. איך אני מתזמן את זה?

כל 3-4 ימים זה אחלה, בבוקר כמובן. אתה יכול להישקל גם כל יום, המשקל הוא רק אמצעי מעקב.
לאחר ימים של חריגות משמעותיות בקק"ל או ארוחה בלילה, אתה יכול לדלג על יום-יומיים של שקילה.
בשביל לדעת אם אתה בקצב הנכון תצטרך קודם להחליט כמה אתה רוצה לעלות בחודש.
אם לדוגמה החלטת שאתה רוצה לעלות קילו בחודש, זה אומר כ-250 גרם בשבוע.
קח בחשבון שיהיו לך שבועות של סטיות לכאן ולכאן, אין לך מה להתרגש מזה כל עוד התנהלת אותו דבר, זה נובע משינויים של נוזלים בעיקר.

• פותח/ת השרשור
כל 3-4 ימים זה אחלה, בבוקר כמובן. אתה יכול להישקל גם כל יום, המשקל הוא רק אמצעי מעקב.
לאחר ימים של חריגות משמעותיות בקק"ל או ארוחה בלילה, אתה יכול לדלג על יום-יומיים של שקילה.
בשביל לדעת אם אתה בקצב הנכון תצטרך קודם להחליט כמה אתה רוצה לעלות בחודש.
אם לדוגמה החלטת שאתה רוצה לעלות קילו בחודש, זה אומר כ-250 גרם בשבוע.
קח בחשבון שיהיו לך שבועות של סטיות לכאן ולכאן, אין לך מה להתרגש מזה כל עוד התנהלת אותו דבר, זה נובע משינויים של נוזלים בעיקר.

סבבה, כל שבוע שני ושישי.
אבל ספציפית לשבוע הזה. נגיד שכן, אני רוצה להעלות קילו.
ההבדל בין יום שני שלמשל המשקל בו הוא X לבין המשקל ביום שישי Y אמור להיות 200\300 גרם?.
כך אני אבדוק את השבוע הנ"ל?.

סבבה, כל שבוע שני ושישי.
אבל ספציפית לשבוע הזה. נגיד שכן, אני רוצה להעלות קילו.
ההבדל בין יום שני שלמשל המשקל בו הוא X לבין המשקל ביום שישי Y אמור להיות 200\300 גרם?.
כך אני אבדוק את השבוע הנ"ל?.

אם קילו בחודש זה 250 גרם~ בשבוע אז התנודה צריכה להיות בימי שני, כלומר בין שני לשני, ולא בין שני לשישי.

• פותח/ת השרשור
אם קילו בחודש זה 250 גרם~ בשבוע אז התנודה צריכה להיות בימי שני, כלומר בין שני לשני, ולא בין שני לשישי.

הבנתי, אז לצורך מה אני בודק את יום שישי?
על מנת לראות שהטווח בין יום שני הבא ליום שישי קרוב ונורמלי?

הבנתי, אז לצורך מה אני בודק את יום שישי?
על מנת לראות שהטווח בין יום שני הבא ליום שישי קרוב ונורמלי?

לצורך לראות שאתה בכיוון. להגיע לטווח של X גרם בשלושה-ארבעה ימים הוא חסר טעם

וואלה אחי מה אתה מסתבך יותר מידי במספרים? לא מדובר במדע טילים.

קודם כל אין דבר כזה שהעלת 300 קל׳ בתפריט והמשקל לא זז, כנראה לא העלת באמת / שינית אורח חיים.

תעלה 200 קל׳ ותעשה שקילות פעמיים בשבוע, שים לב שבין שבוע לשבוע אתה עולה בכמות הרצויה בשבילך.

אתה מדבר כאילו אתה לוקח עכשיו החלטה שתלווה אותך לכל החיים, במקסימום משנים טיפה לא קורה כלום.

תנסה ורק ככה תדע.

נשקלים פעמיים כי בשקילה אחת יכול להיות אפילו שצרכת יותר מידי נתרן / סיימת לאכול מאוחר וזה ידפוק את כל השקילה.

בהצלחה.

• פותח/ת השרשור
וואלה אחי מה אתה מסתבך יותר מידי במספרים? לא מדובר במדע טילים.

קודם כל אין דבר כזה שהעלת 300 קל׳ בתפריט והמשקל לא זז, כנראה לא העלת באמת / שינית אורח חיים.

תעלה 200 קל׳ ותעשה שקילות פעמיים בשבוע, שים לב שבין שבוע לשבוע אתה עולה בכמות הרצויה בשבילך.

אתה מדבר כאילו אתה לוקח עכשיו החלטה שתלווה אותך לכל החיים, במקסימום משנים טיפה לא קורה כלום.

תנסה ורק ככה תדע.

נשקלים פעמיים כי בשקילה אחת יכול להיות אפילו שצרכת יותר מידי נתרן / סיימת לאכול מאוחר וזה ידפוק את כל השקילה.

בהצלחה.

בקיצור נשקל פעמיים
פעם אחת יום שני
פעם אחת יום שישי
יום שישי היא לצורך בקרה בלבד
ההבדלים בין יום שני אלו הם המהותיים
אני על 2700 קקל החל ממחר
זה הכל
סיכום של הכל, אני צודק?
@Ben2648

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית