הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

תזונה טבעונית בצבא

Alina187

משתמש מתחיל
48
10
נק' מוניטין:
10
48
10
היי 😃,
אני מתגייסת עוד חודשיים כטבעונית .
ממה שאני הבנתי יהיה מאוד מאתגר לשמור על כמויות חלבון(צורכת כרגע 2 גרם חלבון על כל ק''ג משקל גוף ואף יותר) ועם זאת על הכושר ועל מסת שריר כשרוב מה שאוכל לאכול בבסיס יהיה ירקות,פירות,חומוס,טחינה ופחמימות(אורז/פסטה/פתיתים וכו)
המטרה שלי זה לשמור על המשקל הנוכחי (ניטרלי),להישאר פחות או יותר עם אותה מסת שריר ולהיות בכושר טוב (כמה שאפשר..) -ובכל זאת לקבל כמויות חלבון ושומן רצויות .האם זו מטרה ריאליסטית ?
אם יש בקהל טבעוניים שעשו/עושים שירות צבאי אשמח להמלצות .
תודה מראש ♥

אם המטרה זה להישאר בניטרלי ולהגיע לפי 2 חלבון בצבא רק מהצומח זה יהיה מאוד קשה רק מהאוכל שם.
חשבת לקנות אבקת חלבון טבעונית ולקחת לשם? זה לא ממש יקר ויכול לסדר אותך, יש גם בטעמים שונים זה לא רק בלי טעם - Soy Protein Isolate

אם את רוצה את יכולה גם לקחת חטיפי חלבון טבעוניים לשם, אבל זה יגמר הרבה יותר מהר

בקשר לשומן זה פשוט ממרחים של טחינה וחומס, אני בטוח שיש שם, אבוקדו לא סביר שיהיה לדעתי אבל אם כן זו גם אחלה אופציה.

נערך לאחרונה:
אני שירתתי בצה''ל בתור טבעוני.
מבחינת אוכל זה מאוד משתנה בין מקום למקום (גדוד או חטיבה וכו')
בבוקר אין מה לאכול כי הרוב מבוסס על גבינות, מה שאני הייתי עושה קונה אבקת חלבון ממה שהבחור מעלי הציע (מאוד זול ושווה), אין אופציה אחרת..
מבחינת צהריים המטבח מחויב להביא תחליף לבשר אז בדר''כ זה כל השניצלים (תירס, את תלמדי גם מה זה שניצל הפתעות), בקיצור מאוד לא בריא אבל זה מה שיש כי ככה הצבא מתייחס לטבעונים.
ערב כמו בוקר רק שאצלי לפחות רוב הזמן היו שוב את כל התחליפים הטבעונים כמו בצהריים.
סה''כ אני חושב גם שאוכל בשר לא יכול להשיג 2 גרם חלבון ללא קשרים עם המטבח או תיסוף בחלבון כי החיילים מוגבלים בכמות הבשר שאפשר לשים בצלחת. בנוסף מגיע לך ויטמין B12 מהמרפאה סתם לידע כללי

חחחח מה זה שניצל הפתעות?
ואתה זוכר אילו תחליפים טבעוניים היו?
שניצל הפתעות זה הגרסת אלי אקספרס של שניצל תירס
היה שניצל תירס, הפתעות, פלאפל, טופו.
אם את סוגרת שבתות, לפחות מהחוויה האישית שלי בגדוד לא היה בכלל אוכל מיוחד ושוב היה שניצל תירס וכל אלו

• פותח/ת השרשור
חחחחחחח נקווה להסתדר
אתה היית מצליח להגיע לערכים שלך בתזונה,
לשמור על מסת השריר והכושר כטבעוני בשירות?

מנת הבשר מוגבלת לחייל
תלוי באיזה בסיס
התארחתי בהמון בסיסים,למעט אחד (איפשהו בדרך לאילת)
לא שמתי לב להגבלה כלשהי

הבסיס המנצח מבחינת 'אכול כפי יכולתך' זה ללא ספק 8200 בגלילות
שברתי שיא של 11 שניצלים 😁
**אני לא טבעוני

פועל ע''פ החוקים
רוב הזמן כן,עד שמכופף אותם

תלוי באיזה בסיס
התארחתי בהמון בסיסים,למעט אחד (איפשהו בדרך לאילת)
לא שמתי לב להגבלה כלשהי

הבסיס המנצח מבחינת 'אכול כפי יכולתך' זה ללא ספק 8200 בגלילות
שברתי שיא של 11 שניצלים 😁
**אני לא טבעוני

רוב הזמן כן,עד שמכופף אותם
כשאני הייתי בגדוד היו ימים שהטבחים אפילו לא הוציעו ארוחת בוקר ח
בעקרון בבסיסים גדולים המנת בשר מוגבלת, בגדודים פחות מסתכלים על זה

פעם מישהו בתמימות שאל אותי איך עליתי 13 קילו בצבא
בבקשה -
BF48DC40-E589-4211-A7D0-5A41D5BD0FA6.jpeg 7079CA40-7E47-45F8-8635-EB5B25141665.jpeg 33F2918A-EA99-4D24-A5BB-04076A7AD5D4.jpeg

המזל היחידי שהיה לי זה באמת שהייתי מקומבנת בצבא ובמטבח....מצטערת שאין לי משהו להוסיף. אבל לגמרי מסכימה על לקנות אבקת חלבון טבעונית וחטיפי חלבון למינהם
פעם מישהו בתמימות שאל אותי איך עליתי 13 קילו בצבא
בבקשה -
BF48DC40-E589-4211-A7D0-5A41D5BD0FA6.jpeg 7079CA40-7E47-45F8-8635-EB5B25141665.jpeg 33F2918A-EA99-4D24-A5BB-04076A7AD5D4.jpeg

המזל היחידי שהיה לי זה באמת שהייתי מקומבנת בצבא ובמטבח....מצטערת שאין לי משהו להוסיף. אבל לגמרי מסכימה על לקנות אבקת חלבון טבעונית וחטיפי חלבון למינהם

בלי שום קשר זה באמת תלוי איפה את נופלת.
אני זוכרת שהיו כמה בסיסים שרק הייתי מחכה לעשות להם ביקורת רק בגלל האוכל 😆

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית