הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

תזונה קטוגנית-טבעונית כחלק מטיפול בסרטן השד

מצב
השרשור נעול

shayavr

משתמש מתחיל
234
211
נק' מוניטין:
430
234
211
כל מני
שלום,
כחלק מטיפול בסרטן השד הומלץ ע"י תזונאי מוסמך על מעבר לדיאטה קטוגנית. רב מרכיבי הדיאטה הם צמחים ירוקים (חסה, ברוקולי, תרד למשל במינונים שונים), דגים, טחינה וטופו בצורה מוגבלת יומית.
רמת הקטונים שהומלצה היא בין 2 ל 4, אך בבדיקות שתן תוצאה יוצאת 1 ומעטה לפעמים. רק לאחר צום ממושך של 24 שעות התוצאה מעל 2. איך יתכן?

ועוד: האם בטופו/סוייה יש הורמונים? מאחר והסרטן הורמונלי יש תזונאים שממליצים לא לקחת ומאידך יש כאלה שטוענים שזה שטויות וזה מקור חלבון טוב.
תודה

כחלק מטיפול בסרטן השד הומלץ ע"י תזונאי מוסמך על מעבר לדיאטה קטוגנית
המליץ על סמך מה ולאיזה מטרה? איזה יתרונות הוא מצפה שהדיאטה הקטוגנית תניב לתוכנית הטיפול הכללית?
הראיות בנוגע ליעילות של דיאטה קטוגנית בהקשר של סרטן חלשות מאוד ומגיעות ממחקרי תצפית במקרה הטוב וממחקרי תרבית במקרה הפחות טוב (קישור לפוסט שנותן מידע בסיסי על סוגי מחקרים).

רק לאחר צום ממושך של 24 שעות התוצאה מעל 2. איך יתכן?
כי גם כשאנחנו צמים הגוף מגביר ייצור קטונים.

ועוד: האם בטופו/סוייה יש הורמונים? מאחר והסרטן הורמונלי יש תזונאים שממליצים לא לקחת ומאידך יש כאלה שטוענים שזה שטויות וזה מקור חלבון טוב.
אם כבר, נראה שצריכת סויה מקושרת לירידה בסיכון לחלות בסרטן שד ולירידה בסיכון לתמותה. לא רואה סיבה למנוע גם מחולי סרטן לאכול סויה ומוצריה, אבל מצד שני גם אין חובה לאכול אותם.
ניתן לקבל מידע נוסף מהמאמר הזה. יש שם מספר פסקאות על סרטן השד
ניתן לקרוא את הפוסט הזה לגבי סויה ו"ההורמונים" לכאורה שזה מכיל

עוד מקור - מנייר עמדה של ESPEN (התזונאי אמור להכיר אותם) בנושא של תזונה קלינית בחולי סרטן:
1701933899916.png

לסיכום, על פי הראיות הקיימות, זו לא דיאטה שהייתי ממליץ לחולי סרטן. אבל אני אסייג את דבריי כי אני לא מכיר את התמונה הכוללת - אין לי את כל פרטי המקרה ואת כל הפרטים על החולה. יכול להיות שהתזונאי, שאני מקווה שמכיר את כל הפרטים הרלוונטיים, כן מצא היגיון מסוים להמליץ על דיאטה קטוגנית.

• פותח/ת השרשור
הי מאור, תודה על המענה.

הטענה בעניין הקטונים היא הפחתת הפחמימות שהן כנראה מייצרות גלוקוז, וסוכר הוא המאכל האהוב על התאים הסרטניים ולכן יש לדכא זאת. זה בא ממספר תזונאים מהארץ ומהונג קונג, כבר שנה שעוברת טיפולים ואנחנו חוקרים בכל מני כיוונים.
לכן נצמדנו לזה.
האמת היא שרואים שיפור בגודל הגוש שנראה שהולך ומתפרק אבל יש עוד המון טיפולים אחרים שרצים במקביל אז קשה לי להגיד אם זה זה או משהו אחר. אבל כל מידע יתקבל בברכה ונחקור זאת.

הצום הוא גם חלק מהטיפול של מצום חלקי לצום מלא פעם בכמה זמן ככלי לניקוי רעלים.

עניין הטופו לא קריטי אבל ממש בילבלו אותנו.

יש לנו דאגה גם לגבי תת תזונה שהרי צריכת הקלוריות היומית יוצאת מאוד נמוכה.

הטענה בעניין הקטונים היא הפחתת הפחמימות שהן כנראה מייצרות גלוקוז, וסוכר הוא המאכל האהוב על התאים הסרטניים ולכן יש לדכא זאת
אני מכיר, זה המנגנון הפיזיולוגי שעומד מאחורי ההמלצה של דיאטה קטוגנית לחולי סרטן. אבל בפועל כשבודקים האם הדיאטה הזו מניבה יתרונות כלשהם לחולי סרטן, רואים ש"ההבטחה" לא מתקיימת. יש מרחק עצום בין מנגנון ומכניזם לבין ראיות קונקרטיות בבני אדם.

הצום הוא גם חלק מהטיפול של מצום חלקי לצום מלא פעם בכמה זמן ככלי לניקוי רעלים.
הגוף מנקה רעלים באופן עצמאי באמצעות הכבד והכליות. אין צורך לעשות צומות או אסטרטגיות אחרות שמבטיחות "ניקוי רעלים".

יש לנו דאגה גם לגבי תת תזונה שהרי צריכת הקלוריות היומית יוצאת מאוד נמוכה.
התזונאי המליץ לכם גם על הדיאטה הקטוגנית וגם על ביצוע צומות?

• פותח/ת השרשור
הי, בא נגיד אמרו שלא מזיק לצום, אבל אנחנו חושבים שזה לא שווה את זה לפי מה שאתה אומר ואמרו אחרים.
לגבי קטוגנית, אולי לא, אבל כל כולם אומרים, וחקרנו ונפגשנו עם כמה יועצים, אומרים שסוכר מזין תאים סרטניים ויש להמנע בכל מחיר. אני אישית מעדיף שאשתי תצרוך יותר קלוריות ותשמין ותתחזק.

הי, בא נגיד אמרו שלא מזיק לצום, אבל אנחנו חושבים שזה לא שווה את זה לפי מה שאתה אומר ואמרו אחרים.
אולי לאדם בריא זה לא יזיק. לאוכלוסייה קלינית שנמצאת בסיכון לתת תזונה זה יכול להזיק ולדרדר את הסטטוס התזונתי שלהם, ובכך גם את המצב הרפואי.
במקרה הטוב זה לא מזיק ולא מועיל, משמע השפעה ניטרלית, אז למה לעשות את זה מלכתחילה? היחס סיכון-תועלת לא מצדיק את ביצוע הצומות האלה.

לגבי קטוגנית, אולי לא, אבל כל כולם אומרים, וחקרנו ונפגשנו עם כמה יועצים, אומרים שסוכר מזין תאים סרטניים ויש להמנע בכל מחיר
מי שאומר לך את זה לא יודע ולא מבין את עולם המחקר, ולא משנה אם יש לו את התואר 'ד"ר' או 'פרופסור' לפני השם. מי שאומר לך את הדברים האלה מתבסס על מחקרי תרבית בעיקר.

הבאתי לך את הסימוכין מנייר העמדה של ESPEN, שזה הגוף הרציני ביותר בתחום התזונה הקלינית. נראה לי שניתן להבין רק דבר אחד ממה שהם כותבים.

שלום,
כחלק מטיפול בסרטן השד הומלץ ע"י תזונאי מוסמך על מעבר לדיאטה קטוגנית. רב מרכיבי הדיאטה הם צמחים ירוקים (חסה, ברוקולי, תרד למשל במינונים שונים), דגים, טחינה וטופו בצורה מוגבלת יומית.
רמת הקטונים שהומלצה היא בין 2 ל 4, אך בבדיקות שתן תוצאה יוצאת 1 ומעטה לפעמים. רק לאחר צום ממושך של 24 שעות התוצאה מעל 2. איך יתכן?

תודה
השנה 3 קרובים ואהובים שלי עברו סרטן קשה. אחד ברימיסיה ברוך השם, השניה עוברת את זה עכשיו, והשלישית נפטרה לסרטן לפני חודשיים וחצי.
הייתי מאוד מעורב עם הרופאה של שתיים מהם גם בעניין התזונה ולמדתי טיפה בתקופה הזאת, וכמובן שכל סוג סרטן שונה, ויש הרבה סוגי טיפולים.
יש הרבה דברים שנחשבים בריאים שצריך להיזהר מהם בזמן הטיפול במיוחד עם כימותרפיה, יותר מידי וויטמין C לדוגמה לא משתלב טוב עם כימותרפיה.
גם בזמן הטיפול שמערכת החיסון ברצפה, צריך מאוד להיזהר מזיהומים, ויותר בטוח לאכול מה שנחשב לא בריא, שזה אוכל באריזות כמו במבה ושוקולד, כי זה יותר בטוח כדי להימנע מחיידקים עם פוטנציאל מזיק מאוד בתקופות וסוגי טיפולים שונים.
בהרבה טיפולים כמו כימותרפיה, הגוף עובר פירוק מהר ורציני, חשוב לשמור על כמות גבוה של חלבון, זה די נכון שאפשר להימנע מפחמימה, אבל אם אתה לא מגיע לקלוריות שלך בגלל תיאבון נמוך מבחילות וכאבי בטן, כנראה שעדיף לאכול יותר פחמימות למנוע פירוק גבוה מידי.
גם חשוב לתסף במינרלים שונים שבטוחים בהתאם למצב, לחבר שלי היה חיוני לתסף בסידן ומגנזיום בגלל שפרדניזון מוריד אותם, אבל הרופאים לא חשסו על זה, צריך לקבל סיוע של מישהו שמבין בתזונה שיתיעץ ביחד עם הרופאה מה צריך וכדאי לקחת בתקופות שונות בטיפולים, וסוגי טיפול שונים.

אני לא תזונאי או רופא, רק נחשפתי והתעמקתי טיפה בנושא, ולמדתי שזה מורכב וכדאי שהחלטות תזונתיות יבואו בתיאות עם הרופא ומישהו שמבין בתזונה, ולעשות המון שיעורי בית לבד, כי לא פגשתי אדם שמבין בתזונה והתוספים האידיאלים לסוגי סרטן ותקופות הטיפול וסוגי הטיפול השונים.

• פותח/ת השרשור
נכון, צריך להתעמק בנושא וללמוד השפעת כל מרכיב על הגוף בהתייעצות עם רופאים, תזונאים ומומחים אחרים זה הרוטינה שלנו בשנה האחרונה לצערי,
זה מעניין היה לשמוע שכימותרפיה נוגדת שימוש בוויטמין סי ומזון לא מעובד שאלו בעצם כלים חשובים לגוף בריא. לכן עולים המון סימני שאלה.

חשוב לשמור על המון שמחת חיים וכח נפשי.
שנשמע רק בשורות טובות

יותר מידי וויטמין C לדוגמה לא משתלב טוב עם כימותרפיה.
מדובר על מינונים של ויטמין C שניתן לקבל רק מתוסף. ויטמין C במינונים שצורכים מהתזונה לא פוגע ביעילות הכימותרפיה.

גם בזמן הטיפול שמערכת החיסון ברצפה, צריך מאוד להיזהר מזיהומים, ויותר בטוח לאכול מה שנחשב לא בריא, שזה אוכל באריזות כמו במבה ושוקולד, כי זה יותר בטוח כדי להימנע מחיידקים עם פוטנציאל מזיק מאוד בתקופות וסוגי טיפולים שונים.
המשפט הזה מאוד מטעה ואפילו יכול להיות מסוכן. מהמשפט הזה משתמע שבמצבים שמערכת החיסון פגועה כדאי לאכול ג'אנק פוד רק כי זה מגיע באריזות סגורות.
לא רק מאכלים "לא בריאים" מגיעים באריזות סגורות. בנוסף, יש מאכלים שניתן לאכול והם לא מגיעים באריזה סגורה ויש שיטות בישול שיכולות להפוך מזון מסוים לנקי ממזהמים. מה עם בישול? הרתחה? קלייה? פסטור?

השנה 3 קרובים ואהובים שלי עברו סרטן קשה. אחד ברימיסיה ברוך השם, השניה עוברת את זה עכשיו, והשלישית נפטרה לסרטן לפני חודשיים וחצי.
מאוד מצטער לשמוע שהמחלה הזו תפסה חלק מרכזי מהמעגל הקרוב שלך, אבל בבקשה לא לרשום דברים לא נכונים ומוטעים.

לגבי הסויה, מצרף לך קישור לנייר עמדה של עמותת עתיד ומשרד הבריאות בנוגע להשפעות בריאותיות של סויה. יש שם מידע גם על סרטן השד.

לדעתי קיבלת את כל המידע שאתה צריך כולל הפנייה לסימוכין. אני נועל את הפוסט לפני שאנשים נוספים יכתבו דברים לא נכונים.

שנדע רק בריאות.

מצב
השרשור נעול
Back
למעלה תחתית