הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

תזונה טבעונית בצבא

Alina187

משתמש מתחיל
48
10
נק' מוניטין:
10
48
10
היי 😃,
אני מתגייסת עוד חודשיים כטבעונית .
ממה שאני הבנתי יהיה מאוד מאתגר לשמור על כמויות חלבון(צורכת כרגע 2 גרם חלבון על כל ק''ג משקל גוף ואף יותר) ועם זאת על הכושר ועל מסת שריר כשרוב מה שאוכל לאכול בבסיס יהיה ירקות,פירות,חומוס,טחינה ופחמימות(אורז/פסטה/פתיתים וכו)
המטרה שלי זה לשמור על המשקל הנוכחי (ניטרלי),להישאר פחות או יותר עם אותה מסת שריר ולהיות בכושר טוב (כמה שאפשר..) -ובכל זאת לקבל כמויות חלבון ושומן רצויות .האם זו מטרה ריאליסטית ?
אם יש בקהל טבעוניים שעשו/עושים שירות צבאי אשמח להמלצות .
תודה מראש ♥

איפה את הולכת לשרת?
אם זה בבסיס פתוח (יומיות) התזונה פחות צריכה להדאיג אותך, מפני שאת יכולה לאכול יותר בבית, וגם להביא מהבית.
החלק הבעייתי זה רק הטירונות, אל תבואי בציפיות לעמוד בערכים מסוימים ומצד שני לא יקרה כלום אם חודש+- לא תגיעי לערכים אליהם את רגילה.

נ.ב
צריך ממש להתאמץ כדי לאבד ממסת השריר כשאת על ניטרלי.
מספיק שלא תרדי במשקל ותאכלי חלבון בערך לפי משקל גוף ומצבך טוב.

איחלתי לחיילת בהצלחה

• פותח/ת השרשור
מתגייסת כחובשת יודעת שהטירונות והקורס בבה״דים בתקווה בהמשך לבסיס סגור.
ואני מקווה לאכול אפילו מספיק חלבון בערך לפי המשקל גוף
אצטרך להעמיס מלאא חומוס כנראה 🙄
פעם מישהו בתמימות שאל אותי איך עליתי 13 קילו בצבא
בבקשה -
צפה בקובץ המצורף 59320 צפה בקובץ המצורף 59321 צפה בקובץ המצורף 59322

המזל היחידי שהיה לי זה באמת שהייתי מקומבנת בצבא ובמטבח....מצטערת שאין לי משהו להוסיף. אבל לגמרי מסכימה על לקנות אבקת חלבון טבעונית וחטיפי חלבון למינהם

בלי שום קשר זה באמת תלוי איפה את נופלת.
אני זוכרת שהיו כמה בסיסים שרק הייתי מחכה לעשות להם ביקורת רק בגלל האוכל 😆

זה אכיל?😱

• פותח/ת השרשור
אחלא תפקיד
בהצלחה

אגב חומוס,נתקלתי לא מזמן בפול מוכן בשימורים
אם לא רגישה,נראה שזה אחלא של פיתרון

תודההה
אני שירתתי בצה''ל בתור טבעוני.
מבחינת אוכל זה מאוד משתנה בין מקום למקום (גדוד או חטיבה וכו')
בבוקר אין מה לאכול כי הרוב מבוסס על גבינות, מה שאני הייתי עושה קונה אבקת חלבון ממה שהבחור מעלי הציע (מאוד זול ושווה), אין אופציה אחרת..
מבחינת צהריים המטבח מחויב להביא תחליף לבשר אז בדר''כ זה כל השניצלים (תירס, את תלמדי גם מה זה שניצל הפתעות), בקיצור מאוד לא בריא אבל זה מה שיש כי ככה הצבא מתייחס לטבעונים.
ערב כמו בוקר רק שאצלי לפחות רוב הזמן היו שוב את כל התחליפים הטבעונים כמו בצהריים.
סה''כ אני חושב גם שאוכל בשר לא יכול להשיג 2 גרם חלבון ללא קשרים עם המטבח או תיסוף בחלבון כי החיילים מוגבלים בכמות הבשר שאפשר לשים בצלחת. בנוסף מגיע לך ויטמין B12 מהמרפאה סתם לידע כללי

איזו אבקת חלבון היית קונה אם אפשר לשאול?
אני לא מזמינה אבקות חלבון ולא בטוחה אלו מהטבעוניות טעימות אז אשמח לדעת 😃

תודההה

איזו אבקת חלבון היית קונה אם אפשר לשאול?
אני לא מזמינה אבקות חלבון ולא בטוחה אלו מהטבעוניות טעימות אז אשמח לדעת 😃
Soy Protein Isolate
ממליץ לקנות עכשיו, סה''כ אם את פותחת משתמש חדש ומשתמשת בקופון מסויים (cashdo) יש הנחה של 39 אחוז שזה בערך 6~7.5 קילו חלבון ב250 שקל.

העצה הכי טובה שאני יכול לתת לך זה לנסות להתקמבן על מטבחון ולהתחבר לטבחים כדי להשיג אוכל ולבשל בעצמך. ואם לא נותנים לך גונבים כשהם לא מסתכלים כשאת באה "להוריד פריסה".
ברוב השירות שלי הייתי בחדר אוכל של כלא 4. ולמי שלא יודע, זה לא שיש מטבח שונה לאסירים ולמנייאקים. המזל שלי היה שהיה לי מטבחון מאובזר במשרד והייתי טוב בלשדוד את החומרי גלם מהמטבח.

מתגייסת כחובשת יודעת שהטירונות והקורס בבה״דים בתקווה בהמשך לבסיס סגור.
ואני מקווה לאכול אפילו מספיק חלבון בערך לפי המשקל גוף
אצטרך להעמיס מלאא חומוס כנראה 🙄

כמו שיצחק אומר - וברצינות,
תסתחבקי עם החבר'ה מהמטבח.
בפעם הראשונה תבואי לטבח "היי אני אלינה, נעים מאוד" ומשם הדרך להסתדר על אוכל כבר קלה ;)

זה נחמד מדי
שתבוא ככה:'אני עלינה,איפה האוכל?'

6c1c5a76db0dd7f80075be0f022319df.gif

אני עלינה, 'how you doin?

אני טבעוני, אכלתי רק טבעוני בצבא (משתחרר עוד חודש) - בעיקרון אני לוקח 2 סקופים של אבקת חלבון ביום, במהלך כל ההכשרה כמובן שתאכלי לא מספיק טוב, בסדיר אפשר לגמרי להסתדר, אני מגיע בערך ל160+ גרם חלבון ביום אבל זה לקח לי זמן וזה לא היה ככה בהתחלה. בעיקרון אצלי בבסיס אין מה לדבר עם הטבחים, פשוט ללכת לנגד מטבח להציף את הבעיות ולהסביר לו ששניצל תירס זה לא תחליף למנת בשר.
יש לנו תמיד בצהריים טופו/פתיתי סויה (דיי מגעיל אבל מתרגלים להכל בצבא) ותמיד אפשר לשלב קטניות עם דגן.

אבקת חלבון
חומוס/טחינה כמעט תמיד יש
אצלנו היה לטבעונים הרבה פעמים גם מעדני סויה כאלה (אז מניח שיש בהם חלבון גם)

לא יודע כמה את שוקלת אבל להגיע ל100-120 גרם חלבון עם סקופ או 2 ביום זה די קל גם כטבעוני (יש מצב שתגיעי להרבה פחמימה אבל בטירונות בכל מקרה זזים המון)

• פותח/ת השרשור
אני מתאמנת כבר כמה שנים ועוד לא יצא לי לנסות אבקת חלבון כי גם לא ראיתי בכך צורך ,תמיד מגיעה למספיק חלבון בתפריט היומי.
טובבב כנראה שהגיע הזמן לקנות לקראת השירות:s49:
תודה ח׳ברה 😃

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית