הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

Behind the neck press

Yonatann

משתמש משקיע
2,213
729
נק' מוניטין:
953
2,213
729
התרגיל האהוב עליי הוא פרס. אני פותח איתו את אימוני הpush שלי (חזה כתפיים יד אחורית)

אני רוצה להעלות קצת את הכוח שלי בתרגיל, במכון כתרגיל עזר אני עושה פינפרס מדי פעם, זה ממש נחמד.

ראיתי שהתרגיל של פרס מאחורי הראש, מערב יותר את הכתף אחורית ותורם להתקדמות בפרס רגיל.

כשאני מנסה לעשות את התרגיל אני לא מרגיש שום כאב או אי נוחות. רציתי לדעת האם התרגיל יכול להיות מסוכן לכתף כי הוא לא שם את הכתף איפה שהיא רגילה להיות, אלא אחורה יותר תחת עומס..

מה אתם אומרים, יכול להיות מסוכן יותר מהתרגילים אחרים?

כן, פוזיציה לא טובה לכתף במיוחד תחת עומס. יש מלא אופציות הרבה יותר טובות: תעשה בישיבה, דאמבלים, פרס יד אחת, Z PRESS.

• פותח/ת השרשור
כן, פוזיציה לא טובה לכתף במיוחד תחת עומס. יש מלא אופציות הרבה יותר טובות: תעשה בישיבה, דאמבלים, פרס יד אחת, Z PRESS.

כרגע יש לי מוט ופלטות, ודאמבל של 15 קילו, ככה שדברים עם דאמבלים לפחות מ10 חזרות או משהו כזה לא רלוונטי כי זה קל.

אני מחפש תרגילים עם מוט אם אפשרי, כי אין לי כלוב. אני מעלה את המוט לגובה הכתף מהרצפה..

זה תרגיל גרוע

תעשה פרס רגיל עם מוט בעמידה ואם אתה רוצה משהו לכתף אחורית תעשה הרחקות עם פלטות קטנות כשהגב אופקי

• פותח/ת השרשור
מוזר... שני יוטיובירים שאני כן תופס מהם כאמינים (Omar Isidro וScott Herman) כן המליצו לתת לתרגיל צ׳אנס..

בכל אופן לא שווה לי להסתכן,
תודה לעוזרים!

עניין של גמישות בכתף, יש אנשים שיעשו בכיף ויש אנשים שיסבלו כל רגע ורגע תחת הלחץ (כמוני).

על אותו עניין כמו לעשות פולי עליון מאחורי הראש,
אם עניין הגמישות לא מפריע לך אז זה בסדר לעשות.

להגיד לך שזה שווה את הסיכונים במקרה שאתה עובד בrpe גבוה? לא יכול להגיד.

לא יתן שום תמורה נוספת ואני בטוח וסמוך שיש מספיק דרכים להתקדם בבנץ׳ פרס שלא ישימו את הכתפיים שלך בסיכון מיותר.

• פותח/ת השרשור
עניין של גמישות בכתף, יש אנשים שיעשו בכיף ויש אנשים שיסבלו כל רגע ורגע תחת הלחץ (כמוני).

על אותו עניין כמו לעשות פולי עליון מאחורי הראש,
אם עניין הגמישות לא מפריע לך אז זה בסדר לעשות.

להגיד לך שזה שווה את הסיכונים במקרה שאתה עובד בrpe גבוה? לא יכול להגיד.

לא יתן שום תמורה נוספת ואני בטוח וסמוך שיש מספיק דרכים להתקדם בבנץ׳ פרס שלא ישימו את הכתפיים שלך בסיכון מיותר.

בנץ׳ פרס פחות מעניין אותי.. אני מתאמן יותר לבילדניג ואני מרגיש שהחזה שלי גדול כמו של בנות (גם יש לי גנטיקה טובה בחזה וגם מחזיק שם כמות של שומן..)

אני הרבה יותר מעוניין בגדילה בכתפיים, ובמיוחד עוד משקל במיליאטרי פרס.

כרגע אני עושה לכתפיים
פרס
פרס בישיבה
הרחקות לצדדים.

אבל אני מרגיש שהתרגילים האלו מאוד דומיננטיים בכתף הקידמית וככל שהולכים אחורה בכתף הכתף פחות מפותחת..
אני פחות רוצה להוסיף הרבה תרגילים מבודדים, אני נהנה לעבוד במורכבים, ותרגילים מבודדים אף פעם לא קידמו אותי באמת.

אני מחפש תרגיל שמערב הרבה שרירים אבל הוא דומיננטי לכתף אחורית ולכתף האמצעית.. אם למישהו יש רעיון אשמח שישתף!

כרגע אני עושה לכתפיים
פרס
פרס בישיבה
הרחקות לצדדים
למה שתבצע פרס וגם פרס בישיבה? זה אותה תנועה.
אתה יכול לבצע חתירה לסנטר שזה תרגיל מורכב שמערב ממש חזק את הכתף אמצעית\אחורית.
או Bent over rear delt row שזה תרגיל מורכב לכתף האחורית. אבל החיסרון זה שהוא גם מערב מאוד את שרירי הגב מה שהופך את התנועה לפחות כתף אחורית ויותר גב

למה שתבצע פרס וגם פרס בישיבה? זה אותה תנועה.
אתה יכול לבצע חתירה לסנטר שזה תרגיל מורכב שמערב ממש חזק את הכתף אמצעית\אחורית.
או Bent over rear delt row שזה תרגיל מורכב לכתף האחורית. אבל החיסרון זה שהוא גם מערב מאוד את שרירי הגב מה שהופך את התנועה לפחות כתף אחורית ויותר גב
ברכות להודעה הראשונה חביבי

• פותח/ת השרשור
למה שתבצע פרס וגם פרס בישיבה? זה אותה תנועה

בישיבה אני מתחיל כל חזרה מאפס, שהמוט לא זז, ואני משפר את ההתפרצות מהתחתית.. בנוסף בישיבה אני טיפה בשיפוע, בערך 70 מעלות ולא 90, ואז מערב טיפה יותר את החזה.

חתירה לסנטר שזה תרגיל מורכב שמערב ממש חזק את הכתף

כאילו upright row?

• פותח/ת השרשור
גם בupright row
רחב או צר
יכול להיות עומס ואי נחות לכתף ופרק היד
שים לב

כן כבר הספקתי לעשות על התרגיל גוגל, חלק אומרים להימנע לגמרי, חלק אומרים שאם הוא מרגיש בסדר לא להימנע.

כרגע אני צעיר, הכתפיים שלי בריאות, אם יהיה את הדקירות הקטנות האלו בכתף אני אפסיק.

בריאות>שרירים

כן כבר הספקתי לעשות על התרגיל גוגל, חלק אומרים להימנע לגמרי, חלק אומרים שאם הוא מרגיש בסדר לא להימנע.

אני לא יודע אם אפשר לשלוח בפורום קישורים, אבל בכול מקרה הייתי ממליץ לך לראות את הסרטון של Jeff Nippard הוא מציג את התרגיל בצורה די טובה.

• פותח/ת השרשור
אני לא יודע אם אפשר לשלוח בפורום קישורים, אבל בכול מקרה הייתי ממליץ לך לראות את הסרטון של Jeff Nippard הוא מסביר את התרגיל בצורה די טובה.

בטח בטח, יש לו תוכן מעולה כיף לצפות בו.

אני דווקא ממש אוהב את התרגיל הזה לבניית שרירי הכתפיים, יותר מדחיקה רגילה, אבל הוא דורש יותר תשומת לב לטכניקה נכונה ודורש מספיק יכולת תנועה של הכתף, זה לא לכולם

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית