הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

צום ותזונה

פינוקיו

משתמש פעיל
659
48
נק' מוניטין:
112
659
48
לאחרונה ניתקלתי במחקר :
ניטען במחקר שצום תקופתי (Intermittent fasting) שזהו אכילה בחלון של 8 שעות ואז צום של 16 שעות . ( לא כל כך קשה כמו שאתם חושבים שהרי ישנים 8 שעות אז מדובר רק בצום של 8 שעות)
+
אכילת מאכלים עתירי חלבון ושומן כגון : שוק/ירך/סטייק /המבורגר + ירקות

היא הדרך הטובה ביותר עבור אנשים מסויימים לרדת במשקל ולהוריד אחוזי שומן.

הפחמימה מקפיצה רמות אינסולין בגוף לרמות גבוהות בניגוד לשומן. ורמות גבוהות של אינסולין= יותר רעב, פחות שובע מה שיוביל בסופו של דבר לאכול יותר ולצבור יותר שומן ומשקל גוף.
ההמלצה היא לאכול מאכלים עתירי שומן ולא בשר רזה כמו חזה עוף, כי מה שהשומן עושה בעצם זה להוריד פסיכולוגית את הצורך בפחמימה כי הוא טעים.

האם זה נכון?

@Mike

אכילת מאכלים עתירי חלבון ושומן כגון : שוק/ירך/סטייק /המבורגר + ירקות

היא הדרך הטובה ביותר עבור אנשים מסויימים לרדת במשקל ולהוריד אחוזי שומן.

הדרך הכי טובה (והיחידה) לרדת במשקל ולהוריד אחוזי שומן היא גירעון קלורי.

• פותח/ת השרשור
הדרך הכי טובה (והיחידה) לרדת במשקל ולהוריד אחוזי שומן היא גירעון קלורי.

השאלה הנשאלת היא האם באמת צום וויתור על אב מזון שלם כמו פחמימה יותר אפקטיבית בירידה במשקל ובאחוזי שומן?
זה קצת יותר מורכב מלזרוק "גרעון קלורי"

האם נעשו מחקרים על אנשים שאכלו תזונה של פחמימה וחלבון בהשוואה לאנשים שאכלו חלבון ושומן בשביל לקבוע מי מהם הכי אפקטיבי?

האם נעשו מחקרים על אנשים בעת תקופת מסה/חיטוב בנוגע לתזונת חלבונים, פחמימות (מורכבות ופשוטות) מבלי הרבה שומן, לעומת כאלה שנמנעו כמעט לחלוטין מפחמימות והתבססו על חלבון שומנים וירקות שבודק יחס של עליית אחוזי שומן ועלייה במסת שריר(בתקופת מסה) או ירידה באחוזי שומן ומיזעור ירידה במסת שריר( בתקופת חיטוב) ?

זה פשוט משגע שיש אנשים שאומרים להימנע מפחמימה בשביל תוצאות אפקטיביות
ואנשים שאומרים שזה בסדר לאכול מכל אבות המזון.
חייב להיות דרך מחקרית שמוכיחה מה מהשיטות הכי יעילות.

ולא משהו שמתבסס על "אני אוכל הכול" וזה עובד לי

השאלה הנשאלת היא האם באמת צום וויתור על אב מזון שלם כמו פחמימה יותר אפקטיבית בירידה במשקל ובאחוזי שומן?
זה קצת יותר מורכב מלזרוק "גרעון קלורי"

האם נעשו מחקרים על אנשים שאכלו תזונה של פחמימה וחלבון בהשוואה לאנשים שאכלו חלבון ושומן בשביל לקבוע מי מהם הכי אפקטיבי?

האם נעשו מחקרים על אנשים בעת תקופת מסה/חיטוב בנוגע לתזונת חלבונים, פחמימות (מורכבות ופשוטות) מבלי הרבה שומן, לעומת כאלה שנמנעו כמעט לחלוטין מפחמימות והתבססו על חלבון שומנים וירקות שבודק יחס של עליית אחוזי שומן ועלייה במסת שריר(בתקופת מסה) או ירידה באחוזי שומן ומיזעור ירידה במסת שריר( בתקופת חיטוב) ?

ולא משהו שמתבסס על "אני אוכל הכול" וזה עובד לי

אז זהו שאין משהו אחד שיעבוד אבסולוטית לכל בני האדם כי לכל אחד יש מערכת עיכול שונה, מעי וכל החבריה מגיבים שונה לכל תוכנית. אז יש אנשים שיגיבו פנטסטי ל0-30 גרם פחמימה ויש כאלה שחייבים את ה200 גרם. יש מי שפורחים על IF וכאלה שיתחרפנו. יש מי שאוכל 30 בננות וכאלה שפותחים יום עם חמאה בקפה. אתה לא באמת מצפה שלאסקימוסי תהיה אותה תגובה כמו למי שגדל במדבר סהרה, נכון?

ממליץ בחום לקרוא את The Leangains Method- Martin Berkhan. הוא מביא מלא מחקרים ולא סיפורים אנוקדטלים. ועדיין, IF זה לא השיטה האולטימטיבית לכולם זה לא ה Silver Bullet המיוחל. חלק כן, לחלק לא.

• פותח/ת השרשור
אז זהו שאין משהו אחד שיעבוד אבסולוטית לכל בני האדם כי לכל אחד יש מערכת עיכול שונה, מעי וכל החבריה מגיבים שונה לכל תוכנית. אז יש אנשים שיגיבו פנטסטי ל0-30 גרם פחמימה ויש כאלה שחייבים את ה200 גרם. יש מי שפורחים על IF וכאלה שיתחרפנו. יש מי שאוכל 30 בננות וכאלה שפותחים יום עם חמאה בקפה. אתה לא באמת מצפה שלאסקימוסי תהיה אותה תגובה כמו למי שגדל במדבר סהרה, נכון?

ממליץ בחום לקרוא את The Leangains Method- Martin Berkhan. הוא מביא מלא מחקרים ולא סיפורים אנוקדטלים. ועדיין, IF זה לא השיטה האולטימטיבית לכולם זה לא ה Silver Bullet המיוחל. חלק כן, לחלק לא.
אני לא יודע אם למדת את זה אבל בסטטיסטיקה יש דבר שניקרא התפלגות נורמלית.
אז אם תיקח מדגם רב משתתפים מן הסתם שיהיו את ה10 אחוז קיצוניים שאולי יגיבו טוב יותר לפחמימות.
השאלה מהי השיטה שתעבוד הכי אפקטיבית לרוב האנשים. ואני בכוונה לא רוצה להכניס את הכוח רצון לתמונה לגבי אנשים שקשה להם בלי מתוקים ופחמימות.

מכל השנות מחקר שקיימים בתחום( אלפי שנים)
עדיין לא נימצאה הוכחה לכך שתזונה דלת אינסולין עובדת על רוב האנשים הכי טוב מבחינת הורדת משקל (ירידה קלה במסת השריר, וגדולה באחוזי שומן) ?

עכשיו הבנתי מה הייתה השאלה.
בכול מקרה לחיטוב דל פחמימה אין שום יתרון לחיטוב "רגיל".

השאלה מהי השיטה שתעבוד הכי אפקטיבית לרוב האנשים.
זה תשובה שאי אפשר לענות עליה, כי זה משתנה בין אדם לאדם, ל-X זה יהיה יותר נוח לאכול יותר פחמימות ול-Y זה יהיה סיוט.
אבל אתה תמיד יכול לבדוק ולראות מה מצליח לך יותר.

אני לא יודע אם למדת את זה אבל בסטטיסטיקה יש דבר שניקרא התפלגות נורמלית.
אז אם תיקח מדגם רב משתתפים מן הסתם שיהיו את ה10 אחוז קיצוניים שאולי יגיבו טוב יותר לפחמימות.
השאלה מהי השיטה שתעבוד הכי אפקטיבית לרוב האנשים. ואני בכוונה לא רוצה להכניס את הכוח רצון לתמונה לגבי אנשים שקשה להם בלי מתוקים ופחמימות.

מכל השנות מחקר שקיימים בתחום( אלפי שנים)
עדיין לא נימצאה הוכחה לכך שתזונה דלת אינסולין עובדת על רוב האנשים הכי טוב מבחינת הורדת משקל (ירידה קלה במסת השריר, וגדולה באחוזי שומן) ?

אני לא יודע על משהו אחד שעובד אוניברסלית לכו-לם. נראה לי שאתה מחפש תשובה פשוטה לשאלה מורכבת ומסובכת. אם היה כזה, אז כולם היו מתנהלים בצורה זהה. איזה רוב אנשים? רוב האנשים שהיו במחקר? מה הרקע שלהם? מה אכלו ההורים שלהם 100 דורות אחורה? מה היה זמין להם בכפר? לאיזה חברה הם השתייכו? לאיזה מעמד סוציואקונומי? והלאה והלאה. מבחינה פיזיולוגית אתה צריך חלבון ושומן, פחמימה זה לא חובה. הגוף יכול להמיר חלבון ושומן לצורך הפקת גלוקוז. הוא לא יכול לעשות ההיפך. מפה ועד אידאליזציה לשיטה זו או אחרת שתעבוד על כן מאן דהו, רחוקה הדרך. תזכור גם שהגוף שלך מעוניין לשרוד פיזיולוגית, כל הקטע של חיטוב ומסת שריר זה ממש לא בסדר עדיפות עליונה מבחינתו. העלייה של דיאטות שמתעדפות חלבון+שומן היא בעצם תגובה לתזונה מערבית שיש בה יותר מדי הסתמכות על פחמימות.

נערך לאחרונה:
מחקרים הראו שאין הבדל מאיפה מגיע הקלוריות הנותרות שלך.
אם זה משומן או פחמימה.
אבל קח בחשבון שפחות מידי שומן לאורך זמן יפגע לך בהורמונים, לעומת חוסר פחמימה, הגוף מסתדר ומשתמש בחלבון ושומן.
חוסר פחמימה בקלות מוביל אנשים לאכול זבל ולהגיע לחסרים תזונתיים, ולא מספיק ויטמינים מינרלים וסיבים תזונתיים.
לכן רצוי להתאזן בחיטוב על 2 גרם חלבון לק"ג משקל גוף.
לאכול שומן במינימום כדי לשמור על ההורמונים שזה בערך 60 גרם פלוס מינוס ולא משתנה הרבה לדעתי גם אם אתה מאוד כבד.
והשאר מפחמימה איכותית.

לגבי צום לסירוגין, זה אחלה שיטה להשתלט על הרעב של חיטוב.
בזמן חיטוב שלי עשיתי את זה, כי ככה הייתי פחות רעב.
עכשיו שאני בטיול, אני אוכל ארוחת בוקר מאוחר, כי אין לי דרך לבקר את כל מה שאני אוכל וכמה, אז ארוחת בוקר מאוחרת עוזרת לאכול פחות.
אבל כל השטויות שזה מרזה יותר, כי אתה צם, הם שטויות.
זה נטו עניין של נוחות.

רצית להתעלם מנקודת מבט פסיכולוגית, ולדעתי זה הסתכלות שגויה מצידך.
הדיאטה הכי טובה זה מה שתצליח לדבוק בה ותעבוד.
אם היא גרועה פסיכולוגית, לא תדבק בה.
מבחינה 9סיכולוגית, אני לא רואה הבדל גדול אם תאכל יותר פחמימה או שומן.
אבל קשה לסגור אימון בלי מספיק פחמימה, ובפחמימה עתירה בסיבים תזונתיים משביעה יותר, מלבד בריאה ומכילה מגוון וויטמינים.
חוץ מזה, שחבל להיות בעצירות כל החיטוב בגלל חוסר סיבים או שומן.
זה לא רק סוג הדיאטה, זה גם איך אתה מבצע אותה. איזה שומן ובפחמימה אתה אוכל?
תאכל רק אורז ואבקת חלבון, כנראה שלא תדבק בתזונה הזאת, ותגיע לחסרים מהר.

אתה מתאר פה תזונה קטוגנית. זו תזונה שמתאימה בעיקר לסוכרתיים, מפני שהיא דלה מאוד בפחמימה.
'דל פחמימה' זו בסה"כ אסטרטגיית ירידה במשקל, ויעילה מאוד עבור רבים.
יש שיעדיפו אסטרטגיות אחרות כמו צום לסירוגין / דיאטת דל שומן / תזונה טבעונית / דיאטת פליאו / התמקדות במאכלים מסוימים וכו' וכו'.
כולן דרכים שנועדו לעזור לך לשמור על המאזן הקלורי - השלילי לצורך העניין.
למעשה כל דיאטת הרזייה שתעבוד לך היא טובה, והטובה ביותר היא זו שתעמוד בה הכי טוב, לצד תוצאות מוצלחות.
מחקרים הראו שאין הבדל מאיפה מגיע הקלוריות הנותרות שלך, אם זה משומן או פחמימה.

דווקא כן, יש הבדל, יש יתרון לדל פחמימה מאשר דל שומן.

דיאטת דלת פחמימה יעילה יותר מדיאטה דלת שומן
Effect of weight loss by a low-fat diet and a low-carbohydrate diet on peptide YY levels - PubMed

עוד רפרנס
The Effects of a Low-Carbohydrate Diet vs. a Low-Fat Diet on Novel Cardiovascular Risk Factors: A Randomized Controlled Trial

ועוד אחד מעניין
Effects of low-carbohydrate and low-fat diets: a randomized trial - PubMed

אתה מתאר פה תזונה קטוגנית. זו תזונה שמתאימה בעיקר לסוכרתיים, מפני שהיא דלה מאוד בפחמימה.
'דל פחמימה' זו בסה"כ אסטרטגיית ירידה במשקל, ויעילה מאוד עבור רבים.
יש שיעדיפו אסטרטגיות אחרות כמו צום לסירוגין / דיאטת דל שומן / תזונה טבעונית / דיאטת פליאו / התמקדות במאכלים מסוימים וכו' וכו'.
כולן דרכים שנועדו לעזור לך לשמור על המאזן הקלורי - השלילי לצורך העניין.
למעשה כל דיאטת הרזייה שתעבוד לך היא טובה, והטובה ביותר היא זו שתעמוד בה הכי טוב, לצד תוצאות מוצלחות.

דווקא כן, יש הבדל, יש יתרון לדל פחמימה מאשר דל שומן.

דיאטת דלת פחמימה יעילה יותר מדיאטה דלת שומן
Effect of weight loss by a low-fat diet and a low-carbohydrate diet on peptide YY levels - PubMed

עוד רפרנס
The Effects of a Low-Carbohydrate Diet vs. a Low-Fat Diet on Novel Cardiovascular Risk Factors: A Randomized Controlled Trial

ועוד אחד מעניין
Effects of low-carbohydrate and low-fat diets: a randomized trial - PubMed
חלק מהמחקרים שלך לא הראו הרזיה מהירה יותר עם פחות פחמימה.
וחלק היו מחקרים רנדומלים כמו רוב המחקרים בתחום, שהם חסרי תועלת לחלוטין.

חלק מהמחקרים שלך לא הראו הרזיה מהירה יותר עם פחות פחמימה.
וחלק היו מחקרים רנדומלים כמו רוב המחקרים בתחום, שהם חסרי תועלת לחלוטין.

או שלא טרחת, או שלא הבנת, אחרת היית עונה לעניין ומתייחס ולא מפליץ לי משפטים באוויר.
בוא, אכוון אותך למשפטים מסוימים...

*כאן למשל, לאחר שנה הרוב הגדול של המשתתפים סיימו בהצלחה, לאחר שכ-20% פרשו מתישהו בדרך.
בסוף שנת הניסוי הקבוצה שהייתה על דל פחמימה (עד 40 גרם ביום) ירדה יותר במשקל, לעומת הקבוצה שהייתה בדיאטה דלת שומן.

001.jpg

**במחקר הפרוספקטיבי הבא,
לאחר 8 שבועות הנבדקים בדיאטת דל פחמימה ירדו הרבה יותר במשקל בהשוואה לנבדקים שהיו בדיאטה דלת שומן.
002.jpg

הטקסט המלא
Effect of weight loss by a low-fat diet and a low-carbohydrate diet on peptide YY levels

נערך לאחרונה:
אני לא יודע על משהו אחד שעובד אוניברסלית לכו-לם. נראה לי שאתה מחפש תשובה פשוטה לשאלה מורכבת ומסובכת. אם היה כזה, אז כולם היו מתנהלים בצורה זהה. איזה רוב אנשים? רוב האנשים שהיו במחקר? מה הרקע שלהם? מה אכלו ההורים שלהם 100 דורות אחורה? מה היה זמין להם בכפר? לאיזה חברה הם השתייכו? לאיזה מעמד סוציואקונומי? והלאה והלאה. מבחינה פיזיולוגית אתה צריך חלבון ושומן, פחמימה זה לא חובה. הגוף יכול להמיר חלבון ושומן לצורך הפקת גלוקוז. הוא לא יכול לעשות ההיפך. מפה ועד אידאליזציה לשיטה זו או אחרת שתעבוד על כן מאן דהו, רחוקה הדרך. תזכור גם שהגוף שלך מעוניין לשרוד פיזיולוגית, כל הקטע של חיטוב ומסת שריר זה ממש לא בסדר עדיפות עליונה מבחינתו. העלייה של דיאטות שמתעדפות חלבון+שומן היא בעצם תגובה לתזונה מערבית שיש בה יותר מדי הסתמכות על פחמימות.
אתה צריך פחמימה, אם הגוף שלך יסתמך על פירוק של חלבון ושומן במטרה להפיק אנרגיה יהיו חומרים רעילים כתוצאה מהפירוק הזה

אמרת שהגוף חייב פחמימה, יש לך גיבוי למה שאתה כותב?
לא אמרתי חייב, אמרתי צריך, קצת הבנת הנקרא
המסלול המטבולי הוא הפקת אנרגיה מפחמימות..... לא צריך גיבוי, משהו שלומדים בחטיבה....
אם הוא לא ילך לפי המסלול הזה, כמו שטענתי יהיו השלכות, תקרא קצת מידע בסיסי לא כל דבר צריך להביא מחקרים

לא אמרתי חייב, אמרתי צריך, קצת הבנת הנקרא
המסלול המטבולי הוא הפקת אנרגיה מפחמימות..... לא צריך גיבוי, משהו שלומדים בחטיבה....
אם הוא לא ילך לפי המסלול הזה, כמו שטענתי יהיו השלכות, תקרא קצת מידע בסיסי לא כל דבר צריך להביא מחקרים

בוא, אלמד אותך משהו בהבנת הנקרא.
אם אתה טוען שהגוף לא יכול להסתמך רק על חלבון ושומן (אחרת רעלים וכו וכו), המשמעות היא שהגוף חייב פחמימה.
זה בקשר להבנת הנקרא.

בקשר לרפרנס/גיבוי - לא הבנתי למה אתה מסתבך אם זה מידע כה בסיסי כפי שאתה טוען.
אתה יכול לכתוב עד מחר מה שתרצה, אני יכול להגיד שרצחתי את ארלוזורוב ושחלבון גורם להקרחה, אז?
מקובל לצרף מקור מידע כלשהו, ונכון לרגע זה אין לך גיבויים לשטויות שאתה כותב

בוא, אלמד אותך משהו בהבנת הנקרא.
אם אתה טוען שהגוף לא יכול להסתמך רק על חלבון ושומן (אחרת רעלים וכו וכו), המשמעות היא שהגוף חייב פחמימה.
זה בקשר להבנת הנקרא.

בקשר לרפרנס/גיבוי - לא הבנתי למה אתה מסתבך אם זה מידע כה בסיסי כפי שאתה טוען.
אתה יכול לכתוב עד מחר מה שתרצה, אני יכול להגיד שרצחתי את ארלוזורוב ושחלבון גורם להקרחה, אז?
מקובל לצרף מקור מידע כלשהו, ונכון לרגע זה אין לך גיבויים לשטויות שאתה כותב
שוב הבנת הנקרא פח
תודה שסיכמת שלא הבנת, אם זה מה שהבנת המצב בקרשים
המשמעות היא ממש לא חובה.... סך הכל כתבתי שלגוף יש צורך בפחמימה אחרת יהיו חומרים רעילים
מקובל לצרף מקור שמים הם נוזל?
ילד בכיתה ח לומד שפחמימה היא ה-מקור אנרגיה של הגוף

שוב הבנת הנקרא פח
תודה שסיכמת שלא הבנת, אם זה מה שהבנת המצב בקרשים
המשמעות היא ממש לא חובה.... סך הכל כתבתי שלגוף יש צורך בפחמימה אחרת יהיו חומרים רעילים
מקובל לצרף מקור שמים הם נוזל?
ילד בכיתה ח לומד שפחמימה היא ה-מקור אנרגיה של הגוף

סחתיין על השפה הגבוהה.
אין לך מה להיעלב ילד, זה פורום, בוא נשמור את הפסים האישיים לחיים האישיים.
מצטער, כל מה שכתבת הם שטויות לא נכונות

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית