הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

צום ותזונה

פינוקיו

משתמש פעיל
659
48
נק' מוניטין:
112
659
48
לאחרונה ניתקלתי במחקר :
ניטען במחקר שצום תקופתי (Intermittent fasting) שזהו אכילה בחלון של 8 שעות ואז צום של 16 שעות . ( לא כל כך קשה כמו שאתם חושבים שהרי ישנים 8 שעות אז מדובר רק בצום של 8 שעות)
+
אכילת מאכלים עתירי חלבון ושומן כגון : שוק/ירך/סטייק /המבורגר + ירקות

היא הדרך הטובה ביותר עבור אנשים מסויימים לרדת במשקל ולהוריד אחוזי שומן.

הפחמימה מקפיצה רמות אינסולין בגוף לרמות גבוהות בניגוד לשומן. ורמות גבוהות של אינסולין= יותר רעב, פחות שובע מה שיוביל בסופו של דבר לאכול יותר ולצבור יותר שומן ומשקל גוף.
ההמלצה היא לאכול מאכלים עתירי שומן ולא בשר רזה כמו חזה עוף, כי מה שהשומן עושה בעצם זה להוריד פסיכולוגית את הצורך בפחמימה כי הוא טעים.

האם זה נכון?

@Mike

סחתיין על השפה הגבוהה.
אין לך מה להיעלב ילד, זה פורום, בוא נשמור את הפסים האישיים לחיים האישיים.
מצטער, כל מה שכתבת הם שטויות לא נכונות
לא נעלב נשמה
לא אוהב שמכניסים לי מילים לפה, בייחוד שזה על רקע בעיות בהבנת המשמעות של מילים
צורך הוא ממש לא חובה
יש לגוף צורך בפחמימות בשביל הפקת אנרגיה אבל הוא חייב להפיק אנרגיה מקווה שהייתי ברור

או שלא טרחת, או שלא הבנת, אחרת היית עונה לעניין ומתייחס ולא מפליץ לי משפטים באוויר.
בוא, אכוון אותך למשפטים מסוימים...

*כאן למשל, לאחר שנה הרוב הגדול של המשתתפים סיימו בהצלחה, לאחר שכ-20% פרשו מתישהו בדרך.
בסוף שנת הניסוי הקבוצה שהייתה על דל פחמימה (עד 40 גרם ביום) ירדה יותר במשקל, לעומת הקבוצה שהייתה בדיאטה דלת שומן.

צפה בקובץ המצורף 59598

**במחקר הפרוספקטיבי הבא,
לאחר 8 שבועות הנבדקים בדיאטת דל פחמימה ירדו הרבה יותר במשקל בהשוואה לנבדקים שהיו בדיאטה דלת שומן. צפה בקובץ המצורף 59599

הטקסט המלא
Effect of weight loss by a low-fat diet and a low-carbohydrate diet on peptide YY levels
כמו שאמרתי, מחקר רנדונמלי לא שווה המון.
אין באמת מספיק מעקב אחרי הנבדקים.
הנה אחד הסיבות שאני לא מייחס חשיבות רבה למחקרים מהסגנון היד שאוחזת בברזל: מחקר העלה: לסקוואט ודדליפט, תשישות מערכתית זהה. האם לשנות משהו במתודת האימונים שלנו?

כמו שאמרתי, מחקר רנדונמלי לא שווה המון.
אין באמת מספיק מעקב אחרי הנבדקים.
הנה אחד הסיבות שאני לא מייחס חשיבות רבה למחקרים מהסגנון היד שאוחזת בברזל: מחקר העלה: לסקוואט ודדליפט, תשישות מערכתית זהה. האם לשנות משהו במתודת האימונים שלנו?

לא יכול להתייחס אליך ברצינות עם תגובה כזאת, זה לא רציני.
דיאטת דלת פחמימה יעילה יותר להרזיה בהשוואה לדיאטה דלה בשומן, קל וחומר לטווח הקצר של עד כמה חודשים. אלה החיים חביבי
יש לכך הסבר הגיוני מאוד אגב, אבל למה לשבור את הראש? 🍿

יש לגוף צורך בפחמימות בשביל הפקת אנרגיה אבל הוא חייב להפיק אנרגיה מקווה שהייתי ברור

הגוף מפיק אנרגיה גם משומן, הוא עושה זאת ביעילות רבה

דיאטת דלת פחמימה יעילה יותר להרזיה בהשוואה לדיאטה דלה בשומן, קל וחומר לטווח הקצר של עד כמה חודשים. אלה החיים חביבי

אתה נשמע כמו אחד האנשים שטומנים את הראש בחול, ולא שומעים דבר בלי מחקר ורפרנס.
הבעיה שזה דרך מושלמת לבנוניות.
אני לא סומך על מחקרים שנעשו בצורה שלא נותנת תשובה ברורה.
ובתחום התזונה והספורט, אלו רוב המחקרים.
לכן אני מעדיף לקרוא את הספר של מייק ישראטל ואנשים בתחום שיודעים להסביר ולנמק את דעתם עם הגיון, בלי לדרוך על מחקר, או להסביר את המחקר.
וגם לשמוע מאנשים עם נסיון.
אני עשיתי חיטוב בהצלחה, בהתחלה הורדתי פחמימה כי חשבתי שזה יהיה יותר קל לי, אבל לשרוד אימון 265 ק"ג דדליפט לחזרות, מאוד קשה בלי פחמימה, החלטתי להוריד את השומן למינימום (בערך 50-60 גרם) ולעלות פחמימה, והיה הרבה יותר קל.

אני לא אדיוט שאחפש בגוגל את האג'נדה שלי כדי לספק דף מקצועי שיסביר את דעתי.

בוא נדבר תכלס. מה עובד ומה המצוינים עושים.
הם עושים מה שעובד מנסיון.
אם יותר נוח לך להוריד פחמימה, לך על זה, בסופו של דבר הדיאטה הכי טובה זה מה שתדבק בה.
אני טוען שאחד לא עדיף על השני, וכדאי לעשות מה שעובד.
למרות שבדיאטה דלה פחמימה אתה עלול לרדת יותר במשקל, זה רק נוזלים, זה לא שומן.
למי איכפת מזה, ברגע שתחזור ניטרלי תראה שסבלת לחינם בלי הפחמימה שלך.

אתה נשמע כמו אחד האנשים שטומנים את הראש בחול, ולא שומעים דבר בלי מחקר ורפרנס.
הבעיה שזה דרך מושלמת לבנוניות.
אני לא סומך על מחקרים שנעשו בצורה שלא נותנת תשובה ברורה.
ובתחום התזונה והספורט, אלו רוב המחקרים.
לכן אני מעדיף לקרוא את הספר של מייק ישראטל ואנשים בתחום שיודעים להסביר ולנמק את דעתם עם הגיון, בלי לדרוך על מחקר, או להסביר את המחקר.
וגם לשמוע מאנשים עם נסיון.
אני עשיתי חיטוב בהצלחה, בהתחלה הורדתי פחמימה כי חשבתי שזה יהיה יותר קל לי, אבל לשרוד אימון 265 ק"ג דדליפט לחזרות, מאוד קשה בלי פחמימה, החלטתי להוריד את השומן למינימום (בערך 50-60 גרם) ולעלות פחמימה, והיה הרבה יותר קל.

אני לא אדיוט שאחפש בגוגל את האג'נדה שלי כדי לספק דף מקצועי שיסביר את דעתי.

בוא נדבר תכלס. מה עובד ומה המצוינים עושים.
הם עושים מה שעובד מנסיון.
אם יותר נוח לך להוריד פחמימה, לך על זה, בסופו של דבר הדיאטה הכי טובה זה מה שתדבק בה.
אני טוען שאחד לא עדיף על השני, וכדאי לעשות מה שעובד.
למרות שבדיאטה דלה פחמימה אתה עלול לרדת יותר במשקל, זה רק נוזלים, זה לא שומן.
למי איכפת מזה, ברגע שתחזור ניטרלי תראה שסבלת לחינם בלי הפחמימה שלך.

לטמון את הראש בחול זה בדיוק מה שאתה עושה חביבי.
אני פתוח להצעות, תשובות וחומר חדש, זו הדרך ללמוד ולהשכיל, וברוך השם בנתיים הולך לי גם לא רע.
הבעיה היא שאתה שולל דברים שאתה לא ממש מתמצא מהם בהינף יד.
זה הרי לא באמת דיון אם צד אחד מציג לך ידע תיאורטי עם תגובות מושקעות, מבוסס על מחקרים וראיות מסוימות, ולקבל תשובות מטומטמות כמו "יש שם בעיה", "מחקר לא שווה", מבלי לפרט מה למה איפה וכמה.
אם לא מתאים לך להתחיל לקרוא ולנסות להבין וללמוד אז גם סבבה, לא באמת אכפת לי, אבל לאיזה תגובות אתה מצפה ממני אם זה היחס שלך?
אפשר לדבר על ניסיון אישי וסיפורי סבתא עד שנה הבאה זה לא רלוונטי לנושא של דל פחמימה מול דל שומן.

דווקא כן, יש הבדל, יש יתרון לדל פחמימה מאשר דל שומן.

דיאטת דלת פחמימה יעילה יותר מדיאטה דלת שומן
Effect of weight loss by a low-fat diet and a low-carbohydrate diet on peptide YY levels - PubMed

עוד רפרנס
The Effects of a Low-Carbohydrate Diet vs. a Low-Fat Diet on Novel Cardiovascular Risk Factors: A Randomized Controlled Trial

ועוד אחד מעניין
Effects of low-carbohydrate and low-fat diets: a randomized trial - PubMed
לא הייתי קובע בצורה כזאת חד משמעית ליתרון של שיטה אחת על פני אחרת, זה המון נוחות והתאמה אישית לבנאדם.
הבעיה ברוב המחקרים האלה היא שלרוב אין שליטה קלורית אלא רק הבדל בין דל פחמימה לדלת שומן.
במחקר הראשון והשלישי ששלחת לא מצויין כלום לגבי הגבלה קלורית.
במחקר השני שדווקא כן מצויין יש בערך הבדל של 150 קלוריות לטובת הדיאטה דלת פחמימות.

מייק כבר הזכיר את זה בעבר:
תזונה ותוספים - דל פחמימה כנגד עתיר פחמימה - מי מנצח?

לא הייתי קובע בצורה כזאת חד משמעית ליתרון של שיטה אחת על פני אחרת, זה המון נוחות והתאמה אישית לבנאדם.
הבעיה ברוב המחקרים האלה היא שלרוב אין שליטה קלורית אלא רק הבדל בין דל פחמימה לדלת שומן.
במחקר הראשון והשלישי ששלחת לא מצויין כלום לגבי הגבלה קלורית.
במחקר השני שדווקא כן מצויין יש בערך הבדל של 150 קלוריות לטובת הדיאטה דלת פחמימות.

מייק כבר הזכיר את זה בעבר:
תזונה ותוספים - דל פחמימה כנגד עתיר פחמימה - מי מנצח?

הו, זאת דוגמה לתשובה מצוינת לדיון 😃

בהרבה מחקרים שקשורים לתזונה יש בעיות - אם זה בדיווח, הבקרה, מאזן קלורי בפועל, סוג אוכלוסיה וכו'.
משה בעצמו כתב שאכן יש מחקרים רבים שמראים יתרון דווקא לדל פחמימה, עם טענות לגיטימיות בנוגע לאופן המחקר.
בסה"כ הוא הציג בצורה יפה וברורה נתונים עפ"י מחקרים, ואני חושב שלא בכדי מגיעים לממצאים של יתרון קל לדל פחמימה במחקרים.
המחקרים שאני צירפתי הם רק חלק קטן שמצאתי מבלי לחפור יותר מדי ברשת, ובאמת שניים מתוכם לא מציינים קק"ל מפני שלא זו מטרת המחקר העיקרית.
אני סבור שלדיאטה דלת פחמימה יש יתרון מסוים, ושחלק ממנו בשל העובדה שכל גרם פחמימות מכיל כשלושה גרם מים בגופנו.

חייב לציין שבאופן אישי אני לא דוגל בדרך הזו, עשיתי כמה דיאטות הרזייה מאוד מוצלחות בחיי, ולא פסחתי על פחמימות ומאכלים שאני אוהב.

----------
לגבי הדיאטה האולטימטיבית כבר כתבתי:

אתה מתאר פה תזונה קטוגנית. זו תזונה שמתאימה בעיקר לסוכרתיים, מפני שהיא דלה מאוד בפחמימה.
'דל פחמימה' זו בסה"כ אסטרטגיית ירידה במשקל, ויעילה מאוד עבור רבים.
יש שיעדיפו אסטרטגיות אחרות כמו צום לסירוגין / דיאטת דל שומן / תזונה טבעונית / דיאטת פליאו / התמקדות במאכלים מסוימים וכו' וכו'.
כולן דרכים שנועדו לעזור לך לשמור על המאזן הקלורי - השלילי לצורך העניין.
למעשה כל דיאטת הרזייה שתעבוד לך היא טובה, והטובה ביותר היא זו שתעמוד בה הכי טוב, לצד תוצאות מוצלחות.

אתה שוב פעם מסרב להבין
טענתי שהגוף אכן יפרק שומן וחלבון על מנת להפיק אנרגיה, דיברתי על מצב שהוא מסתמך רק עליהם
רשמתי לך מה התוצרים של פירוק שומן וחלבון להפקת אנרגיה, תוצרים רעילים

אתה שוב פעם מסרב להבין
טענתי שהגוף אכן יפרק שומן וחלבון על מנת להפיק אנרגיה, דיברתי על מצב שהוא מסתמך רק עליהם
רשמתי לך מה התוצרים של פירוק שומן וחלבון להפקת אנרגיה, תוצרים רעילים

אם הגוף ניזון רק מחלבון ושומן (נניח שזה אפשרי בלי גרם אחד של פחמימה), יהיו בו תוצרים רעילים, קיבלתי את הטענה שלך.
מה הסכנה לגוף בתכלס? איזה נזק? ואיך פחמימה מצילה את המצב?

לטמון את הראש בחול זה בדיוק מה שאתה עושה חביבי.
אני פתוח להצעות, תשובות וחומר חדש, זו הדרך ללמוד ולהשכיל, וברוך השם בנתיים הולך לי גם לא רע.
הבעיה היא שאתה שולל דברים שאתה לא ממש מתמצא מהם בהינף יד.
זה הרי לא באמת דיון אם צד אחד מציג לך ידע תיאורטי עם תגובות מושקעות, מבוסס על מחקרים וראיות מסוימות, ולקבל תשובות מטומטמות כמו "יש שם בעיה", "מחקר לא שווה", מבלי לפרט מה למה איפה וכמה.
אם לא מתאים לך להתחיל לקרוא ולנסות להבין וללמוד אז גם סבבה, לא באמת אכפת לי, אבל לאיזה תגובות אתה מצפה ממני אם זה היחס שלך?
אפשר לדבר על ניסיון אישי וסיפורי סבתא עד שנה הבאה זה לא רלוונטי לנושא של דל פחמימה מול דל שומן.
🤦‍♂️
יש טעם?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית