הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מולטי ויטמין מומלץ

• פותח/ת השרשור HH10
  • פורסם בתאריך

HH10

משתמש מתחיל
218
49
נק' מוניטין:
178
218
49
אהלן, אני לא אוכל ירקות בכלל ולא מתכוון לשלב, אפשר המלצה על מולטי ויטמין?

מולטי ויטמין זה נטו תוספת לתזונה, זה לא יכול להחליף לך לגמרי את הירקות. אתה כן צריך לאכול מינמום ירקות ליום הם מכילים בין השאר קרטנואידים\אנטיאוקיסדנטים ועוד מכל מיני תרכובות וכמובן סיבים תזונתיים.

כל עוד אתה יכול לאכול תאכל, יש אנשים שחיים על זה אחרי ניתוחים בריאטרים\ מחלות מעי דלקתיות וגם הכרחי לתקופות חיטוב שלא מצליחים להגיע לערכים המומלצים \ מצבי חסר

במולטי ויטמין הם מערבבים הרבה סוגים שונים, במכל מיני תרכובות כימיות שונות כדי שהספיגה תיהיה טובה יותר.
בנוסף גם מינרלים יש במולטי ויטמין בכמות נמוכה לכן צריך לקחת בחשבון גם מגנזיום ועוד מינרלים נוספים

אופציות טובות שיש זה סולגאר - חברה טובה שבדרך כלל לא משתמשת בציפוים סינטטים
אבל אצלי הם מתחמצנים יחסית מהר
Solgar, Formula VM-2000, נוסחת חומרים מזינים, 90 טבליות
הכי טוב לדעתי זה זה
יש גם את זה:
Solgar, Formula V, VM-75, מולטי-ויטמין עם מינרלים בכלאט, 90 טבליות
הטבליות גדולות לא לכולם זה מתאים, הריח גם לוקח זמן להתרגל
אבל המינונים טובים והחברה טובה. הראשון ששמתי הוא הכי טוב לדעתי.

נוספים שיצא לי לנסות זה אלה:
Muscletech, סדרה חיונית, מולטי-ויטמין פלטינה, 90 טבליות
הוא מכיל עוד דברים נוסף על מולטי ויטמין אני באופן אישי בטעות לא שמתי לב שיש שם תרכובות צמחיות ולא יודעת עד כמה זה נחוץ באמת אבל זה מולטי ויטמין מוכר בעולם הספורט
ואם אתה צריך יש מולטי מינרל גם:
https://il.iherb.com/pr/Solaray-Mega-Multi-Mineral-200-Capsules/70063

נערך לאחרונה:
משתמש בצנטרום כבר הרבה שנים, כשאני בגרעון אז צנטרום פרפורמנס.
ניסיתי גם סולגאר, אופטימן ופרמאטון לתקופות קצרות, לא יודע להגיד אם היה שוני בתפקוד/תחושה (חוץ מפיפי ממש צהוב עם סולגאר).
אם אתה לא אוכל ירקות אז כל מולטי ויטמין יתרום לתזונה שלך.
המדד שלי הוא מחיר ואיכות החברה המייצרת (צנטרום מיוצר ע"י פייזר).

משתמש בצנטרום כבר הרבה שנים, כשאני בגרעון אז צנטרום פרפורמנס.
ניסיתי גם סולגאר, אופטימן ופרמאטון לתקופות קצרות, לא יודע להגיד אם היה שוני בתפקוד/תחושה (חוץ מפיפי ממש צהוב עם סולגאר).
אם אתה לא אוכל ירקות אז כל מולטי ויטמין יתרום לתזונה שלך.
המדד שלי הוא מחיר ואיכות החברה המייצרת (צנטרום מיוצר ע"י פייזר).

צנטרום (אולי) זול בגלל שהוא מסובסד, אבל underdosed והנגזרות שהם שמים זה הכי זול וסינתטי
כלומר מולטי ויטמין עם יחצ טוב

צנטרום (אולי) זול בגלל שהוא מסובסד, אבל underdosed והנגזרות שהם שמים זה הכי זול וסינתטי
כלומר מולטי ויטמין עם יחצ טוב
בארץ לא כל כך זול
כן, יחצ טוב
מה המקור שלך לגבי האיכות?
מה ההמלצה שלך למולטי ויטמין?

בארץ לא כל כך זול
כן, יחצ טוב
מה המקור שלך לגבי האיכות?
מה ההמלצה שלך למולטי ויטמין?

אם אין לך בעיה או אופרציה שקשורה למערכת העיכול, ותיאבון בריא, אין צורך במולטי ויטמין. בזבוז כסף
אם כבר - אז opti men או דומה
תסתכל על התווית של הצנטרום ותשווה כמעט לכל מולטי ויטמין אחר

אם אין לך בעיה או אופרציה שקשורה למערכת העיכול, ותיאבון בריא, אין צורך במולטי ויטמין. בזבוז כסף
אם כבר - אז opti men או דומה
תסתכל על התווית של הצנטרום ותשווה כמעט לכל מולטי ויטמין אחר
תודה על העצה, אפס ירקות בתפריט זאת סיבה הגיונית לתסף ויטמינים לדעתי.
לא הבנתי מהתשובה שלך למה איכות המרכיבים של צנטרום נמוכה משל אחרים, אשמח אם תסביר.

תודה על העצה, אפס ירקות בתפריט זאת סיבה הגיונית לתסף ויטמינים לדעתי.
לא הבנתי מהתשובה שלך למה איכות המרכיבים של צנטרום נמוכה משל אחרים, אשמח אם תסביר.

פרופיל קומפלקס B בצורה לא פעילה ובמינון שמזכיר ״ויטמינצ׳יק״ (שקר שיווקי בפני עצמו), מינונים טיפה מעל ה100% RDA במקרה הטוב (אנדרדוז), חומצה פולית במקום פולאט (בעייתי לחלק מהאוכלוסיה), פרופיל לא מלא של מינרלים... וזה ממבט קצר על התווית

פרופיל קומפלקס B בצורה לא פעילה ובמינון שמזכיר ״ויטמינצ׳יק״ (שקר שיווקי בפני עצמו), מינונים טיפה מעל ה100% RDA במקרה הטוב (אנדרדוז), חומצה פולית במקום פולאט (בעייתי לחלק מהאוכלוסיה), פרופיל לא מלא של מינרלים... וזה ממבט קצר על התווית

ומה דעתך על המינונים בצנטרום פרפורמנס? הם גבוהים בהרבה מבצנטרום הרגיל

לגבי הנגזרות הזולות שהזכרת,איך אפשר להבין שהן זולות/סינתטיות ולמה זה משנה?

ומה דעתך על המינונים בצנטרום פרפורמנס? הם גבוהים בהרבה מבצנטרום הרגיל

לגבי הנגזרות הזולות שהזכרת,איך אפשר להבין שהן זולות/סינתטיות ולמה זה משנה?

הפרפורמנס (שׁהכרתי עכשיו) נראה פשוט פי 2 מהרגיל... כלומר 6 מ״ג ויטמין B6 במקום 3 מ״ג
שזה עדיין כלום. לא כתוב בכלל איזה סוג הם שמו, לפחות בתווית שאני מצאתי בגוגל. ֿ
אני רק יכול להניח שזה אותו אחד כמו בצנטרום הרגיל (פירודיקסין במקום P5P- הצורה הפעילה)

לצורך ההשוואה, במולטי ויטמין של סולגאר המינון הוא למיטב זכרוני הוא משולש אם לא יותר. והם גם נחשבים שמרנים יחסית ולא שמים את הויטמין b בצורה הפעילה למרות שעכשיו שיש טיפה יותר מודעות אז הם החליפו/הוסיפו בחלק מהפורמולות שלהם. תחפש active b vitamins. אם כבר לתסף אז לחסוך לגוף את ההמרה לצורה הפעילה.
(לחלק מהאוכלוסיה יש גן שמונע המרה של חומצה פולית לפולאט, שזה הצורה הפעילה, ולהם אסור בכלל להתקרב לחומצה פולית. הצורה הפעילה - l-methylfolate)

תנסה להשוות למולטי ויטמינים שהם בסגנון one/day, אח״כ תשווה גם את המחיר. אין תחרות בכלל.
הצנטרום ״נקי״ מבחינת תוספים אחרים, כלומר כנראה מה שכתוב על התווית זה בדיוק מה שתקבל בגלל בקרת איכות גבוהה (מבלי לפגוע בחברות אחרות) אבל לא תמיד מה שכתוב על התווית זאת האופציה הכי טובה. אבל נקי זה לא תמיד הכי טוב, במיוחד אם אתה לא אוכל ירקות - ואז פוטנציאלית לא חסר לך רק ויטמינים ומינרלים, אלא גם ביופלבנואידים וקרטנואידים. מה שבצנטרום למיטב ידעתי אין.
המליצו פה על vm-2000, שלדעתי הוא הרבה יותר מקיף מהצנטרום... אם כבר מולטי ויטמין

הפרפורמנס (שׁהכרתי עכשיו) נראה פשוט פי 2 מהרגיל... כלומר 6 מ״ג ויטמין B6 במקום 3 מ״ג
שזה עדיין כלום. לא כתוב בכלל איזה סוג הם שמו, לפחות בתווית שאני מצאתי בגוגל. ֿ
אני רק יכול להניח שזה אותו אחד כמו בצנטרום הרגיל (פירודיקסין במקום P5P- הצורה הפעילה)

לצורך ההשוואה, במולטי ויטמין של סולגאר המינון הוא למיטב זכרוני הוא משולש אם לא יותר. והם גם נחשבים שמרנים יחסית ולא שמים את הויטמין b בצורה הפעילה למרות שעכשיו שיש טיפה יותר מודעות אז הם החליפו/הוסיפו בחלק מהפורמולות שלהם. תחפש active b vitamins. אם כבר לתסף אז לחסוך לגוף את ההמרה לצורה הפעילה.
(לחלק מהאוכלוסיה יש גן שמונע המרה של חומצה פולית לפולאט, שזה הצורה הפעילה, ולהם אסור בכלל להתקרב לחומצה פולית. הצורה הפעילה - l-methylfolate)

תנסה להשוות למולטי ויטמינים שהם בסגנון one/day, אח״כ תשווה גם את המחיר. אין תחרות בכלל.
הצנטרום ״נקי״ מבחינת תוספים אחרים, כלומר כנראה מה שכתוב על התווית זה בדיוק מה שתקבל בגלל בקרת איכות גבוהה (מבלי לפגוע בחברות אחרות) אבל לא תמיד מה שכתוב על התווית זאת האופציה הכי טובה. אבל נקי זה לא תמיד הכי טוב, במיוחד אם אתה לא אוכל ירקות - ואז פוטנציאלית לא חסר לך רק ויטמינים ומינרלים, אלא גם ביופלבנואידים וקרטנואידים. מה שבצנטרום למיטב ידעתי אין.
המליצו פה על vm-2000, שלדעתי הוא הרבה יותר מקיף מהצנטרום... אם כבר מולטי ויטמין

אני אשווה, תודה על התשובה המפורטת

נראה לי שאין גם ויטמין K ברוב המולטי ויטמין שנפוץ בכרוב\קייל\תרד\ברוקולי ירקות ירוקים
תקנו אותי אם אני טועה

נערך לאחרונה:
נראה לי שאין גם ויטמין K ברוב המולטי ויטמין שנפוץ בכרוב\קייל\תרד\ברוקולי ירקות ירוקים
תקנו אותי אם אני טועה

באמת אין ויטמין K ברוב המולטי, כנראה מפני שחוסר שלו זה מאוד נדיר ולכן גם מיותר
בדיוק כמו כל השאר. טעים לפחות?

ממש טעים האמת, בד"כ למולטי ויטמין יש טעמים מזעזעים

באמת אין ויטמין K ברוב המולטי, כנראה מפני שחוסר שלו זה מאוד נדיר ולכן גם מיותר
ֿ

אני ממש לא מסכים איתך על זה. במיוחד אצל אנשים שנוטלים מדללי דם, warfarin לדוגמא הוא אנטגוניסט לויטמין K.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית