הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מולטי ויטמין מומלץ

• פותח/ת השרשור HH10
  • פורסם בתאריך

HH10

משתמש מתחיל
218
49
נק' מוניטין:
178
218
49
אהלן, אני לא אוכל ירקות בכלל ולא מתכוון לשלב, אפשר המלצה על מולטי ויטמין?

כן זה נכון -ביררתי למה אין ברוב ויטמין K וזה בגלל אנשים שלוקחים קומדין.
אז החברות של התוספים לוקחות את זה בחשבון - במטרה שהאנשים האלה יוכלו להיות חלק מהצרכנים שלהם.

חוסר בויטמין K לא נפוץ כלכך הוא בעיקר נפוץ בתינוקות לכן הם מקבלים זריקה עם הלידה, ובתת תזונה.
אבל בעייני בהתייחסות לכותב הנושא שלא צורך ירקות כלל- יש סיכון מוגבר יותר לחסר בויטמין K - למרות שיש מאכלים נוספים מלבד עלים ירוקים. בטונה למשל יש ויטמין K. אבל שוב הספיגה לא אבסולטית וצריך לקחת זאת בחשבון.

• פותח/ת השרשור
בד"כ לא אוהב להמליץ על מולטי מבלי לראות פרופיל ויטמינים (בדיקת דם) ובטח כשאין חסר או צורך.
אם אני כבר קונה, ואני משתדל שלא -
VitaFusion, Men's Complete Multivitamin, חומר טעם דובדבן טבעי, 70 סוכריות גומי
(יש גם גרסת women אגב)

תודה לכולם על התשובות.

עשיתי בדיקות דם לפי חודש, לא ראיתי שם התייחסות לויטמינים או מינרלים צלבד מגנזיום שביקשתי במפורש מרופא המשפחה.

צריך לבקש בדיקה ייעודית לכל הויטמינים והמינרלים?

ככל ואני עושה בדיקה כזו, יכול להיות מצב שמתקבלת תוצאה מטעה שבה יש לי כמות מספקת מויטמין או מינרל מסוים בגלל מאגרים בגוף אך בפועל איני מחדש אותם והם יתרוקנו בעתיד?

תודה לכולם על התשובות.

עשיתי בדיקות דם לפי חודש, לא ראיתי שם התייחסות לויטמינים או מינרלים צלבד מגנזיום שביקשתי במפורש מרופא המשפחה.

לא מבצעים בדיקות לכל הויטמינים והמינרלים, למשל ויטמין C יש אולי מקום אחד בארץ שבודק וזה למען מחקר.
גם בשביל לבדוק ויטמין K עושים בדיקת PT בכלל.
והרבה מהויטמינים והמינרלים שבדם לא מהווים באמת אינדקציה לחסר כמו ברזל\סידן למשל שההתייחסות היא לתאים\למאגרים בגוף
ככה שלא ההייתי בונה על בדיקות דם בשביל לבדוק חסרים. אם יש לך ספק לגבי חסר במשהו מסוים כמו מגנזיום שאגב בדם הוא לא מהווה אינדקציה מספקת וצריך גם לבדוק לפחות שתן - אז אפשר לשקול תיסוף (כן יש להיזהר מויטמינים מסיסי שומן שיש להם יכולת להאיגר בגוף ולהיות בעודף אבל ממולטי ויטמין ברמה סבירה לא צריך לחשוש)

ֿ
אני ממש לא מסכים איתך על זה. במיוחד אצל אנשים שנוטלים מדללי דם, warfarin לדוגמא הוא אנטגוניסט לויטמין K.

חסר בויטמין K הוא מאוד מאוד לא נפוץ, אני מדבר איתך מבחינה סטטיסטית, אין מה להסכים או לא 😃

בקשר למדללי דם - זה לא בדיוק ככה, תלוי מאוד בסוג המדלל.
יש מדלל שלמעשה מעכב את הפעילות של ויטמין K ובכך מונע קרישה, אבל הוא פחות ופחות בשימוש,
וגם אז, אפשר לקבל מהתזונה באופן מדוד, כי יותר מדי יכול לגרום שוב לקרישה ואז האפקט של התרופה לא שווה כלום וצריך לשחק עם המינונים שלה עד שמגיעים לאיזון.
בקשר לקומדין (התרופה שציינת) אימא שלי לוקחת אותה כמה שנים טובות, ואין לה חסר של אף ויטמין (אולי גם כי הבן שלה קרציה)

כמו ש @sand22 אמרה יפה, נותנים ויטמין K בזריקה ליילודים.
מעבר לזה חוסר הוא לא משהו שכיח.

לא צריך להיכנס לעובי הקורה אם אין סיבה.
תעשה בדיקת דם רגילה שכבר יש בה פרופיל ויטמינים, וזה הכל.
הבדיקה מאוד יעילה, גם אם יש חשש לחוסרים אחרים שלא נבדקו באופן ישיר, יש ערכי דם אחרים שיצביעו עליהם
אם זה ויטמין K למשל אז מסיקים מבדיקת prothrombin time.
באופן כללי לא צריך לצאת מנקודה הנחה שחסר.
אם אתה דואג/חושש שמא קיים חוסר מסוים תעשה בדיקת דם. מולטי ויטמין הוא לא תמיד הפתרון

• פותח/ת השרשור
חסר בויטמין K הוא מאוד מאוד לא נפוץ, אני מדבר איתך מבחינה סטטיסטית, אין מה להסכים או לא 😃

בקשר למדללי דם - זה לא בדיוק ככה, תלוי מאוד בסוג המדלל.
יש מדלל שלמעשה מעכב את הפעילות של ויטמין K ובכך מונע קרישה, אבל הוא פחות ופחות בשימוש,
וגם אז, אפשר לקבל מהתזונה באופן מדוד, כי יותר מדי יכול לגרום שוב לקרישה ואז האפקט של התרופה לא שווה כלום וצריך לשחק עם המינונים שלה עד שמגיעים לאיזון.
בקשר לקומדין (התרופה שציינת) אימא שלי לוקחת אותה כמה שנים טובות, ואין לה חסר של אף ויטמין (אולי גם כי הבן שלה קרציה)

כמו ש @sand22 אמרה יפה, נותנים ויטמין K בזריקה ליילודים.
מעבר לזה חוסר הוא לא משהו שכיח.

לא צריך להיכנס לעובי הקורה אם אין סיבה.
תעשה בדיקת דם רגילה שכבר יש בה פרופיל ויטמינים, וזה הכל.
הבדיקה מאוד יעילה, גם אם יש חשש לחוסרים אחרים שלא נבדקו באופן ישיר, יש ערכי דם אחרים שיצביעו עליהם
אם זה ויטמין K למשל אז מסיקים מבדיקת prothrombin time.
באופן כללי לא צריך לצאת מנקודה הנחה שחסר.
אם אתה דואג/חושש שמא קיים חוסר מסוים תעשה בדיקת דם. מולטי ויטמין הוא לא תמיד הפתרון

כפי שאמרתי עשיתי לפני חודש, וכל המדדים היו תקינים מלבד ברזל אך ההמוגלובין היה תקין כך שרופא המשפחה אמר שלא צריך לייחס לזה חשיבות רבה.
בכל אופן, אעשה בדיקות דם בעוד כמה חודשים, נראה לי שבאמת יהיה מיותר לצאת מנק' הנחה שיש חוסרים ולרוץ לבדיקות.. תודה.

כפי שאמרתי עשיתי לפני חודש, וכל המדדים היו תקינים מלבד ברזל אך ההמוגלובין היה תקין כך שרופא המשפחה אמר שלא צריך לייחס לזה חשיבות רבה

פעם היו בודקים רמת ברזל רק לפי רמת המוגלובין, כי הרבה מהברזל נמצא בהמוגלובין.
אם רמת הפריטין שלך בדם גם טובה אז הרופא שלך צודק לגמרי.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית