הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מאכלים שלא מוסיפים הרבה קלוריות

• פותח/ת השרשור To
  • פורסם בתאריך

To

משתמש מתחיל
40
5
נק' מוניטין:
5
40
5
היי רציתי לשאול למישהו יש דוגמא למאכלים שלא מוסיפים הרבה קלוריות או ערכים לתפריט חיטוב רק כדי להשיג עוד כמות ?

תכין לך חביתה מהלבן של הביצה, זרוק בפנים טונה, בצל, גבנ״צ 9% פרוסה אחת וקבלת חביתה ענקית בעיקר חלבון ודלת קלוריות.

קישוא, ברוקולי, אספרגוס, חלבון ביצה, קוטג' 1 אחוז, גבינה לבנה חצי אחוז, גבינה צהובה גלבוע 5 אחוז (בעיקר מוסיף קצת כבדות לחביתות), רוב העלים (בייבי, מנגולד, תרד, חסה, גרגר נחלים), טונה במים, סקיני פסטה, עגבניות מוחמצות, מלפפונים חמוצים/טריים, שרימפס, קלמרי....
לא חסר.

• פותח/ת השרשור
ולגבי הנושא הזה בברוקולי קפוא נגיד כתוב רק את הערכים של המוצר קפוא הערכים של ירקות קפואים משתנים במהלך הבישול?

כן.
קודם כל אם אתה מבשל בשמן אז צריך לקחת בחשבון (לפחות חלק) מהקלוריות האלו. בנוסף תשקול את הברוקולי לפניי ותחשב לפי הערך התזונתי בשקית. במהלך הבישול הברוקלי יצטמק וישקול פחות, אבל הערך התזונתי שלו לא יקטן.

לדוגמה:
1 קילו ברוקולי קפוא / טרי = 330 קלוריות
לאחר בישול (בוא לא נתייחס שנייה לשמן לצורך הדוגמה)
תישאר עם 750 גרם ברוקולי. ה750 גרם עדין יהיו שווים ל330 קלוריות. מקווה שהסברתי את עצמי טוב.

• פותח/ת השרשור
אני יכול גם לשקול אחרי לא? ואני לא מתגן בכלל
מטגן
זה משנה עד כדי כך? אני פשוט אוכל 200 גרם ועכשיו מה שיקרה זה שהכמות תצטמק ל100 או פחות

לא חייב. אם לקחת 300 גרם קפוא / טרי והכנת את זה נניח בתנור ללא שמן אז יש לך בערך 100 קלוריות. פשוט אחריי התנור זה כבר לא יהיה 300 גרם, אלא פחות

ירקות כמעט כולם - תבדוק בגוגל ערך תזונתי
פירות - תפוח עץ מאוד משביע, אפרסק לשניהם יש 50 קלוריות ל100 גרם
תותים מלון אבטיח 30 קלוריות ל100 גרם
יש עוד פירות תלוי מה אתה אוהב. ממליץ לך לעשות רשימה ולבדוק ערך קלורי

החלבון של ביצה 15- 17 קלוריות.. מטורף! תאכל 10! ואתה ב170 . פחית טונה 217-250 ,כלום ביחס למה שמקבלים. מעדני חלבון 130 קלוריות (וזה מאוד כבד וגדול ומשביע) . וכמובן הרבה ירקות שעוזרים לשמור על תחושת שובע.. אבל לא לשכוח לשכלל אותם בספירה יומית

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית