הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

השיטה של גרג דוסט, מחשבות

• פותח/ת השרשור Mejor
  • פורסם בתאריך

Mejor

משתמש מתחיל
76
20
נק' מוניטין:
27
76
20
מה אתם חושבים על השיטה של גרג דוסט -
greg doucette
הוא תכלס אומר שלא צריך להיות במאזן קלורי חיובי כדי לעלות במסת שריר, אלא מספיק להיות בנייטרלי.
איך זה בדיוק מתיישב עם שיטת הבולק וקאט?
מי צודק? במפורש כתוב בשאלות ותשובות בפורום הזה שחייב להיות במאזן קלורי חיובי כדי לבנות שריר. וגם למתחיל, לבנות שריר בהתחלה יהיה לו יותר מהר להיות בתקופה כלשהי של מאזן חיובי.
אשמח לתשובות למה אני די מבולבל.

***אני בטוח שיש עוד אנשים שאומרים כמוהו, פשוט זה מי שאני מכיר

האנשים שקונים את התוכניות שלו ולוקחים אותו כמאמן אלו חד משמעית אנשים שיש להם את הכסף הזה . זה עניין של היצע וביקוש, הביקוש לשירותיו של גרג גבוה אך ההיצע שלו (שעות) נמוך, ומכאן המחירים הגבוהים.

זה בהחלט אפשרי עד שלב מסוים, אם תישאר על נייטרלי זה לא שיום אחד תגיע לרמת חיטוב של תחרות לא משנה כמה תהיה דייקן.
אפשר לפתח מסת שריר בנייטרלי, אבל זה פחות מאידאלי לתוצאות ניכרות, זה יותר פרקטי לאנשים שכבר נמצאים בערך איפה שהם רוצים
גם הבחור די צודק לרוב, אבל יש דברים מסויימים שהוא טיפה מגזים כנגד הקונצנזוס
בלי לרדת באחוז שומן? לא הגיוני...

בלי לרדת באחוז שומן? לא הגיוני...

אתה לא צודק, ואני אסביר:
ברוב הגדול של המקרים הירידה באחוזי השומן באה עם ירידה במשקל, אולם במקרים מסוימים היא יכולה להתרחש ע"י הגדלה של מסת השריר גם במצב ניטרלי.
כך למשל, מתאמן מתחיל יכול להגדיל את מסת השריר על חשבון מסת השומן. המשקל יישאר זהה והרכב הגוף ישתנה - יותר שריר, פחות שומן.
זה לא מצב אידיאלי אבל כן יכול לעבוד, רק עם תזונה נכונה ואימונים אפקטיביים, וכמובן שביעילות שונה לכל מתאמן.

אתה לא צודק, ואני אסביר:
ברוב הגדול של המקרים הירידה באחוזי השומן באה עם ירידה במשקל, אולם במקרים מסוימים היא יכולה להתרחש ע"י הגדלה של מסת השריר גם במצב ניטרלי.
כך למשל, מתאמן מתחיל יכול להגדיל את מסת השריר על חשבון מסת השומן. המשקל יישאר זהה והרכב הגוף ישתנה - יותר שריר, פחות שומן.
זה לא מצב אידיאלי אבל כן יכול לעבוד, רק עם תזונה נכונה ואימונים אפקטיביים, וכמובן שביעילות שונה לכל מתאמן.

ברור שאפשר לרדת באחוז שומן, אחוז שומן הוא יחסי למסת שריר, וכאשר מסת השריר עולה ומסת השומן איננה עולה, כמו שהסברת החלק היחסי של השומן בגוף מצטמצם.

השאלה המעניינת היא לגבי מסת השומן. האם אפשר להיות במאזן קלורי שבו עולים בשריר לא עלייה במסת השומן.

ברור שאפשר לרדת באחוז שומן, אחוז שומן הוא יחסי למסת שריר, וכאשר מסת השריר עולה ומסת השומן איננה עולה, כמו שהסברת החלק היחסי של השומן בגוף מצטמצם.

השאלה המעניינת היא לגבי מסת השומן. האם אפשר להיות במאזן קלורי שבו עולים בשריר לא עלייה במסת השומן.

זאת כבר שאלה אחרת, אבל יש לכך תשובה.
חוץ ממסת השומן ומסת השריר, הגוף מורכב בין היתר מעצמות והרבה נוזלים.
אי-אפשר לבחור איזה מסה בגוף אנחנו רוצים להגדיל או להקטין, אבל בהחלט אפשר לכוון לשם.
לצורך הדוגמה אתה רוצה לעלות כמה שיותר שריר וכמה שפחות שומן, אז עם תזונה נכונה + אימונים ושינה, תוכל ממש לצמצם את עליית מסת השומן.
בסופו של דבר אתה אף-פעם לא תוכל להניח את האצבע על כל שינוי בהרכב הגוף ברמת הגרמים - כמה עלית X וכמה ירדת Y, ואתה גם לא צריך.
מספיק שאתה יכול לכוון את עצמך ולהשפיע על הגוף שלך כמו שאתה רוצה, והשאר כבר תלוי בך.

למי שדיבר על המחיר שלו:

האנשים שקונים את התוכנית שלו יכולים לממן את זה, יש להם מספיק כסף לזה, הוא בעצמו אמר שהתוכנית שלו לא טובה פי 10 משל תוכנית אצל מאמנים יותר זולים, הוא פשוט אומר שמי שרוצה ויכול לממן את זה שיקנה.
אם הוא היה מוריד את המחיר הוא היה מוצף בלקוחות, והוא לא יכול לאמן אלפי לקוחות לבדו.

היא לוקח 2000$ לחודש על היותו מאמן שלך !!! קצת יקר
למי שדיבר על המחיר שלו:

האנשים שקונים את התוכנית שלו יכולים לממן את זה, יש להם מספיק כסף לזה, הוא בעצמו אמר שהתוכנית שלו לא טובה פי 10 משל תוכנית אצל מאמנים יותר זולים, הוא פשוט אומר שמי שרוצה ויכול לממן את זה שיקנה.
אם הוא היה מוריד את המחיר הוא היה מוצף בלקוחות, והוא לא יכול לאמן אלפי לקוחות לבדו.

אכן ראיתי תסרטון...ויש סרטוני תגובה לסרטון של מאמנים אחרים שמותחים ביקורת על המחיר וטוענים שאין הצדקה למחיר

אתה לא צודק, ואני אסביר:
אפשר הסבר מפורט על זה
כי זה מה שאני מרגיש
אני עם תפריט בגרעון של 200
מקפיד על חלבון 1.6-1.7 פחמימה גג 200
מתאמן 4 אימוני כח בשבוע
ללא אירובי
המשקל לא יורד בקצב מסחרר,אך מרגיש שיש ״צורה״ יותר אסופה,ונוח יותר בבגדים

אפשר הסבר מפורט על זה
כי זה מה שאני מרגיש
אני עם תפריט בגרעון של 200
מקפיד על חלבון 1.6-1.7 פחמימה גג 200
מתאמן 4 אימוני כח בשבוע
ללא אירובי
המשקל לא יורד בקצב מסחרר,אך מרגיש שיש ״צורה״ יותר אסופה,ונוח יותר בבגדים

אתה מעולה. כמה כבר אתה מצפה לרדת מגרעון של 200 קק"ל? יש ירידה במשקל וזה מה שחשוב, אתה בדרך הנכונה.
בדוגמה שנתתי משקל הגוף נשאר סטטי והמאזן הקלורי הוא ניטרלי, אצלך זה שונה כי אתה בגרעון קלורי ורוצה לרדת במשקל.
זה גם לא תהליך שמתאמן יכול לשאוף אליו מבחינה פרקטית, אולי רק לתקופה מסוימת ו/או מקרים ספציפיים.

@Ben2648
אם הכל קשורה אני אמור לרדת בשבוע חצי קילו??
וכאשר יש ירידה מינורית,יכול להיות שטיפה עולה במסת שריר?

אתה לא צודק, ואני אסביר:
אבל אתה בעצמך אומר שתהיה ירידה בשומן..........

היא לוקח 2000$ לחודש על היותו מאמן שלך !!! קצת יקר

אכן ראיתי תסרטון...ויש סרטוני תגובה לסרטון של מאמנים אחרים שמותחים ביקורת על המחיר וטוענים שאין הצדקה למחיר

זכותו המלאה לדרוש איזה מחיר שעולה על רוחו.
המאמן שהספציפי שהעביר עליו ביקורת עשה את זה נטו מקנאה. יש מספיק מאמנים טובים בחוץ במחירים זולים יותר מגרג. יש אופציות, אנשים פשוט אוהבים להתעסק בחרא. שיעזבו אותו בשקט. זה המחיר שהוא החליט, הוא צריך לחיות עם העובדה שאולי לא תהיה לא עבודה כי הוא יקר מידי.

אבל אתה בעצמך אומר שתהיה ירידה בשומן..........

נכון, זו כל הפואנטה. הנקודה שניסיתי להעביר היא שירידה באחוזי השומן לא מחייבת ירידה במשקל.
אם הבנת את זה ככה, אז לא הבנתי אותך נכון

אם הכל קשורה אני אמור לרדת בשבוע חצי קילו??

אם אתה בגרעון קלורי תתרחש ירידה במשקל, לגבי כמה זה אינדיבידואלי, תישקל ותעקוב בעצמך.

כאשר יש ירידה מינורית,יכול להיות שטיפה עולה במסת שריר?

בגדול כן, זה אפשרי, כנראה שלא באותה אפקטיביות כמו בפלוס קלורי ולא יודע אם זה משהו ששווה לבנות עליו.
בכל אופן זה מחייב צריכה קצת יותר גבוהה של חלבון (הייתי אומר פי 2 וצפונה) וכמובן אימוני התנגדות/כוח.

הייתי אומר פי 2 וצפונה
מאמרים שאני קורא ברשת,כמעט כולם(פרט לשימוש בחומרים)מצביעים על אפקטיביות של
1.6-1.7
אולי באמת לכל גוף זה שונה ומשפיע אחרת
אבל בהחלט מספר הזהב ברשת הוא פחות מ2

1.6-1.7

הטווח האופטימלי הוא בין 1.6 - 2.2. כרגע מחקרים מצביעים שאין סיכון ללכת גם יותר גבוה.
למה שתהיה דווקא בחלק התחתון? לא כדאי להיות על הsafeside? סתם לדוגמא, אם תכוון ל1.6, ובמקרה מוצר מסויים רשם יותר חלבון על האריזה ממה שבאמת יש. (לדוגמא בלחם שאני אוכל אני חושד)
חבל שתהיה על 1.4-1.5 גרם כפול משקל גוך כשזה הוכח כפחות אפקטיבי למסת שריר.

לך על הרף הגובה ואם תפספס טיפה לא קרה כלום

הטווח האופטימלי הוא בין 1.6 - 2.2. כרגע מחקרים מצביעים שאין סיכון ללכת גם יותר גבוה.
למה שתהיה דווקא בחלק התחתון? לא כדאי להיות על הsafeside? סתם לדוגמא, אם תכוון ל1.6, ובמקרה מוצר מסויים רשם יותר חלבון על האריזה ממה שבאמת יש. (לדוגמא בלחם שאני אוכל אני חושד)
חבל שתהיה על 1.4-1.5 גרם כפול משקל גוך כשזה הוכח כפחות אפקטיבי למסת שריר.

לך על הרף הגובה ואם תפספס טיפה לא קרה כלום
לכן רשמתי 1.6-1.7 כולל סטיות 😃

אני עם האפליקציה
ברור שבוחר במזונות עם חלבון גבוהה
אבל מוריד תרגל מהדוושה כאשר עובר את 1.7 לדוגמא.

דוגמא מהיום

קבצים מצורפים

• 9E2DDCE0-878F-4C83-8845-FBA0F6B057B2.jpeg
    9E2DDCE0-878F-4C83-8845-FBA0F6B057B2.jpeg
    KB 54.2 · צפיות: 47
1.6-1.7

נכון, הטווח הוא 1.6-2.2, אבל בגרעון קלורי תרצה להגיע לרף העליון כדי למקסם שמירה על מסת השריר

בתמונה הגדולה לא צריך להיות בפלוס בשביל לעלות שריר אבל בכל זאת:

תלוי במקרה. אם אנחנו מדברים פה על המתאמן הטבעי הממוצע, ונדבר פה בכלליות אני חושב ש400-500 זה מספיק. ואם האחוז שומן עולה ל 15-16 אחוז שומן רצוי לעשות מיני קאט בשביל שהמסה תהיה אידיאלית ולא סתם תשמין ואז אפשר להמשיך לגדול ולהתחזק. זאת הגישה של פטריק טור ואני חושב שהיא מאוד הגיונית ואידיאלית וככה אפשר גם לדחוף את המסה, סטייל צעד אחד אחורה בשביל 2 קדימה

היה גם ביף בין פואד אביאד לגרג בנושא, אני האמת מאוד אוהב את התוכן שלו ואני מסכים איתו הרבה פעמים אבל שזה מגיע למקרה הזה גרג צודק, אבל הוא לא מדוייק. רוב האנשים שיכולים לעלות במסת שריר תוך כדי גרעון זה אנשים מתחילים, אנשים עם עודף משקל, ואנשים על חומרים, ואם אפילו נהיה יותר ספציפיים ראיתי ממישהו שאני סומך על הידע שלו שזה לרוב לא קורה אחרי 2-3 סייקלים, אבל מה אני יודע.

ניטרלי או פלוס של 200+- יכול לעבוד מעולה אם מתחילים ממצב של סקיני פאט נניח.
יש דבר אחד שאני לא מסכים איתו בכלל, אמנם בכל הנוגע לתזונה הוא תותח, (אגב הוא אומר שבפרוקטוז אין בעיה בכלל, בפורום טיפה יותר נזהרים עם זה)

הוא חוזר על “train harder than last time”. ובפועל הרבה חברה ששומעים את זה, פשוט עובדים יותר קשה ממה שהם יכולים, הוא אף פעם לא לוקח התאוששות כפקטור.
אימונים צריכים להיות מתוכננים או לפחות עם מחשבה תוך כדי האימון. אבל לדחוף כל פעם יותר חזק זה אחלה דרך לשרוף את עצמך מהר מאוד.
פרוגרסיב אוברלוד זה אחלה דרך לשרוף את עצמם מהר מאוד?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית