הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

תזונה

• פותח/ת השרשור Abir
  • פורסם בתאריך

Abir

משתמש מתחיל
5
0
נק' מוניטין:
0
5
0
שלום לכולם,
רציתי לדעת אם יש הבדל משמעותי בין תזונה למתאמן בחדר כושר לבין מתאמן בקרוספיט.

תודה לעונים.

אתה לא יכול להכליל אימון קרוספיט בעצימות X ואימון חדכ בעצימות Y

זה תלוי מתאמן ותלוי אימון.

בגלל זה אין הבדל. אני יכול להגיע לחדכ ולקרוע את התחת יום א', וללכת לבוקס ולעשות אימון ככה ככה.

אם כבר ההבדל נובע מהוצאה קלורית, אבל שוב, זה תלוי ברמת המאמץ של המתאמן ולא בצורת האימון.

• פותח/ת השרשור
אני יהיה יותר ברור כנראה לא הסברתי את עצמי נכון.

אני מתאמן קרוספיט כבר תקופה, ובעבר הייתי מתאמן בחד״כ והייתי עובד לפי תפריט תזונה והכל.
רציתי לדעת אם התפריט תזונה שיש לי עוד מתקופת החדר כושר יכול להתאים לי גם עם אימונים הקרוספיט.

אני מתאמן קרוספיט כבר תקופה, ובעבר הייתי מתאמן בחד״כ והייתי עובד לפי תפריט תזונה והכל.
רציתי לדעת אם התפריט תזונה שיש לי עוד מתקופת החדר כושר יכול להתאים לי גם עם אימונים הקרוספיט.

כל עוד אתה לא מתחרה בענף ועושה את זה בשביל הנפש / ויזואליות אין כל הבדל.

מילא היית אומר אני רוצה להתחרות בפווארליפטינג אז כנראה שהיית צריך תפריט מותאם, לגל מקרה אחר אין כל שוני.

שאלה בעייתית ואני אסביר גם למה, וזה נטו מהיבט של התאוששות. לא קשור לביצועים

א' - אין לי מושג מי בנה לך את התפריט, ולאיזה מטרות הוא נבנה, למשל תפריט חיטוב שהאח בחדכ בנה לך לא שווה ערך לתפריט שבנה תזונאי ספורט לשימור/עלייה במשקל.

ב' - יכול להיות שכמו שאמרתי, בחד"כ התאמנתה בעצימות נמוכה, ופתאום בקרוספיט אתה מעלה הילוך, ואז כן, יהיה צורך לשינוי בתפריט כי ההוצאה האנרגטית שלך תעלה (מתוך העלייה בכמות העבודה שלך).

ג' - יכול להיות שהתפריט טוב, ולא משנה מה תעשה אתה עדיין לא תצליח להתאושש מהאימונים שלך ולא תתקדם, כי: 1) אתה מתאמן יותר מדי קשה 2)האימונים שלך בנויים כמו פח 3) המאמנים שלך פח 4)כל התשובות נכונות.

בקיצור, אל תשנה כלום אם הכל עובד. אם יש בעיה זה סיפור אחר. וצריך להתייחס אליה נקודתית.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית