הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

האם יש או אין אלוהים, מהכי הדעה הכי חזקה שלכם

הדמוקרטיה הישראלית דיברה בקול ברור, היא מאמינה באלוקים, ואפילו באל היהודי.
אך לא רוצה להיות דתית.
זה הקונצנזוס בארץ, האטאיסטים עדיין מיעוט.

הארץ מורכב בעיקר במאמיני האל היהודי, כולם בדרגות שונות עם תפיסות מעט שונות, כצפוי לבני אדם.
יש במקום השני את האיסלם, אחרי זה הנצרות.
ואני משער שבמקום האחרון אתאיסטים.

לא כל אחד ששונא חרדים, וכועס על אלוקים הוא אתאיסט.

כמה אנשים באמת לא מאמינים? לדעתי מיעוט.

עוד לא שמעתי דעות חזקות בעד או נגד אלוקים, אבל מי כאן לא ניסה פעם לדבר עם אלוקים? ומי כאן לא הרגיש משהו שהוא מגדיר רוחני ואלוקי?

עוד לא שמעתי דעות חזקות בעד או נגד אלוקים, אבל מי כאן לא ניסה פעם לדבר עם אלוקים? ומי כאן לא הרגיש משהו שהוא מגדיר רוחני ואלוקי?

לכן אני לא ״כועס״ על אתאיסטים. בין אם אלוהים קיים או לא, אני חושב שפשוט יש אנשים שאותו חלק במח שקשור לרוחניות לא מפותח אצלם.
שזה בסדר. בדיוק כמו תכונות אחרות אצל חלק זה מולד ואצל חלק זה נרכש, שזה נתון לבחירה. ובגלל זה חלק גם לא רוכשים את זה לעולם (מבחירה)

@kotzer
ביום שבת נהגי האוטובוס יוכולו גם להנות ממנוחה וגם להנות מחיק המשפחה,מה שלא יקרה ביום חופש רגיל.

גם לקניונים ולמכרזי קניות יש הסעות לעובדים של המרכז/קניון

ואוטובוס חשמלאי תרשה לי לגחח,בקושי את הקו הסגול הם מסוגלים להרים...
ומה עם כאלה שזקוקים להשלמת הכנסה?

רשמתי בפוסט לאחר מכן,מי שבעל כורחו או שהפרוטה אינו מצויה בו.
גילוי נאות גם אני עבדתי בעברי בשבת,הייתי עובד
ומצטער על כך(שהרי אין ברכה בכסף) אך המצב היה חמור.

לכן אני לא ״כועס״ על אתאיסטים. בין אם אלוהים קיים או לא, אני חושב שפשוט יש אנשים שאותו חלק במח שקשור לרוחניות לא מפותח אצלם.
שזה בסדר. בדיוק כמו תכונות אחרות אצל חלק זה מולד ואצל חלק זה נרכש, שזה נתון לבחירה. ובגלל זה חלק גם לא רוכשים את זה לעולם (מבחירה)
lol מה?
90 אחוז מקהילה הגיקית בעולם וגם פילוסופים מפורסמים בעולם הם חסרי אמונה,זה למען האמת ההפך מימה שאני רואה זה ,הטיעון שלהם לא להאמין בתנך זה ''זה כול כך נראה כמו סיפור פנטזיה נדוש שאני יכתוב לכן רוב הסיכוי שמישהו כמוני פשוט ישב וכתב אותו בעבר''
אין שום קשר בין התפתחות המוח לבין זה שאתה מאמין או לא מאמין.
בן דתי יכול להיות חכם פי מאדם שלא מאמין וההפך.
(עזוב זה בכלל נשמע מגוחך אם מכניסים את קהילת המטאל למשווה)

בן דתי יכול להיות חכם פי מאדם שלא מאמין וההפך.

איפה אמרתי שזה אומר על בנאדם אם הוא יותר חכם או לא?
זה כמו שיש אדם ריאלי ויש אדם פחות ריאלי (כמקצוע), זה לא דווקא אומר על החוכמה שלו הרבה...
אולי כדאי שתשאל את עצמך למה לקחת את זה להיבט הזה
אפרופו תפיסת ״הדתיים הפנאטים האלה״.

נערך לאחרונה:
שזה בסדר. בדיוק כמו תכונות אחרות אצל חלק זה מולד ואצל חלק זה נרכש, שזה נתון לבחירה. ובגלל זה חלק גם לא רוכשים את זה (מבחירה)

אז כפי שאתה אומר רוחניות קשורה למוח?
ואם כך הדבר אז בעצם הכל בראש...

איפה אמרתי שזה אומר על בנאדם אם הוא יותר חכם או לא?
זה כמו שיש אדם ריאלי ויש אדם פחות ריאלי (כמקצוע), זה לא דווקא אומר על החוכמה שלו הרבה...
אולי כדאי שתשאל את עצמך למה לקחת את זה להיבט הזה
אפרופו תפיסת ״הדתיים הפנאטים האלה״.
אל תשחק איתי משחקים אמרתה שהחלק במוח שלו שאחראי על רוחניות משמע אתה סותר את עצמך , כי אם רוחניות זה סוג מסוים של חוכמה , אז בכך שיש אנשים שהחלק הזה של רוחניות לא מפותח אצלם בראש אז הם כנראה לא חכמים מהבחינה הזאת דבר שכמו שאמרתי לך זההוא טיפשי לאור המציאות הקיימת.

אל תשחק איתי משחקים אמרתה שהחלק במוח שלו שאחראי על רוחניות משמע אתה סותר את עצמך , כי אם רוחניות זה סוג מסוים של חוכמה , אז בכך שיש אנשים שהחלק הזה של רוחניות לא מפותח אצלם בראש אז הם כנראה לא חכמים מהבחינה הזאת דבר שכמו שאמרתי לך זההוא טיפשי לאור המציאות הקיימת.

רוצה לחזור שוב להודעה שלי ולקרוא שוב?

אז בכך שיש אנשים שהחלק הזה של רוחניות לא מפותח אצלם בראש אז הם כנראה לא חכמים מהבחינה הזאת

איפה אמרתי את זה? זה פרשנות שלך.ֿ
אתה חושב שאדם (לדוגמה) שקרן פחות טוב ממך בחשבון?

רוצה לחזור שוב להודעה שלי ולקרוא שוב?

[QUOTE
איפה אמרתי את זה? זה פרשנות שלך.

יש אנשים שהחלק במח שקשור לרוחניות לא מפותח אצלם

מי שאוהב מטאל הוא אדם ברמה גבוהה יותר ממי שלא אוהב מטאל, בלי קשר 🤘🤘🤘

השיר הזה בא לי בפיילסיט בזמן שאני לומד אני שומע בלאק סאבת מתחילת גיל העשרה שלי בחיים , תמיד ידעתי שבשיר אוזי לוחש'' קוקאין'' באמצע
בחיים לא ידעתי שיש לו את הביצים לצעוק באמצע השיר בלייב.

השיר הזה בא לי בפיילסיט בזמן שאני לומד אני שומע בלאק סאבת מתחילת גיל העשרה שלי בחיים , תמיד ידעתי שבשיר אוזי לוחש'' קוקאין'' באמצע
בחיים לא ידעתי שיש לו את הביצים לצעוק באמצע השיר בלייב.

זה כמו שאני אסיק שאתה פחות חכם ממני כי אתה כותב לא ברור. אתה מסכים על דבר כזה?

נערך לאחרונה:
יש אנשים שאותו חלק במח שקשור לרוחניות לא מפותח אצלם.

זה כמו שאני אסיק שאתה פחות חכם ממני כי אתה כותב לא ברור. אתה מסכים על דבר כזה?
לא זה לא אתה מדבר על משהו במוח , צורת הדיבור אצלי היא לא בגלל שהמוח ניזוק או שונה בצורה כול שהיא , זה בגלל שאני נולדתי אצל משפחה של מהגרים שלא דיברה או כתבה עברית עד שלב מאוד מאוחר בחיים שלי.
מה שאתה מדבר זה חלקים במוח (האונה השמאלית בעיקר) מעבר לכך שזה אמרה מגוחכת כי כמו שהסברתי יש אנשים מאוד רוחניים שלא מאמינים באלוהים וזה פשוט לא נכון ביולוגית.

צורת הדיבור אצלי היא לא בגלל שהמוח ניזוק או שונה בצורה כול שהיא , זה בגלל שאני נולדתי אצל משפחה של מהגרים שלא דיברה או כתבה עברית עד שלב מאוד מאוחר בחיים שלי.
(עזוב זה בכלל נשמע מגוחך אם מכניסים את קהילת המטאל למשווה)

יפה. ענית על השאלה - אתה לא פחות חכם, פשוט זה קשור לזה שנולדת אצל משפחה של מהגרים.
אותו דבר, אנשים שגודלים בבית דתי, או אנשים שגודלים בבית חילוני וחוזרים בתשובה בהמשך חייהם

מכיר אנשים מוכשרים ששומעים מטאל, וטובים ממני בהרבה תחומים. איך זה קשור לשאר המוח שלהם?
זה הכל מסקנה שלך. מסקנה שלדעתי מתחילה בחטא הראשון - חטא היוהרה של רוב האתאיסטים.
אף אחד לא אמר שחוסר היכולת להבין רוחניות או דת עושה אותך פחות חכם, אלא שפשוט אתה חסר יכולת להבין רוחניות או דת. אתה לקחת את זה לכיוון הזה, ואתה צריך לשאול את עצמך אם יש לך סטנדרטים כפולים... הרי מי שמאמין באלוהים הוא סתום ונחות, מעצם היותו מאמין באיזשהי ישות עליונה שכלל אינה קיימת?

יפה.
מכיר אנשים מוכשרים ששומעים מטאל, וטובים ממני בהרבה תחומים. איך זה קשור לשאר המוח שלהם?
זה הכל מסקנה שלך. מסקנה שלדעתי מתחילה בחטא הראשון - חטא היוהרה של רוב האתאיסטים.
אף אחד לא אמר שחוסר היכולת להבין רוחניות או דת עושה אותך פחות חכם, אלא שפשוט אתה חסר יכולת להבין רוחניות או דת. אתה לקחת את זה לכיוון הזה, ואתה צריך לשאול את עצמך אם יש לך סטנדרטים כפולים... הרי מי שמאמין באלוהים הוא סתום ונחות נכון?
מה הפאקניג קשר אחי אני מדבר איתך על רוחניות , פילוספיה זה אחת ממקצועות הרוח,במטאל יש הרבה התעסקות בפילוספיה לכן הם רוחנים אותו דבר עם גיקים .
ואני יצטט שוב את משכתבה. כדיי לענות לך את מה שכתבתה

יש אנשים שהחלק במח שקשור לרוחניות לא מפותח אצלם
בקשר לחלק האחרון שכתבה אין לי מושג מה אתה רוצה ממני כי קראתה את השורה האחרונה אתה אמור להבין את הדעה שלי על כך

• פותח/ת השרשור
אללה שאייף כולו

@פנקייק תן תרגום

ו @MonkeyD
לא אמרנו שאתה חוזר בתשובה סוףסוף?

מה אתה ממליץ לי?

מוסלמי : בד''כ יש להם אחדות, זה משהו שאין ביהדות או בנצרות, בנוסף האישה רואה אותך כאלוהים.

נצרות: אין הרבה חוקים, נוח מאוד. במקומות בהם הדת הזו נפוצה...יש נשים שאלוהים ירחם על נפשי.

יהדות: יהיו לי 2800 עבדים אם אני אקפיד על ציצית, מצד אחד מפתה מצד שני מה אעשה עם 2800 עבדים? והאם אני יכול להמיר את זה לנשים בלבד? אני לא צריך גברים מתרוצצים סביבי. אם מבטיחים לי שזה נשים בלבד אני חותם עכשיו.

כמו שאתה רואה הרבה התלבטויות יש בנפשי, לא כ''כ מהר..

מה אתה ממליץ לי?

מוסלמי : בד''כ יש להם אחדות, זה משהו שאין ביהדות או בנצרות, בנוסף האישה רואה אותך כאלוהים.

נצרות: אין הרבה חוקים, נוח מאוד. במקומות בהם הדת הזו נפוצה...יש נשים שאלוהים ירחם על נפשי.

יהדות: יהיו לי 2800 עבדים אם אני אקפיד על ציצית, מצד אחד מפתה מצד שני מה אעשה עם 2800 עבדים? והאם אני יכול להמיר את זה לנשים בלבד? אני לא צריך גברים מתרוצצים סביבי. אם מבטיחים לי שזה נשים בלבד אני חותם עכשיו.

כמו שאתה רואה הרבה התלבטויות יש בנפשי, לא כ''כ מהר..

אם במבט כזה מזלזל אתה רואה ומתייחס לדתות והאמונה...
אתה לא שונה מאתאיסט 🤦‍♂️

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית